מחפש SMART TV בסביבות 5K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
dada1983 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 248
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

המטרה בסופו של דבר היא לעבור ל XBMC ולגלוש ברשת ,למצוא תוכן 720,1080
XBMC נראה כפתרון הטוב ביותר אך יכל להיות שאני טועה ,אשמח לשמוע רעיונות נוספים .
העיקר להתנתק מYES,נמאס מהגזלנים הללו.

הטלויזיה מיועדת לסלון כאשר מרחק הצפייה מהספה לקיר הוא 3.1 מ' .

חשבתי לקנות טלויזיה+HTPC כלשהו אך בני הבית לא מוכנים לקבל את הרעיון (בעיקר בגלל "עוד מחשב שיעמוד בסלון..." )

חיבור האינטרנט בבית קווי ,לא הייתי רוצה לעבור לאלחוטי.
נקודת האינטרנט בסלון, יהיה נוח לחבר לטלוויזיה (שצריכה להיות עם מודם פנימי,נכון ?)
צריך גם שהמחשב בחדר השינה יישאר מחובר, אודה לרעיון בנושא החיבור

בחדר השינה ישנה LCD בת 3 שנים (32") והתמונה בה די נמתחת ,לאדם שרגיל ל CRT, לוקח זמן להתרגל לעובדה.
בסלון הייתי רוצה להמנע מתמונה מתוחה, אילו פרמטרים עלי לבדוק ?

אני אישית שחכתי מזמן מהם שידורים בטלוויזיה, כל מה שאני רוצה לראות (סדרות,ספורט,סרטים) יש באינטרנט .

כרגע המטרה כפי שציינתי היא להתנתק מחברת הכבלים וכדי לעשות זאת ,צריך תנאים נוחים ז"א טלוויזיה משוכללת וחיבור לאינטרנט בסלון . ממה שקראתי על XBMC ,היא מסדרת את כל התכנים ואז הגישה אליהם ממש נוחה .
בני הבית די חוששים מחיפוש מתמיד אחר תכנים ולכן צריך לסדר הכל לפי קטגוריות .
בנוסף צריך שלט ממש נוח ללא הרבה פונקציות שלא יבלבל.

תודה רבה למגיבים

tom10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

בתקציב קורב לשלך (כ- 5.5K יבואן רשמי עם אחריות 3 שנים) טלוייזיה LG מדגם 47LG621Y עונה כמעט על כל הדרישות שלך שציינת.

המסך מגיע עם שלט מג'יק (כמו עכבר), תלת מימד פסיבי והמסך מגיע עם 4 זוגות משקפיים + SOUND BAR במתנה.

הסמארט קל ונוח לתפעול, יש דפדפן מובנה עם תמיכה ב- FLASH ו- HTML5 (צריך להדגיש כי הדפדפן לא מהיר כמו מחשב), ויש אפליקציה של YOUTUBE (עם שליטה באמצעות SMARTPHONE).

אפשר לחבר את המסך לאינטרנט בכבל רשת או באופן אלחוטי.

בטלוויזיה של אפשרות להגדיר מצב GAME MODE שמפחית את ה- LAG בצורה משמעותית (טוב ל- PS3 ו- XBOX360)

הטלוויזיה תומכת כמובן בשיתוף קבצי מדיה ברשת ביתית DLNA (ע"י שימוש ב- XBMC או WMP) ותומכת בכל הפורמטים הפופולריים לרבות MKV ו- DTS.

ישנה גם פונקציית הקלטה על גבי דיסק קשיח חיצוני.

המדובר במסך איכותי וטוב מאוד ונותן תמורה טובה מאוד ביחס למחיר. שווה לך לבדוק ולראות בחנויות.

dada1983 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

רוב תודות על הפירוט, האם 47 זה המינימום למרחק שציינתי, אולי ניתן לרדת ל42? נראית כרכור ישה כדאית בתקציב שלי, לא כל כך שמתי לב אך מה חסר בה? כיצד ניתן לחבר את הטלוויזיה עם כבל וגם להשאיר את המחשב מחובר?

tom10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בקשר לגודל המסך הכי עדיף לגשת לחנות ולראות את המסך מהמרחק הרצוי ... אפשר 42" אבל רבים מחברי הפורום ימליצו לך על 47" ...
כפי שציינתי לעיל, 47" בתקציב של 5K - 5.5K ובשים לב לתכונות של הטלוויזיה, מדובר בטלוויזיה משתלמת מבחינת מחיר ... כמובן שיש דגמים איכותיים וטובים יותר (בעיקר איכות התמונה במסכי פיליפס או סוני אבל אלה יותר יקרים ) ...

לגבי חיבור הטלוויזיה והמחשב, לא הבנתי בדיוק מה כוונתך. אבל ניתן לחבר את המחשב והלטוויזיה באמצעות כבל HDMI.
במידה ואתה רוצה להזרים קבצי מדיה מהמחשב לטלוויזיה (בלי כבל HDMI) ניתן לעשות זאת דרך שיתוף DLNA של קבצי המדיה (כמובן שהטלוויזיה צריכה להיות מחוברת לראוטר)

אתה מוזמן לבדוק גם לגבי הסמסונג סדרה 6. אבל לא בטוח אם דגם זה במסגרת התקציב שלך ... יש מספר שרשורים בפורום זה אודות דגם F6400 למשל..

בכל זאת מומלץ לראות את הטלוויזיות בחנות בתצוגה בטרם הקנייה.

dada1983 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כמובן אראה לפני הקניה .

התקציב מוגבל ולא ניתן להגדיל אותו ולכן ,לפני הוצאה כה גדולה אני מתייעץ.

לגבי החיבור- בסלון ישנו שקע אינטרנט מהשקע יוצע כבל שמגיע לחדר השינה ומחבר את המחשב (עם מודם ).
את הטלוויזיה לכשתרכש אני גם רוצה לחבר עם כבל ולא דרך WIFI .

שאלה נוספת לגבי איכות התמונה , קרוב לוודאי שאדע מהסתכלות על התמונה עצמה אך הייתי רוצה לדעת מהם הפרמטרים המשפיעים עליה, למה התמונה ב LCD שבחדר השינה נראית מתוחה (לאדם שרואה אותה לראשונה)

tom10
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אתה צריך לחבר את הטלוויזיה לראוטר (להבדיל ממודם)
באשר לתמונה, נסה לשנות ההגדרה של יחס התמונה (RATIO) למשל 16:9 , ZOOM , SCALE וכו' ...

dada1983 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תהיתי האם רכישת דונגל של אנדרואיד ,למשל כזה - http://www.geekbuying.com/item/iMito-MX ... 12721.html
בנוסף לטלוויזיה שאיננה SMART TV , יכולים להוות פתרון ומענה הולם למה שהצגתי בפתיחה ?

החדשנות בטלוויזיה החכמה היא האפשרות "לגלוש" ברשת ולמצוא שידורים אונליין, האם הדונגל שמצאתי (או כל תוסף אחר כי יש מגוון גדול בשוק)
מאפשרים גישה לאינטרנט דרך הטלוויזיה ?

האם הדונגל מסוגל לעבוד לאורך רוב שעות היום ? יש חשש שהוא יתחמם

האם התוסף הנ"ל מסוגל לשדר (או לקלוט ?) גם תכנים באיכות גבוהה כגון 720 או 1080 ? אני די בטוח שכל טלוויזיה מודרנית תעמוד במשימה (כמובן שאבדוק טרם הרכישה ) אך האם המחשב הזעיר של אנדרואיד מסוגל לכך ?

אין לי כוונה להזרים תכנים מהמחשב הביתי , הכיוון הוא בעיקר שידורים בצפייה ישירה .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”