סוף סוף ההורים החליטו על LCD 42 של פיליפס דגם 7621.
עכשיו השאלה שנשארה לפתור היא: איזה כבל scart לקנות, של מי ובאיזה מחיר כדאי?
את האמת אני לא מבינה בזה כלום אבל אשמח ללמוד ולקבל עצות לפני שאני אצטרך
לסמוך על אחד מהמוכרים בחנויות.
תודה
ועוד איך חשוב איזה כבל.
לאחר ניסוי של כמה סוגי כבלים מוזהבים ולא מוזהבים (עשרות שקלים בודדים כל אחד)ואכזבות למכביר.
היה אצלי טכנאי של אלקטרה עם כבל איכותי להדגמה(במסגרת הדרכה ל7621 ) וקניתי לאחר שראיתי את ההבדל. לא צריך להתאמץ כדי לראות הבדלים באיכות התמונה ,המחיר בהתאם בסביבות 160 שח
בתחום הכבלים יש לדעתי המון אי ודאות. הדעות שונות מאוד וכל אחד אומר דברים הפוכים.
מנסיוני (לצערי או לשמחתי יש לי לא מעט, כולל לא מעט מבחנים עיוורים ABX בתחום של כבלי SCART), יש שני סוגים של כבלי SCART בארץ:
1. גרועים
2. גרועים פחות
למה אני אומר כך, כי המחבר עצמו רחוק כל כך מהאידאל, שברגע שאתה שם אותו במערכת, עם או בלי ציפוי זהב, הוא כבר מכה. יש תמיד CROSSTALK בתוך הכבל בגלל אופיו ואין עכבה 75 אוהם מאוזנת בגלל אופי המחבר (לא קיים מחבר SCART מאוזן, נקודה).
כבלים גרועים ממש יראו המון רעש.
כבלים טובים (שהם לא חייבים לעלות יותר מדי, רק שהם באיכות יותר טובה מה-2 בעשר שקל שיש בחנויות "עשה זאת בעצמך") יעשו את העבודה נאמנה.
כבלים ממש טובים, כלומר, כאלה שמפצלים כל כבל לחוט קואקס מאוזן, פשוט לא קיימים בארץ, וכשאני הייתי זקוק לכזה, בניתי אותו לבד. האם היה שיפור? מינורי מאוד, בגלל שהכבלים הללו בד"כ סוחבים לא יותר ממטר וחצי ופשוט אין מספיק בעיות שמצטברות במרחק כזה (בעיקר כל נושא ה-RINGING).
בזמנו עשיתי A-BX TEST עם כבלים יקרים (לא משנה של איזו חברה אבל האות הראשונה שלה מתחיל ב-V) מול כבלים זולים למדי (אבל סבירים באיכות) ולא זיהיתי הבדלים. אני מחשיב את עצמי לוידאופיל ומשקיע המון כסף בתחום הזה, אבל פשוט לא ראיתי הבדל...
אגב, בדקתי את הכבלים של BELKIN (אין לי מושג אם זה אותו כבל שיש באופיס דיפו - רק משהו שהם הביאו לי לבדיקה) והם היו מצויינים.
עופר,
ראיתי את מגוון הכבלים שיש לBELKIN וכבל SCART יש להם רק סוג אחד והוא זה שמוכרים באופיס דיפו (ובטח בעוד כמה מקומות...)ב-99 ש"ח האורך שלו הוא 1.8 מטר.