חיבור RGB לטלוויזית LCD ללא SCART

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

היי
ברצוני לדעת האם אני יכול לבצע חיבור זה.
יש לי טלוויזית LCD, עם חיבור קומפוננט(שלוש צבעים, כחול אדום ירוק), עד כמה שאני מבין זה קומפוננט נכון?
קניתי כבל שבצידו האחד יש לו SCART, הנכנס לממיר, ובצידו השני יש לו שלוש צבעים, כחול אדום ירוק, שאותם חיברתי למסך(עד הקופסא של הכבל היה כתוב כבל RGB)
אך העניין לא עבד.
ראיתי פה כמה אנשים שכתבו שזה כן אמור לעבוד.אנשים אחרים אמרו שחייב טרנסקורדר.
בהתכתבות אישית עם עופר, הוא הציע כי זה תלוי איזה סוג של חיבור יש לי במסך, וגם הסביר לי שיש הבדל בין קומפוננט לRBG.
עופר, לבקשתך העברתי את השאלה לפורום.
תוכל לעזור ולשפוך לי אור על הנושא?
תודה מראש :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #2 

הכוונה היתה לפנות לפורום ככלל, לא רק אלי באופן אישי :)

אכן זה קומפוננט.

RGB וקומפוננט זה שני דברים שונים. הטעות הגדולה היא שצבעו את כבל הקומפוננט בצבעים ירוק כחול ואדום, למרות שזה ממש טכנית לא נכון (בעיקר הקטע הירוק). אם היו חכמים היו עושים שחור, אדום כחול, אבל רצה הגורל ומישהו פישל בצבעים :)

אם ברצונך להבין את ההבדל, תוכל לקרוא עליו כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=105

לא מכיר מישהו שטוען שכבל כמו שרכשת יעבוד בצורה כזו... המצב היחיד שזה יעבוד במקרה שלך זה עם TRANSCODER.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

עפר, אני מחובר ל PWD8 עם כבל כזה אבל + כבל RCA מהיציאה COMPOSITE של הממיר לכניסה HD של הפלזמה. ההבדל "הקטן" , YMG, הוא שאין לך RGB בטלויזיה.

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

היי

שליחה #4 

אין נראית כניסת RGB?
למה התכוונת? מה זה PWD8?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78862
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #5 

lito,

אני יודע - אני מאלה שגילו לפנסוניק שיש כזו אופציה... חבל שאתה מבלבל את האיש, עכשיו הוא שוב יחשוב שזה אפשרי עם הכבל שלו, בעוד שבמקרה הספציפי שלו זה לא אפשרי.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

oferlaor כתב:lito,

אני יודע - אני מאלה שגילו לפנסוניק שיש כזו אופציה... חבל שאתה מבלבל את האיש, עכשיו הוא שוב יחשוב שזה אפשרי עם הכבל שלו, בעוד שבמקרה הספציפי שלו זה לא אפשרי.
...
אבל בגלל זה כתבתי ""ההבדל "הקטן" , YMG, הוא שאין לך RGB בטלויזיה. "".

אני יודע שאתה לא מחדש לך כלום על הכניסה הזאת בפאנסוניק, רק רציתי לציין שאת הכבל SCART ל RGB אפשר להשתמש בפלזמה פנאסוניק ביחד עם כבל נוסף COMPOSITE.

YMG, אני לא רציתי לבלבל אותך, יש לך כניסה COMPONENT שאי אפשר להפוך ל RGB ומה שכתבתי מתייחס לפלזמה אחרת. כפי שאמרו לך, SVIDEO נותן תמונה טובה מאוד גם כן, כמעט כמו RGB. תנסה . זה יותר זול כפי שגם אמרו לך, מלקנות TRANSCODER שיתן תמונה שווה ל RGB, אבל ספק אם ההבדל הקטן בתמונה שווה את העלות. בשבילי אישית לא.

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

תודה על הטיפ, נשמע הגיוני ואמין ונראה לי שזה באמת מה שאני יעשה, יוותר על קנית הטרנסקורדר.
נראה לי שלא יהיה שינוי גדול בין S-VIDEO לRGB
מישהו יכול להגיד אם יש שינוי בין טלוויזיות יקרות כגון טושיבה שמצויידות במעבדים לבין טלוויזיות יותר זולות? יש הבדל משמעותי?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”