Sss במקום s

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אהלן.
בימים האחרונים אני שומע מין משיכה של ה-״ס״ במוזיקה.
בהתחלה חשבתי שאני מדמיין, עד שראיתי את טומי מתייחס (ומגדיר) את זה בפוסט אחר..
עשיתי בדיקות, זה מגיע מהפטיפון. ולי יש חשד שזה מגיע מהמחט.
הראש הוא גראדו אדום, בן שלושה חודשים בערך. ויכול להיות שבכל המשחקים ששיחקתי איתו בזמן האחרון..
אולי פגעתי במחט.
נשמע סביר?
אפשר בכלל להחליף רק מחט בגראדו?
כרגיל, תודה תודה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

זה יכול להיגרם ממחט שחוקה, אבל 3 חודשים זה ממש לא הרבה זמן אלא אם כן הפטיפון עבד 10 שעות ביום כל יום... לא יודע איך שיחקת איתה, אבל בכל אופן את המחט ניתן להחליף.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הוא עבד די הרבה.. לפחות שלוש שעות ביום.
אבל, הייתי עסוק בחודשים האלה בכיוונים, החלפות ותיקונים. (אגב, בהמלצתך..)
ולכן פירקתי את הראש והשלה לא מעט..
ולפחות פעם אחת הוא נפל על הספה..
השאלה בעצם, לפני שאני רץ להחליף מחט, אם כדאי
לחפש את הבעיה במקום אחר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אם בודדת את העניין וראית שהמקור לבעיה הוא הפטיפון, והראש נפל לפחות פעם אחת על הספה, אז הייתי מהמר שהמחט היא אכן המקור לתופעה המעצבנת. אם יש לך זכוכית מגדלת טובה למטרה כזאת כדאי לבחון את המחט מקרוב (אם היא לא התעקמה או נפגמה באופן אחר). אם יש עיקום רציני, אפשר לראות אותו גם בלי זכוכית מגדלת.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

מה הפטיפון? מה הפונו סטייג? מה שאר המערכת?
איל פור

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #6 

תמונת תקריב של המחט תוכל אולי לשפוך מעט אור על מצבה - ראיתי מישהו כאן שפרסם תמונת מקרו משגעת של חוד המחט..

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #7 

נסה לנקות את המחט עם נוזל ניקוי מיוחד שמיועד לכך,ובדוק בנוסף את כיוון הראש ביחס לזרוע.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

הפטיפון ימאהה p350. פונו סטייג׳ נאד pp2.
רסיבר ימאהה סטריאו ורמקולים קליפש.
הבעייה מופיעה רק בפטיפון, ולא בשום מקור אחר. (דאק, cd

גם אני ראיתי את התמונה המדהימה שהייתה פה, אין לי איך לצלם כזו..
מה שכן, אני מחפש זכוכית מגדלת טובה כדי לראות..
עם איזה נוזל לנסות לנקות אותה?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #9 

אם המחט,או יותר נכון המוט הקטן שאליו מחוברת המחט AKA הקנטליבר.התעקם וסוטה הצידה,
אז למעשה גם אם הראש כוון נכון (cartridge alignment) המחט לא,
יכול להיות שזאת הסיבה לססססססססס
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #10 

ה-'ssss' היא בעיה מוכרת ונובעת, כמעט תמיד, מראש לא מאוזן. מחטים שחוקות גורמות לתופעה גם כן אך מחטים אליפטיות כמו בגראדו red1 נוטות להפגין את התופעה פחות ממחטים בעלות חתך כדורי. התופעה מתגברת ובא לידי ביטוי ביתר שאת לקראת אמצע התקליט ואילך ובעיקר בתדרים הגבוהים.

לדעתי יש לכוון את הראש מחדש בעזרת מד זווית מתאים ולוודא שהמשקל האנכי VTF אינו עולה על 1.5 גרם. ניקוי מחט מתבצע בד"כ בעזרת אלכוהול ומברשת ייעודית בתנועות קדימה ואחורנית ולא לצדדים. כמו שצוין כאן זה לא יעזור בראש שנחבל וגרם לעקמומיות של מוט המחט. הגאומטריה של המחט משתנה במקרים כאלה. ל-Grado Red 1 יש מחטים חלופיות ואין כל בעיה להחליף מחט. לדוגמה כאן.

כיוון ראש

[img2=550x365]http://i988.photobucket.com/albums/af10 ... P_1407.jpg[/img2]

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

קניתי זכוכית מגדלת!
המחט נראת ישרה, וללא סטיות. החוד נראה טוב. (עד כמה שאני מבין)
בדקתי את הכיוונים של הראש. הכל מדוייק וישר, מה שכן, העלתי לפני יומיים את המשקל ל1.75, בכדי לנסות,
זה לא פטר את ה-ססס, אבל הסאונד נשמע עם קצת יותר נפח, אז השארתי.
אגב, זה פוגע בתקליט או במחט? (קראתי באתר של גראדו שהמשקל יכול להיות עד 2 גרם, אז אני מניח שזה בסדר)
ניצלתי את ההזדמנות וניקיתי את המחט בעדינות עם מברשת, בלי אלכוהול, (אפטרשייב עובד?😳)
מצד שני, יכול להיות שאני מדמיין??
הרי אני משווה את הסאונד לקבצי mp3 מהמחשב..
לא ברור לאן נעלם ״הקופי״ ביוטיוב.. אז אין לינק, אבל הנה דוגמא לשיר שבו התופעה הזו מופיעה.
the national humiliation
באופן עקרוני תקליט ענק.. מומלץ!
תודה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אני חושש שאתה טועה. המשקל המומלץ לראש מסוג Grado Red הוא עד 1.5 גרם. אם המחט תקינה - תנסה להוריד משקל ל-1.25 ולא להעלות אותו. אפטר שייב יכול לעבוד... עדיף מכלום.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

אם הראש מכוון כראוי, מן הסתם זה הצליל שהפטיפון הזה עםזרוע המתכת הפשוטה שלו ועם צירים קצת שחוקים יכול להוציא.

מצטער, אין דיאגנוזה חיובית יותר.
איל פור

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אמנם התעצבתי קצת מהדיאגנוזה, אבל תודה על הכנות.
אני מחכה להזדמנות להביא מחו״ל פטיפון כמו שצריך.
(המחירים פה בארץ מגעילים.. וכבר לא מתחשק לי לפרנס גנבים)

אגב, כמו שאני מבין, המשקל על המחט, משקל גבוה, המחט נכנסת עמוק יותר בחריץ, מוציאה בסים עמוקים יותר??
רק שזה גורם לשחיקה, הן של המחט והן של התקליט?
הורדתי את המשקל ל1.25, והסאונד מרגיש קצת רזה.

בכל מקרה, זה לא משפיע על הסססאמ... 😬

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

לא. זה לא הרעיון. לפחות לא במלואו. החריצים מכילים מידע גם בשפתיים שלהם ולא רק במימד האנכי שלהם. מדובר באיזון בין יכולת עקיבה של יהלום המחט לבין רמת ההיענות (או 'קפיציות') compliance של מוט המחט. תדרים נמוכים, מתקבלים דווקא בחריצים רחבים ולאו דווקא 'עמוקים' כתוצאה מתנודה ארוכה יותר של המחט.

אני לא סבור שכדאי לך להיסחב עם פטפון מחו"ל. אני גם בכלל לא חושב שכדאי לך להתעסק עם פטפון חדש. כל הדגמים החדשים והנפוצים של עד $1000 של Rega ושל Project שנתקלתי בהם לאחרונה הם מכשירים מעוצבים אך בינוניים שנועדו לקרוץ לבעלי חוש עיצוב על חשבון ביצועים הולמים. חלקם, ברמות הנמוכות יותר של מחירים - הם פטפונים ברמת ביצוע נמוכה עד מבישה.

פטפונים מודרניים איכותיים הם בכמה מונים יותר יקרים. ה-P350 שברשותך הוא אמנם לא פטפון אודיופילי אך ראש הולם עם מחט תקינה עשויים להפיק ממנו פלט משביע רצון.

לפני השקעה בפטפון חדש - אולי כדאי לחשוב בכיוון של השקעת $50 + משלוח לטובת מחט חדשה, כיוון הולם של הראש וניסיון שני???

wr1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

בכל מקרה, טומי, אני אנסה עם מחט חדשה, כי הבעייה הופיעה פתאום, זה לא משהו שהיה מההתחלה.
באופן עקרוני, אני מאוד מרוצה מהפטיפון שלי. גם מהסאונד, גם מההתעסקות וכמובן מההתרגשות שבפתיחת תקליט חדש..
אך, לטווח ארוך, זה פטיפון פשוט יחסית, מתקרב לארבעים.. אני ארצה להחליף אותו.
וכמו שכתבת, עד 1000$, בארץ, אין טעם בכלל להחליף,
אבל באנגליה לדוגמא, אפשר להביא משהו נחמד, שבטוח ישדרג לי את החוויה.

אני לא אודיופיל, אני לא במעמד כלכלי להיות כזה.. ובגבולות היכולת שלי, אני אחפש את הטוב ביותר שאפשר,
ואגב, אחרי שראיתי בפורום וינטג׳ את השיקומים שעשית לטורנסים ישנים, אני כבר פחות אנטי יד שנייה.. ואולי בסוף
אאתגר את עצמי עם פרוייקט כזה..

בלי קשר, איפה אפשר למצוא סרגל כזה, כמו בתמונה שצרפת? אני מכוון בינתיים עם סרגל מודפס שהורדתי מהאינטרנט.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

wr1 כתב:אני לא אודיופיל, אני לא במעמד כלכלי להיות כזה.. ובגבולות היכולת שלי, אני אחפש את הטוב ביותר שאפשר, ואגב, אחרי שראיתי בפורום וינטג׳ את השיקומים שעשית לטורנסים ישנים, אני כבר פחות אנטי יד שנייה.. ואולי בסוף אאתגר את עצמי עם פרוייקט כזה.. בלי קשר, איפה אפשר למצוא סרגל כזה, כמו בתמונה שצרפת? אני מכוון בינתיים עם סרגל מודפס שהורדתי מהאינטרנט.
...
זו שגיאה נפוצה. לא צריך מעמד כלכלי כדי להיות 'אודיופיל'. האמת היא, שאני די סולד מהמונח הקליני הזה. בפורום וינטאז' יש הרבה חברים שהבינו את זה מזמן. לחלק מציוד האודיו הישן יש תכונות שהיום צריך להשקיע המון כסף כדי לחקות.

למשל, הקסם האמיתי והמשמעותי היחידי שהפעלתי על הטורנסים בשיפוץ - מורכב מחיווט חדש וכיוונים הולמים. טורנס זו דוגמה קלסית לפטפון וינטאז' מעולה, שלא עושים היום כמותו. הוא מתמודד בקלות עם פטפונים ברמה של VPI Scout ועם פטפונים ברמת מחיר גבוהה ממנו במונים רבים. הרגע קיבלתי הודעה פרטית מבחור בפורום וינטאז' שמצא TD-150 ב-700 ש"ח. רכישה פנטסטית - גם אם צריך להשקיע בו מעט סבלנות ואהבה.

כדי לייצר היום פטפון ברמה הזו, עם אותה תשומת לב לפרטים הקטנים ואותן איכויות מכאניות - היצרן עצמו יאלץ להשקיע המון משאבים והתוצאה הסופית תהיה פטפון ברמת ה-$1500 - $2000 לפני שבכלל מדברים על פערי התיווך, המשווקים, ואף לפני שבכלל מעלים אל פני השטח את השוק הזה בישראל.

הניסיון האישי שלי מצביע על כך שמרבית אי שביעות הרצון של בעליהם של פטפונים מאיכות הפלט נובעת ממחסור במיומנות שדרושה כדי לכוון את המכשיר שברשותם, להתאים ראש לזרוע, ולבצע את אותם כיוונים, הכל-כך חיוניים, כדי להביא את הפטפון אל הגאומטריה שתוכננה לו. זה נכון גם במקרים של פטפונים פחות איכותיים מ-Yamaha p350 שהוא אינו פטפון גרוע כלל.

אין שום בעיה בשימוש בסרגל כיוון, מד זווית או, בשם הידוע יותר 'protractor' שהורד מהאינטרנט - בתנאי שהודפס בקנה מידה הנכון. קיים מבחר ענף של פרוטרקטורים ואביזרי כיול לפטפונים ב-eBay ולרוב מדובר בפינוק בלתי נחוץ (כמה פעמים בשנה כבר עושים כיוון ראש שמצריך סרגל?). ישנם כאלה לא רעים ולא יקרים, כמו זה למשל, או זה, אך יתרונותיהם אינם עולים על אלה המודפסים.

בכל מקרה יש לדעת איזה פרוטרקטור מתאים לאיזה פטפון ולהיעזר בהוראות היצרן ובמידע שהוא מספק על הגאומטריה של הפטפון - בעיקר מרחק ציר הזרוע - ציר הפטפון (pivot to spindle) והאורך האפקטיבי של הזרוע.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

tnsilver כתב:
wr1 כתב:אני לא אודיופיל, אני לא במעמד כלכלי להיות כזה.. ובגבולות היכולת שלי, אני אחפש את הטוב ביותר שאפשר, ואגב, אחרי שראיתי בפורום וינטג׳ את השיקומים שעשית לטורנסים ישנים, אני כבר פחות אנטי יד שנייה.. ואולי בסוף אאתגר את עצמי עם פרוייקט כזה.. בלי קשר, איפה אפשר למצוא סרגל כזה, כמו בתמונה שצרפת? אני מכוון בינתיים עם סרגל מודפס שהורדתי מהאינטרנט.
...
זו שגיאה נפוצה. לא צריך מעמד כלכלי כדי להיות 'אודיופיל'. האמת היא, שאני די סולד מהמונח הקליני הזה. בפורום וינטאז' יש הרבה חברים שהבינו את זה מזמן. לחלק מציוד האודיו הישן יש תכונות שהיום צריך להשקיע המון כסף כדי לחקות.

למשל, הקסם האמיתי והמשמעותי היחידי שהפעלתי על הטורנסים בשיפוץ - מורכב מחיווט חדש וכיוונים הולמים. טורנס זו דוגמה קלסית לפטפון וינטאז' מעולה, שלא עושים היום כמותו. הוא מתמודד בקלות עם פטפונים ברמה של VPI Scout ועם פטפונים ברמת מחיר גבוהה ממנו במונים רבים. הרגע קיבלתי הודעה פרטית מבחור בפורום וינטאז' שמצא TD-150 ב-700 ש"ח. רכישה פנטסטית - גם אם צריך להשקיע בו מעט סבלנות ואהבה.

כדי לייצר היום פטפון ברמה הזו, עם אותה תשומת לב לפרטים הקטנים ואותן איכויות מכאניות - היצרן עצמו יאלץ להשקיע המון משאבים והתוצאה הסופית תהיה פטפון ברמת ה-$1500 - $2000 לפני שבכלל מדברים על פערי התיווך, המשווקים, ואף לפני שבכלל מעלים אל פני השטח את השוק הזה בישראל.

הניסיון האישי שלי מצביע על כך שמרבית אי שביעות הרצון של בעליהם של פטפונים מאיכות הפלט נובעת ממחסור במיומנות שדרושה כדי לכוון את המכשיר שברשותם, להתאים ראש לזרוע, ולבצע את אותם כיוונים, הכל-כך חיוניים, כדי להביא את הפטפון אל הגאומטריה שתוכננה לו. זה נכון גם במקרים של פטפונים פחות איכותיים מ-Yamaha p350 שהוא אינו פטפון גרוע כלל.

אין שום בעיה בשימוש בסרגל כיוון, מד זווית או, בשם הידוע יותר 'protractor' שהורד מהאינטרנט - בתנאי שהודפס בקנה מידה הנכון. קיים מבחר ענף של פרוטרקטורים ואביזרי כיול לפטפונים ב-eBay ולרוב מדובר בפינוק בלתי נחוץ (כמה פעמים בשנה כבר עושים כיוון ראש שמצריך סרגל?). ישנם כאלה לא רעים ולא יקרים, כמו זה למשל, או זה, אך יתרונותיהם אינם עולים על אלה המודפסים.

בכל מקרה יש לדעת איזה פרוטרקטור מתאים לאיזה פטפון ולהיעזר בהוראות היצרן ובמידע שהוא מספק על הגאומטריה של הפטפון - בעיקר מרחק ציר הזרוע - ציר הפטפון (pivot to spindle) והאורך האפקטיבי של הזרוע.
...

הטורנסים נשמעים נחמד כפטיפונים של כמה מאות שקלים, הם לא עומדים בתחרות עם פטיפונים טובים מודרניים.

וזה לא מתוך תיאוריה, אלא מניסיון. לא מעט טורנסים נמכרו בארץ מיד שניה מכיון שהם הוחלפו בפטיפנים טובים יותר.

ואגב, גם בשנות השמונים, הטורנסים קיבלו נוק - אאוט מהפטיפונים הטובים של אותן שנים, החל מ - REGA וכלה ב - LINN. התחרות איתם גרמה להעלמות המותג הזה ממפת האודיו, בעוד מתחריו המשיכו למכור. (טורנס החדשים זו כבר חברה אחרת לגמרי שקנת את השאריות של החברה הישנה).
איל פור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אי אפשר לפטור את הטורנסים האלה כמכשירים שנשמעים 'נחמד'. אלו הן חיות טרף אימתניות בעולם האודיו והן 'בולעות' ללא בעיה פטפונים באלפי דולרים כגון VPI Scout שמשום מה - הפך להיות שק האגרוף להתמודדויות מסוג זה (הרשת מלאה).

העובדה הזו - היא לרועץ בעיני סוחרים ומשווקים של פטפונים מודרניים, כגון אלה של Rega שמסמלים מגמה תלולה של התדרדרות באיכות מוצרי החברה הבריטית. Project שהיא ספין של Tesla הצ'כוסלובקית שפעלה במסגרת הייצור הסובייטי במשך עשרות שנים, ולא הצליחה להחדיר פטפון אחד אל מעבר לחומות ברלין עד תחילת שנות ה-90, הם המתמודדים העכשוויים לתואר יצרן הפטפונים המשווקים בעולם.

דגמי העל הוינטאז'ים של טורנס (ולא רק... יש גם דואל ולנקו) הם סנוקרת בפרצופם של הסוחרים והמשווקים של הפטפונים המודרניים והטקטיקה של ההמעטה בערכם ידועה ומוכרת. ה-TD-160 הוא סדין אדום בעיניהם והוא מאיים על המוניטין של הסחורה העכשווית שנמכרת במחירים מופקעים ביחס לאיכותה הירודה.

הטורנסים מסידרת TD-160 \ TD-150 נמכרים במחירים של $100 עד $300. אלו אינם פטפונים טובים או נחמדים אלה הם פטיפונים הי-אנד ברמה הגבוהה ביותר. למעשה, ה-TD-150 תוכנן בקפידה על ידי צוות מהנדסים שוויצרי ששם לו למטרה להביס את ספינת הדגל של Accoustic Research, ה-AR XA. הביצוע של הטורנסים האלה היה חסר תקדים מבחינת איכות החריטה של הצירים, תכנון הזרוע והמאסיביות של הפלטות מיציקת אלומיניום נטולת חמצן. המנוע (16 קטבים) הסינכרוני תוכנן להספק נמוך ועבודה שקטה וב-1964 זו היתה גירסת טורנס השניה באיכותה ל-TD-124 שהיה ספינת הדגל של החברה. ה-TD-160 דומה מאוד ל-TD-150 רק שהוא כבר תוכנן לייצור סידרתי בגרמניה (ב-Lahr ביער השחור) ע"י מהנדסי הייצור הגרמנים לאחר המעבר הראשון משוויצריה לגרמניה.

ההישגים של טורנס הוציאו את העיניים למתחרים. Linn עבדו קשה מאוד כדי להתחרות בטורס ולמעשה, ספינת הדגל של שנות ה-70', ה-Linn Sondek LP-12 היה תשובה ישירה לטורנס. שלושת הדגמים של AR, טורנס ו-Linn הם סימני דרך ונקודות ציון בהתפתחות הפטפון במאה ה-20. המאמצים של Rega בשנות ה-70 בפיתוח של זרוע חדשנית, ה-RB-250, הסיטו את תשומת הלב של החברה מהתחרות והם נשארו מאחור. Rega מעולם לא היוותה איום על טורנס.

מה שקבר את טורנס, בסופו של דבר, היא התחרות חסרת הסיכוי עם 'מחרשות הפלסטיק' היפניות הזולות. התחרות הזו גרמה לשינויים מבניים בטורנס ועליהם, ועל ההיסטוריה של החברה, דיברנו רבות בשרשור של רואי פלס, כאן, לאחר ששב מביקור במוזאון הפטפונים שבלב איזור התעשייה המסורתית ביער השחור.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

במבחן השוק, ומבחן ההיסטוריה, REGA ו - LINN שרדו בקלות את מחרשות הפסטיק, וטורנס לא. כנראה שהיה לה פחות מה להציע.

"כשסטריאוטיפ" התחילו להביא את REGA בסוף שנות השמונים, הם עשו המון השוואות מול טורנסים, כולל סדרות ה - 320/ 321 , ה - 160 וכ"ו. הטורנס נשמעו פשוט פחות טוב, וסטריאוטיפ עשו המון מכירות. הייתי נוכח בכמה השוואות כאלה.

כל אלה הן עובדות, לא השערות . טורנס נסגרו כי לא היו טובים מספיק.

PROJECT היא חברה אוסטרית שאני מייבא, ואכן מייצרת ובעלת זיכיון במפעל של טסלה. אבל היא התחילה לפעול בתחילת שנות ה - 90, כשטורנס כבר היתה על הקרשים ולא נחשבה יותר כמתחרה.
איל פור

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”