חיבור מחשב נייד למקרן קול
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן, יש לי מחשב נייד של סמסונג עם יציאת HDMI וכמובן VGA.
אני מתכנן לקנות מקרן קול, כנראה את הדגם הבא:
http://www.newpan.co.il/product/sb-100- ... %D7%9D-jbl
בדרך כלל המחשב נייד מחובר לטלוויזית LG שלי בחדר, 37 אינצ' HD READY, טיפה ישנה.
כרגע אני מחבר אותו בVGA ואת היציאת AUX אני מחבר ל"מערכת" (שני רמקולים שמצאתי מחוברים לאיזה סאב ישן).
המחשב לא מחובר בHDMI לטלוויזיה בגלל שאני מקבל צבעים מתים כאלו, אבל זה משו שהבנתי שאפשר לפתור.
עכשיו רציתי לשאול אם יש מתאם כזה שייצא כבל HDMI מהמחשב אל הטלוויזיה, וביחד איתו כבל אופטי (אם אני לא טועה נקרא COAXIAL) , שיתחבר למקרן קול?
ראיתי באיביי מפצלים ל4 והם עולים 40 דולר פלוס ואני לא צריך את זה, אני צריך נטו כניסת HDMI בצד אחד ויציאת HDMI ואודיו מהצד השני.
קיים כזה דבר? אם כן איך קוראים לזה ואיפה אני משיג את זה? והאם מה שכתבתי פה למעלה נכון מבחינת החיבור למקרן קול?
עריכה:
היום קראתי עוד קצת והחכמתי עוד קצת בכל הנושא של האודיו, והבנתי שכל עוד אני מחובר עם הכבל VGA כל מה שאני צריך זה מעין "מתאם" לחיבור 3.5MM שהוא אנלוגי לחיבור האופטי שהוא דיגיטלי.
ככה שבגדול כל מה שאני צריך זה את המתאם הזה, וכבל אופטי שיתחבר למקרן קול?
דרך אגב כנראה שהדגם של המקרן קול ישתנה לדגם אחר....
אני מתכנן לקנות מקרן קול, כנראה את הדגם הבא:
http://www.newpan.co.il/product/sb-100- ... %D7%9D-jbl
בדרך כלל המחשב נייד מחובר לטלוויזית LG שלי בחדר, 37 אינצ' HD READY, טיפה ישנה.
כרגע אני מחבר אותו בVGA ואת היציאת AUX אני מחבר ל"מערכת" (שני רמקולים שמצאתי מחוברים לאיזה סאב ישן).
המחשב לא מחובר בHDMI לטלוויזיה בגלל שאני מקבל צבעים מתים כאלו, אבל זה משו שהבנתי שאפשר לפתור.
עכשיו רציתי לשאול אם יש מתאם כזה שייצא כבל HDMI מהמחשב אל הטלוויזיה, וביחד איתו כבל אופטי (אם אני לא טועה נקרא COAXIAL) , שיתחבר למקרן קול?
ראיתי באיביי מפצלים ל4 והם עולים 40 דולר פלוס ואני לא צריך את זה, אני צריך נטו כניסת HDMI בצד אחד ויציאת HDMI ואודיו מהצד השני.
קיים כזה דבר? אם כן איך קוראים לזה ואיפה אני משיג את זה? והאם מה שכתבתי פה למעלה נכון מבחינת החיבור למקרן קול?
עריכה:
היום קראתי עוד קצת והחכמתי עוד קצת בכל הנושא של האודיו, והבנתי שכל עוד אני מחובר עם הכבל VGA כל מה שאני צריך זה מעין "מתאם" לחיבור 3.5MM שהוא אנלוגי לחיבור האופטי שהוא דיגיטלי.
ככה שבגדול כל מה שאני צריך זה את המתאם הזה, וכבל אופטי שיתחבר למקרן קול?
דרך אגב כנראה שהדגם של המקרן קול ישתנה לדגם אחר....
נערך לאחרונה על ידי DanielOfir ב 07/10/2013 23:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

זה בערך המחיר שראיתי באיביי למפצל של 4, כשאני צריך נטו אחד על אחד, באמת הוא כל כך יקר?
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

חיבור SPDIF זה מה שמתחבר אליו מה שנקרא "כבל אופטי"?
ההבנה שלי בנושא האודיו לא גדולה מדי, ואני כל הזמן מתבלבל בסוגי חיבורים חחחח
ואם כבר, מה ההבדל בין "כבל אודיו אנלוגי" ל"כבל אופטי"?
ההבנה שלי בנושא האודיו לא גדולה מדי, ואני כל הזמן מתבלבל בסוגי חיבורים חחחח
ואם כבר, מה ההבדל בין "כבל אודיו אנלוגי" ל"כבל אופטי"?
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

הקפצה... ? 
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
SPDIF זה תקן לחיבור אודיו דיגיטלי. יש שני סוגים נפוצים של מחברים: אופטי וקואקסיאלי (בפועל יש עוד כמה סוגים, אבל כמעט שלא משתמשים בהם...)
כבל אופטי בנוי מסיבי זכוכית שמעבירים מידע דיגיטלי בצורה שנראית כמו הבהובי אור אדום. בגלל שהתווך הוא אופטי ולא חשמלי, יש פוטנציאל ל-"חסינות" מהפרעות חשמליות כשמשתמשים בכזה כבל. הנה דוגמה של כבל אופטי: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2154
כבל קואקסיאלי הוא כמו כבל אנטנה של פעם, אבל עם חיבור שנראה דומה לחיבור RCA/בננה רגיל. חשוב לציין שכבל אודיו דיגיטלי צריך להיות בעל עכבה של 75 אוהם, ולכן לא כל כבל RCA שזרוק בבית יכול לשמש למטרה זו. הכבל הזה מבודד ומסוכך היטב, כך שגם כאן יש הרבה פחות משמעות להפרעות חשמליות, אבל הסיגנל הוא חשמלי ולכן חשוף להפרעות כאלה. חיבור קואקסיאלי במגבר/מקור בד"כ מקודד בצבע כתום ראה תמונה בתגובה של יבגני לעיל). הנה דוגמה של כבל קואקס: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/453
כאמור, שני הכבלים מעבירים את אותו המידע בדיוק, ובאופן מדוייק עד מאוד, כך שעקרונית זה לא משנה באיזה מהם בוחרים. מה שכן, המגבר שמקבל את הסיגנל הדיגטלי צריך להמיר אותו לסיגנל אנלוגי ואז לדחוף אותו לרמקולים.
כבל אודיו אנלוגי מעביר את המידע באופן אנלוגי, מה שאומר שאם יש המרה מדיגיטלי לאנלוגי היא מתבצעת במקור עקרונית. מה שכן, אם רוצים להעביר סטריאו, יש לחבר שני כבלים (חיבורי RCA אדום/לבן, כמו כאן: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/464), ואם רוצים להעביר 5.1 ערוצים, צריך לחבר 6 כבלים (או לפעמים שלושה זוגות כבלים) - אחד לכל ערוץ. כאן מגיע אחד היתרונות הנוספים של התווך הדיגיטלי: פחות חוטיאדה.
לצורך העניין, גם כבל HDMI הוא כבל דיגיטלי, שמסוגל להעביר גם אודיו וגם וידאו, ותומך בקצבי העברה גדולים עד כדי כך שהוא בעצם הכבל היחיד שמאפשר תמיכה בפורמטי אודיו HD רב-ערוציים כמו Dolby TrueHD ו-DTS Master Audio HD.
כבל אופטי בנוי מסיבי זכוכית שמעבירים מידע דיגיטלי בצורה שנראית כמו הבהובי אור אדום. בגלל שהתווך הוא אופטי ולא חשמלי, יש פוטנציאל ל-"חסינות" מהפרעות חשמליות כשמשתמשים בכזה כבל. הנה דוגמה של כבל אופטי: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2154
כבל קואקסיאלי הוא כמו כבל אנטנה של פעם, אבל עם חיבור שנראה דומה לחיבור RCA/בננה רגיל. חשוב לציין שכבל אודיו דיגיטלי צריך להיות בעל עכבה של 75 אוהם, ולכן לא כל כבל RCA שזרוק בבית יכול לשמש למטרה זו. הכבל הזה מבודד ומסוכך היטב, כך שגם כאן יש הרבה פחות משמעות להפרעות חשמליות, אבל הסיגנל הוא חשמלי ולכן חשוף להפרעות כאלה. חיבור קואקסיאלי במגבר/מקור בד"כ מקודד בצבע כתום ראה תמונה בתגובה של יבגני לעיל). הנה דוגמה של כבל קואקס: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/453
כאמור, שני הכבלים מעבירים את אותו המידע בדיוק, ובאופן מדוייק עד מאוד, כך שעקרונית זה לא משנה באיזה מהם בוחרים. מה שכן, המגבר שמקבל את הסיגנל הדיגטלי צריך להמיר אותו לסיגנל אנלוגי ואז לדחוף אותו לרמקולים.
כבל אודיו אנלוגי מעביר את המידע באופן אנלוגי, מה שאומר שאם יש המרה מדיגיטלי לאנלוגי היא מתבצעת במקור עקרונית. מה שכן, אם רוצים להעביר סטריאו, יש לחבר שני כבלים (חיבורי RCA אדום/לבן, כמו כאן: http://www.mediagalaxy.co.il/rec/464), ואם רוצים להעביר 5.1 ערוצים, צריך לחבר 6 כבלים (או לפעמים שלושה זוגות כבלים) - אחד לכל ערוץ. כאן מגיע אחד היתרונות הנוספים של התווך הדיגיטלי: פחות חוטיאדה.
לצורך העניין, גם כבל HDMI הוא כבל דיגיטלי, שמסוגל להעביר גם אודיו וגם וידאו, ותומך בקצבי העברה גדולים עד כדי כך שהוא בעצם הכבל היחיד שמאפשר תמיכה בפורמטי אודיו HD רב-ערוציים כמו Dolby TrueHD ו-DTS Master Audio HD.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
או שפספסתי משהו או שאתם סתם מתפזרים לחלוטין.
השינוי שאתה הולך לעשות הוא מאוד מינורי. במקום שני רמקולים קטנים וסאב תעבור לרמקול ארוך וסאב. או שתמשיך לחבר אותו בדיוק כמו את הרמקול הקודם כי אתה עדין נשאר עם רמקול סטריאו או שתחבר אותו עם hdmi למחשב ותוציא רק סאונד דרכו אבל זה גם דורש יותר התעסקות והאות בכל מקרה יומר לסטריאו.
לסיכום: חבר את הסאונדבר בדיוק באותה צורה והמפצלים השונים מיותרים לחלוטין.
השינוי שאתה הולך לעשות הוא מאוד מינורי. במקום שני רמקולים קטנים וסאב תעבור לרמקול ארוך וסאב. או שתמשיך לחבר אותו בדיוק כמו את הרמקול הקודם כי אתה עדין נשאר עם רמקול סטריאו או שתחבר אותו עם hdmi למחשב ותוציא רק סאונד דרכו אבל זה גם דורש יותר התעסקות והאות בכל מקרה יומר לסטריאו.
לסיכום: חבר את הסאונדבר בדיוק באותה צורה והמפצלים השונים מיותרים לחלוטין.
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

אז עכשיו מה שיהיה לי בעצם זה כבל 3.5MM שמתחבר למחשב ומצד שני יוצא RCA אדום ולבן שיתחבר לי אל המקרן קול?
והאיכות תהיה באותה רמה של הדיגיטלי, או שבאוזן לא "מיומנת" לא ישימו לב להבדל?
והאיכות תהיה באותה רמה של הדיגיטלי, או שבאוזן לא "מיומנת" לא ישימו לב להבדל?
- epony
- חבר במועדון 10K

טוב, זה חיבור סטריאו אנלוגי סטנדרטי לחלוטין.DanielOfir כתב:אז עכשיו מה שיהיה לי בעצם זה כבל 3.5MM שמתחבר למחשב ומצד שני יוצא RCA אדום ולבן שיתחבר לי אל המקרן קול?
והאיכות תהיה באותה רמה של הדיגיטלי, או שבאוזן לא "מיומנת" לא ישימו לב להבדל?...
בגדול, ההבדלים בין חיבור כזה לחיבור דיגיטלי יהיו זניחים, אבל זה תלוי גם במערכת וגם באוזניים שלך.
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

קיבלתי את המקרן קול, ועשיתי קצת חיפוש והבנתי שאני לא יכול לקבל סאונד של 5.1 בגלל החיבור aux.
הבנתי שיש כבל toslink to mini toslink שיכול להתחבר לחיבור של ה3.5mm
השאלה היא איך אני יכול לבדוק אם הכרטיס קול שלי באמת תומך בmini toslink או שהוא רק אנלוגי?
Realtek ALC269
הבנתי שיש כבל toslink to mini toslink שיכול להתחבר לחיבור של ה3.5mm
השאלה היא איך אני יכול לבדוק אם הכרטיס קול שלי באמת תומך בmini toslink או שהוא רק אנלוגי?
Realtek ALC269
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

אתה אכן לא תקבל סאונד 5.1 אלא 2.0
אבל
אתה מחבר את זה למקרן קול שזה 2.1 והמהדרין יגידו שהמרחק בין רמקול ימין לשמואל קטן על גבול המונו. אז 5.1 את לא תשמע גם אם תחבר toslink. ככה שאין שום יסוד להניח שתשמע טוב יותר אם ההמרה ל2.1 תתבצע ברמקול
אבל
אתה מחבר את זה למקרן קול שזה 2.1 והמהדרין יגידו שהמרחק בין רמקול ימין לשמואל קטן על גבול המונו. אז 5.1 את לא תשמע גם אם תחבר toslink. ככה שאין שום יסוד להניח שתשמע טוב יותר אם ההמרה ל2.1 תתבצע ברמקול
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

אבל כל הקטע של המקרן זה שהוא אמור כביכול לדמות 5.1, ואני מתאר לעצמי שבחיבור דיגיטלי, שכן יכול לקבל 5.1 אני אמור לקבל סאונד יותר איכותי.. או שאני טועה?
ודרך אגב, הכרטיס קול הוא:
http://www.realtek.com.tw/products/prod ... ProdID=166
אני לא כל כך מבין בסאונד, ולא מצליח להבין אם יש לו אופציה דיגיטלית לחיבור toslink או שצריך מתאם כלשהו?
ודרך אגב, הכרטיס קול הוא:
http://www.realtek.com.tw/products/prod ... ProdID=166
אני לא כל כך מבין בסאונד, ולא מצליח להבין אם יש לו אופציה דיגיטלית לחיבור toslink או שצריך מתאם כלשהו?
- epony
- חבר במועדון 10K

זה כרטיס ON BOARD, אז זה תלוי יותר אם מימשו יציאה אופטית על הלוח-אם...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

איך אפשר לברר את זה? אם יש לי את הכניסת mini toslink הזה?
- epony
- חבר במועדון 10K

שתי דרכים: חפש את הדגם של הלוח אם שלך, או תציץ לתוך כל החיבורי "3.5 במחשב שלך וחפש אם בתוך אחד מהם אתה רואה אור אדום...
לא בטוח שהשיטה השניה תעבוד, אז הראשונה עדיפה
לא בטוח שהשיטה השניה תעבוד, אז הראשונה עדיפה
-
DanielOfir
-
- חבר שרק התחיל

אם אני אקנה כרטיס קול חיצוני שמתחבר בusb ויש לו כניסת ויציאת spdif , אני אוכל לקבל סאונד של 5.1 מהמקרן?
- epony
- חבר במועדון 10K

נשמע לי סביר שכן. אולי כדאי להתייעץ גם עם החברים הטובים בפורום HTPC...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

זה כבר יוצא משליטה. נכנסתי ללינק של הסאונד בר. זה אפילו פחות ממה שחשבתי. המוצר מגיע ללא סאב אקטיבי ומדובר בדגם מאוד בסיסי של סאונד בר ולא מקרן קול כפי שמרטין ציין. Epony סתם מלהיב אותך ושולח אותך לחפש אורות אדומים בחשיכה ולקנות כרטיס קול חיצוני. עדיף כבר תשקיע את הכסף בסאונד בר מדגם גבוה יותר. אני אגיד את זה שוב למרות שבמקום להקשיב אתה מעדיף ליצור יש מאין: מדובר בסאונד בר בסיסי שלדעתי יהוה ירידה ברמה עבורך כי אתה הולך לוותר על סאב שיש לך כיום. אין לו יכולת הדמיה של 5.1 ואפילו רחוק מכך. אתה סתם נותן פול גז בניוטראל. תחשוב טוב אם אתה בכלל הולך לשדרג את חוויית השמיעה שלך כי לא ראיתי ציון ששמעת אותו והוא נשמע לך טוב יותר. אם בכל זאת תרצה ללכת עליו ואתה ממש רוצה לעשות קומבינה בחיבורים אז חבר אותו עם חיבור aux פשוט וחבר ליציאת הsubwoofer שלו את הסאב שלך כיום