ראשית, אני מבקש להודות למרטין על כך שהקדיש לי כחצי שעה מזמנו (לפני מספר חודשים) לשיחה בטלפון בה הסביר לי אודות ההבדלים בין מכונות קפה רגילות לאוטומטיות.
כעת, הבעיה: ביום רביעי, לאחר הרבה זמן של מחשבה ובזבוז של אלפי שקלים ברשתות הקפה, החלטתי לרכוש מכונת קפה אוטומטית, Nespresso Gran Maestria. למה אוטומטית? משום שנכון להיות אני רוצה לקום בבוקר, להכניס קפסולה ושיצא לי קפה, מבלי להקציף, לטחון וכדומה. את המכונה קבלתי לאחר יום והתחלתי להשתמש. כמובן שקראתי את המדריכים וגם התאמתי את הקפסולות לסוגי הקפה שאני רוצה (קפוצ'ינו, אספרסו וכולי), אבל אני מרגיש שמשהו חסר. כאשר אני מכניס קפסולה שאמורה להיות קפסולת "לונגו" ואני מכוון את המכונה להוציא 110מ"ל (על-אף אני יכול לכוון אותה להוציא יותר "קפה") הקפה יוצא דלוח ומימי. כלומר, ההרגשה שלי היא שלקחו 50 מ"ל אספרסו והוסיפו לו 60 מ"ל מים על מנת להגיע ל-110. כמובן שהדבר פוגע מאוד בטעם ובהנאה שלי מהקפה, והאמת, שאני מתחיל להתאכזב, ואפילו להתאכזב מאוד (במיוחד לאור העובדה שקניתי את המכונה הטובה ביותר שיש לנספרסו להציע).
כמובן שצלצלתי לשירות הלקוחות ואלה הסבירו לי על ההבדלים בין הקפסולות, אך עדיין, הקפה לא יוצא בהתאם לציפיות (הלא מאוד גבוהות) שלי. הייתי גם בחנות שלהם בגרנד קניון (שם ניתן לטעום רק אספרסו) ועשה רושם שהגברת הנחמדה הבינה את הבעיה ואף הציע לי להשתמש בשתי קפסולות.
מה דעתכם? אולי אני עושה משהו לא בסדר?
אני לא מעוניין להתחיל להשתמש בשתי קפסולות - 5₪ עבור כוס קפה מתחיל להזכיר מחיר של בית קפה ולא קניתי מכונת קפה כדי לשלם מחיר של בית קפה.
לסיכום, נכון לעכשיו אני מאוד (אבל מאוד!) מאוכזב מנספרסו...