הזרמת תוכן - סטרימר/HTPC מתאים או כבל HDMI ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
dannygu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

יש לי פינת מחשב במרכז הבית (בין הסלון למטבח).
בשיפוץ בבית לאחרונה ניצלתי הזדמנות (כן, לצערי לא התייעצתי כאן לפני...) ועשיתי מספר הכנות:

מצ"ב תמונה של קופסאות ליד המחשב.

בקופסה הימנית יש 6 כבלי רשת CAT5E שרצים לכל חדר בבית (2 חדרי ילדים - לשולחן עבודה, חדר הורים וסלון - לטלוויזיה, 1 חדר משחקים - לשולחן עבודה ולטלוויזיה).
גודל (פנימי) של הקופסה הימנית הוא 25 ס"מ על 12 ס"מ. כאן ההנחה הראשונה שלי הוא SWITCH וממנו השחלה פנימית לקופסה השמאלית ומשם ל ROUTER לצורך אספקת אינטרנט לכל הנקודות. מצאתי SWITCH של כ 11 ס"מ * 9 ס"מ - סביר (כ 40 ש"ח ב EBAY)

עוד בקופסה הימנית שרשור ריק שהולך לכל 3 הטלוויזיות בבית. אני חשבתי לספק דרכו תוכן מהמחשב לטלוויזיות בבית ולכן להשחיל כבל HDMI.
עקב כך יהיה צורך בקופסה הימנית למצוא מקום (ליד ה SWITCH) גם למפצל HDMI עם כניסה אחת ו 3 יציאות (בספק אם אמצא שם מקום), לצערי טרם מצאתי משהו מתאים, במיוחד שהייתי רוצה שתהיה לי בקרה על הפיצול שלא יראו בחדרים את תוכן המחשב כל הזמן (בכל זאת פרטיות....)

אגב, אני מקווה שעובי השרשורים שהכנתי מראש אמור להיות מספק....

מישהו אמר לי למה לך כל זה, שים סטרימר או מחשב קטן ואסתטי ליד כל טלוויזיה וחבר אותם בכבל רשת למחשב המרכזי לצורך שיתוף קבצים ואינטרנט. אני פחות אוהב את זה:
1. סטרימר - אמנם מכשיר קומפקטי אבל אם רוצים ממש לגלוש לתכנים ולבצע חיפוש זה לא נוח.
2. HTPC - מצריך מקלדת ועכבר אלחוטיים בכל נקודת קצה (לא בטוח שאשתי תרשה...) קצת מסורבל.

אשמח לדעתכם,
תודה,
דני

SWITCH
http://www.ebay.com/itm/350872638903?ss ... 1438.l2649

תודה,
דני
קופסאות
 קופסאות

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

אבל אם תשים מפצל HDMI תוכל לראות רק את אותה תמונה בכל חדר. סטרימר או מחשב (שגם כאלו עובדים עם שלט ולא מקלדת) יאפשר לך להציג תוכן שונה בכל חדר. לא עדיף?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הפתרון של להשחיל כבלי HDMI לכל המסכים לא רלוונטי מכוון שלא תהיה לך שליטה על התוכן של המחשב ולמעשה כל מי שידליק את המסך על מצב מחשב יראה בדיוק אותו דבר.

יש לך אפשרות להשמיש את הרשת הקווית שלך (עד עכשיו לא סיימת?.???) וליד כל מסך לחבר סטרימר כאשר כיום יש דונגלים אנדרואיד טובים וחזקים שעליהם ניתן להתקין XBMC וזה יעבוד ללא שום בעיה.
עוד דרך זה סטרימרים פשוטים (כמו DUNE 102 למשל) שיראו את התכנים מהשרת ביתי...

לגבי HTPC זה בהחלט עדיך מכוון שמחשב נותן לך מגוון אפשרויות ושדרוגים בניגוד לסטרימר שזו מערכת סגורה.

ממלוץ לך דבר ראשון להשמיש את התשתית הקווית שלך על ידי איש מקצוע ולאחר מכן לחשוב על רעיונות להזרמת מדיה בחדרים ועלויות...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”