עצה לפני שדרוג מכונת קפה (נקנתה בזרה יוניקה)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #1 

עדכון, long story short: רכשתי בסוף Bezzera Unica PID מיד שניה, תמונות בעמוד #2.

אחרי התלבטות ארוכה, החלטתי לשדרג את המכונה הנוכחית שלי, Ascaso Arc fun.

ההתלבטות הגדולה היא האם לעשות עליית מדרגה אחת וללכת על משהוא כמו: Steel Uno Pro / סילביה / אוסקר או לקפוץ לסוף וללכת על איזה מכונת E61 רצינית ולגמור עם זה.

ביום שישי הייתי באמיגו והוצאתי שוט מהאחות הגדולה של ה Arc, ה Steel Uno Pro.
מרגישים שזה משהוא אחר, אפילו שהשוט היה מהיר כי הטחינה הייתה גסה מידי, הזרימה יותר אחידה, יותר יציבה והקפה יותר טעים, ראש 58 מ"מ שפותח אפשרויות להרבה ציוד מקצועי (טמפרים סלסלות וכו), הקצפה חזקה (פחות מעניין אותי) וכו.

ההבדלים ברמות המחיר, כמו שאני רואה את זה, הם בערך פי 2.
הקטגוריה של ה steel / silvia היא באזור ה 3,500 ש"ח, אוסקר באזור ה 5,000 (שהאמת כבר מוציא אותה מהקבוצה), בעוד מכונות ה E61 באזור ה 7,000-8,000, לפחות אלו שמעניינות אותי (רוקט, באזרה).

יש גם את האפשרות של ייבוא אישי מחו"ל שהרבה עשו כאן, אין לי בעיה עם זה, במידה וזה חוסך כ 2,000 ש"ח (או יותר).

הדרישות שלי מהמכונה הן שהיא תוציא אספרסו כמה שיותר טוב, שתהיה עקבית כמה שיותר, שלא תהיה בררנית (רובסטיות) ושתתאים לזה שאני שותה כוס אחת בבוקר ואחת בערב, בסופ"ש קצת יותר.
הקצפה פחות מעניין אותי כי אני שותה רק אספרסו, פה ושם שבאים אורחים אני עושה איזה קפוצ'ינו ככה שאם אפשר להקציף ולחלוט בו זמנית או עם זמן המתנה אפסי, זה בונוס מבחינתי.

המטחנה שברשותי היא הקומפאק K3, ככה שנראה לי שאני מסודר מהבחינה הזאת :D

אשמח לעצות בעניין מאנשים שעברו את הדרך הזאת כבר.
תודה ושבת שלום :קפה:
נערך לאחרונה על ידי The-Fox ב 13/10/2013 0:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

אם אתה לחוץ בתקציב ה Bezzera BZ10 בייבוא אישי מנצחת הכל בעלות/תועלת (כ 5000 שקלים).

אם כבר מכוונים ל E61 אז יש הרבה אופציות עד 8000 כולל אקספובר ברוטוס דאבל בוילר או לחילופין מכונה של רוקט.
בטווח הזה שאל את עצמך אם אתה מעדיף מכונה בחיבור ישיר כי זה פלוס ענק.

אגב אם אתה לא נגד יד 2 (ולא צריכה להיות בעיה אם קונים ממוכר אמין ששמר על המכונה), יש פה בלוח קוויקמיל אקילה עם חיבור ישיר במחיר טוב ומדובר במכונת E61 מעולה ...

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

היי כפיר,
חיבור ישיר כרגע לא אופציה (דירה שכורה בלי מקום והכנה לזה), דאבל בוילר נראה לי אוברקיל לצרכים שלי (למרות שבתקציבים האלה הייתי רוצה לקבל משהוא בלי פשרות).
הרוקט צ'ליני נראית לי המכונה הכי מעניינת במידה ואני אחליט ללכת על משהוא בתקציב הזה, חיבור ישיר למים אופציונלי במידה ובעתיד זה יתאפשר.
גם ראיתי שממליצים עליה כאן בצורה די גורפת, נראית כמו הדבר האמיתי.

ראיתי שהמלצת הרבה על ה BZ10, אבל ראשים שהם לא E61 קצת מרתיעים אותי, אני מעדיף ללכת עם משהוא פופולארי ומוכר.

אין לי ממש משהוא נגד יד 2, להפך, בתחביב אחר שלי (אודיו), את רוב הציוד שלי (ציודים אפילו יקרים יותר) קניתי ביד 2.
האקילה נראית מעניינת (השם מזכיר לי ימים מהצבא :רובה:), אבל מה אם אין לי אפשרות כרגע לחיבור ישיר למים ?

מה נהוג להיות מחיר של ציוד יד שניה במצב טוב בתחום הזה של מכונות קפה ? (אני רגיל שבאודיו מורידים כ 40-50%).

ד"א, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון, כי די שאלתי 2 שאלות בשאלה אחת.
ניסיתי לשאול האם כדאי לי ללכת על משהוא ברמת מחיר של הסטיל/סיליבה וכו או E61 כי הקפיצה בין המכונה שלי אליהן לא כזאת משמעותית ואני חושש שאני לא אהיה מרוצה מהן להרבה זמן ואז שוב אני אמצא את עצמי רוצה לשדרג בעוד חצי שנה-שנה..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

חד משמעית חבל על הזמן שלך עם סילביה/אסקסו סטיל, עדיף לך ציוד מקצועי שגם יקל עליך בהכנה ויהיה הרבה יותר יציב ועקבי.

ה BZ10 מכונה מעולה ולדעתי באיכות הקפה ממש לא נופלת מ E61, אני מסכים שרוקט צ'ליני עדיפה אבל ה BZ10 מגיעה באריזה מאוד קומפקטית ומתאימה לצרכים שציינת ומבחינת איכות קפה היא לא נחותה - זה יותר עניין של העדפה אישית.

יש גם את הקוויקמיל אניטה בסביבות 6500 או ויביאמה דומובר ג'וניור.

לגבי עבודה עם חיבור ישיר ללא חיבור ישיר, לדעתי אפשרי שהמכונה תשאב מים גם ממיכל חיצוני (נאמר כד כלשהו עם קיבולת מכובדת) ובמידה ומדובר במשהו זמני אולי זו השקעה טובה לטווח הארוך.
יש מכונות שמאפשרות גם וגם באופן מובנה אבל המחיר גבוה יותר, יש את הרוקט צ'יליני אבולוציונה שהיא לדעתי המכונה הכי טובה בקטגורית E61 לבית (שאינה דאבל בוילר).

לגבי מחירים של יד שניה אין נוסחה מדויקת, אני נוהג לקזז משהו כמו 15% לכל שנה אבל שוב תלוי מי המוכר ומה מצב המכונה כי יש כאלו שממש שומרים על הציוד.
בגדול זה דיי משתלם כי לרוב אנשים נותנים גם הרבה אביזרים יחד עם המכונה ואם קונים ממישהו מוכר (לדוגמה מישהו מהפורום) שמבין ושמר על הציוד זו בדרך כלל עסקה טובה מאוד.

עוד נקודה, חשוב מאוד מאוד במכונות ברמה הזו לעבוד עם מים רכים כי ניקוי אבנית זה עסק יחסית מסובך.
בריטה לבד זה לא מספיק וצריך גם מסנן רזין במיכל או מרכך גדול.

בהצלחה.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #5 

אני חושב שאם הוא בעיקר שותה אספרסו ורק לעיתים רחוקות משקאות עם חלב אפשר ללכת גם על אחד ממכונות e61 סינגל בויילר עם פיד כמו היוניקה של בזרה. השידרוג יהיה מאוד גבוה לאחד כמוך ששותה רק אספרסו גם בתוצאה בכוס וגם בנוחות ההכנה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כפיר ושלומי, תודה על העצות.

שלומי, אתה מרוצה מה Cellini החדשה שלך ?
האמת שמכל המכונות בקטגוריה היא נראית לי הכי פצצה, אבל יקרה יותר מרוב ה E61 בקטגוריה שלה והיא גם די מפלצת, שוקלת 30 ק"ג.

חוץ מקדמה, מישהוא מוכר בארץ את Bezzera ?

ד"א במידה ויש עדיפות למכונה יותר קומפקטית אבל לא על חשבון איכות/ביצועים, מי מבין ה E61 מומלצת ?
ראיתי את הויביאמה Junior אבל היא די יקרה, 7K ש"ח ואני גם מנסה להבין מה ההבדל בינה ל domobar הרגילה שעולה כ 5K.
האמת ש Unica עם PID זאת אפשרות טובה לדעתי כי המחיר יחסית טוב ומימדים קטנים, אך מפתה כבר להוסיף עוד איזה 200 יורו וללכת על איזה Giulia.

קשה לי להחליט :?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

האניטה אופציה מעולה ויחסית קומפקטית ותעלה לך סביב 6500.
לגבי ה bezerra לדעתי אל תתעסק עם רכישה מקומית ופשוט הזמן מחו״ל.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כן, אני מאוד מאוד מרוצה ממנה ואם קראת את השירשור של ההזמנה שלה אז הבנת שבמחיר שהיא עלתה לי בחו״ל, פה הייתי יכול לקנות רק מכונות פחות טובות ככה שייבוא מאוד משתלם ברוב המקרים.
לי היה חשוב מכונת מחליף חום כי אנחנו שותים יותר משקאות על בסיס חלב מאשר אספרסו נקי ואצלך זה בדיוק הפוך ולכן בהתחשב בזה ובנוסף שאתה רוצה משהו קומפקטי יותר הצעתי לך סינגל בויילר עם פיד וראש e61 שייתן לך יופי של קפה בעיקביות ובמינימום מאמץ( בזכות הפיד).
הדומובר הרגילה היא מכונת סינגל בויילר עם ראש e61 אבל בלי פיד והג׳וניור היא מכונת מחליף חום( כמו הג׳וליה) שניתן בה לחלוט ולהקציף באותו זמן.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תוך כדי חיפוש אחר קולה ביד 2 אני מוצא:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 66f40054fa

אז אם משומש שעדיין באחריות גם בא בחשבון מבחינתך זה נראה סבבה.

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

שלומי, היוניקה נראית בול לצרכים שלי ובמחיר שווה לכל נפש 8)
אני אדבר עם המוכר, נראה אם זה רלוונטי וזה יסתדר, תודה.

ד"א, תמיד סיקרן אותי, האם דוד יחיד עם PID יותר יציב ומדוייק ממחליף חום ?
אני רואה שהדודים היחידים הם קטנים יחסית (0.5 ליטר ביוניקה) בעוד דודי מחליף חום הם משמעותית יותר גדולים, בין 2-3 ליטר.
העניין הוא שרוב הנפח הוא לשימוש ההקצפה בעוד חלק קטן מאד ממנו בשימוש לחליטת קפה, אז אי אפשר ממש להשוות, רק מנסיון אני מניח (מה שאין לי).

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לדעתי עם פיד כן, ובלי פיד לא כי קח בחשבון שברגע שאתה מכין כוס בודדת או כפולה בזמן שיוצאים מים חמים לחליטה נכנסים מים קרים מהמיכל לדוד ומורידים את הטמפ' של המים בתוכו ולכן ככל שהדוד גדול יותר (או מחליף החום במכונת HX) ההשפעה של המים הקרים שנכנסים תהיה קטנה יותר ופה החשיבות של הפיד במכונת דוד יחיד שבדרך כלל בגודל של עד חצי ליטר שדואג בצורה מהירה ומדוייקת להחזיר את טמפ' המים בדוד לכזו שמתאימה בול להכנת אספרסו ככה שתוכל ללא המתנה או הכנה מוקדמת כלשהי להכין כוס אחר כוס ולקבל תוצאה איכותית ועיקבית.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אם עדיין לא רכשת שים לב ללוח יד 2 פה בפורום, אני רואה שגונן מעמיד למכירה את המיני ויואלדי שלו ...

שווה לך לבדוק, אני ממליץ בחום על המוכר :)

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אז זהו, שרכשתי 8)
לא הספקתי לעדכן כי לא היה לי זמן להתעסק עם המכונה, גם חסר לי טמפר נורמאלי.
מחר אני סוגר את הפינה ומתארגן על טמפר 58 מ"מ, הרבה קפה ולהתחיל עם המשחקים :P

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תתחדש ותהנה מהרבה קפה טוב.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר