התחדשתי ברמקולים JBL L100T3. אשמח להתייעצות...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

לאחר שלושה חודשים של חיפושים נואשים אחרי רמקולים וינטאג' של JBL (בעיקר L112 ו- L166 שלא צצו בלוחות/ שווקי פשפשים למינהם) וה-4412 (שהוצעו למכירה אך חרגו מהתקציב) התחדשתי אתמול ב-L100T3.

תמונה

כפי שנרשם כאן בימים האחרונים, ה-L100T3 אינם דומים כלל ל-L100 המדפיים שיוצרו בתחילת שנות השבעים. ה-L100T3 הם רמקולים רצפתיים שיוצרו בארה"ב בשנת 88 (ורגע לפני שפס היצור הועבר לסין) ושימשו כספינת הדגל של הרמקולים מסדרת ה-L. הרמקולים שתוכננו להיות מאוד מדוייקים, חולקים את אותם המידים והטוויטרים (טיטניום) עם ה-4412 המוניטורים אך בעלי וופרים 12 אינץ שונים משלהם (דגם 2214H).

לאחר שהם הוצעו למכירה בימים האחרונים, עשיתי מחקר מקיף של הרבה קונים ברחבי הרשת, והביקורות עליהם הן טובות מאוד. לפיכך החלטתי אתמול לנצל את ההזדמנות ולנסוע אתמול לצפון על מנת לראות ולשמוע אותם.

מצב התיבות (7 מ-10): אין כמעט שברים/ שריטות/עץ מנופח, אך התיבות הינן מאוד דהויות יחסית לצבע המקורי (עושה הרושם שבילו הרבה זמן בשמש). כמו כן, אין לתיבות גרילים ולאחת התיבות חסרה הלוגו.

מצב האלמנטים (8 מ-10): חוץ ממעיכה קטנה באחד הטוויטרים ובאחד המידים (בתמונה למטה), האלמנטים תקינים אך גם הם דהויים (המידים) וקצת מלוכלכים. המוכר טוען שהבעלים הקודם שלהם החליף להם את הוופרים לפני מספר שנים אך הוא לא ידע להגיד לי האם הם הוחלפו במקוריים.

לאחר האזנה קצרה בתנאים לא הכי אופטימלים (חדר מאוד קטן עם הרבה ציוד) סיכמתי עם המוכר החביב לרכוש אותם.

העמסתי את הרמקולים לרכב - כבדים מאוד כמעט 30 קילו כל רמקול :?, הגעתי הבייתה ופרקתי את האלמנטים ונראה כי לפי כל הדגמים המצויינים ב- tech sheet כל האלמנטים הם מקוריים, באחד הוופרים גם הופתעתי לגלות שמודבקת מדבקה של רפי האוזמן - ככל הנראה הוופרים הוחלפו על ידיו.

המרנץ 2270 שלי עדיין בשיפוץ, בנתיים שידכתי את הרמקולים לרסיבר מרנץ קולנוע ביתי (4300) כברירת מחדל. בנתיים ממה שהתרשמתי לטובה הוא הבס שיוצא מהם הוא מדהים (עוצמתי ויורד נמוך) והבמה רחבה. אך אמעיט בביקורת ואחכה שהוינטאג' יחזור אלי על מנת לקבל רשמים מהיימנים יותר לגבי כל הפרמטרים באיכות הסאונד.

אשמח להתייעץ במספר שאלות:

1. כפי שמומלץ לקחת מגבר וינטאג' לבדיקה ושיפוץ (קבלים וכו') האם שווה לקחת את הרמקולים לבדיקה ע"י מומחה? כמה בדיקה כזו עשויה לעלות?

2. האם המעיכה הקטנה בטוייטר ובמיד (לפי התמונות) מצריכות טיפול? האם יש להם השפעה על הסאונד?

3. בעתיד הקרוב ארצה להחזיר לתיבות את הצבע המקורי שלהם (או צבע אחר). אם הטיפול הוא מורכב לDIY אז אעדיף לתת אותם לבעל מקצוע - מהו הטיפול והעלויות הדרושים לשם כך?

תודה רבה ואחלה סופ"ש,
חזי.
נערך לאחרונה על ידי taniani ב 10/10/2013 12:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

היי חזי,שמח לראות שהם אצלך :)
לגבי המעיכות,זה לא משפיע על הסאונד,אל תתייחס לכך.
לגבי שיפוץ הרמקולים,באלמנטים אל תיגע,הם בסדר גמור,טפל בקרוס,החלף שם את כל דרוש.
ולגבי התיבות,אני מאמין ששיוף ופוליטורה יחזירו אותן למצב חדש.
איזו הנאה ממתינה לך בשידוך עם המרנץ (Y)

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

מזכיר לי כשקניתי את הרמקולים שלי , סדר הפעולות היה זהה :)
מה הכוונה ׳הופתעתי לגלות׳ ? כל רמקול מצריך תיקון / החלפת טבעות עם השנים .
הבנאדם בחר ללכת להאוזמן אז החליט להשקיע..
אז ל תופתע !
הוופרים הם שניהם מקוריים? מספר סידורי עוקב?
תתחדש

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

תתחדש! (Y) :) לא ידעתי שבאייטיז JBL עוד הוציאו דגמים מסידרת ה-L.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

taniani כתב:אשמח להתייעץ במספר שאלות:
1. כפי שמומלץ לקחת מגבר וינטאג' לבדיקה ושיפוץ (קבלים וכו') האם שווה לקחת את הרמקולים לבדיקה ע"י מומחה? כמה בדיקה כזו עשויה לעלות?
2. האם המעיכה הקטנה בטוייטר ובמיד (לפי התמונות) מצריכות טיפול? האם יש להם השפעה על הסאונד?
3. בעתיד הקרוב ארצה להחזיר לתיבות את הצבע המקורי שלהם (או צבע אחר). אם הטיפול הוא מורכב לDIY אז אעדיף לתת אותם לבעל מקצוע - מהו הטיפול והעלויות הדרושים לשם כך?
...
(Y) תתחדש!!!
  • 1. אין צורך בבדיקה. אם הרמקולים נשמעים לך תקינים ואתה נהנה מהם כבר, עוד בטרם חיברת אליהם את ההגברה האהובה עליך, אין בכך ערך. בכל מקרה בדיקה כזו, אצל האוזמן למשל, עורכת 30 שניות (לא כולל פירוק האלמנטים) ועלותה זניחה.
  • 2. באופן עקרוני כיפות האבק בוופרים הן בסך הכל פקק שמונע מאבק וזיהום אוויר לחדור אל הסליל. הן לא משחקות תפקיד באיכות הפלט. כיפות כאלה, של JBL עשויות קרטון קשיח ועבה ודי קשה ליישר את הדחיסות בהן. אפשר לקחת סמרטוט לח (לא רטוב- לח!) ולרכך מעט את הכיפות המעוכות. עם התרככותן אפשר לשאוב את הדחיסה החוצה, בעדינות, בעזרת שואב אבק, שעצמתו ניתנת לוויסות.
    בטוויטר טיטניום לכיפה יש תפקיד באיכות הפלט והנושא בעייתי משהו. גם כיפות כאלה ניתן ליישר בעזרת סרט דביק - אך התהליך עדין מאוד ולא בטוח שיביא לתוצאות מושלמות.
  • 3. הציפוי של ה-T3 הוא ויניר (פורניר) סינטטי. זה לא עץ. זה דומה יותר לטפט עבה. ניתן לנקותו בעזרת סמרטוט לח וסבון. עם זאת, ולמרות שהחומר לא מיועד לכך, ניתן לחדש אותו, לרמה די מפתיעה, בעזרת לזור (זיגוג). בעבר השתמשתי בחומר של יעקובי שנקרא 'הולץ לזור' של חברה גרמנית בשם 'צוויהורן'. החומר מעולה! אפשר למרוח שתיים או שלוש שכבות דקות בעזרת מטלית בד (כותנה או פלנל, כמו מגבת ישנה, שאינו משאיר סיבים). לכשיהיה רלוונטי - אסביר ביתר פירוט. בינתיים, אתה יכול לעקוב אחר השרשור הזה ולראות כאן איך לזור יכול לחדש רמקולים מצופי חומר סינטטי, כמו למשל, Sansui SP-7100. העלות, אגב, זניחה. החומר עולה משהו כמו 45 ש"ח לרבע ליטר ואתה לא צריך יותר מכך.

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

רמי, עומרי, קוש וטומי - תודה רבה (Y)

בנוגע לאלמנטים:
הוופרים הם שניהם מקוריים? מספר סידורי עוקב?
...
לפי התמונה שצירפתי בתחתית הפוסט - לשני הוופרים יש את אותו מספר דגם (2214H-1) ,מספר הסידורי (10989 - או שזה בעצם תאריך היצור שלהם), ובקליפסים של כניסת הכבלים רשום JBL. אני מניח שהם מקוריים, מהי דעתכם?
אין צורך בבדיקה. אם הרמקולים נשמעים לך תקינים ואתה נהנה מהם כבר, עוד בטרם חיברת אליהם את ההגברה האהובה עליך, אין בכך ערך. בכל מקרה בדיקה כזו, אצל האוזמן למשל, עורכת 30 שניות (לא כולל פירוק האלמנטים) ועלותה זניחה.
...
צודק, עדיין מוקדם לשפוט. בכל אופן, כשאני ממשיך להאזין לרמקולים אני מרגיש שהבאס דומיננטי, בומי ומאפיל על המידים שנשמעים לי laidback. אני מקווה שזה יסתדר שה-2270 יחזור.

1. האם אין צורך לפרק את האלמנטים על מנת לבדוק את הערכים שלהם על מנת לוודא את תקינותם לפי הגדרות היצרן? מה לגבי בדיקת הקרוס? מצורפות תמונות של שני הקרוסים, אשמח אם אפשר לדעת משהו על תקינותם באמצעותן.

2. אני תוהה האם בדרך כלל בדיקת רמקולים שגרתית אצל מומחה כוללת האזנה לרמקולים? ברור לי שזה עניין סובייקטיבי ותלוי בהגברה המשודכת ובחלל האזנה, אבל האם מומחה (האוזמן למשל) יוכל להגיד האם כל אחד מהאלמנטים (וכל האלמנטים ביחד) צריך להישמע כמו שהוא נשמע , ובמידה וישנה בעיה - לנסות לסדר אותה.

בנוגע לתיבות:
הציפוי של ה-T3 הוא ויניר (פורניר) סינטטי. זה לא עץ. זה דומה יותר לטפט עבה. ניתן לנקותו בעזרת סמרטוט לח וסבון. עם זאת, ולמרות שהחומר לא מיועד לכך, ניתן לחדש אותו, לרמה די מפתיעה, בעזרת לזור (זיגוג). בעבר השתמשתי בחומר של יעקובי שנקרא 'הולץ לזור' של חברה גרמנית בשם 'צוויהורן'. החומר מעולה! אפשר למרוח שתיים או שלוש שכבות דקות בעזרת מטלית בד (כותנה או פלנל, כמו מגבת ישנה, שאינו משאיר סיבים)
...
נשמע מעודד שאפשר להגיע לתוצאות מדהימות בשיטת DIY. מצאתי עוד חומר שהמליצו עליו (Howard Restor A Finish) בציטוט -
IMO, no decrease in quality, although some do quibble or complain about the type of veneer that is used on the cabinets (possibly an engineered veneer as opposed to thicker "real" veneer). Unless the scratches are deep, you could hot iron/wet cloth steam the scratches to level the surface, then light sand with >400 grit or steel wool, then clean and apply Howard Restor-A-Finish in appropriate color (or neutral). I've seen a teak/oak light veneer, and a darker walnut, or reddish mahogony/rosewood(?) color also on the L100T3, so choice must suit what you have.
...
אני "חרמן" על הצבע האדמדם הזה (ששונה משלי) וגם את השילוב שלהם עם הגרילים שתמונות בקישור הזה -
http://app.audiogon.com/listings/full-r ... kers-33811

תמונה

3. טומי - האם לדעתך אפשר להגיע לצבע הזה באמצעות החומר שהמלצת בקלות יחסית למישהו שאין לו נסיון כלל בצביעה?

תודה ורק טוב,
חזי.
וופרים
 וופרים
קרוס 1
 קרוס 1
קרוס 2
 קרוס 2

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

1. המעיכות אכן חסרות חשיבות.

2. הצליל הבומי הוא הצליל של הדגמים האלה, אולי מגבר אחר ישפר קצת, אבל זה הכוון.
שיפורים אפשריים:
אתה יכול לנסות לשים את הרמקול גבוה יותר, אפילו על בלטות, או לחילופין / בתוספת להשתמש בספייקים. זה ישפר במידה מסוימת.
כמו כן, אם אתה משתמש בכבל רמקול עבה מיצרן לא מזוהה, כבל רמקול טוב עם גוון מאוזן יכול לשפר את דיוק וכמות הבאס.

3. שקול להחליף את הקבלים בקרוס, לא את שאר הרכיבים.
איל פור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

taniani כתב: 1. האם אין צורך לפרק את האלמנטים על מנת לבדוק את הערכים שלהם על מנת לוודא את תקינותם לפי הגדרות היצרן? מה לגבי בדיקת הקרוס? מצורפות תמונות של שני הקרוסים, אשמח אם אפשר לדעת משהו על תקינותם באמצעותן.

2. אני תוהה האם בדרך כלל בדיקת רמקולים שגרתית אצל מומחה כוללת האזנה לרמקולים? ברור לי שזה עניין סובייקטיבי ותלוי בהגברה המשודכת ובחלל האזנה, אבל האם מומחה (האוזמן למשל) יוכל להגיד האם כל אחד מהאלמנטים (וכל האלמנטים ביחד) צריך להישמע כמו שהוא נשמע , ובמידה וישנה בעיה - לנסות לסדר אותה.

3. טומי - האם לדעתך אפשר להגיע לצבע הזה באמצעות החומר שהמלצת בקלות יחסית למישהו שאין לו נסיון כלל בצביעה?
...
חזי - קודמי נתן כאן כמה תשבות הולמות. ראוי שתתייחס אליהן. למספרים הסדרתיים העוקבים על הוופרים אין שום הקשר לשום דבר למעט לכך שהמתקין על קו הייצור שלח את ידו לארגז החלפים ושלף משם אלמנט בעל מספר סידורי כזה או אחר. המספרים הסידוריים על אלמנטים ברמקולים מייצור סדרתי בד"כ קרובים זה לזה, אך לא חייבים להיות עוקבים. מה הקשר בכלל :מבולבל:
  • 1. אין צורך לפרק את האלמנטים. מבחן הפודינג הוא באכילה. קשה מאוד לדעת אם הקרוס תקין לחלוטין אך בדיקה ויזואלית, כגון זו העולה מהתמונות, עשויה להעלות מספר ממצאים. ראשית, הקרוס נראה תקין. אין סימני התחממות, אין סימני התיישנות והרכיבים נראים תקינים. שנית, בסדרות ה-L של שנות ה-70 לא נעשה שימוש בקבלים אלקטרוליטיים בקרוס אובר. ל-JBL היו קבלי יריעה איכותיים שהושמו בתוך גלילי קרטון מלאי חול ואלה היו הקבלים הנפוצים ב-XO שלהם. הגלילים בצבע תכלת בקרוס שהצגת, הם קבלים אלקטרוליטיים (ככל הנראה דו קוטביים) ואלה (למרות שנראים תקינים) בעלי אורך חיים מוגבל. היה רצוי להחליפם כצעד מונע - גם אם הם תקינים.
  • 2. האוזמן הוא טכנאי הוא לא מנצח על הפילהרמונית והוא לא מסתמך על השמיעה שלו. הוא בסך הכל מחבר כל אלמנט למחולל תדרים ומבצע סריקה מתודולוגית תוך בדיקת הענות האלמנט בכל תדר. זהו הליך שלוקח 30 שניות במקרה הרע והוא לא נסמך על חוש השמיעה. אם יש בעיה בתפקוד הרמקול האוזמן יאבחן אותה - אם אכן קיימת - תוך שניות. אז תוכל לדעת אם ראוי לטפל בה וכמה זה עולה. אני, אגב, לא משוכנע שקיימת בעיה כזו.
  • 3. בהחלט כן. החומר של צוייהורן הוא מעולה! (Howard אגב, הוא יצרן אמריקאי של חומרי ניקוי וטיפול בעץ, ובדומה ל'סנו' הישראלית, המוצרים שלו זמינים רק בארה"ב). אם אתה אוהב את הגוון שהצגת בתמונות - טון 2 בגוון טיק - ייתן את התוצאה הרצויה. אני רק מזכיר לך שיש כמה כללים שצריך להקפיד עליהם בעבודה עם לזור - בעיקר הימנעות מסיבים, אבק, שיער וזיהומים, עבודה בתנועות ארוכות, ייבוש הולם ושיוף אפס בין השכבות והכי חשוב - הימנעות מנזילות!!!
הסאונד הבומי של חלק מדגמי ה-'L' הוא לעתים 'בילט-אין' ולעתים תוצאה של מיקום לא נכון. קירבה לקירות לא עושה לרמקולים של JBL טוב. כפי שנאמר כאן, JBL'ים אוהבים להיות מונחים על סטנדים בגובה של 30 ס"מ ורצוי גם בנטייה של 5 מעלות אחורה.

arieza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #9 

חזי שלום,
תתחדש על הרמקולים. מניסיון שיש לי עם L100T ניתן לפתור את בעיית הבס עלידי מיקום הרמקולים בחדר, הם דורשים הרחקה מקירות (אצלי הם מרוחקים כ70 סנטימטר ולפעמים אני מגיע למטר). לא יודע לגבי L100T3 אבל אצלי ה L100T נשמעים יותר טוב מ L100.
אריה

taniani פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

איל, טומי ואריה - תודה רבה על העצות!

אני אדחה את בדיקת הרמקולים והחלפת קבלים בקרוס עד להגעת המרנץ 2270 משיפוץ וההאזנה לשידוך לפחות כשבועיים על מנת לקבל רשמים מהיימנים יותר. בנתיים, יש לי זמן פנוי והייתי רוצה לנצל אותו לשיפוץ וצביעת התיבות.

טומי - תודה רבה על הלינקים, יצא לי לעיין קצת בעבודות השיפוץ הקודומות שלך - שאפו ענק (Y) . במהלך העיון בפוסטים השונים שלך יצרתי "רשימת קניות" שאני אמור להזדקק לה וסדר פעולות (לפי הבנתי מהפוסטים) לתהליך השיפוץ.

רשימת קניות:

- רבע ליטר לזור 2000 מתוצרת 'צוויהורן' (שאמור להספיק לרמקול שמידותיו 92x37x35 ס"מ שכולו מכוסה בפורניר)
- נייר שיוף 100, 120 ו-2000 (נייר מיים סיליקון-קרבייד)
- פילר על בסיס מים של Quilosa/Alabastine (על מנת לתקן אצלי את מספר שברים הקטנים ולמלא את החלל המזערי שנוצר בין הדפנות בהם העץ התנפח).
- מברשת איכותית לצביעת עץ
- לכה חצי מבריקה/מבריקה
- שפכטל
- טרמפנטין

סדר פעולות:

1. הסרת האלמנטים מהתיבות.

2. אטימת דפנות ושברים - "מתחילים במריחת שפכטל גסה של מילוי עץ ויישור עם שפכטל נוסף. אחר-כך, כש'השליכטה' מתייבשת, משייפים עם נייר זכוכית עדין שעוטף חתיכת עץ ישרה" .

3. שיוף התיבות - "מתחיל עם ה-120 עם כיוון הסיבים ובתנועות ארוכות מוריד את כל הלכה. כשהצבע של האבק מתחלף לחום - הגענו לשכבת העץ...בסוף הליטוש עוברים על כל התיבות עם נייר זכוכית הכי עדין שיש.ניקוי של התיבות מהאבק - בעזרת סמרטוט וטרפנטין ונקיון כולל של סביבת העבודה בשואב אבק"

3. זיגוג - "צובעים בתנועות ארוכות עם כיוון הסיבים כאשר רק פעם אחת בתחילה, עושים קרוס נגד הסיבים כדי להגיע לשכבה אחידה. אחרי הקרוס החריג הזה חוזרים לעבוד עם כיוון הסיבים...לאט לאט, בונים שכבה אחר שכבה כאשר מאפשרים מינימום של 8 שעות לייבוש. לאחר הייבוש יש לשייף עם נייר זכוכית סופר-עדין".

4. מריחת לכה.

אשמח להתייעץ בנוגע לכמה שאלות: (ומצטער מראש על החפירות...)

התאהבתי מחדש :P. אני מאוד אוהב את הגוון האדמדם של התיבות של ה-L300 המדהימים האלו (שנמצאים גם במספר רמקולים וינטאג' אחרים של JBL):

עדיפות ראשונה:

תמונה

עדיפות שנייה:
הגוון חום-אדמדם של התיבה ברמקול הימני (ואפשר לראות את ההבדלים עם הרמקול השמאלי שברשותי)
[img2=550x412]http://i18.photobucket.com/albums/b126/tanianih/pizapcom13812480376451.jpg[/img2]

תרשים הגוונים של לזור 2000:
[img2=550x117]http://i18.photobucket.com/albums/b126/tanianih/Fotor01008191351.jpg[/img2]

1. האם אוכל להגיע לגוון של ה-L300 האלו? נראה כי טון 3 (מהגוני) הוא הגוון שאני צריך לרכוש.
2. לידע כללי - האם החישוב של הגוון הרצוי לוקחת בחשבון את הגוון המצוי? (או שלאחר שיוף כל אחד מהגוונים שמופיעים בתרשים הגוונים של הלזור 2000 יתפוס).
3. יש טעם בלקנות שתי פחיות? - למשל, אחד בגוון מהגוני ואחד בגוון פוליסנדר ולצבוע שתי שכבות כל אחד בגוון אחר (או על מנת לקבל טקסטורה מיוחדת).
4. טומי - אהבתי את הברק שיצא לך (לפני שהוא התייבש) במהלך השיפוץ של ה-L65A. ישנה לכה מבריקה/חצי מבריקה מומלצת לשיפוץ תיבות? אשמח לדעת מהי הדרך האלטרנטיבית לשיטת ה-"התקן" שעשית בעת הפרנץ'-פוליש על מנת למרוח את הלכה על התיבות למישהו שהוא חסר נסיון?
5. האם החסרתי משהו ברשימת הקניות או בסדר פעולות?

שוב, רב תודות על העזרה (Y)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אני לא חושב שיהיה לך אבק חום ב-T3. פורניר סיננטי זה פלסטיק. לא עץ. במקרה כזה יותר נוח לעבוד עם סמרטוט נקי כדי למרוח את הלזור ולא עם מברשת. הלזור לא נספג בחומר סינטטי ולחומר סינטטי אין סיבים.

טון 2 (טיק) נותן את הגוון של ה-L-300 לאחר שתיים או שלוש שכבות (תלוי מה הגוון שמתחילים איתו במקור).

אפשר לערבב לזור בטונים שונים - ולבצע טסטים על חתיכת עץ. צריך לקחת בחשבון שכל שכבה מכהה את הגוון הסופי.

פילר לעץ לא מורחים כמו שפכטל - אלא מיישרים רק על החלקים הפגומים.

JBL נשבעו שהם לא מרחו לכה על הרמקולים שלהם. כך בפרסומים. בפועל שייפתי לכה אקרילית מהרמקולים שלהם. שכבה אחת דקה של לכה אקרילית חדשה לא מבריקה (מט) תספיק כדי להחזיר את הברק המקורי.

שוב - קח בחשבון שאתה לא עובד בעץ כאן. הלזור לא ממש מיועד לעבודה על חומר סינטטי אבל זה אפשרי.

אפשר גם לרכוש קופסאות של ליטר אבל עדיף שתיים קטנות. בסוף הקופסה החומר מתחיל להתייבש ויוצר פתיתים מלכלכים כמו קרום של חלב. חבל לסנן חומר מקופסה של ליטר. עדיף פחיות קטנות יותר.

טומי

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”