מה השלב הבא ? ברשת אינטרנט ותקשורת ביתית
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
לא צריך להעמיס סתם ידידי.
אם יש לך יותר מ-4 חדרים אזי אתה צריך Switch. אחרת אתה יכול להתחבר לראוטר ישירות.
המומלץ הינו Tp-Link 1043 בעלות של 400 ש"ח באייבורי/KSP
אם יש לך יותר מ-4 חדרים אזי אתה צריך Switch. אחרת אתה יכול להתחבר לראוטר ישירות.
המומלץ הינו Tp-Link 1043 בעלות של 400 ש"ח באייבורי/KSP
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
1043 עולה 300 ש"ח בערך והוא אכן מומלץ.TheWiz כתב:לא צריך להעמיס סתם ידידי.
המומלץ הינו Tp-Link 1043 בעלות של 400 ש"ח באייבורי/KSP...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
את הכבלים אתה מרכז בארון תקשורת, מחשב תקעים מיוחדים לרכזת, בחדרים מסיים את הכבל באביזר מיוחד (גוויס, ניסקו, בטצ'ינו), לאחר מכן מגדיר במחשבים תיקיית שיתוף וזהו בגדול... כל מחשב יוכל לגשת לתיקייה ולהשתמש במידע.dudumagic כתב:מכל חדר אני מוציא כבל רשת cat6 לכיוון הארון תקשורת .
מה השלב הבא ? לאן הכבלים מתחברים ?
צריך מחשב ? , איזה מחשב שולט על כל המערכת ?
מה עוד ?
תודה לעוזרים...
אם לקחת מחשב שישמש כשרת זו בחירה שלך... יש גם פתרונות פשוטים יותר.
כמובן שבשביל לבצע את כל זה מומלץ להעזר בשירותיו של איש מקצוע
ואז מה ? איך אני משדר סרטים לטלויזיה ?uris כתב:switch ! בארון התקשורת ולידו ראוטר-מודם ליציאה לאינטרנט...
איזה מחשב "שולט" שאליו אני מוריד סרטים ואז אני יכול להציג אותם בטלויזיה ?
אני יעלה שרטוט של החשמל כדי שתבינו אותי יותר בקלות ?
הנה תכנון חשמל
[imgbig]http://www.king-magic.com//images/tihnon1.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://www.king-magic.com//images/tihnon2.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://www.king-magic.com//images/tihnon1.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://www.king-magic.com//images/tihnon2.jpg[/imgbig]
ליד שקע כבלים אני צריך לעשות כבל רשת ? או טלפון או ביחד ? כי אצלי בדירה עשו טלפון ליד המיטה .JEXY כתב:את הכבלים אתה מרכז בארון תקשורת, מחשב תקעים מיוחדים לרכזת, בחדרים מסיים את הכבל באביזר מיוחד (גוויס, ניסקו, בטצ'ינו), לאחר מכן מגדיר במחשבים תיקיית שיתוף וזהו בגדול... כל מחשב יוכל לגשת לתיקייה ולהשתמש במידע.dudumagic כתב:מכל חדר אני מוציא כבל רשת cat6 לכיוון הארון תקשורת .
מה עוד ?
תודה לעוזרים...
כמובן שבשביל לבצע את כל זה מומלץ להעזר בשירותיו של איש מקצוע...
ושקע כח +כבלים על הקיר . מה עושים במקרה כזה?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כפי שרשמתי מקודם...dudumagic כתב:ליד שקע כבלים אני צריך לעשות כבל רשת ? או טלפון או ביחד ? כי אצלי בדירה עשו טלפון ליד המיטה .JEXY כתב:את הכבלים אתה מרכז בארון תקשורת, מחשב תקעים מיוחדים לרכזת, בחדרים מסיים את הכבל באביזר מיוחד (גוויס, ניסקו, בטצ'ינו), לאחר מכן מגדיר במחשבים תיקיית שיתוף וזהו בגדול... כל מחשב יוכל לגשת לתיקייה ולהשתמש במידע.dudumagic כתב:מכל חדר אני מוציא כבל רשת cat6 לכיוון הארון תקשורת .
מה עוד ?
תודה לעוזרים...
כמובן שבשביל לבצע את כל זה מומלץ להעזר בשירותיו של איש מקצוע...
ושקע כח +כבלים על הקיר . מה עושים במקרה כזה?...
מומלץ להעזר באנשי מקצוע על מנת לבדוק תוכניות בנייה ותכנון נכון של תקשורות בבית.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
דודו, ל-Switch יש תפקיד אחד ויחיד - הוא מחבר את כל שקעי הרשת שהתקנת בינם לבין עצמם כך שכל המחשבים המחוברים ביניהם יהיו מחוברים. הוא נותן קישוריות רשת בסיסית אבל שום דבר מעבר לזה.dudumagic כתב: ואז מה ? איך אני משדר סרטים לטלויזיה ?
איזה מחשב "שולט" שאליו אני מוריד סרטים ואז אני יכול להציג אותם בטלויזיה ?
אני יעלה שרטוט של החשמל כדי שתבינו אותי יותר בקלות ?...
הנתב מאפשר חיבור של אותה רשת מחשבים שיצרת באמצעות ה-Switch לאינטרנט כך שכולם יוכלו לגלוש. לרוב הנתבים הנמכרים היום יש Switch מובנה עם 4 כניסות כך שאם מספר הקווים שמתחת הוא עד 4 אז אתה יכול לוותר על ה-Switch ולהשתמש רק בנתב, אחרת אתה צריך Switch נפרד. אפשרות נוספת היא שלפעמים גם המודם DSL/כבלים יכול לשמש כנתב ואז אפשר להשתמש רק ב-Switch ובמודם.
השילוב הזה נותן לך רשת, ומכאן השאלה היא מה אתה עושה איתה. מן הסתם אתה תרצה לחבר אליה את המחשבים שיש לך בבית ואז תהיה לך גישה לאינטרנט מכולם וגם תוכל להעביר קבצים בינם לבין עצמם.
אם אתה רוצה להזרים סרטים לטלויזיה שלך דרך הרשת אז אתה צריך מכשיר שיתחבר לרשת ולטלויזיה ויאפשר את זה (למכשיר כזה קוראים Streamer). לחילופין אפשר לשים מחשב HTPC שמחובר לטלויזיה או אם יש לך Smart TV אז אתה יכול לחבר אותה לרשת ישירות. כמובן שאתה צריך גם מחשב כדי להזרים ממנו אבל זה יכול להיות כל מחשב שיש לך, לא חייב להיות משהו ייעודי לזה.
אם כל מה שרשמתי נשמע לך סינית רצוי באמת שתיעזר באיש מקצוע.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כעיקרון אין מניעה להעביר כבלי רשת גם דרך התעלות של הטלויזיה אבל צריך שבסוף כל קווי הרשת יגיעו לאיזושהי נקודה משותפת שבה יהיה ממוקם ה-Switch.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אין בעיה למצוא נתבים עם פורטים של 1 גיגה. WR1043ND הוא דוגמא מצויינת.alon24 כתב:כדאי לשים סוויטש של גיגה כי זה עדיין נדיר אני חושב למצוא ראוטר עם פורטים של 1 גיגה, כדאי לעשות את ההפרדה הזו...