מגן ברקים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
avishay33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
שם מלא: avishay33
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש איזה דגם מומלץ או שמגן ב70 ש"ח מהום סנטר מספיק

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

מספיק, אבל הכי טוב זה UPS...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

avielbaz1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

בעיקרון כולם עובדים על אותו העיקרון כמו כל מוצר יש יותר איכותי ויש פחות ב70 שח יעשה את העבודה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #4 

JEXY - האם יש סוגים שונים שנותנים מתח שונה ומיועדים למוצרים שונים? היתכן שיש מגני ברק שמתאימים לטלווזיות ומגנים שמתאימים למקררים?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #5 

בעקרון למקררים אמורים לשים אחד שיודע לנתק לאחר ספייק/הפסקה וכו' למספר דקות - במקרר רצוי לפחות 5 דקות ע"מ לא להרוס/לתקוע את המדחס.
במכשירי חשמל כמו טלווזיות אפשר להסתפק אפילו בפחות מדקה הפסקה.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548
נתן תודות: 1110 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #6 

תודה, רכשתי את המגן הזה:
http://www.i-needyo.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2397
ולאחר כמה ימים הגעתי לחנות חשמל נוספת בירושלים וכשהמוכר ראה שלקחתי את המגן הזה הוא אמר שהמגן הזה מתאים אך ורק למוצרים קלים כמו מחשב, טלווזיה, ועלול להתפוצץ במידה ויחובר למכונת כביסה, מקרר או מוצרים כבדים יותר.

רכשתי את המגן הזה בגלל המחיר הסביר ובגלל שראיתי שהוא נבדק ומאושר לפי תקן של חברת החשמל בישראל.

האם המוכר צדק? אני נמצא כרגע בשלב שאני צריך לקנות 2-3 מגנים נוספים בשביל מקרר, תנור, ומייבש כביסה ומנסה להבין האם המגן הזה יעשה את העבודה או שעלי לרכוש דגם אחר? [איך בכלל יודעים מה מתאים למה? לא כתוב על הקופסה שיש הגבלה מסוימת]

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #7 

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=742067
לי יש שניים אמינים ועושים את העבודה.

מחוברים אצלי לטלוויזיה יקרה ומקרר

את יכול לחבר את המפצל דרך המגן ולהרוויח כמה יציאות

amitgv1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 912
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

vivi כתב:תודה, רכשתי את המגן הזה:
http://www.i-needyo.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2397
ולאחר כמה ימים הגעתי לחנות חשמל נוספת בירושלים וכשהמוכר ראה שלקחתי את המגן הזה הוא אמר שהמגן הזה מתאים אך ורק למוצרים קלים כמו מחשב, טלווזיה, ועלול להתפוצץ במידה ויחובר למכונת כביסה, מקרר או מוצרים כבדים יותר.

רכשתי את המגן הזה בגלל המחיר הסביר ובגלל שראיתי שהוא נבדק ומאושר לפי תקן של חברת החשמל בישראל.

האם המוכר צדק? אני נמצא כרגע בשלב שאני צריך לקנות 2-3 מגנים נוספים בשביל מקרר, תנור, ומייבש כביסה ומנסה להבין האם המגן הזה יעשה את העבודה או שעלי לרכוש דגם אחר? [איך בכלל יודעים מה מתאים למה? לא כתוב על הקופסה שיש הגבלה מסוימת]
...
נשמע שהמוכר קשקשן !!!!

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #9 

יש הבדלים בין מגנים והם כתובים על האריזה. ההבדלים בגדול זה מנגנוני ההגנה שיש ולרוב ההבדלים זה רק אם קיימת השהייה ונתונים חשמליים של עומס מירבי. לא יודע עד כמה זה קריטי כי אני די מערבב ובאמת מחבר מפצלים. בסלון למשל יש מפצל לעשר והמגן מתפקד.

avishay33 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
שם מלא: avishay33
נתן תודות: 50 פעמים

שליחה #10 

תודה לכולם,
הסיבה לשאלה היא שלאחרונה התקלקלה לי הפלזמה והטכנאי שהגיע אמר שהמגן ברקים שיש לי לא מתאים ובמקרה יש לו אחד מתאים באוטו בעלות זניחה של 300 ש"ח...

אז רק רציתי לוודא 8)

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #11 

^השלמת הכנסה מטריק ישן.... (כמו - "מגנט מסיר אבנית" למכונות כביסה ומדיחים בכמה מאות ש"ח ואפילו דברים כמו "כבל HDMI סופר מהיר" ב 200 ש"ח יחד עם ההתקנה שאמורה להיות חינם.... ולא חסרות דוגמאות ....)

pinkman1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 260
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

כבר כמה ברקים יש כאן. .
בכל החיים שלי נתקלתי בנחשול אחד של חשמל והוא לא עשה יותר מידי.

uhuh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

מגני ברקים רגילים של ECO, GP, יונדאי ואחרים ב--50-40 ש"ח מספיק טובים לטלביזיות, סטריאו וכו'.
למוצרים עם מדחס (מקרר למשל) עדיף מגן ברקים עם השהיה של 4 דקות או יותר - אפשר להשיג כאלו באזור ה90 ש"ח.

אין מה לשלם יותר... טכנאי שדורש 300 ש"ח הוא סתם גנב אופורטיוניסט...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #14 

משגע אותי שעדיין קוראים לזה "מגן ברקים" כאשר בכל שאר העולם זה נקרא "מגן נחשולים" (כלומר מנחשול מתח). אם ברק פוגע, אף אחד מהמכשירים האלו לא יגן.

צריך לקחת בחשבון שלמנגנוני ההגנה שבמכשירים האלו יש בלאי, ורוב המכשירים מגיעים עם נורה (בדר"כ ירוקה) שמראה על תקינות המנגנון. ברגע שהנורה מפסיקה לדלוק, זה אומר שרכיבי ה "MOV" עשו את שלהם, המכשיר כבר לא מגן על הציוד האלקטרוני והגיע הזמן להחליף. אגב, מכשירים עם השהייה מיועדים רק לציוד שכולל מדחס.

בדר"כ מה שמבדיל בין המכשירים הטובים לפחות טובים זה המחיר, יכולת ספיגת העוצמה (ערך ב Joule), והחל מאיזה מתח הם מיועדים להגן (יותר נמוך אמור להיות יותר טוב). הבעיה היא שלא כל מכשיר כולל את המידע הזה אז קשה להשוות.

uhuh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

מגן ברקים זה השם השגור בדיוק כמו שכל הטלפונים הסלולאריים זה "פלאפון" ... היבואנים רושמים מגן ברקים ונחשולי מתח על האריזה... אז הם אשמים :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #16 

HazooM כתב:משגע אותי שעדיין קוראים לזה "מגן ברקים" כאשר בכל שאר העולם זה נקרא "מגן נחשולים" (כלומר מנחשול מתח). אם ברק פוגע, אף אחד מהמכשירים האלו לא יגן.

צריך לקחת בחשבון שלמנגנוני ההגנה שבמכשירים האלו יש בלאי, ורוב המכשירים מגיעים עם נורה (בדר"כ ירוקה) שמראה על תקינות המנגנון. ברגע שהנורה מפסיקה לדלוק, זה אומר שרכיבי ה "MOV" עשו את שלהם, המכשיר כבר לא מגן על הציוד האלקטרוני והגיע הזמן להחליף. אגב, מכשירים עם השהייה מיועדים רק לציוד שכולל מדחס.
...
מה שציינת לגבי הבלאי חשוב ונכון. המגנים הפשוטים והזולים כמו של יונדאי לדוגמא, הנורה הירוקה מפסיקה תוך 6 חודשים ואנשים לא מבינים שאין למכשיר הגנה מאותו רגע.
הבעיה שיש מגינים רבים ללא נורה כזו ורק עם חיווי פעיל/לא פעיל. במקרה כזה לא ניתן לדעת האם ההגנה תקפה.
יש כאלו שממליצים להחליף מגן לפחות פעם בשלוש שנים בכל מקרה.

לגבי ההשהייה...אני סבור שהיא טובה ועדיפה על מגן ללא השהייה בכל מקרה.
הסיבה היא שנחשולים בדרך כלל באים בצרורות ועדיף מפסק שבנחשול הראשון בצרור לא ימשיך את אספקת החשמל למשך מס' דקות. אני בטוח שזה יועיל למכשירים עדינים כמו מחשבים, מקרנים ועוד.

uhuh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

לא הייתי עושה הכללות.
יש לי מגן ברקים של יונדאי כבר שנתיים (כמעט) והנורה הירוקה בוהקת בגאון....
העניין הוא (ואני מקווה שאני לא טועה כאן) שאם מגן הנחשולים כבר הגן מפני נחשול זה מקצר את חייו ויש להחליפו... יותר מדי נחשולים - וצריך להחליף את מגן הנחשולים ( האינדיקציה תהיה שהנורה הירוקה במקרה של היונדאי תפסיק לדלוק)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #18 

uhuh כתב:לא הייתי עושה הכללות.
העניין הוא (ואני מקווה שאני לא טועה כאן) שאם מגן הנחשולים כבר הגן מפני נחשול זה מקצר את חייו ויש להחליפו... יותר מדי נחשולים - וצריך להחליף את מגן הנחשולים ( האינדיקציה תהיה שהנורה הירוקה במקרה של היונדאי תפסיק לדלוק)
...
שמע...מנסיון של המשפחה שלי שקנו 3 פעמים 3 שלישיות כאלו...
אף אחד לא החזיק יותר משנה עם נורה ירוקה דולקת.
היה לך מזל :P

uhuh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

טלHD כתב:
uhuh כתב:לא הייתי עושה הכללות.
...
שמע...מנסיון של המשפחה שלי שקנו 3 פעמים 3 שלישיות כאלו...
אף אחד לא החזיק יותר משנה עם נורה ירוקה דולקת.
היה לך מזל :P
...

אני מקווה שלא פתחת עלי "עין" :lol:

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #20 

UPS אינטראקטיב רגיל לא מתאים כלל ועלול לגרום אפילו לנזק וביגלל זה אני מעלה את השירשור מהאוב...
UPS אינטראקטיב מוציא גל ריבועי בעת נפילת חשמל שאותו הוא מפיק ממעגל המחובר למצבר... ובזמן תקין בחשמל הוא מוציא את הסינוס של חברת החשמל...
הגל הריבועי עלול ליגרום לנזקים.
קיימים UPS מסוג ONLINE שתמיד המתח יוצא מהמעגל שממיר את מתח הסוללות והגל יוצא בצורת סינוס אמיתי ולא גל ריבועי ואן מיתוג בן רשת החשמל ליצאה או מתח הסוללה המוגבר והמומר לגל ריבועי בעת בעיה בחשמל.

אם UPS אז רק ON LINE

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... 05=1602707

חלק מספקי המחשב אומנם מסוגלים לעבוד עם גל ריבועי אבל חלק לא ובטח שלא מוצרי חשמל אחרים שמתוכננים לגל סינוס.

ואם מגן ולא אל פסק ON LINE אז עדיף AVR שמייצב את המתח כמו אלו :

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... ge_o00_s00

http://www.tamlil2100.co.il/Product.asp ... 9&pid=1274
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”