רמקולים קדמיים שקועים לקיר גבס
היי,
יש לי כיום בסלון רמקולים קדמיים של wharfdale דגם diamond 9.5.
אני מאוד מרוצה מהם, אבל הילד עושה בהם שמות ואני לא מעוניין למצוא אותו מתחת לאחד מהם ביום מן הימים...
אני עושה כנראה קיר גבס למערכת ולטלוויזיה, ואני מחפש תחליף ראוי לקדמיים שיתאימו לקיר גבס (כל שאר המערכת נשארת, סנטר ואחוריים גם הם מאותה סדרה של wharfdale) וגם לשאר המערכת שנשארת בסלון.
אשמח להמלצות למשהו שיתאים.
תודה.
יש לי כיום בסלון רמקולים קדמיים של wharfdale דגם diamond 9.5.
אני מאוד מרוצה מהם, אבל הילד עושה בהם שמות ואני לא מעוניין למצוא אותו מתחת לאחד מהם ביום מן הימים...
אני עושה כנראה קיר גבס למערכת ולטלוויזיה, ואני מחפש תחליף ראוי לקדמיים שיתאימו לקיר גבס (כל שאר המערכת נשארת, סנטר ואחוריים גם הם מאותה סדרה של wharfdale) וגם לשאר המערכת שנשארת בסלון.
אשמח להמלצות למשהו שיתאים.
תודה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יש לך סאב?
- epony
- חבר במועדון 10K

חובה לשלב סאב עם שקועים... 
יש את ה- Polk Audio RC85i
http://www.amazon.com/Polk-Audio-RC85i- ... udio+rc85i
שיש עליהן ביקורות מצויינות (אני קניתי את הקטנים יותר RC65i, בגלל חוסר מקום בגבס).
הם צריכים לעלות עד הבית כ-1000 שקל, אם אתה קונה בארה"ב ושולח דרך buy2usa.
http://www.amazon.com/Polk-Audio-RC85i- ... udio+rc85i
שיש עליהן ביקורות מצויינות (אני קניתי את הקטנים יותר RC65i, בגלל חוסר מקום בגבס).
הם צריכים לעלות עד הבית כ-1000 שקל, אם אתה קונה בארה"ב ושולח דרך buy2usa.
כדי להחליף רמקולים כמו הוורפידל שלך אתה צריך יותר מפולק פשוטים rc 85
יש בארץ רמקולים הרבה יותר טובים כמובן מהזמנה מחו"ל המגוון עצום.
http://www.amazon.com/Polk-Audio-2-way- ... l+speakers
בהזמנה דרך דרך BUY2USA יעלה לך 1400 לזוג. כמובן ששאר הסדרה החדשה של השקועים של פולק מדהימה וניתן לשמוע גם בחנויות בארץ.
יש בארץ רמקולים הרבה יותר טובים כמובן מהזמנה מחו"ל המגוון עצום.
http://www.amazon.com/Polk-Audio-2-way- ... l+speakers
בהזמנה דרך דרך BUY2USA יעלה לך 1400 לזוג. כמובן ששאר הסדרה החדשה של השקועים של פולק מדהימה וניתן לשמוע גם בחנויות בארץ.
- epony
- חבר במועדון 10K

בתקציב הנתון אני בספק אם פותח השרשור ימצא זוג שקועים שיסתדר בלי סאב...gro111 כתב:ממש לא, זה לא סאטליטים...epony כתב:חובה לשלב סאב עם שקועים......
חייבים סאב לכל זוג מדפיים?
אין ספק שסאב יוסיף, במיוחד בסרטים, אבל זה לא חובה....
התקציב מכובד בהחלטepony כתב:בתקציב הנתון אני בספק אם פותח השרשור ימצא זוג שקועים שיסתדר בלי סאב...gro111 כתב:ממש לא, זה לא סאטליטים...epony כתב:חובה לשלב סאב עם שקועים......
חייבים סאב לכל זוג מדפיים?
אין ספק שסאב יוסיף, במיוחד בסרטים, אבל זה לא חובה.......
מה זה "יסתדר"...... רמקול שקוע שיורד ל45 הרץ שונה מרמקול מדפי
אולי יש ווטו מההנהלה... למה לקבוע את זה כעובדה שחייבים סאב
אחלה שישי
- eran_erez0
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
רמקולים קדמיים שקועים
מתעלק על השרשור בכדי לא לפתוח שרשור חדש באותו נושא.
מסיבות אסטתיות בעיקר אני שוקל להחליף את הסט קדמי שלי (cerwin vega e710) בשקועים או לחילופין ״להשקיע״ את הסרווין בתוך קיר גבס (ולהקטין) את הסלון ב45 סמ בערך ( הרמקול + מקום מאחור ליציאת אויר המשופר)
אני שומע הרבה מוזיקה ואוהב ווליום גבוה ובאסים (יש גם סאב slcsc12) ורואה סרטים .
אם אני הולך לכיוון שקועים התקציב 5k לסט איכותי שיודע לרדת נמוך, ד״א הרסיבר denon 2113
מסיבות אסטתיות בעיקר אני שוקל להחליף את הסט קדמי שלי (cerwin vega e710) בשקועים או לחילופין ״להשקיע״ את הסרווין בתוך קיר גבס (ולהקטין) את הסלון ב45 סמ בערך ( הרמקול + מקום מאחור ליציאת אויר המשופר)
אם אני הולך לכיוון שקועים התקציב 5k לסט איכותי שיודע לרדת נמוך, ד״א הרסיבר denon 2113
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
gro111 כתב:
ובמקרה שמעתי קצת יותר מאופציה אחת ברמת המחיר הזו שנשמע אחלה גם ללא סאב!
מה זה "יסתדר"...... רמקול שקוע שיורד ל45 הרץ שונה מרמקול מדפי![]()
![]()
![]()
אחלה שישי...
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- epony
- חבר במועדון 10K

במקרה גם אני שמעתי יותר מאופציה אחת בתקציב הזה (וגם בתקציבים גבוהים הרבה יותר). לצערי לא יצא לי לפגוש באף רמקול בתקציב שהוגדר שיורד מתחת ל-50 הרץ - כולל ה-RC-85i של פולק אודיו שצויין לעיל כאופציה ליבוא אישי מארה"ב - יש לך דוגמאות לרמקולים בתקציב הנתון שיורדים יותר נמוך?gro111 כתב:
התקציב מכובד בהחלטובמקרה שמעתי קצת יותר מאופציה אחת ברמת המחיר הזו שנשמע אחלה גם ללא סאב!
![]()
![]()
אחלה שישי...
לעומת זאת, יש מספיק רמקולים מדפיים באותו תקציב שיורדים גם מתחת ל-45 הרץ (מוניטור אודיו BX-2, וורפידייל דיאמונד 10.2 וכו'...)
אם יצא לך לקרוא פוסט או שניים שלי פה בפורום, אתה בטח כבר יודע שאני מסתייג מאוד מקביעת עובדות. במקרה הזה, כאמור, אפילו לי אין מקום לספקות, וזה אחרי מחקר מאוד רציני של כמה חודשים טובים שהסתיים רק לפני כמה שבועות...
- epony
- חבר במועדון 10K

Re: רמקולים קדמיים שקועים
מה שבטוח, תרד מהרעיון של לדחוף רמקולים רצפתיים לתוך נישת גבס - זה "הפוך על הפוך" שרק יפגע בסאונד ולא יתרום לו כלום..!eran_erez0 כתב:מתעלק על השרשור בכדי לא לפתוח שרשור חדש באותו נושא.
אם אני הולך לכיוון שקועים התקציב 5k לסט איכותי שיודע לרדת נמוך, ד״א הרסיבר denon 2113...
לגבי שקועים בתקציב הנתון, יש כמה אופציות מאוד יפות, כגון מוניטור אודיו WT-280 IDC, קאנטון IW-880 ו-B&W CWM 663 למשל.
מבלי לזלזל במחקר שלך, המסקנות נכונות עבורך, ולא בהכרח עבור אחרepony כתב:במקרה גם אני שמעתי יותר מאופציה אחת בתקציב הזה (וגם בתקציבים גבוהים הרבה יותר). לצערי לא יצא לי לפגוש באף רמקול בתקציב שהוגדר שיורד מתחת ל-50 הרץ - כולל ה-RC-85i של פולק אודיו שצויין לעיל כאופציה ליבוא אישי מארה"ב - יש לך דוגמאות לרמקולים בתקציב הנתון שיורדים יותר נמוך?gro111 כתב:
התקציב מכובד בהחלטובמקרה שמעתי קצת יותר מאופציה אחת ברמת המחיר הזו שנשמע אחלה גם ללא סאב!
![]()
![]()
אחלה שישי...![]()
לעומת זאת, יש מספיק רמקולים מדפיים באותו תקציב שיורדים גם מתחת ל-45 הרץ (מוניטור אודיו BX-2, וורפידייל דיאמונד 10.2 וכו'...)
אם יצא לך לקרוא פוסט או שניים שלי פה בפורום, אתה בטח כבר יודע שאני מסתייג מאוד מקביעת עובדות. במקרה הזה, כאמור, אפילו לי אין מקום לספקות, וזה אחרי מחקר מאוד רציני של כמה חודשים טובים שהסתיים רק לפני כמה שבועות...
...
יש לי הרבה דוגמאות... אבל מספיקה אחת לא
Speakercraft-aim7 mt one
כמובן שישנה חשיבות והשפעה של הקונסטרוקציה - איכות השלד, הבידוד, גבס, נפח וכו...
אחלה לילה
- epony
- חבר במועדון 10K

gro111 כתב:מבלי לזלזל במחקר שלך, המסקנות נכונות עבורך, ולא בהכרח עבור אחרepony כתב:במקרה גם אני שמעתי יותר מאופציה אחת בתקציב הזה (וגם בתקציבים גבוהים הרבה יותר). לצערי לא יצא לי לפגוש באף רמקול בתקציב שהוגדר שיורד מתחת ל-50 הרץ - כולל ה-RC-85i של פולק אודיו שצויין לעיל כאופציה ליבוא אישי מארה"ב - יש לך דוגמאות לרמקולים בתקציב הנתון שיורדים יותר נמוך?gro111 כתב:
![]()
![]()
אחלה שישי...![]()
...![]()
יש לי הרבה דוגמאות... אבל מספיקה אחת לא![]()
Speakercraft-aim7 mt one
כמובן שישנה חשיבות והשפעה של הקונסטרוקציה - איכות השלד, הבידוד, גבס, נפח וכו...
אחלה לילה...
רק חסרה לי הבהרה אם הוא מגיע ל-40dB במינוס 3dB או 6dB...