אחת ולתמיד הבהרה בנוגע לתשתית ADSL וכבלים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
daniel2468 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, אני מנסה להבין מדוע למעשה בתשתית כבלים טוענים שאני מתחלק ברוחב פס עם כל השכנים כיוון שמגיע קו אחד שמתחלק בין כולם. הרי גם ב ADSL ישנה מרכזייה של בזק שמחלקת לכולם רוחב פס, וגם היא מוזנת מקו אחד בלבד.

כנראה שלא הצלחתי להבין את העניין, אשמח אם המומחים יעזרו להבהירו.

דניאל

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

זה נכון שכולם בעצם מתחלקים ברוחב פס בצורה כזו או אחרת
אבל יש הבדל מאוד גדול בין השניים, בשביל זה אני אתן קצת הסבר כללי על הטופולוגיה.

VDSL/ADSL: מגיע סיב אופטי עד לMSAG (לארון שאליו כולם מתחברים) ואז בעצם לכל לקוח הולך זוג קווי נחושת, וכל לקוח בעצם מקבל חיבור ישיר לMSAG משלו פרטי.

DOCSIS: מגיע סיב עד לNODE ומשם מתפצלים מספר כבלים קוקסיאלים בודדים. כל כבל קוקסיאלי הולך למספר בניינים/רחוב, ואז בעצם יש חלוקה באותו כבל ספציפי שמגיע עד אליך עם השכן שלך וגם עם הבחור מבניין אחר.

זה אומר ששניהם בעצם מתחלקים ברוחב פס, אבל ההבדל הגדול הוא שבVDSL זה חלוקה של סיב אופטי שהרוחב פס שלו אדיר, לעומת זאת בכבלים אתה חולק כבל נחושת שהרוחב פס שלו הרבה יותר נמוך משל סיב אופטי בהפרש ניכר, כן אם כל השכנים שלך יורידו משהו באותו רגע בתשתית כבלים אתה לא תקבל את המהירות שלך בכלל, לעומת זאת בVDSL אתה תקבל תמיד את כל המהירות כי אתה לא מושפע מאחרים בכלל מכיוון שיש לך קו ישירות עד לMSAG שלך פרטי.

daniel2468 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני מניח שגם בארון של בזק וגם במרכזיות של הכבלים למעשה מתבצע מיתוג ( על ידי מולטיפלקסר ). כך שבעצם כן קורה שביחידת זמן מסויימת כל משתמש בכבלים מקבל רוחב פס מלא לא?

דבר נוסף, אם כל המשתמשים המחוברים למרכזייה של בזק יורידו ביחד, אני גם ארגיש ירידה ברוחב הפס לא?

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #4 

אם אני לא טועה ADSL לא עובר דרך הMsag, אלא רק VDSL.
בADSL הלקוח מחובר בכבלי נחושת עד למרכזיה האזורית ולכן רוחב הפס המקסימלי הוא 15 מגה ולרוב נמצא באיזור ה5 מגה תלוי בגיל ומרחק הנחושת

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

בזק או יותר נכון VDSL או כל DSL משתמש בFDM שמבוסס על חלוקה של תדרים, שבגלל זה הרוחב פס הכללי נמוך יותר משל הכבלים, אבל הוא קבוע ולא משתנה, מה שיוצר גם לייטנסי הרבה יותר נמוך וקבוע.

לעומת זאת הוט או יותר נכון DOCSIS משתמשים בTDM שזה מבוסס חלוקת זמן, ולכן לא כולם יכולים לקבל את המהירות המקסימלית בו זמנית.

הMSAG של בזק יכול להעביר מידע יותר גדול ממה שכל הלקוחות יכולים להעביר בו זמנית ככה שגם אם כולם יורידו בו זמנית (משהו שתלוש מהמציאות) לא יהיה האטה.

לדוגמה הMSAG של נוקיה כל סלוט יתן 10 גיגה, אבל המקסימום פורטים של VDSL שיש לו זה 48 לכל כרטיס, והמקסימום סנכרון הוא 99/55 אז אתה לא תעבור בכלל את המכסה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ValorHeart כתב:אם אני לא טועה ADSL לא עובר דרך הMsag, אלא רק VDSL.
בADSL הלקוח מחובר בכבלי נחושת עד למרכזיה האזורית ולכן רוחב הפס המקסימלי הוא 15 מגה ולרוב נמצא באיזור ה5 מגה תלוי בגיל ומרחק הנחושת
...
אין דבר כזה יותר, כולם מתחברים לMSAGים.
גם VDSL, גם טלפון (VOIP) גם VDSL.

הנה תמונה שלקחתי מהMSAG של נוקיה, וזה כמו שרואים כרטיסי ADSL, בצד ימין היו של הVDSL.

בצד שמאל רואים את הסיב האופטי שלו.

[img2=550x343]http://img191.imageshack.us/img191/7673/tnw4.png[/img2]

אתה יכול לקרוא עליו כאן במה הוא תומך וכו':
http://www.itm-group.com/web/fileadmin/ ... X-56xx.pdf

הדגם הוא hix 5635 (הגדול ביותר)

צד ימין יש לך את הVDSL וצד שמאל את הADSL, וכמו שאתה רואים שמגיעים אליו 2 סיבים אופטים

[img2=550x343]http://img203.imageshack.us/img203/8048/wnx4.png[/img2]

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #7 

אז אם גם ADSL וגם VDSL מתחברים לMSAG למה ההבדל בפינג?

reemar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #8 

^^ הVDSL יודע 'לסחוט' ביצועים יותר טובים מאשר הADSL

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

חח לא זה פשוט בגלל הפרופיל שבזק משתמשים, של Interleave , זה קיים גם בVDSL וגם בADSL2+, וכשאתה משתמש בו הוא מעלה את הלייטנסי בגלל התיקון שגיאות והצורה שהוא עובד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”