המקינטה שלי צווחת! (בריקה)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

קניתי מקינטה בריקה לפני שנה בערך (נראה לי), מכינה 4 מנות.
אני משתמש כרגע במטחנת תבלינים (נאמר לי שמקינטות סלחניות לגבי גודל הטחינה) ומשתדל לטחון דק כמה שאני יכול (בלי לחמם את הפולים יותר מידי :oops: ).
יאללה מה אני חופר??
במהלך ההכנה על הגזיה (כזאת של טיולים כדי להשיג אש חזקה) או במהלך הכנה על הגז בבית, אני ממתין בנחת ליד המקינטה ורואה את הזרזיף הקטן של הקפה. אחרי כמה שניות הקפה "פורץ" למיכל העליון. לקראת סוף המילוי מתחילה צווחה נוראית! שגורמת לי להזיז את המקינטה באינסטינקט של פחד שמא היא תתפוצץ עלי.
מה שאני שומע כל פעם זה מים שיוצאים מהשסתום לחץ במיכל התחתון. הם יוצאים כמו קיטור כי אני לא נרטב מהמים החמים.
בקרוב אני אתארגן על סרטון שמראה את הסיוט הזה..
אם מישהו יודע לכוון אותי לפתרון, אשמח ממש.
תודה מראש?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אל תטחן דק - טחן לרמה של גרגרי מלח.
אתה בונה יותר מדי לחץ בגלל ההתנגדות של הקפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

בנוסף, תוודא גם שהכובע (משקולת) שנמצא על פתח יציאת הקפה בחלק העליון עולה ויורד בחופשיות. בדוק זאת כשאתה מנקה את הבריקה. ייתכן שהוא קצת תקוע ולא משחרר את הקפה בקצב מספק או בזמן הנכון.... וכך גורם להווצרות לחץ רב מדי בחלק התחתון.

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

המשקולת חופשית לגמרי. הגומי שבתוכה נקי וכל הדרך שהקפה עובר דרכה נקיה.
הקפה בטוח לא טחון דק מידי כי המטחנה די מעפנה.. יותר סביר שהקפה טחון בגודל לא אחיד. אעלה תמונה כשאחזור הביתה של הקפה וגם סרטון של השריקה. תודה על התגובות המהירות

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

פשוט כתבת שאתה משתדל לטחון הכי דק. תשתדל קצ תפחות ותנסה.
חוסר אחידות זה דבר מובנה במטחנת תבלינים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #6 

האמת שתומר היה אצלי בשישי שעבר. גם עם טחינה גסה במאצר היתה את שריקת האיימים הזאת. יכול להיות שהשסתום הזה פשוט דפוק?
תעלה את הוידאו...

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #7 

תיצור קשר עם נני או תיכנס לחנות הבית שלהם (קפלן 4 תל אביב) הם בשימחה יחליפו לך פורק לחץ (i)
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

[url=]

זה הסרטון.. מתחיל להיות רלוונטי אחרי דקה ו20 שניות בערך

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #9 

אני רואה ששסתום החרום של אבטחת הלחץ ניפרץ .
יתכן והלהבה חזקה מדי ,או התנגדות גדולה של הקפה שגורם ללחץ יתר.

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

[imgbig]http://up390.siz.co.il/up2/zm4zuigmml2o.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://up390.siz.co.il/up2/zzhhnyctdotm.jpg[/imgbig]

טוב, זה לינקים לתמונות שצילמתי לפני שהכנתי את הקפה הפעם. אפשר אולי לראות את גודל הטחינה.
חשוב לי לציין שאני לא דוחס את הקפה אלא רק מיישר אותו. גובה המים הוא מתחת לשסתום פריקת לחץ.
לגבי הלהבה, זה קורה תמיד וכשהכנתי אצל מאור_בר הלהבה הייתה חלשה מאוד יחסית לגזיה ואצלו זה השמיע את אותו הרעש.
קופיהוליק, אתה חושב שהשסתום פגום? אולי זה סתם מקינטה שיצאה לא הכי טובה מהמפעל? ומי זה נני?
תודה

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #11 

לפי הסאונד על פניו מקור הרעש הוא בהברגה. יש משם בריחה דרך סדק מאוד צר בסיר התחתון. הפתרון הוא פשוט ובעלות של שקלים בודדים.
יש באתר של נני ערכה של מסננת+גומיה. באותר ערכה מצורפות חוץ מהגומיה של החלק העליון של המקינטה גומיה צרה (בבריקות הישנות היא היתה חובה בחדשות כמו שלך אין בה צורך) שמקיפה את הפילטר משפך מלמטה (זה שבתוכו אתה שם את הקפה) ברגע שתלביש את הגומיה הזו על הפילטר משפך האיטום יהיה הרמטי.

אם לא הסברתי את עצמי טוב אעלה עבורך תמונות.

בעבר נפל לי החלק התחתון של הבריקה ונוצרה מגרעת מיקרוסקופית שגרמה לבריחת קיטור עם רעש דומה לשלך ורכשתי חלק חדש. לאחר מכן, כשקניתי את הערכה הזו במקרה נתקלתי בגומיה ולאחר שהלבשתי אותה גם החלק הישן הסדוק חזר לתפקד.

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #12 

לבקשתך (בפרטי) אני מעלה כאן את התמונות לתועלת מי שיתקל בבעיה בעתיד. דרך אגב, אתה לא צריך לטרוח בנסיעה לתל אביב כפי שחששת שכן נני שולחים בדואר. אם הבנתי נכון ויש לך בריקה 4 אז זה הקישור לביצוע הזמנה: http://www.neni.co.il/htmls/cart.aspx

רק אתקן את שכתבתי לעיל העלות היא לא שקלים בודדים אלא 39 ש"ח. נדמה לי שבשלב התשלום הסופי המחיר יורד עוד קצת למרות מה שמופיע באתר.

tomersh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

רציתי לשתף אתכם בכך שהמקינטה שלי הגיעה לנני והבחורה הנחמדה שם מיד החליפה לי את השסתום. (היא שמה עוד אחד במקינטה למקרה שאצטרך בעתיד)
היא הציעה לי לקנות קצת קפה (לשמחתי היה להם מאורו וזכיתי לבדוק את העניין). קניתי 250 גרם ולדעתי הטחינה שהם מביאים דקה מידי.. אולי אני לא מבין ממש כלום אבל קשה לי להאמין שזה הטחינה הנכונה. מוזר.
לסיכום העניין, המקינטה לא שרקה בפעמיים שהכנתי. מקווה שזה ימשיך ככה. קניתי בריטה כדי להמנע מאבנית. וזהו! שנה טובה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”