iCloud Control Panel
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3876
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
-מה ההתקנה של iCloud Control Panel נותנת לי בדיוק?
יש לי גם איטיונס מותקן במחשב...
-ועוד שאלה לגבי iCloud אם כתובת המייל (גימייל)שאיתה
נרשמתי לAPP STORE, משמשת גם לiCloud יש משהו
שאי אפשר לגבות או איזושהיא הגבלה?
יש לי גם איטיונס מותקן במחשב...
-ועוד שאלה לגבי iCloud אם כתובת המייל (גימייל)שאיתה
נרשמתי לAPP STORE, משמשת גם לiCloud יש משהו
שאי אפשר לגבות או איזושהיא הגבלה?
And the meek shall inherit the earth
...
...
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אתה מדבר על PC?
בעיקרון, בגלל שאתה משתמש ב- iCloud חלק מהמידע שפעם היה מסתנכרן דרך אייטיונס (אנשי קשר, מייל, לוח שנה, נתוני גלישה בדפדפן וכו׳...) עבר לסנכרון באוויר מול iCloud.
הקונטרול פאנל נותן לך אפשרויות סנכרון של מידע נוסף מהמחשב שלך (למשל מול אאוטלוק) ואפשרות לנהל את המידע גם אוף ליין דרך הדסקטופ - זה דומה להוספת חשבון iCloud במחשבי מק.
לגבי הכתובת, אין שום מגבלה, אני למשל ביצעתי הפרדה, כי חשבון החנות שלי משרת מספר מכשירים, חלקם לא אישיים שלי, וחשבון ה- iCloud מכיל מידע אישי שמסתנכרן עם המכשירים שלי בלבד (אייפון ואייפד) - ולכן ההפרדה.
בעיקרון, בגלל שאתה משתמש ב- iCloud חלק מהמידע שפעם היה מסתנכרן דרך אייטיונס (אנשי קשר, מייל, לוח שנה, נתוני גלישה בדפדפן וכו׳...) עבר לסנכרון באוויר מול iCloud.
הקונטרול פאנל נותן לך אפשרויות סנכרון של מידע נוסף מהמחשב שלך (למשל מול אאוטלוק) ואפשרות לנהל את המידע גם אוף ליין דרך הדסקטופ - זה דומה להוספת חשבון iCloud במחשבי מק.
לגבי הכתובת, אין שום מגבלה, אני למשל ביצעתי הפרדה, כי חשבון החנות שלי משרת מספר מכשירים, חלקם לא אישיים שלי, וחשבון ה- iCloud מכיל מידע אישי שמסתנכרן עם המכשירים שלי בלבד (אייפון ואייפד) - ולכן ההפרדה.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
בעיקר ׳זרם תמונות׳ - כל מה שאתה מצלם מסתנכרן ישר למחשב
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

תודה
-כן התכוונתי לPC .
ואם אני לא טועה , אנשי קשר, מייל, לוח שנה, נתוני גלישה בדפדפן וכו׳..כן מסתנכרן עם האיטיונס דרך איפון\פד.
ולכן שאלתי מה יש בו בקונטרול פנל שאין באיטיונס?
-לגבי הכתובת, שאלתי כי שניסיתי למשל לגבות\לסנכרן "פתקים" באתר https://www.icloud.com
קיבלתי הודעה זו (עם כתובת של גימייל ) שמצריכה אותי לפתוח חשבון מייל של ICLOUD
-כן התכוונתי לPC .
ואם אני לא טועה , אנשי קשר, מייל, לוח שנה, נתוני גלישה בדפדפן וכו׳..כן מסתנכרן עם האיטיונס דרך איפון\פד.
ולכן שאלתי מה יש בו בקונטרול פנל שאין באיטיונס?
-לגבי הכתובת, שאלתי כי שניסיתי למשל לגבות\לסנכרן "פתקים" באתר https://www.icloud.com
קיבלתי הודעה זו (עם כתובת של גימייל ) שמצריכה אותי לפתוח חשבון מייל של ICLOUD
...
...
- Irus
- חבר מביא חבר

חבר את הטלפון שלך לאייטיונס, במידה ויש לך חשבון iCloud מופעל וסימנת מספר פרמטרים - שים לב שהם לא יהיה זמינים בסנכרון באייטיונס (תחת לשונית Info).
לגבי פתקים וגם מייל, במידה ותרצה להפעיל סנכרון iCloud, אתה צריך לפתוח חשבון ייעודי (תהליך פשוט).
אין שום בעיה לעבוד עם אפל ID (גימייל למשל) שמחובר לחנות, וחשבון iCloud עם מייל אחר שנוצא ע"י אפל.
לגבי פתקים וגם מייל, במידה ותרצה להפעיל סנכרון iCloud, אתה צריך לפתוח חשבון ייעודי (תהליך פשוט).
אין שום בעיה לעבוד עם אפל ID (גימייל למשל) שמחובר לחנות, וחשבון iCloud עם מייל אחר שנוצא ע"י אפל.
-
FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

נכון , לכן אני מגבה פעם באיטיונס ופעם בענן באופן מלא .חבר את הטלפון שלך לאייטיונס, במידה ויש לך חשבון iCloud מופעל וסימנת מספר פרמטרים - שים לב שהם לא יהיה זמינים בסנכרון באייטיונס (תחת לשונית Info)....
הנה הרשימה מאפל לגבי גיבוי איטיונס ,לא יודע אם בענן יש את כל המידע הזה
[left]iTunes will back up the following information
Camera Roll (Photos, screenshots, images saved, and videos taken.
Note: For devices without a camera, Camera Roll is called Saved Photos.
Contacts* and Contact Favorites (regularly sync contacts to a computer or cloud service such as iCloud to back them up).
Calendar accounts and subscribed calendars.
Calendar events.
Safari bookmarks, cookies, history, offline data, and currently open pages.
Autofill for webpages.
Offline web application cache/database.
Notes.
Mail accounts (mail messages are not backed up).
Microsoft Exchange account configurations.
Call history.
Messages (iMessage and carrier SMS or MMS pictures and videos).
Voicemail token. (This is not the voicemail password, but is used for validation when connecting. This is only restored to a phone with the same phone number on the SIM card).
Voice memos.
Network settings (saved Wi-Fi hotspots, VPN settings, network preferences).
Keychain (this includes email account passwords, Wi-Fi passwords, and passwords you enter into websites and some other applications. If you encrypt the backup, you can transfer the keychain information to the new device. With an unencrypted backup, you can restore the keychain only to the same iOS device. If you are restoring to a new device with an unencrypted backup, you will need to enter these passwords again.)
App Store Application data (except the Application itself, its tmp and Caches folder).
Application settings, preferences, and data, including documents.
In-app purchases.
Game Center account.
Wallpapers.
Location service preferences for apps and websites you have allowed to use your location.
Home screen arrangement.
Installed Profiles. When restoring a backup to a different device, installed configuration profiles are not restored (such as accounts, restrictions, or anything which can be specified through an installed profile.) Any accounts or settings that are not associated with an installed profile will still be restored.
Map bookmarks, recent searches, and the current location displayed in Maps.
Nike + iPod saved workouts and settings.
Paired Bluetooth devices (which can only be used if restored to the same phone that did the backup).
Saved suggestion corrections
Trusted hosts that have certificates that cannot be verified.
Web clips.[/left]
-עדיין לגבי הקונטרול פנל פרט לזרם תמונות שאני לא משתמש בו מה עוד הוא יכול לתת לי שאיטיונס לא?
אכן פשוט אבל לא ממש הגיוני שעם חשבון גימייל אין בעיה בחנות , ובכל שאר הגיבויים בענן פרט לפתקים ...לגבי פתקים וגם מייל, במידה ותרצה להפעיל סנכרון iCloud, אתה צריך לפתוח חשבון ייעודי (תהליך פשוט)....
לא הבנתי את הקטע הזה במיוחד שבאיטיונס אפשרי !
גם מה ההיגיון לגבות בענן ב2 אימיילים שונים כדי שאחד ישלים את השני בגלל "פתקים" ???
...
...
- Irus
- חבר מביא חבר

אני לא כל כך מבין למה אתה מתכוון כשאתה רושם גם באייטיונס וגם בענן.
קודם כל, שים לב שיש הבדל בין סנכרון לגיבוי, במידה ואתה מבצע גיבוי באייטיונס הוא פשוט לוקח ״אימאג׳״ של המכשיר שלך והכל נשמר (הכל כולל הכל, אין קשר לסנכרון כזה או אחר).
לגבי הסנכרון, במידה ויש לך חשבון iCloud וחלק מהמידע מסתנכרן דרכו, הסנכרון בעצם מתבצע באוויר בכל זמן נתון, כך שבאטיונס יהיה מיותר לקחת את המידע ולכן האפשרות לא פעילה.
אני גם לא מוצא שימוש ב- Control Panel כי מספיק לי שהמידע עובר בין המכשיר לענן (אני מדבר כרגע על נתונים ״קלים״ כמו פתקים, לוח שנה, מייל ואנשי קשר) - יש לי את זה על המכשיר ובווב (באתר iCloud) - זרם התמונות עדיין לא קיים באתר, וכמו שרשמו לך הוא יהיה זמין ישירות במחשב במידה ותפעיל את השירות.
לגבי פתקים ומייל - מדובר על חשבון מייל של iCloud - אפל דורשים לפתוח מייל שלהם על מנת שהשרת יהיה זמין באוויר וכך גם לגבי סנכרון פתקים - הגיוני או לא, ככה זה... אבל רבים פשוט עובדים עם מייל של ג׳ימייל ופשוט האופציה לא מופעלת.
תבדיל בין סנכרון נתוני ה- iCloud באוויר, לבין אופציית הגיבוי המלא ש- iCloud מאפשר (גיבוי שיכול בעצם להחליף את הגיבוי הפיזי דרך אייטיונס).
במידה ואתה מגבה מדי פעם דרך אייטיונס זה אמור להספיק, בטח אם יש לך הרבה נתונים על המכשיר - מפני שגיבוי מלא דרך iCloud במקרים רבים יהיה אפשרי רק עם רכישת מקום אחסון נוסף בענן ותשלום שנתי עבור השירות.
מקווה שזה עוזר לך להבין את הסיפור טוב יותר...
קודם כל, שים לב שיש הבדל בין סנכרון לגיבוי, במידה ואתה מבצע גיבוי באייטיונס הוא פשוט לוקח ״אימאג׳״ של המכשיר שלך והכל נשמר (הכל כולל הכל, אין קשר לסנכרון כזה או אחר).
לגבי הסנכרון, במידה ויש לך חשבון iCloud וחלק מהמידע מסתנכרן דרכו, הסנכרון בעצם מתבצע באוויר בכל זמן נתון, כך שבאטיונס יהיה מיותר לקחת את המידע ולכן האפשרות לא פעילה.
אני גם לא מוצא שימוש ב- Control Panel כי מספיק לי שהמידע עובר בין המכשיר לענן (אני מדבר כרגע על נתונים ״קלים״ כמו פתקים, לוח שנה, מייל ואנשי קשר) - יש לי את זה על המכשיר ובווב (באתר iCloud) - זרם התמונות עדיין לא קיים באתר, וכמו שרשמו לך הוא יהיה זמין ישירות במחשב במידה ותפעיל את השירות.
לגבי פתקים ומייל - מדובר על חשבון מייל של iCloud - אפל דורשים לפתוח מייל שלהם על מנת שהשרת יהיה זמין באוויר וכך גם לגבי סנכרון פתקים - הגיוני או לא, ככה זה... אבל רבים פשוט עובדים עם מייל של ג׳ימייל ופשוט האופציה לא מופעלת.
תבדיל בין סנכרון נתוני ה- iCloud באוויר, לבין אופציית הגיבוי המלא ש- iCloud מאפשר (גיבוי שיכול בעצם להחליף את הגיבוי הפיזי דרך אייטיונס).
במידה ואתה מגבה מדי פעם דרך אייטיונס זה אמור להספיק, בטח אם יש לך הרבה נתונים על המכשיר - מפני שגיבוי מלא דרך iCloud במקרים רבים יהיה אפשרי רק עם רכישת מקום אחסון נוסף בענן ותשלום שנתי עבור השירות.
מקווה שזה עוזר לך להבין את הסיפור טוב יותר...
- Irus
- חבר מביא חבר

תכל׳ס מיותר...
כשאתה מבצע גיבוי מלא אז בכל מקרה המידע שעל המכשיר מגובה (גם מה שמסתנכרן עם שירותי הענן).
ולגבי האפשרויות שלא זמינות בסנכרון, זה בסדר, כי זה בכל מקרה מסתנכרן און-ליין באוויר ישירות לענן וכבר נמצא שם.
כשאתה מבצע גיבוי מלא אז בכל מקרה המידע שעל המכשיר מגובה (גם מה שמסתנכרן עם שירותי הענן).
ולגבי האפשרויות שלא זמינות בסנכרון, זה בסדר, כי זה בכל מקרה מסתנכרן און-ליין באוויר ישירות לענן וכבר נמצא שם.
- Irus
- חבר מביא חבר

האמת שזה זניח לעומת דברים אחרים.
אם לדוגמא תוסיף איש קשר חדש (או אירוע בלוח השנה) אז תוכל להבחין בפעולת הסנכרון למספר שניות.
אם אתה רוצה לחסוך בסוללה, תקפיד על הדברים הבאים:
[left]
http://www.mako.co.il/nexter-cellular/i ... 141006.htm
[/left]
ועל הדרך תבטל גם פעילות מעקב לא נחוצה (ותשמור על פרטיות...):
[left]
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4437589,00.html
[/left]
אם לדוגמא תוסיף איש קשר חדש (או אירוע בלוח השנה) אז תוכל להבחין בפעולת הסנכרון למספר שניות.
אם אתה רוצה לחסוך בסוללה, תקפיד על הדברים הבאים:
[left]
http://www.mako.co.il/nexter-cellular/i ... 141006.htm
[/left]
ועל הדרך תבטל גם פעילות מעקב לא נחוצה (ותשמור על פרטיות...):
[left]
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4437589,00.html
[/left]