רזולציה מקסימלית נתמכת משידור ממחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
ברצוני לרכוש מסך LCD שישמש ב90% לצפיה בתכנים ממחשב: ראיית סרטים מהמחשב, משחקי מחשב, וגם גלישה באינטרט וכו.

בימים האחרונים חרשתי את הפורומים על מנת לדלות אינפורמציה ואני רוצה להבין אם הבנתי נכון:
לגבי מישחקים:
במידה ואקנה מסך התומך ב720 , לא אוכל להציג Output של 1024*768 ממחשב ברזולוצית ה Native של המסך (שתומך ברוחב של 720) ולכן אקבל תמונה מעוותת.

כמובן שאני לא מאמין שמשחקים תומכים ברזולוציות לא סטנדרטיות שאותן ניתן לכוון על ידי אותה תוכנה שאתם ממליצים עליה כל הזמן.

במידה ואקנה מסך התומך ב 1080p [שזה FullHD?] כן אוכל לראות 768*1024 ברזולוצית Native של המסך ולא רק זה אפילו 1280*1024 שזה מה שאני משתמש היום על 19". רק מה, מסך כזה עולה הון עתק.

לגבי התוצאות מ1080i [שזה HD Ready ?] לא ממש הבנתי איך זה עובד אז אני לא ממש יכול להסיק.

לסיכום, אלא אם כן אני קונה 1080p במחיר מפלצתי, אני לא יכול לשחק משחקים אפילו ברזולוציית 1024*768 בצורה נורמלית שלא לדבר על 1280*1024.

לגבי אינטרנט, אני אראה מעוות אלא אם כן אכוון את הרזולוציה למשהו לא סטנררטי בעזרת התוכנה שעליה אתם ממליצים וכנל לגבי סרטים, כן ששם אין בעיה.

אני צודק או שאני פשוט לא מבין ??

תודה מראש למומחים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בעזרת תוכנה כמו POWERSTRIP תוכל לכוון את הרזולוציה תמיד לרזולוציה הזו.
מעבר לזה, בדרייברים של כרטיסי המסך החדשים, יש כבר מראש רזולוציות שמתאימות למסכי 16:9 ברזולוציות כאלה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #3 

בד"כ תקבל רזולוציה של 1366x768, שזה מקביל, אם אינני טועה, ל 720P (קצת יותר). כך זה אצלי בכל אופן, ורואים מצויין, גם משחקי מחשב, ללא עיוותי תמונה כלשהם.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תיקון- זה 1360 ולא 1366 בקוים האנכיים.

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274

שליחה #5 

בדוק היטב שהמסך אכן יודע להציג רזולוציה הנ"ל בתצוגת מחשב (הכי טוב זה לבדוק בחוברת המשתמש של המסך, שכמעט תמיד זמינה להורדה באתר היצרן). המסכים של טושיבה למשל מצהירים על תמיכה של 1024X768 בחיבור למחשב כדי לקבל תמונה אופטימלית. במסכים אחרים (למשל LG וסמסונג מ-2005 והלאה) מוצהר שהרזולוציה האופטימלית לשימושי מחשב היא 1360X768.

godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה, אבל ...

שליחה #6 

הבנתי שאוכל לראות output מהמחשב ברזולוציה של 1360X768 ברוב מסכי הLCD הנמכרים היום וזאת ללא שום עיוות. הבעיה היא ש**משחקים** ספציפית אינם בנויים לרוזולוציות כאלה אלא רק לרזולוציות סטנדרטיות של מסך מחשב והייתי מעוניין לשמוע ממישהו עם נסיון איך בדיוק משחקים מוצגים במקרה כזה (אם אפשר הסבר מפורט).

חוץ מזה רזולוציה מקסימלית כזאת (1360X768) לא בדיוק נשמעת לי להיט היסטרי כיוון שבמסך ה 19 אינץ' המסכן שאיתו אני עובד על מחשב אני כבר עובד ברזולוציה יותר גבוהה (1280X1024) אז למעשה כשאני עובד למסך טלוויזה גדול אצטרך לרדת ברזולוציה....

אני לא בא בתלונות או משהו, ברור לי שלמסכים גדולים קשה הרבה יותר לתמוך ברזולוציות גבוהות, אני פשוט רוצה לראות אם הבנתי נכון.

שוב תודה לכל העונים והעוזרים. סוף סוף הגעתי לפורום של אנשים שממש מבינים בנושא ולא זורקים לי שטויות כמו בפורומים אחרים.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש לי 2 מסכים- 19 אינץ' ו- 32 אינץ'. על ה 19 אני משחק ב 1280X1024 ועל ה 32 ב 1360X768 באותם המשחקים.
אין שום הבדל נראה לעין ברזולוציה של התצוגות, לא במשחקים, לא בהצגת שולחן העבודה של ווינדוס, ולא בטקסט. הכל נראה חד באותה המידה.
שים לב שהרזולוציה ב 32 אינץ' לא נמוכה משמעותית כמו שנדמה לך. השוני ברזולוציה נובע בעיקר מהשוני ביחס הגובה לרוחב של המסכים.

1280X1024 = 1,310,720 פיקסלים. (מסך 19)
1360X768 = 1,044,480 פיקסלים. (מסך 32)

ההפרש כאן במספר הפיקסלים לטובת מסך ה- 19 אינץ' אינו מאוד משמעותי.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

כ- 25% אבל מי סופר :)

סתם, זה באמת לא נראה לי משנה, גם ככה אתה יושב יותר רחוק מהמסך וצריך את הכל גדול כך שלרזולוציה מפלצתית אין יתרון.
HiFiMusic IL

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

godu, רוב המשחקים המכובדים שיצאו בשנתיים האחרונות תומכים ברזולוציות מסך רחב (אם לא באופציות בתוך המשחק עצמו, אז בקובץ קונפיגורציה). יש גם הרבה משחקים שלא תומכים רשמית, אבל קל למצוא באינטרנט דרכים פשוטות "לשכנע" אותם.
אגב, הירידה ברזולוציה ממה שראיתי בהדגמה לא מורגשת כלל, ואפילו אפשר לנצל את העובדה שכרטיס המסך מתאמץ פחות ולשפר את איכות התמונה בהגדרות הדרייבר הגרפי (AA, AF, וכו').

godu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה רבה לכל העונים.

אני עדיין לא מבין איך זה נראה על המסך. קחו לדוגמה Shooter כלשהוא כמו FarCry או Unreal או מה שלא יהיה. הרי יחס הגובה,רוחב במסך רחב שונה ממסך רגיל , מה שאומר שאו שהוא מותח את התמונה שנועדה במקור ליחס רגיל או שהוא אשכרה מציג לך יותר שטח, מה שקצת קשה לי להאמין כיוון שזה אומר שאתה רואה יותר שטח ממי שמשחק ביחס רגיל ולכן ייתן לך ייתרון במשחקי רשת לדוגמה.

פרט לכך, בתור אנשים שכבר התנסו במשחק על גבי מסכי LCD גדולים, איך הייתם מסכמים את זה ? חוויה ? כיף ? או שזה לא משהוא ? (אני יודע שזה סובייקטיבי, אני שואל לגבי תחושה אישית שלכם)

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

רוב המשחקים מותחים (כמו WOW או FEAR) - אבל זה נראה די טבעי... לא יודע למה. יש ממשחקים שמראים יותר שטח (כמו CIV4 , Oblivion). יש מעט משחקים שמנצלים את השטח להצגת מידע, רדארים וכו' בצד וככה התמונה יותר "נקייה" (כמו הסימולטור של מיקרוסופט)
תביא בחשבון שמשחקים לקונוסולות החדשות (XBOX360 וPS3) מפותחים מראש למסך רחב (כי הם מציגים HD) וסביר להניח שהטרנד הזה יחלחל גם למשחקי מחשב (יותר סביר להניח שכבר היום זה כך).

אם זה כיף? מהמעט שניסיתי, מאוד :) הבעיה היחידה שיש לי היא מה עושים עם המקלדת והעכבר - במשחקים "איטיים" כמו CIV אין לך בעיה לשים את המקלדת על הברכיים ואת העכבר על המשענת של הכורסה. אבל קשה לשחק ככה GTA או FIFA... נראה לי שאני אקנה גיימפד בשביל אלה.
אה, ועוד בעייה זה שאם יש לך רמקולים סראונד למחשב, צריך למקם אותם מחדש... ואז אתה מגלה שהחוטים קצרים או שאין לך איפה לתלות אותם וכו'... שאלה יהיו הצרות שלנו, כמו שאומרים ;)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”