מילה טובה על קפה Negro.

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

מי שמכיר אותי יודע שבבית אני מכין קפה פשוט עם מקינטה רגילה מנירוסטה. הזמנתי כמה פעמים פולים מגלעד שמחי, והפעם הפולים ממש לא מצאו חן בעיני (גם הצורה שבה אני שותה לא עזרה).

יצרתי קשר עם גלעד ושאלתי מה אפשר לעשות. לשמחתי, גלעד ישר התעניין באיך אני מכין ושותה את הקפה, הסביר לי קצת מדוע הפולים שקניתי לא מתאימים למקינטה, ובכלל כמה מקינטה לדעתו לא עושה צדק עם קפה טוב, שבריקה היא המינימום שבמינימום (אך עדיין עדיף מכונה), וגם דיברנו קצת אפילו על קפה שחור עם חלב.

בסופו של דבר גלעד המליץ לי על פולים שאולי יתאימו לי, שלח לי אותם על חשבונו (500 גרם), ואף הוסיף לחבילה שקית עם דוגמית נדיבה של קפה שחור. על כל שקית, כרגיל, תאריך הקליה.

ככה שומרים על לקוחות (Y)

קופיהוליק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 393
נתן תודות: 192 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

HazooM כתב:מי שמכיר אותי יודע שבבית אני מכין קפה פשוט עם מקינטה רגילה מנירוסטה. הזמנתי כמה פעמים פולים מגלעד שמחי, והפעם הפולים ממש לא מצאו חן בעיני (גם הצורה שבה אני שותה לא עזרה).

יצרתי קשר עם גלעד ושאלתי מה אפשר לעשות. לשמחתי, גלעד ישר התעניין באיך אני מכין ושותה את הקפה, הסביר לי קצת מדוע הפולים שקניתי לא מתאימים למקינטה, ובכלל כמה מקינטה לדעתו לא עושה צדק עם קפה טוב, שבריקה היא המינימום שבמינימום (אך עדיין עדיף מכונה), וגם דיברנו קצת אפילו על קפה שחור עם חלב.

בסופו של דבר גלעד המליץ לי על פולים שאולי יתאימו לי, שלח לי אותם על חשבונו (500 גרם), ואף הוסיף לחבילה שקית עם דוגמית נדיבה של קפה שחור. על כל שקית, כרגיל, תאריך הקליה.

ככה שומרים על לקוחות (Y)
...
גילעד תמיד שמח לעזור ולכוון אותך אך לשתות ולענות מהקפה הרבה פעמים גם על חשבונו
אם היו עוד אנשים כמהו העולם היה ניראה אחרת (i)
קפה עושים באהבה או לא עושים בכלל

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

מקינטה לא עושה צדק עם קפה טוב ובריקה כן? אולי הפוך...
זה עניין של טעם - אני מעדיף מקינטה על כל בריקה.
זה אמצע הדרך לאספרסו - לא לפה ולא לשם.
איזה קפה הזמנת?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #4 

תודה על הדברים.
תמיד כיף לשמוע.
כמו שעופר אומר, זה באמת עניין של טעם אבל בעיקרון אני תמיד ממליץ למקינטה ולבריקה סוגי קפה לא אפריקאים שעוצמתם יכולה להתפרש בקפה שרוף או מר יותר.
הפעם הוא ניסה את הקנייה והוא קפה עם עוצמה וחמיצות עדינה (הוא יכול להיות חמוץ מאוד אבל אני לא נותן לו)
למקינטה ובריקה אני מעדיף את הסוגים שבקלייתם צבעם בהיר יותר לעומת דרגת הקלייה האמיתית שלהם כמו סומטרה, קאלוסי וכו'.

ושוב
בסוף זה באמת עניין של טעם ולא תמיד ניתן לטעום אצלי (לפעמים בשישי אני יושב וטועם זן אחד או 2) אז אני נותן כמובן את האפשרות להחליף או להזדכות.
דרך אגב, אני תמיד שמח לשבת עם אנשים ששותים קפה ממקינטה או בכל צורה אחרת ולשתות איתם ביחד כדי להבין מה הם מחפשים בקפה כדי ללמוד.
אז תמיד בכיף ולילה טוב
ושוב תודה על המחמאות
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”