מתחיל להיות מאוכזב מ-Nespresso Gran Maestria

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
ראשית, אני מבקש להודות למרטין על כך שהקדיש לי כחצי שעה מזמנו (לפני מספר חודשים) לשיחה בטלפון בה הסביר לי אודות ההבדלים בין מכונות קפה רגילות לאוטומטיות. (f)

כעת, הבעיה: ביום רביעי, לאחר הרבה זמן של מחשבה ובזבוז של אלפי שקלים ברשתות הקפה, החלטתי לרכוש מכונת קפה אוטומטית, Nespresso Gran Maestria. למה אוטומטית? משום שנכון להיות אני רוצה לקום בבוקר, להכניס קפסולה ושיצא לי קפה, מבלי להקציף, לטחון וכדומה. את המכונה קבלתי לאחר יום והתחלתי להשתמש. כמובן שקראתי את המדריכים וגם התאמתי את הקפסולות לסוגי הקפה שאני רוצה (קפוצ'ינו, אספרסו וכולי), אבל אני מרגיש שמשהו חסר. כאשר אני מכניס קפסולה שאמורה להיות קפסולת "לונגו" ואני מכוון את המכונה להוציא 110מ"ל (על-אף אני יכול לכוון אותה להוציא יותר "קפה") הקפה יוצא דלוח ומימי. כלומר, ההרגשה שלי היא שלקחו 50 מ"ל אספרסו והוסיפו לו 60 מ"ל מים על מנת להגיע ל-110. כמובן שהדבר פוגע מאוד בטעם ובהנאה שלי מהקפה, והאמת, שאני מתחיל להתאכזב, ואפילו להתאכזב מאוד (במיוחד לאור העובדה שקניתי את המכונה הטובה ביותר שיש לנספרסו להציע).

כמובן שצלצלתי לשירות הלקוחות ואלה הסבירו לי על ההבדלים בין הקפסולות, אך עדיין, הקפה לא יוצא בהתאם לציפיות (הלא מאוד גבוהות) שלי. הייתי גם בחנות שלהם בגרנד קניון (שם ניתן לטעום רק אספרסו) ועשה רושם שהגברת הנחמדה הבינה את הבעיה ואף הציע לי להשתמש בשתי קפסולות.

מה דעתכם? אולי אני עושה משהו לא בסדר?
אני לא מעוניין להתחיל להשתמש בשתי קפסולות - 5₪ עבור כוס קפה מתחיל להזכיר מחיר של בית קפה ולא קניתי מכונת קפה כדי לשלם מחיר של בית קפה.

לסיכום, נכון לעכשיו אני מאוד (אבל מאוד!) מאוכזב מנספרסו...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #2 

אתה מאוכזב כי הציפיות שלך לא הגיוניות, ולא משנה במקרה הזה באיזה מכונה אתה משתמש.

ראשית לגבי אספרסו:
מנת אספרסו רגילה, מה שקרוי אספרסו קצר היא 30 מ״ל.
מנת אספרסו כפול היא 60 מ״ל.
אספרסו ארוך זה אספרסו קצר שהוסיפו לו מים והגיעו ל-60 מ״ל.

עכשיו לנספרסו - עם קפסולה רגילה חזקה, אתה יכול להגיע ל-40 מ״ל סבירים. עם קפסולת לונגו, אפשר גם להוציא 60 מ״ל סבירים, כמו אספרסו ארוך שתקבל בבית קפה.

אתה מנסה להוציא מנה מרובעת מקפסולה אחת, זה לא ילך. לא בנספרסו, ולא במכונת הקפה הידנית הכי טובה בעולם.

אגב, הגראן מאסטריה מכונה מאוד מאוד מרשימה. סקרתי אותה כאן באתר מאוד לחיוב. עם זאת, קח בחשבון שמבחינת האספרסו עצמו, כל מכונה של נספרסו מוציאה את אותה תוצאה בדיוק, החל מהזולה ביותר ועד לגראן מאסטריה.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 05/10/2013 12:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #3 

מסכים לגמרי עם הניתוח של קרמריקה . הבעיה היא תיאום ציפיות.

החוזק העיקרי של נספרסו הוא עבור אספרסו בודד או ארוך. נחוצות שתי קפסולות בשביל כפול ראוי.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 05/10/2013 13:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

borisa
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

נסה את הקפסולה החדשה שלהם קזאר דרגה 12

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני לא בטוח שהציפיות שלי הן לא הגיוניות, אני יותר נוטה לחשוב שהאיכות אותה אני מקבל אל מול האיכות שנספרסו מנסים להציג היא שונה ובפועל פחות טובה. מדוע? הרי בפועל אני עובד לפי הספר (של נספרסו כמובן), אני מכניס קפסולת לונגו, מכוון את המחוג לכמות הרצויה (המומלצת) ולוחץ על הכפתור. זהו. לצערי, התוצאה שאני מקבל היא קפה דלוח ולא טעים (יחסית לקפה שהייתי רגיל לשתות עד היום בארומה).

זה שבפועל מנת אספרסו היא 30 מ"ל לא מעלה ולא מורידה. שכן, כשרכשתי את המכונה הנציגה שהסבירה לי על המכונה אמרה שברגע שמכינים קפה הפוך (שלשם כך קניתי את המכונה - אני לא שותה הרבה אספרסו) אז יש לעבוד עם "כפתור הקפוצ'ינו" ולכוון אותו לכמות הקפה הרצויה (היא לא אמרה כמות המים הרצויה). אני עושה בדיוק מה שהנציגה הסבירה לי שאני צריך לעשות ומקבל קפה גרוע - מים.

אם הפתרון הוא להשתמש בשתי קפסולות על מנת לקבל קפה כמו שצריך אז שימכרו לי שתי קפסולות במחיר של אחת. מכיוון שהסבירות שזה יקרה נמוכה אני אאלץ להישאר עם מכונת קפה שמוציאה קפה רע ולבלוע את הצפרדע (היקרה).

אגב, אם באמת כך הדבר ולא ניתן להוציא מהקפסולה את כמות הקפה הדרושה לקפוצ'ינו אז אני באמת שלא מבין מדוע המכונות מגיעות עם אופציה לקפוצ'ינו. כלומר, לתת אופציה של 110 מ"ל קפה כאשר בפועל הקפסולה לא יכולה להוציא משהו שהוא אפילו קרוב לזה?? :roll:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

ניסיתי במספר מקומות את הקאזאר
אחלה קפה
תנסה
העם דורש..... כל מיני דברים

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לא רואה את עצמי משקיע כס, במכונה נוספת נכון לעכשיו... לצערי, ובניגוד לאופן הפעולה שלי בדרך כלל, קניתי מבלי לבדוק לעומק..

borisa
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אז אולי באמת כדאי שלא תבכה על חלב שנשפך,כי כבר הסבירו לך שזה מה יש ותתחיל להנות ממה שקיים

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

cavi: מה שאתה עושה פחות או יותר מקביל לאחד שמתלונן שעל הספידומטר ברכב שלו מצוייר 200 ו-220 קמ"ש, ובפועל - לא רק שהרכב לא מסוגל להגיע לזה, גם שוטר עצר אותו כשהוא ניסה....

למקרה שלא הובנתי כהלכה, אני אחזור: שום מכונת קפה בעולם עם מנת קפה אחת (קפסולה, טחון, פוד או פול) לא יכולה להוציא 110 מ"ל אספרסו טוב. גם לא משתי מנות. משלוש מנות? בקושי. זה כולל נספרסו וכולל כל מכונה אחרת מכל סוג שהוא.
למה האופציה קיימת בכל זאת? כי יש אנשים שאוהבים את זה. התארחתי בבית בארה"ב שבו המארח הבטיח לי אספרסו מדהים. הוגש לי קפה דלוח שלא ניתן אפילו לשתות ממנו, אבל הוא התלהב ואהב. זו היתה מכונת קפסולות שכזו מסטארבאקס והוא היה מכניס קפסולה ולוחץ פעמיים על אספרסו ארוך. הוא אהב את זה, כל אדם נורמלי (לדעתי) לא מסוגל לשתות את זה.

אתה רוצה לקבל 110 מ"ל אספרסו? זה שלוש-ארבע מנות בכל מכונת אספרסו שהיא, או במקרה של נספרסו = 2 קפסולות לונגו או 3 רגילות.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

אם הבנתי נכון אתה מנסה להכין קפוצ'ינו
ואז כמות של קפסולה אחת מספיקה
אם הקפה לא טוב אז כנראה מכונת נספרסו לא מתאימה לך
כל המכונות שלהם אמורות להוציא אותו קפה
ולכן רמת הדיוק לקפסולה מסויימת היא גבוהה
ואז זה כבר עניין של טעם

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

borisa כתב:אז אולי באמת כדאי שלא תבכה על חלב שנשפך,כי כבר הסבירו לך שזה מה יש ותתחיל להנות ממה שקיים
...
התגובה שלי אליך תסתכם בבקשה שלהבא, לפני שאתה כותב, תיקח אוויר. במידה ואתה לא מסוגל לכתוב תגובה לעניין אז עדיף שלא תכתוב בכלל...

קרמיקה, אני לא מבין את הדוגמה שלך עם המהירות והשוטר. ככל הנראה, כלל לא הבנת את "הבעיה" שלי. אבל אם נתייחס רגע לתגובה שלך, על-אף שהיא לא משקפת את הבעיה שלי, במידה ועל הספידומטר היה כתוב לי 400 כאשר בפועל הרכב שלי היה מסוגל להגיע ל-150, והמוכר בחנות מוכר לי את הרכב כמחליף לבוגאטי ווירון, אז כן יכול להיות שזה איכשהו מתאר את הבעיה שלי.

בכל אופן, אני אסביר את עצמי שוב ובזה אסכם את הדיון משום שהבנתי שהמכונה הזו, ונספרסו באופן כללי, זו נפילה. אני שותה קפה כמעט כל יום בבית הקפה הצמוד לעבודה שלי (במקרה, מדובר בסניף של ארומה). על מנת שתהיה לי יותר שליטה על הקפה (טעם...) וגם לחסוך קצת בהוצאות החלטתי לרכוש מכונה הביתה. הבחירה הייתה נספרסו מטעמי נוחות (קפסולות אל מול התעסקות) וכסף (מכונת קפה "טובה" עולה כמו שתי מכונות נספרסו שאני קניתי). כשהגעתי לחנות להתרשם מהמכונה ולשאול שאלות הנציגה החביבה הציגה לי את המכונה ככזו שיודעת להכין אספרסו וקפוצ'ינו בלחיצת כפתור. משמע, אם נחזור לדוגמה של המהירות (שלדעתי היא לא מתאימה ואני גם לא מבין איך קשור השוטר), הנציגה הסבירה לי, או יותר נכון הציגה את המכונה ככזו שיודעת להוציא 110 מ"ל קפה ואף יותר במידה ואסובב את החוגה (או במילים שלה, "אם אתה מעדיף יותר קפה אז תעלה את הכמות באמצעות סיבוב החוגה).

כעת, לאחר שרכשתי את המכונה מסתבר שהיא לא עומדת בציפיות שלי, או ליתר דיוק בציפיות שנוצרו אצלי לאחר ההסברים של המוכרת. שכן, בפועל, המכונה לא מסוגלת להוציא 110 מ"ל קפה ותהא הסיבה אשר תהא. אם נחזור לדוגמה של הרכב, זה לא משנה לי אם אני לא מגיע ל-400 (או 220) בגלל החיכוך עם האוויר, המנוע החלש או בגלל שאין צמיגים שיכולים להחזיק את המהירות הזו, אני יודע שבפועל אני לא מצליח לשחזר את ה-400 קמ"ש, קרי, את ה"טעם" של הקפה אותו אני שותה בבית הקפה.

בפועל, הבעיה שלי היא יותר עם הטעם של הקפה ועצם העובדה שאני לא מקבל קפה "טעים" אלא קפה דלוח. ולראייה, כשאני נמצא אצל חבר לו יש מכונה "רגילה", כמו בביתי קפה, הקפה שהוא מוציא מעולה.

לסיכום, אני קניתי את מכונה הביתה כדי להכין לעצמי "הפוך גדול" (בלשון של רשת ארומה) בטעם שאני אוהב. בפועל, אני לא יכול להכין אפילו הפוך קטן משום שהמכונה, או יותר נכון הקפסולה, לא מסוגלת להוציא מספיק תמצית קפה. הדבר המרגיז ביותר הוא שמציגים את המכונות, או יותר נכון את הקפסולות, כמסוגלות להוציא תמצית רבה הרבה יותר מאשר המצב בפועל.

אני כמובן שלא אמליץ לאיש על נספרסו.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

זכותך. אבל זה כמו שלא תמליץ על קורולה כי היא לא יודעת להגיע ל-240 קמ"ש....
הפוך גדול מוכן עם שתי מנות קפה, לא עם אחת. במקרה שלך, שוב, שתי קפסולות. במכונת קפה "רגילה" משתמשים בסלסלה הכפולה וכ-15 גרם קפה.
לא יודע אם הנציגה הטעתה אותך או שפשוט ענתה לך שטכנית המכונה יודעת להוציא 110 מ"ל.
ואני אגיד שוב, בפעם השלישית - אין אף מכונה בעולם שתוציא 110 מ"ל ממנה אחת. זה לא קיים.

דעתי - חבל שאתה מתעקש במקום להנות ממה שיש לך. תנסה לבטל את הרכישה או למכור ביד 2, חבל על המכונה.

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

טוב קרמיקה, אני מודה לך על הדיון. אתה מגן על נספרסו בחירוף נפש ואני לא מתכוון להיכנס לוויכוח ולו מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין הרבה בתחום. זה שאתה מסביר לי "בפעם השלישית" שאין מכונה שתוציא 110 מ"ל קפה בפעם אחת זה טוב ויפה, אבל הדיון הוא לא על ה-110, או 90 מ"ל, הדיון (ולצערי כנראה לא הבנת את זה) הוא על עצם העובדה שהמכונה הזו פשוט לא מכינה קפה טוב, ושהקפה יוצא דלוח ולא טוב. כאמור, חבר טוב שלי מחזיק מכונה "רגילה" בבית והוא מוציא ממנה קפה מעולה והוא ממש לא משתמש בשתי מנות קפה. אני משתמש ב-110 מ"ל וכדומה כסוג של מדד לקפה (שכנראה הוא לא מדד מדויק) שמה שעומד מאחוריו הוא העיקרון (אותו הבנתי מהנציגה החביב של נספרסו) שאמור כי ככל שנכוון את החוגה למצב בו יצאו יותר מים ככה יתקבל יותר קפה. משמע, מצדי שבכוס יהיו 30 מ"ל, כל עוד באמצעות ה-30 מ"ל הללו אני מסוגל להכין כוס קפה הפוך "כראוי" אין לי כל בעיה.

אני אנסה ליהנות עד כמה שניתן מהמכונה, אך אני לא מסתיר וגם לא אסתיר זאת מאנשים אחרים, שאני מאוד, אבל מאוד מאוכזב מהקפה שהמכונה הזו מספקת. בסופו של יום, מאחורי השמות החביבים שנספרסו מדביקים לכל קפסולה עומדת איכות קפה בינונית מאוד ובטח שלא שווה את הכסף (2.5 ₪ לקפסולה). אני לא שולל את האפשרות שבעתיד, לאחר שאלמד יותר את המכונה ואת הקפסולות, אני אולי אצליח להוציא מהמכונה הזו קפה סביר. אבל, נכון להיום, אני לא מצליח להוציא מהמכונה הזו קפה טוב בלי קשר לכמות הקפה / המים שנמזגת לי לכוס.

לסיכום, העניין הוא פשוט מאוד (וההסבר מאחוריו פחות מעניין אותי כרגע) - אני לא מצליח להכין כוס קפה הפוך "טעים", ולא רק שזה לא טעים, זה דלוח.

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #14 

קרמריקה כתב:זכותך. אבל זה כמו שלא תמליץ על קורולה כי היא לא יודעת להגיע ל-240 קמ"ש....
הפוך גדול מוכן עם שתי מנות קפה, לא עם אחת. במקרה שלך, שוב, שתי קפסולות. במכונת קפה "רגילה" משתמשים בסלסלה הכפולה וכ-15 גרם קפה.
לא יודע אם הנציגה הטעתה אותך או שפשוט ענתה לך שטכנית המכונה יודעת להוציא 110 מ"ל.
ואני אגיד שוב, בפעם השלישית - אין אף מכונה בעולם שתוציא 110 מ"ל ממנה אחת. זה לא קיים.

דעתי - חבל שאתה מתעקש במקום להנות ממה שיש לך. תנסה לבטל את הרכישה או למכור ביד 2, חבל על המכונה.
...
קרמריקה, אל תתאמץ כ"כ, אין עם מי לדבר... 8O
YNWA

shlomybb
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
שם מלא: shlomybb
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

אני רכשתי את המכונה הזו לפני כחודש והקפה יוצא מעולה
ואני עבדתי הרבה עם מכונות אספרסו
ואין תלונות פשוט יש קפסולות שהקפה חלש
ויש קפסולות חזקות יותר
תהנה...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #16 

לא צריך לקחת את הדיון למחוזות לא נעימים.

מבין את האכזבה אבל צריך להפנים שנספרסו למרות כל התדמית השיווקית שלהם פונים לקהל מסוים שאיכות הקפה זה לא הפרמטר הראשון שחושבים עליו כשרוכשים את המכונה.

אני חלילה לא רוצה לפגוע באף אחד אבל לצפות שקפה שנארז בקפסולה לפני חודשים ובכמות מזערית של 5-6 גרם יחד עם מכונת מצועצעת עם תרמובלוק תוציא חליטה ברמה של בית קפה זו אשליה שאף מוכר משומן לא יכול להבטיח.

כשאתה מזמין בארומה הפוך גדול חולטים לך מנת קפה כפולה כלומר אספרסו כפול מ 14-15 גרם קפה טרי שנטחן במקום ואף מכונת קפסולות לא תדגדג את קצה השטח מבחינת איכות הקפה.

לגבי ה 110 מ״ל זו שטות גמורה ומי שהסביר לך את זה אין לו מושג בקפה וזה יכול אולי לשכנע מישהו שלא ממש מבין ולא יבדיל בטעם בין אספרסו דלוח לדלוח עוד יותר.

לצערך (או ההיפך) בלוטות הטעם שלך מבחינות היטב שמדובר בקפה גרוע ולדעתי למרות התסכול והאכזבה מכור את המכונה וקנה לך אפילו גאג׳יה פשוטה עם מטחנה ב 2000 שקלים וכן למרות העבודה כדאי לך כי עם קפה טרי וקצת למידה תוציא קפה טוב יותר משל ארומה.

קח את זה בקלות, חבל על העצבים שלך...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #17 

cavi כתב:טוב קרמיקה, אני מודה לך על הדיון. אתה מגן על נספרסו בחירוף נפש ואני לא מתכוון להיכנס לוויכוח ולו מהסיבה הפשוטה שאני לא מבין הרבה בתחום. זה שאתה מסביר לי "בפעם השלישית" שאין מכונה שתוציא 110 מ"ל קפה בפעם אחת זה טוב ויפה, אבל הדיון הוא לא על ה-110, או 90 מ"ל, הדיון (ולצערי כנראה לא הבנת את זה) הוא על עצם העובדה שהמכונה הזו פשוט לא מכינה קפה טוב, ושהקפה יוצא דלוח ולא טוב. כאמור, חבר טוב שלי מחזיק מכונה "רגילה" בבית והוא מוציא ממנה קפה מעולה והוא ממש לא משתמש בשתי מנות קפה. אני משתמש ב-110 מ"ל וכדומה כסוג של מדד לקפה (שכנראה הוא לא מדד מדויק) שמה שעומד מאחוריו הוא העיקרון (אותו הבנתי מהנציגה החביב של נספרסו) שאמור כי ככל שנכוון את החוגה למצב בו יצאו יותר מים ככה יתקבל יותר קפה. משמע, מצדי שבכוס יהיו 30 מ"ל, כל עוד באמצעות ה-30 מ"ל הללו אני מסוגל להכין כוס קפה הפוך "כראוי" אין לי כל בעיה.

אני אנסה ליהנות עד כמה שניתן מהמכונה, אך אני לא מסתיר וגם לא אסתיר זאת מאנשים אחרים, שאני מאוד, אבל מאוד מאוכזב מהקפה שהמכונה הזו מספקת. בסופו של יום, מאחורי השמות החביבים שנספרסו מדביקים לכל קפסולה עומדת איכות קפה בינונית מאוד ובטח שלא שווה את הכסף (2.5 ₪ לקפסולה). אני לא שולל את האפשרות שבעתיד, לאחר שאלמד יותר את המכונה ואת הקפסולות, אני אולי אצליח להוציא מהמכונה הזו קפה סביר. אבל, נכון להיום, אני לא מצליח להוציא מהמכונה הזו קפה טוב בלי קשר לכמות הקפה / המים שנמזגת לי לכוס.

לסיכום, העניין הוא פשוט מאוד (וההסבר מאחוריו פחות מעניין אותי כרגע) - אני לא מצליח להכין כוס קפה הפוך "טעים", ולא רק שזה לא טעים, זה דלוח.
...
עכשיו אתה כבר אומר משהו אחר לגמרי. אם חשבת שתקבל אספרסו ברמה של בית קפה טוב, ברור שזה לא המצב. את זה אבל טעימה פשוטה בחנות שלהם תבהיר מהר מאוד.

רוצה אספרסו ברמה של בית קפה (ולמעשה הרבה יותר מזה)? קנה מכונה ידנית טובה, קנה מטחנה לא פחות טובה, דאג לקפה טרי ותקבל את מה שאתה רוצה.
כפי שאני בטוח שמרטין הסביר לך, אין פיתרון אוטומטי שנותן אספרסו מעולה. כמו שאין אף מכונה בעולם שתיתן 90 או 110 או אפילו 60 מ"ל של אספרסו טוב ממנה בודדת, כך גם אין אף מכונה אוטומטית בעולם שתיתן אספרסו ברמה של מכונה ידנית.

נספרסו נותנת אחד מאין ספור פיתרונות אוטומטיים. לדעתי האישית, היא נותנת את הפיתרון האוטומטי הכי טוב. זה עדין רחוק שנות אור מכל מכונה ידנית עם מטחנה צמודה.

borisa
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

nadavrut כתב:
קרמריקה כתב:זכותך. אבל זה כמו שלא תמליץ על קורולה כי היא לא יודעת להגיע ל-240 קמ"ש....

...
קרמריקה, אל תתאמץ כ"כ, אין עם מי לדבר... 8O
...
באמת שחבל להתאמץ.
[behave]פניה לגופו של אדם - מרטין [/behave]

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #19 

שוב יש פה חברים חסרי סבלנות ואני מבקש להפסיק עם זה. פורום הקפה הוקם כדי לקדם ולעזור לחובבי קפה באשר הם. נספרסו זה קפה רע, בדיוק כמו שקפה נמס הוא רע. זה שיש כאלה שמרוצים מזה זה נחמד אבל זו לא הנקודה כאן. יש גם אנשים שמרוצים מהאח הגדול והרייטינג בשמים זה לא הופך אותה לתוכנית איכות. נספרסו זה גם לא הפתרון האוטומטי הטוב ביותר. זה הפתרון הפחות גרוע. להאשים את אנשי המכירות זה לא הפתרון הם עושים את עבודתם. הפתרון שלך פשוט להפטר מהמכונה ולרכוש סט ראוי. מדובר בדיוק בשלוש דקות יותר וברמות הנאה אחרות לחלוטין. על הדרך גם תחסוך קצת במחיר השוטף. לארומה יש קפה לא רע בכלל ואתה מנסה להשוות מיץ קפה משומר... לא רוכשים ציוד עפ עצה בלבד תמיד צריך לבדוק. ישראלים רוכשים אפילו רכב בלי לבדוק בדכ לפי עצת אחיתופל של איזה דוד שהתקלקלה לו פעם הסיטרואן. חבר האשם כולובך אבל תשמח שחוש הטעם שלך מצוין
what's next?

cavi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אלמד את הנושא יותר לעומק.
תודה למגיבים!

שלח תגובה