אני חייב ייעוץ בדחיפות לפנ י קנייה.
אני מתכוון לרכוש מחשב HTPC אבל אני רוצה להשתמש בו גם ליישומי אינטרנט ע"ג הטלוויזיה (דפדפן). אני מבין שזה אפשרי, אלא שלטלוויזה שלי אין כניסת VGA.
הטלוויזה שלי היא מסוג מקרן אחורי של חברת LG. דגם: RT40NZ60. להלן קישור: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=21265
הטלוויזיה די משוכללת, דיגיטלית ויש לה מסך רחב בגודל 40 אינץ' והיא מוכנה לשידורי HD, כך שאני חושב שמבחינת רזולוציה לא תהיה בעיה לקרוא טקסט בדפדפן אינטרנט על גביה (אולי אני טועה, תקנו אותי אם כן). לטלוויזיה יש כניסות קומפוננט ו-AV רגילות ו-SVIDEO אם אני לא טועה, אבל אין כניסת VGA.
השאלות שלי הן אלה:
1. האם יש אפשרות להשתמש במסך זה כמוניטור למחשב? (אני לא מתכוון לרכוש מוניטור רגיל למחשב בנוסף) היישומים שלי הם כאמור גלישה באינטרנט ומשחקים. אם אפשר, השאלה היא מה הדרישות מהכרטיס הגרפי שעליי להתקין במחשב מבחינת יציאות?
2. האם ניתן יהיה לקנפג את המחשב שיעבוד בפורמט של מסך רחב עם טלוויזיה זו? (כלומר שהמסך לא "ימתח" את התמונה המתקבלת).
3. באם התשובות לשתי השאלות הנ"ל הן כן, האם אפשר להמליץ לי על כרטיס מסך מתאים?
4. במידה והתשובה לשאלות הנ"ל היא לא, האם יש פתרון אחר שאני עשוי לשקול (תוכנות עיבוד תמונה מיוחדות וכיו"ב).
אני מודה לכל תותחי הפורום מראש על העזרה.
במידה ויש מישהו שמוכן להביא את המחשב שלו אליי הביתה כדי שנוכל לעשות נסיונות בכרטיס גרפי מתקדם לפני הרכישה, אני מאוד אשמח ואפצה אותו בארוחת ערב הגונה!
גדי