עזרה - הלכה תושבת מעבד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
שם מלא: Segev Arye Weiss
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי מחשב (בן 6 שנים) ובו לוח אם Asus P5K-VM.
בשבועות האחרונים החל המחשב לקרטע מאוד, להיתקע (קפוא) ואף להיכבות ללא כל התראה או אזהרה.
פתחתי את המחשב וראיתי כי חלק מהרגליים בתושבת המעבד עקומות מאוד (לא הבנתי איך הוא שרד עד עכשיו...).
כשניסיתי להדליק שוב את המחשב לאחר מכן, הוא כבר לא עלה כלל (נדלק לכמה שניות בודדות וכבה מיד).
לקחתי את המחשב למעבדה בו הוא נרכש (KSP פתח-תקווה) והם אמרו כי הם אינם מטפלים עוד בלוחות אם ובמחשבים ישנים שכאלה.

שאלותי לי אליכם:
1. האם כדאי / משלם / מומלץ לרכוש את אותו לוח האם מ-ebay? היקר ביותר שראיתי עולה כ-500 ש"ח כולל משלוח לארץ מגרמניה.
2. האם ידוע לכם על חנויות / מעבדות בארץ אשר מוכרות את הלוח הנ"ל? חיפוש בגוגל לא הניב יותר מדי תוצאות...
3. האם עדיף בכלל לקנות לוח אחר שיהיה מתאים לשאר רכיבי המחשב? אני מניח שהסוגיה בכל מקרה תהיה בעייתית מאחר ומדובר במחשב ישן יחסית.
4. האם פשוט לעזוב את העניין ולהשקיע ברכישת מחשב חדש?.

תודה!

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

שמע, לא אמרת איזה מעבד ומה השימושים שלך, אבל חומרה בת 6 אין מה לשמור. לך תדע מה מצב המעבד - ובכללל ברוב המעבדים שאני מכיר למעבד יש רגליים וללוח יש שקעים - מה בדיוק התעקם?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #3 

ב- 1200-1300 ש"ח אתה יכול לקנות מחשב שלם חדש, כך שאין כל היגיון להוציא 500 ש"ח על לוח כזה ישן.
אם יש לך מארז טוב ו\או דיסק חדיש יחסית אתה יכול לקנות רק את החלקים: מעבד הכולל מעבד גרפי, לוח אם, זיכרון וספק כח חדש.

אם ביצועי המחשב שלך מספקים אותך (וכנראה שכן, כי אתה שוקל להחזיר מצב לקדמותו)
הסכום הנ"ל יקנה לך מחשב הרבה הרבה יותר טוב ממה שיש לך.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

mrunderhill,
אני כבר לא זוכר בדיוק את המפרט של המחשב, אבל מדובר במעבד 4 ליבות.
במקרה הזה ספציפית הפינים היו בתושבת עצמה על לוח האם, והם אלו שהתעקמו.

Amir64, למען האמת מדובר במחשב של אמא, שהשימושים בו בסיסיים ביותר. כמו שחשבתי - בהחלט עדיף לרכוש מחשב חדש ככל הנראה...

המון תודה!

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

mrunderhill, מאז פנטיום 4 ה"פינים" נמצאים על התושבת ולא על המעבד - זה נקרא LGA - land grid array
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

האמת שמזמן לא החלפתי מעבד ידנית. פעם אחרונה זה היה פנטיום 2 שהגיע בתור קסטת מגאסון :)
בכל מקרה - לא שווה לך לכתת רגליך וכיסך על חומרה כ״כ עתיקה. אפשר לקנות רק את החלקים שצריך ולהרוויח מחשב חדש.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אבנה מפרט וארכוש מחשב חדש בקרוב.
תודה רבה על העזרה והתגובות המהירות.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אז...לפני שאני רץ לבנות מפרט מלא חדש, רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לשילוב חלקים מהמחשב הקודם במארז החדש.
מדובר במחשב שהיה בו שימוש בסיסי מאוד שלא הצריך משאבים חזקים כלל (Office, מיילים, גלישה באינטרנט). אלמלא התושבת לא הייתה נהרסת, הרי שמבחינת ביצועים הוא היה מצוין בשביל המשתמשים בו.
למרות ההתייעצות הזו, אני כן מעוניין להוסיף כונן SSD (שלא היה במחשב שנהרס).
לצערי מפרט המחשב הישן כבר אינו ברשותי, לכן הכנתי רשימה ידנית של חלקיו. חוו דעתכם מה כדאי (אם כדאי) להעביר למפרט החדש (שגם עליו אשמח לקבל המלצות).

מפרט המחשב הישן:
מעבד INTEL Q6600 CORE2 QUAD 2.40GHz/8M/1066
מאוורר למעבד Spire RoHs SP515S0
לוח אם למעבד אינטל Asus P5K-VM
זכרונות Corsair XMS2-6400 1024MB 800MHz DHX DUAL-PATH HEAT XCHANGE DDR 2.0 X2
OC Technology PC2 6400 1GB Dual CH Platinum Revision 2 X2
כרטיס מסך GIGABYTE GV-N4500C-1GI REV: 1.0
דיסק קשיח WD 250GB 7200RPM
כונן SSD NONE
צורב DVD LG DVD RW Super-Multi SATA
כרטיס קול ON BOARD
ספק כח HEC-500TD-TF 500W
מארז KSP (NO MODEL)

המון תודה ושבת שלום!

Amir64
גורו
גורו

שליחה #9 

המחשב הזה שימש כל הזמן לשימושים שציינת?
לא פלא:
שמבחינת ביצועים הוא היה מצוין בשביל המשתמשים בו.
...
לדעתי כדאי לך לרכוש:
1. מעבד בסדר גודל של ביצועים של Ivy Bridge או intel core i3 Haswell או משהו מקביל של AMD
2. לוח אם מתאים
3. אני הייתי קונה מאוורר חדש למעבד, גם אם המאוורר שיש לך יתאים מהסיבה שהמעבדים החדישים צורכים הרבה פחות זרם, ולכן עובדים עם מאווררים שקטים יותר.
4. זכרונות - יש לך DDR2 וכל הלוחות היום עובדים עם DDR3
במחיר שעולים הזכרונות, לא כדאי להגביל בחירה של לוחות ומעבדים ואילו המצאימים ל DDR2.
קנה 4GB DDR3 חדשים
5. ספק כח נראה לי שאחה יכול להשאיר את מה שיש לך.
החיסרון היחיד שאני רואה הוא מחסור בחיבורי מתח SATA - פתיר ע"י רכישה של מתאם MOLEX ל- SATA.
6. דיסק קשיח וצורב תשאיר מה שיש לך.
7. כרטיס המסך שלך זולל חשמל ומתאים למשחקים. המעבדים של היום כוללים מעבד גראפי מספיק טוב ליישומים שציינת. אם אתה רוצה אתה יכול להשתמש בו, אבל אתה לא חייב.
8. כונן SSD? למה? אם אין לך דרישות ביצועים לא חבל על הכסף?
אם סתם בא לך אז תקנה אבל לדעתי מיותר עבורך

מקווה שעזרתי

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אכן השימוש במחשב בסיסי ביותר.
מתשובתך עושה רושם שמלבד דיסק קשיח וצורב אין ממש טעם להשאיר שום דבר. מה לגבי המארז? אמנם אין לי את הדגם שלו, אבל אולי שווה לי להשאיר אותו?
יש לי תקציב של כ-4000 ש"ח למחשב. אני מאמין שדיי בקלות ניתן להרכיב מחשב מעל הדרישות, שיחזיק למספר השנים הקרובות.
נקודה חשובה - על איזה רכיבים חדשים הייתם ממליצים (לוח אם חדש, SSD, זכרונות...)?

תודה רבה על התגובה המהירה!

papiron
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

Amir64 כתב:המחשב הזה שימש כל הזמן לשימושים שציינת?
לא פלא:
שמבחינת ביצועים הוא היה מצוין בשביל המשתמשים בו.
...
לדעתי כדאי לך לרכוש:
1. מעבד בסדר גודל של ביצועים של Ivy Bridge או intel core i3 Haswell או משהו מקביל של AMD
2. לוח אם מתאים
3. אני הייתי קונה מאוורר חדש למעבד, גם אם המאוורר שיש לך יתאים מהסיבה שהמעבדים החדישים צורכים הרבה פחות זרם, ולכן עובדים עם מאווררים שקטים יותר.
4. זכרונות - יש לך DDR2 וכל הלוחות היום עובדים עם DDR3
במחיר שעולים הזכרונות, לא כדאי להגביל בחירה של לוחות ומעבדים ואילו המצאימים ל DDR2.
קנה 4GB DDR3 חדשים
5. ספק כח נראה לי שאחה יכול להשאיר את מה שיש לך.
החיסרון היחיד שאני רואה הוא מחסור בחיבורי מתח SATA - פתיר ע"י רכישה של מתאם MOLEX ל- SATA.
6. דיסק קשיח וצורב תשאיר מה שיש לך.
7. כרטיס המסך שלך זולל חשמל ומתאים למשחקים. המעבדים של היום כוללים מעבד גראפי מספיק טוב ליישומים שציינת. אם אתה רוצה אתה יכול להשתמש בו, אבל אתה לא חייב.
8. כונן SSD? למה? אם אין לך דרישות ביצועים לא חבל על הכסף?
אם סתם בא לך אז תקנה אבל לדעתי מיותר עבורך

מקווה שעזרתי
...
(Y) (Y) (Y)

Amir64
גורו
גורו

שליחה #12 

segev_weiss כתב:אכן השימוש במחשב בסיסי ביותר.
מתשובתך עושה רושם שמלבד דיסק קשיח וצורב אין ממש טעם להשאיר שום דבר. מה לגבי המארז? אמנם אין לי את הדגם שלו, אבל אולי שווה לי להשאיר אותו?
יש לי תקציב של כ-4000 ש"ח למחשב. אני מאמין שדיי בקלות ניתן להרכיב מחשב מעל הדרישות, שיחזיק למספר השנים הקרובות.
נקודה חשובה - על איזה רכיבים חדשים הייתם ממליצים (לוח אם חדש, SSD, זכרונות...)?
...
לגבי המארז, אם הוא מספק אותך ואתה לא רואה סיבה להחליף, אל תחליף.
מחליפים אם אין מקום מספיק לדיסקים, אם הוא גדול ואתה רוצה קטן יותר, או שסתם הוא לא יפה.
4000 ש"ח זה המון עבור מחשב לשימושים שלך.
אני הייתי עולה מקסימום עד 2000 ש"ח עבור מחשב כזה, והוא יהיה בהחלט הרבה מעל הדרוש.
אפשר לעלות למעבד i5 אם אתה רוצה להשקיע.

דוגמה למפרט אפשרי:
מעבד
לוח אם
זיכרון
קירור למעבד

מפרט זה מגיע ל 1800 ש"ח

אם בא לך להתפרע ולהוסיף כונן SSD:
SSD

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

קודם כל - המון תודה על התגובות וההמלצות!
ברור לי שהתקציב גבוה יחסית לדרישות. למרות זאת, כן הייתי מעדיף לקנות חומרה חזקה יותר. במקרה הזה, השאיפה היא לא להחליף מחשב כל כמה שנים (הרי שאם בנוכחי לא הייתה מתקלקלת התושבת, לא היה צורך להחליף כלל) לכן אעדיף לרכוש חומרה יקרה יותר שגם תחזיק ליותר זמן וגם תהיה יותר זמן רלוונטית לשוק (למרות שזה לרוב עניין של חצי שנה עד שאתה כבר מחוץ לעניינים).
אשמח לקבל המלצות לרכיבים נוספים (לוחות אם בעיקר...).
אני מאמין שעד סוף השבוע כבר אבנה מפרט סופי וארכוש מחשב חדש.

שוב, המון המון תודה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #14 

בנוגע למעבד , i5 יהיה בזבוז כסף , כשזה נוגע למעבדים ,במצב השוק הנוכחי אני לא רואה סיבה באמת להסתכל על העתיד בשביל השימושים האלו, מהסיבה הפשוטה שאם היום הi3 מספיק בשביל כל דבר אפשרי על גבי האינטרנט אז אין סיבה שבועד שנתיים ושלוש הוא לא יעשה את העבודה פחות טובה..

עוד דבר שצריך להבין , במצב השוק הנוכחי אין באמת התמקדות בביצועי המעבד ,ברור שהמעבדים החדשים טובים בכל צורה אפשרית מאלו שהם החליפו ,אבל סך הכל ההתקדמות של אינטל היתה במאיצים גראפיים, צריכת חשמל, פחות בקרים נפרדים (שילוב של חלק גדול מהבקרים במעבד עצמו ולא בצ'יפסט).
אבל סך הכל מאז משפחת הCore i מהדור הראשון השדרוג בביצועים לא היה דרמטי כל כך וזה לאורך 4 שנים.. אני משער שמi5 הראשון ועד לi5 העדכני מבוסס Haswell היה שדרוג של בערך 50% בביצועים, שזה ממש לא הרבה בשביל תקופה ארוכה כל כך של 4 שנים ,אם תסתכל על כרטיסי המסך לדוג' אז שהכרטיס הכי חזק של AMD ב2009 הHD5870 חלש משמעותית מהHD7970 GHz שנכון לעכשיו הוא הכרטיס החד ליבתי הכי חזק של AMD(עד שהR9 290X יוצא החודש)

סך הכל מהמפרט שלך לא באמת הייתי משאיר משהו, אם אתה קונה מערכת מבוססת Haswell אז חובה ספק כח חדש שאספקת הכח שלו היא DC to DC בשביל חלק מהPower states של Haswell , הדיסק הקשיח ישן ואיטי וכנראה איטי להחריד אז הוא סתם יאט את המחשב ,הקירור לא יתאים כי התושבת שונה ובגלל הגיל שלו סביר להניח שאין לו תמיכה בLGA1150 , הזכרונות לא רלונטים עוד מ2009 כי שום לוח אם לא משתמש היום בDDR2 , יש לך GTS450 לפי מה שאני מבין (הדגם הוא N450OC ככה שנראה לי שפשוט עשית טעות כתיב) שהוא בסדר גמור , זה כרטיס Low end יחסית ככה שהוא לא באמת זולל אנרגיה ,ואם אתה רוצה להשאיר אותו בשביל משחקים קלילים אז למה לא .. אחרת גם הHD4000 ומלעה המובנים יעשו את העבודה בשביל שימושים משדרדיים .

תמונה

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4130 Haswell 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box 1
לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1
זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1
דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1
כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III 1
ספקי כוח: ספק כוח SeaSonic SSP-450RT 450W Gold Active PFC 12CM Fan PSU (SS-450RT) 1
מארזים: מארז Antec One Mid Tower Gaming Black Case No PSU 1

מחיר החבילה: 2655 שקל
עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר
שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הספק קצת יקר, אבל לדעתי זה הכי זול שתומך בHaswell .. סך הכל זה מחשב איכותי ,והi3 עדיין חזק מהQ6600 שלך , כל ליבה בi3 חזקה פי שניים מליבה בQ6600 , ככה שסך הכל הi3 עוקף בכמה אחוזים את הביצועים הרב ליבתיים של הQ6600 , ככה שאם המעבד שלך סיפק אותך גם זה יספק .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תודה רבה!!!
כמו שאמרתי, אני מאמין כי אבנה מפרט וארכוש לקראת סוף השבוע.

שוב, המון תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”