מקרן של בתי קולנוע
הי,
האם בבתי קולנוע עדיין מקרינים את הסרטים ע"י גליל פילם?
אם לא ,אז איזה סוג של מקרן משתמשים ועם אילו מצלמות וידאו מצלמים כדי להגיע לרזולוציה כה טובה ?
אם כן , אז איך מעבירים את הפילם למחשב כדי לעשות עיבוד תמונה ומעבירים אותו חזרה לפילם?
האם בבתי קולנוע עדיין מקרינים את הסרטים ע"י גליל פילם?
אם לא ,אז איזה סוג של מקרן משתמשים ועם אילו מצלמות וידאו מצלמים כדי להגיע לרזולוציה כה טובה ?
אם כן , אז איך מעבירים את הפילם למחשב כדי לעשות עיבוד תמונה ומעבירים אותו חזרה לפילם?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
בוודאי !
נכון להיום סרטים מצלמים בפילם נקודה.
עד היום סרטים שצולמו בשיטות אחרות לא הצליחו לדגדג את האיכות של פילם.
היו כמה נסיונות כאלו ( הבולט היה סרט בריטי נדמה לי שקראו לו 28 יום ).
התמונה נראתה מגורענת וממש לא מרשימה.
( יכול להיות שזה שרת איזה רעיון שהבמאי רצה להעביר אחרת אין לי הסבר למה צילמו את זה בדיגיטל חוץ מחיסכון בכסף כמובן )
ליאור
נכון להיום סרטים מצלמים בפילם נקודה.
עד היום סרטים שצולמו בשיטות אחרות לא הצליחו לדגדג את האיכות של פילם.
היו כמה נסיונות כאלו ( הבולט היה סרט בריטי נדמה לי שקראו לו 28 יום ).
התמונה נראתה מגורענת וממש לא מרשימה.
( יכול להיות שזה שרת איזה רעיון שהבמאי רצה להעביר אחרת אין לי הסבר למה צילמו את זה בדיגיטל חוץ מחיסכון בכסף כמובן )
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
גם וגם.
רוב בתי הקולנוע מקריניפ על פילם. האיכות של פילם מספקת כדי לסרוק אותה ולהעביר את זה ל-HD.
עובדה אפילו שיש את חלף עם הרוח ב-HD ולמעט מעט רעש על התמונה (דומה ל-HISS בהקלטות ישנות) התמונה ב-HD מלא ).
כלומר, פילם רגיל מספיק ל-HD כמקור.
ישנם יותר ויותר בתי קולנוע דיגיטליים שבהם החומר מגיע על HDD (כונן קשיח) ומנוגן מתוך מחשב.
המקרנים הללו לא מתאימים לבתים (אם זו מטרת השאלה) מכיון שמה שמיוחד בהם זה עוצמת ההארה וה-LONG THROW RATIO שלהם.
החומר עבור מקרנים כאלו (שיכולים להיות בכמה רזולוציות כמו שציין לירון), מקורו או בפילם שסרקו אותו (תהליך שנקרא TELECINE) או צילום דיגיטלי, גם ב-HD (דוגמת מלחמת הכוכבים - הפרקים האחרונים שיצאו), כך שני לא מסכים עם קודמי, שאומר שזה "לא יכול לדגדג".
רוב בתי הקולנוע מקריניפ על פילם. האיכות של פילם מספקת כדי לסרוק אותה ולהעביר את זה ל-HD.
עובדה אפילו שיש את חלף עם הרוח ב-HD ולמעט מעט רעש על התמונה (דומה ל-HISS בהקלטות ישנות) התמונה ב-HD מלא ).
ישנם יותר ויותר בתי קולנוע דיגיטליים שבהם החומר מגיע על HDD (כונן קשיח) ומנוגן מתוך מחשב.
המקרנים הללו לא מתאימים לבתים (אם זו מטרת השאלה) מכיון שמה שמיוחד בהם זה עוצמת ההארה וה-LONG THROW RATIO שלהם.
החומר עבור מקרנים כאלו (שיכולים להיות בכמה רזולוציות כמו שציין לירון), מקורו או בפילם שסרקו אותו (תהליך שנקרא TELECINE) או צילום דיגיטלי, גם ב-HD (דוגמת מלחמת הכוכבים - הפרקים האחרונים שיצאו), כך שני לא מסכים עם קודמי, שאומר שזה "לא יכול לדגדג".
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כמו שיש מכונות לסריקת הסרט פנימה, יש מכונות שמדפיסות את תוצר העבודה במחשב - החוצה, חזרה על נגטיב.amirbaro כתב:אבל הסרטים שכן מנוגנים מפילים ,
איך העבירו את המידע מהמחשב לאחר עיבוד חזרה לפילים?...
http://www.celco.com/Products.asp
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
בארה"ב מתחילים את המעבר ל-4K ו-2K במקרני קולנוע.
זה אפקטיבי במיוחד מכיוון שכמעט כל סרט עובר היום עריכה במערכות ממחושבות, כך שהמעבר הכפול (מצילום פילים למערכת ממחושבת ואז בחזרה) מבוזבז לחלוטין.
חברות גדולות כמו סוני ו-TEXAS INSTRUMENTS מייצרות מקרני קולנוע דיגיטליים (LCOS או DLP) ברזולוציה של 1080P ומעלה עבור בתי קולנוע בינוניים וגדולים. ראיתי סרטי קולנוע באורך מלא גם ב-DLP וגם ב-LCOS (השני עדיף בהרבה) ופרט לקטעים ספציפים שאפשר לומר שהם פחות טובים מסרט מבוסס פילים, לרוב זה טוב בהרבה. הרי בסרט פילים רגיל, הסרט נשחק ככל שצופים בסרט יותר, ויש המון בעיות פוקוס וכו' בגלל הגודל הפיזי והקושי להגיע לתוצאות אופטימיליות עם מערכות מבוססות פילים (ע"ע סינכרון SDDS מדיסק חיצוני וכו').
זה אפקטיבי במיוחד מכיוון שכמעט כל סרט עובר היום עריכה במערכות ממחושבות, כך שהמעבר הכפול (מצילום פילים למערכת ממחושבת ואז בחזרה) מבוזבז לחלוטין.
חברות גדולות כמו סוני ו-TEXAS INSTRUMENTS מייצרות מקרני קולנוע דיגיטליים (LCOS או DLP) ברזולוציה של 1080P ומעלה עבור בתי קולנוע בינוניים וגדולים. ראיתי סרטי קולנוע באורך מלא גם ב-DLP וגם ב-LCOS (השני עדיף בהרבה) ופרט לקטעים ספציפים שאפשר לומר שהם פחות טובים מסרט מבוסס פילים, לרוב זה טוב בהרבה. הרי בסרט פילים רגיל, הסרט נשחק ככל שצופים בסרט יותר, ויש המון בעיות פוקוס וכו' בגלל הגודל הפיזי והקושי להגיע לתוצאות אופטימיליות עם מערכות מבוססות פילים (ע"ע סינכרון SDDS מדיסק חיצוני וכו').
- oferlaor
- מנהל

הפרסומות בד"כ מוקרנות במרבית בתי הקולנוע בארץ ממחשב עם מקרן פרזנטציות LCD ישן ועלוב...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

MartinHSabag כתב:גם וגם.
החומר עבור מקרנים כאלו (שיכולים להיות בכמה רזולוציות כמו שציין לירון), מקורו או בפילם שסרקו אותו (תהליך שנקרא TELECINE) או צילום דיגיטלי, גם ב-HD (דוגמת מלחמת הכוכבים - הפרקים האחרונים שיצאו), כך שני לא מסכים עם קודמי, שאומר שזה "לא יכול לדגדג"....
מרטין,
במידה ומצלמים על פילם אני לא רואה שום סיבה להעביר ל HD.
זה לא נותן כלום ובכל מקרה תיאורטית כל העברה \ המרה \ העתקה יכולה רק לפגום בתוצאה הסופית. אבל על זה עוד אפשר להתווכח.
שאמרתי "לא מדגדג" התכוונתי לצילום הסרט עצמו במצלמות דיגיטליות. עדיין, ואני מתעקש על זה, צילום על פילם עצמו איכותי הרבה יותר מצילום במסרטות דיגיטלית אחרת מזמן כבר היו עוברים לצלם בדיגיטל. ( ואני לא אכנס פה לשימוש האומנותי שצלמים עושים עם סוגים שונים של פילם וצורות פיתוח ).
ועוד, המחירים של השכרת ציוד פילם פשוט שערוריתיים ( יכול להגיע עד כמה מליוני דולרים כולל הביטוח לסרט באורך מלא ). גם חומר הגלם ( הפילם עצמו ) מאוד יקר מה שתומך בטענה שלי כי הסיבה היחידה לצילום על פילם היא האיכות.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

lior_M,
אתה כבר מזמן לא מעודכן... כל העריכה כיום (של כל סרט) מתבצעת גם בוידאו וגם באודיו על מערכות ממוחשבות. נדיר לראות אנשים מדביקים משהו עם פילים (לא יודע אם ראית איזו עבודת נמלים זו פעולת העריכה בשיטה המסורתית - חותכים חתיכות פילים ועובדים עם סלוטייפ - פשוט זוועה). בד"כ מדובר במערכות AVID, רק בגירסאות מתקדמות מאוד שלהן.
לגבי איכות תמונה, רק בשנים האחרונות (כרגיל, לאחר שג'ורג' לוקאס בנה את התשתית...) התחילו לצלם סרטים דיגיטלית. כיום, אין לך ממש דרך לדעת אם סרט צולם דיגיטלית או על פילים. היתרון של דיגיטלי הוא בחיסכון בכסף (פילים עולה מאוד יקר) ובזיהוי מצבים של צילום גרוע וחיסכון בסשנים של השלמה לאחר הסרט (מה שלעיתים יכול לעכב יציאת סרט בחודשים עד שנים בגלל תיאומים בין כל הגורמים וזמינות כל השחקנים).
נהוג לומר שפילים מושלם שומר בין 2K ל-4K של מידע (בגלל צפיפות מולקולות הכסף בפילים). אפשר כבר להגיע לזה דיגיטלית מזמן. הבעיות העיקריות בצילום דיגיטלי הן בתחום הדינמיות של המצלמות (המקבילה של יחס ניגודיות אצלנו) שהוא עדיין פחות טוב מפילים.
אתה כבר מזמן לא מעודכן... כל העריכה כיום (של כל סרט) מתבצעת גם בוידאו וגם באודיו על מערכות ממוחשבות. נדיר לראות אנשים מדביקים משהו עם פילים (לא יודע אם ראית איזו עבודת נמלים זו פעולת העריכה בשיטה המסורתית - חותכים חתיכות פילים ועובדים עם סלוטייפ - פשוט זוועה). בד"כ מדובר במערכות AVID, רק בגירסאות מתקדמות מאוד שלהן.
לגבי איכות תמונה, רק בשנים האחרונות (כרגיל, לאחר שג'ורג' לוקאס בנה את התשתית...) התחילו לצלם סרטים דיגיטלית. כיום, אין לך ממש דרך לדעת אם סרט צולם דיגיטלית או על פילים. היתרון של דיגיטלי הוא בחיסכון בכסף (פילים עולה מאוד יקר) ובזיהוי מצבים של צילום גרוע וחיסכון בסשנים של השלמה לאחר הסרט (מה שלעיתים יכול לעכב יציאת סרט בחודשים עד שנים בגלל תיאומים בין כל הגורמים וזמינות כל השחקנים).
נהוג לומר שפילים מושלם שומר בין 2K ל-4K של מידע (בגלל צפיפות מולקולות הכסף בפילים). אפשר כבר להגיע לזה דיגיטלית מזמן. הבעיות העיקריות בצילום דיגיטלי הן בתחום הדינמיות של המצלמות (המקבילה של יחס ניגודיות אצלנו) שהוא עדיין פחות טוב מפילים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

MartinHSabag כתב:ואיך יישדרו את זה בלווין/כבלים?במידה ומצלמים על פילם אני לא רואה שום סיבה להעביר ל HD....
איך יימכרו את זה על HD-DVD/BD ?...
amirbaro כתב:הי,
האם בבתי קולנוע עדיין מקרינים את הסרטים ע"י גליל פילם?...
מרטין,
השרשור התיחס להצגת הסרט בקולנוע ועל זה עניתי.
ברור שבכדי לשדר בלווין או כבלים צריך לבצע המרות אבל אז זה כבר לא סרט קולנוע..
( לא במונחים של יחס התמונה ולא במונחים של איכות המוצר ביחס למקור.. עם כל הכבוד ל HD ויש כבוד .. )
זה בסדר ואולי אפילו יותר מבסדר אם צופים בזה במסך HD גדול או בעזרת מקרן ביתי
אבל נכון להיום סרט שצולם בפילם ומיועד לבתי הקולנוע ינוגן ממסרטה של פילם.
מה יהיה בעוד שנה או בעוד חמש
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: