עזרה בפתרון בעיה חוזרת - כונן קשיח שנעלם
שלום,
יש לי בעיה חוזרת עם מחשב שנמצא בממ"ד. מדי פעם, כרגע באופן קבוע, אחד הכוננים הקשיחים לא מופיע. הכונן עצמו תקין. בפעם הקודמת שזה קרה, חיברתי את הכונן למקום אחר בלוח אם (של אסוס) והבעיה נפתרה לכמה חודשים. האם מדובר בבעית לוח אם?
תודה רבה!
יש לי בעיה חוזרת עם מחשב שנמצא בממ"ד. מדי פעם, כרגע באופן קבוע, אחד הכוננים הקשיחים לא מופיע. הכונן עצמו תקין. בפעם הקודמת שזה קרה, חיברתי את הכונן למקום אחר בלוח אם (של אסוס) והבעיה נפתרה לכמה חודשים. האם מדובר בבעית לוח אם?
תודה רבה!
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
ניסית להחליף כבל?
פתרתי בעיה דומה ממש לפני כמה ימים ע"י החלפה של הכבל, שאגב - נראה תקין לגמרי, אבל כנראה שהיה תקול.
כדאי גם לנסות ולראות אם הכונן מקבל חשמל. גם בזה נתקלתי... תנסה להקשיב (או להרגיש) כשאתה מדליק את המחשב. אם הכונן לא מגיב, יכול להיות שיש בעיה באספקת החשמל לכונן, תחליף חיבור ותראה אם עוזר.
בהצלחה
פתרתי בעיה דומה ממש לפני כמה ימים ע"י החלפה של הכבל, שאגב - נראה תקין לגמרי, אבל כנראה שהיה תקול.
כדאי גם לנסות ולראות אם הכונן מקבל חשמל. גם בזה נתקלתי... תנסה להקשיב (או להרגיש) כשאתה מדליק את המחשב. אם הכונן לא מגיב, יכול להיות שיש בעיה באספקת החשמל לכונן, תחליף חיבור ותראה אם עוזר.
בהצלחה
תודה על האינפורמציה המועילה.
אתה מדבר על כבל הSATA? אנסה. או כבל החשמל?
אכן כאשר המחשב עולה ובסופו של דבר הכונן לא מופיע, גם אין צליל של הכונן. אגב, אינדיקציה נוספת לכך שיש בעיה (כאשר יש את הבעיה) - המסך של אסוס בהתחלה נשאר לפרק זמן ארוך יותר.
בפעם הקודמת, חיברתי את הכונן לSATA אחר וזה עבד. כעת, נשפתי קצת על כבל ה-SATA וזה עבד, אני מניח שבמידה והוא שוב יעלם, אחבר ל-SATA אחר על לוח האם. נשאלת השאלה האם זו בעית מגע של לוח האם? אולי של של הספק?
אכן כאשר המחשב עולה ובסופו של דבר הכונן לא מופיע, גם אין צליל של הכונן. אגב, אינדיקציה נוספת לכך שיש בעיה (כאשר יש את הבעיה) - המסך של אסוס בהתחלה נשאר לפרק זמן ארוך יותר.
בפעם הקודמת, חיברתי את הכונן לSATA אחר וזה עבד. כעת, נשפתי קצת על כבל ה-SATA וזה עבד, אני מניח שבמידה והוא שוב יעלם, אחבר ל-SATA אחר על לוח האם. נשאלת השאלה האם זו בעית מגע של לוח האם? אולי של של הספק?
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

גם וגם.josef_he כתב:תודה על האינפורמציה המועילה.
בפעם הקודמת, חיברתי את הכונן לSATA אחר וזה עבד. כעת, נשפתי קצת על כבל ה-SATA וזה עבד, אני מניח שבמידה והוא שוב יעלם, אחבר ל-SATA אחר על לוח האם. נשאלת השאלה האם זו בעית מגע של לוח האם? אולי של של הספק?...
זה יכול לבוא מכמה כיוונים, עלית על כולם: ספק (חשמל) - ולכן הוא לא עובד, חיבור SATA בכונן, חיבור SATA בלוח.
מה שאתה מתאר קצת מוזר: אם אין צליל של הכונן, כנראה שאין אספקת חשמל. מצד שני, אם מסך ה POST נתקע מעט זה דווקא נשמע כמו בעיה בכבל הנתונים (SATA).
בקיצור - ניסוי ותעיה. ונתפלל כולנו שהבעיה היא בכבל ולא בלוח \ ספק
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

לספק אין בעיה להריץ הרבה יותר משלושה דיסקים קשיחים וצורב, בטח לאחד מתוצרת טובה יחסית (HEC) שטוען להספק של 500W (למרות שזה לא בהכרח נכון, ובטח לא מה שקובע. יש גם את עניין האמפרים).
אם יש בעיה בספק, היית רואה את זה לא רק בכונן הזה, אלא גם באחרים. הסבירות היא שיש בעיה בכבל החשמל שחיברת לדיסק. נסה חיבור אחר ותראה אם זה עוזר (אם עניין החלפת כבל ה SATA לא עזר כמובן).
אם יש בעיה בספק, היית רואה את זה לא רק בכונן הזה, אלא גם באחרים. הסבירות היא שיש בעיה בכבל החשמל שחיברת לדיסק. נסה חיבור אחר ותראה אם זה עוזר (אם עניין החלפת כבל ה SATA לא עזר כמובן).
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

אווו.... אולי עלינו על משהו! יש מצב שהמתאם לא בסדר?
טוב, הופיעה הודעת שגיאה של וינדוס, בקצרה failed to save e:\gibrish....
וממשיך וזה כתוצאה מבעית חומרה או רשת... אני עוד יותר מבולבל. אם יש בעיה אז הודעת השגיאה צריכה להופיע מיד ותמיד אז למה היא מופיעה רק עכשיו לאחר כמה ימים? לא יודע מה הענין...
וממשיך וזה כתוצאה מבעית חומרה או רשת... אני עוד יותר מבולבל. אם יש בעיה אז הודעת השגיאה צריכה להופיע מיד ותמיד אז למה היא מופיעה רק עכשיו לאחר כמה ימים? לא יודע מה הענין...