זליגת אור מטרידה במסך, DELL לא מוכנים להחליף

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #1 

היי,

קניתי לפני כחודש מסך U2713HM של DELL.
המסך מדהים אך יש לו בעיה של זליגת אור מאוד מפריעה לעין בפינה השמאלית התחתונה.
פניתי ל-DELL ישראל, שלחתי להם את התצלום של המסך ולשמחתי החליפו לי אותו.
אממה? גם במסך השני הייתה בדיוק את אותה בעיה.
בפעם השניה הם ביקשו לקחת אותו למעבדה ואחרי דין ומתן דברים לצערי הסכמתי לכך.
לקח שבועיים עד שקיבלתי אותו חזרה "מיעל פתרונות" עם התשובה הכה צפויה "המסך תקין".
מ-DELL נאמר לי שהמילה של הטכנאי שווה זהב וזו החלטתם הסופית.

אתם יכולים להסתכל בתמונה הבאה ולהגיד לי כמה עיוור אדם צריך להיות על מנת לפספס כתם כל כך בולט בפינה השמאלית למטה:

[img2=550x309]http://s18.postimg.org/4kqty73wp/DSC_0348_1.jpg[/img2]

מחר אני מתכוון להתקשר אליהם פעם נוספת ואולי גם לנסות את השלוחה האמריקאית.
נשאלת השאלה, מה עושים אם התשובה שוב תהיה שלילית?
האם לשלוח מכתב מעורך דין? לפנות למועצה להגנת הצרכן? מה עלי לעשות?

תודה,
X

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

אבל הם צודקים, זו הטכנולוגיה, עובדה או פעם ראשונה החליפו.
לא מבין את זה, אתה יושב מול המסך שהוא שחור כל היום וזה מפריע לך? הרי אתה לא.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

mp3lll כתב:אבל הם צודקים, זו הטכנולוגיה, עובדה או פעם ראשונה החליפו.
לא מבין את זה, אתה יושב מול המסך שהוא שחור כל היום וזה מפריע לך? הרי אתה לא.
...
(n) (n) (n)
התמונה צולמה בחושך על מנת להדגיש כמה הבעיה בולטת לעין. אני מתקשה לראות איתו סרטים מבלי שהגוש הצהבהב הזה כל הזמן צועק שם החוצה.
אני יכול גם להראות לך תמונות של מסכים תקינים שהשחור הוא שחור לחלוטין ואין שום אור שזולג החוצה.
זה לא מסך של ילדות ב-500 שקל. דווקא הטכנולוגיה של המסך הזה היא בין הבודדות שבה שחור הוא אכן שחור. תקרא ביקורות, תבין במקום להגיב תגובה לא חכמה וגרוע מכך, לא עוזרת.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #4 

מצטער, לא התכוונתי לעצבן, ציינתי עובדה.
איזה עזרה אתה מצפה לקבל כאן, ברצינות :roll:
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #5 

שאלה לי אליך ,מי אתה שתחליט איזה תגובה "לא חכמה וגרועה" ואיזה מועילה? הוא פרסם את דעתו ..זכותו .

עכשיו לנושא, אתה לא באמת יכול לעשות משהו בעניין, זה אחד מהחסרונות במסכים עם תאורת LED , זליגות אור לא באמת נחשבות כ"פגם" במסך ,ולרוב זה לא סיבה מספקת להחלפתו ,במקרה שלך היבואן כבר פנה לקראתך פעם אחת והחליף לך את המכשיר לחדש, המכשיר החדש גם הגיעה עם זליגת האור, ואני משער שזה הגיוני מצידם לא להחליף לך את המכשיר בפעם השנייה..

כן ,יש מכשירים ללא זליגות אור ,ויש כאלו עם כן .. יש סיכוי שמתוך משלוח של 10 מסכים 7 מגיעים עם זליגות אור ברמה נמוכה לדוג' ו3 הנותנים יכולים להיות מושלמים..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אין שום הגיון במה שרשמת.
זה שמסכי LED תקולים יש להם את התחלואות שלהם (וכפי שכבר אמרתי, זהו ממש איננו מסך LED רגיל ב-500 שקל), זה אומר שאני אמור לקבל אותם במוצר חדש מהניילון? האם גם כשאתה קונה צמיג לרכב זה מתקבל על הדעת לקבל אותו עם פאנצ'ר כי זו אחת התחלואות של צמיגים?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

זליגות אור זה לא נחשבות "תקלה" במסכי LCD , אתה צריך להבין את זה , גם במסכי High End יש זליגות אור , זה חסרון ידוע של הטכנולוגיה ..בקרת איכות טובה עוזרת בשביל למנוע את התופעה ,אבל גם מסך הDELL שלך לא מושלם .
כן, אני בטוח שיש לא מעט ביקורות שבחנו מסכים בלי זליגות אור ,או לפחות כאלו ששם זה מינימלי, ויש המון כאלו , אבל מה לעשות יש גם כאלו שבהם המצב פחות מאופטימלי ... כבר ראית שהחליפו לך את המסך בפעם הראשונה , אבל שום דבר לא השתנה במכשיר החדש ,אז למה ליבואן להחליף לך את המסך שוב רק כדי שתדרוש להחליף אותו עוד פעם ?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

IamEzio כתב:זליגות אור זה לא נחשבות "תקלה" במסכי LCD , אתה צריך להבין את זה , גם במסכי High End יש זליגות אור , זה חסרון ידוע של הטכנולוגיה ..בקרת איכות טובה עוזרת בשביל למנוע את התופעה ,אבל גם מסך הDELL שלך לא מושלם .
כן, אני בטוח שיש לא מעט ביקורות שבחנו מסכים בלי זליגות אור ,או לפחות כאלו ששם זה מינימלי, ויש המון כאלו , אבל מה לעשות יש גם כאלו שבהם המצב פחות מאופטימלי ... כבר ראית שהחליפו לך את המסך בפעם הראשונה , אבל שום דבר לא השתנה במכשיר החדש ,אז למה ליבואן להחליף לך את המסך שוב רק כדי שתדרוש להחליף אותו עוד פעם ?
...

יש זליגת אור ויש זליגת אור.
אם גם באור יש גוש צהבהב שמפריע ומעוות את התמונה - לדעתי זו תקלה חמורה.
אם אעלה כאן תמונה של הדסקטופ שלי באור היום תשתכנע שאכן המסך תקול?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #9 

ואם תשכנע אותו, היבואן יחליף לך שוב את המסך ? כמו שנאמר, זליגת אור זה תופעה במסכי LCD, אם לא היית מרוצה היית צריך לבקש להחזיר אותו, אין לך הרבה מה לעשות בעניין, במיוחד אחרי שכבר החליפו לך מסך אחד, ובדקו את השני, אם כל הכבוד למסך ה"יוקרתי" שלך, לי היה זליגת אור במסך של 17 אלף שח, נו ומה אפשר לעשות ? יתרונות וחסרונות של טכנולוגיה.... חכה ל-OLED או משהו אחר, אין שום קשר בין המחיר של המסך לתופעה, יכולת לקנות מסך ב-400 שח שלא היה בו זליגת אור בכלל, וזה כנראה משהו שאתה מסרב להבין וממשיך לחזור על מחיר המסך

אם אתה לא יכול לחיות עם זה תבקש להחזיר את המסך, לא יודע אם יסכימו, אם לא, יש לך אפשרות ללכת לבית משפט, קח בחשבון שאם השופט לא ישתכנע יבקשו ממך לשלם הוצאות משפט, פה בטח שלא תשיג הרבה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

מסכי LCD זה עניין של מזל. הדגם הספציפי שיש לך הופיע בביקורת פרטנית ב anandtech ושם הוא הראה בבירור בעיות של זליגת אור בפינות, כאשר בביקורות דומות באתרים מקצועיים אחרים זה היה פחות בולט. שוב, עניין של מזל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #11 

9xcalibur9

תנסה לקחת מגבת מיקרופייבר ולעשות מסאג' למסך.
בלי צחוק...זה המון פעמים עוזר או פותר את הבעיה.
יש המון דיווחים כאלו ברשת.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”