לא מתקבלת קרמה רצויה - מה לעשות ?
שלום לחברי הפורום.
יש לי מכונה של gaggia pure ומטחנה של gaef cm70 .
כבר תקופה שאני לא מצליח להכין קפה בעל קרמה רצויה.
מה שיוצא הוא שהצבע חום כהה והמרקם בועות.
האם צורת הקפה בידית אחרי החליטה מהווה אינדיקציה לתוצאה?
לפעמים נשארים מים מעל הקפה בידית ולפעמים הקפה בצורת בוץ.
תודה מראש על תשובתכם!
יש לי מכונה של gaggia pure ומטחנה של gaef cm70 .
כבר תקופה שאני לא מצליח להכין קפה בעל קרמה רצויה.
מה שיוצא הוא שהצבע חום כהה והמרקם בועות.
האם צורת הקפה בידית אחרי החליטה מהווה אינדיקציה לתוצאה?
לפעמים נשארים מים מעל הקפה בידית ולפעמים הקפה בצורת בוץ.
תודה מראש על תשובתכם!
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם נשארים מים בידית אז הטחינה דקה מידי או שדחסת חזק מידי ואם העוגייה בוצית אז שמת מעט מידי קפה.
כדי לקבל אספרסו טוב בצורה עיקבית צריך להיות עיקבי כבר בהכנה ולכן הקפד על כמות קפה שווה תמיד ( אני אפילו שוקל עם משקל דיגיטלי) דחס בעוצמה שווה והקפד לעשות גלישת טמפ׳ לפני חליטה.
כשתקפיד על כל התהליך תוכל גם לכוון כל פעם לפי התוצאה את המטחנה כך שתקבל 30 מ״ל ל-30 שניות של חליטה.
כדי לקבל אספרסו טוב בצורה עיקבית צריך להיות עיקבי כבר בהכנה ולכן הקפד על כמות קפה שווה תמיד ( אני אפילו שוקל עם משקל דיגיטלי) דחס בעוצמה שווה והקפד לעשות גלישת טמפ׳ לפני חליטה.
כשתקפיד על כל התהליך תוכל גם לכוון כל פעם לפי התוצאה את המטחנה כך שתקבל 30 מ״ל ל-30 שניות של חליטה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תודה לכם , פעלתי לפי המוסבר
לפי שיטה 2 .
צבע של הקרמה הפך להיות חום אגוזי
המרקם השתפר מהותית
כמעט ואין בועות, אך הקרמה
יצאה קצת דלילה.
העוגייה מעט רטובה אך לא בוצית
האם עלי להמשיך ולנסות ולהישתפר
או שעלי לשנות עוד איזשהם פרמטרים בשלב הזה ?
לפי שיטה 2 .
צבע של הקרמה הפך להיות חום אגוזי
המרקם השתפר מהותית
כמעט ואין בועות, אך הקרמה
יצאה קצת דלילה.
העוגייה מעט רטובה אך לא בוצית
האם עלי להמשיך ולנסות ולהישתפר
או שעלי לשנות עוד איזשהם פרמטרים בשלב הזה ?
- shlomyga
-
- חבר ותיק

באיזה קפה אתה משתמש? מתי נקלה (כמה הוא טרי)?
בכל מקרה נסה בשלב ראשון להישאר באותה רמת טחינה אבל תוסיף עוד טיפה קפה ודחס כמו שאתה
רגיל, הכנס את הידית לראש והוצא (לפני הפעלה) - אם אתה מבחין בסימן של הגומייה והמסננת על הקפה
אז תוריד טיפה - צריך שיהיה מרווח של כ- 2 מ"מ בין המסננת לקפה בידית.
אם הגעת לכמות הקפה הנכונה ועדיין העוגייה טיפה בוצית זה הזמן לשחק עם עובי הטחינה לכיוון הדק - כל פעם טיפה
עד שתצא עוגייה יבשה וזליגה של 30 מ"ל ל- 30 שניות.
בהצלחה.
בכל מקרה נסה בשלב ראשון להישאר באותה רמת טחינה אבל תוסיף עוד טיפה קפה ודחס כמו שאתה
רגיל, הכנס את הידית לראש והוצא (לפני הפעלה) - אם אתה מבחין בסימן של הגומייה והמסננת על הקפה
אז תוריד טיפה - צריך שיהיה מרווח של כ- 2 מ"מ בין המסננת לקפה בידית.
אם הגעת לכמות הקפה הנכונה ועדיין העוגייה טיפה בוצית זה הזמן לשחק עם עובי הטחינה לכיוון הדק - כל פעם טיפה
עד שתצא עוגייה יבשה וזליגה של 30 מ"ל ל- 30 שניות.
בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תשפר את הטעם - עוגייה וכאלה הם מדדים לחליטה אבל הטעם קובע.
כמו ששלומי כתב - ץשחק עם כמויות קפה, אתה יכול לשקול למשל 17 גרם ולשחק טחינה עד שיוצא שוט טוב.
תגיע לעקביות - דחיסה חזקה וחידה, פישור של הקפה בסלסלה אחיד וכו'.
כמו ששלומי כתב - ץשחק עם כמויות קפה, אתה יכול לשקול למשל 17 גרם ולשחק טחינה עד שיוצא שוט טוב.
תגיע לעקביות - דחיסה חזקה וחידה, פישור של הקפה בסלסלה אחיד וכו'.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני מצטרף לשאלה : האם תמיד לשמור על כמות קבועה ואז לשחק עם עובי הטחינה ?shlomyga כתב:אם נשארים מים בידית אז הטחינה דקה מידי או שדחסת חזק מידי ואם העוגייה בוצית אז שמת מעט מידי קפה.
כשתקפיד על כל התהליך תוכל גם לכוון כל פעם לפי התוצאה את המטחנה כך שתקבל 30 מ״ל ל-30 שניות של חליטה....
כי אני לפי הניסויים שלי , אם אני תמיד רוצה לשמור על כמות קבועה , למשל 14 גרם , אז עובי הטחינה
משנה לי את עובי\גובה הכמות , כלומר 14 גרם של טחינה דקה ממלאת לי את הכוסית , כאשר טחינה גסה יותר
ממלאת לי 3/4 כוסית כך שהעוגיה יוצאת לי רטובה יותר , מה שמצריך ממני למלא יותר קפה .
- shlomyga
-
- חבר ותיק

ברור ולכן טוב שיש משקל דיגטלי עם דיוק של עשירית גרם כדי לבדוק כמה שינוי עובי הטחינה שינה את כמות הקפה.
ברגע שתתייצב על הכמות והעובי הנכונים למכונה שלך השינויים בטחינה אמורים להיות ממש קטנים בגלל התיישנות הקפה ואז לא אמורה להיות השפעה גדולה הכמות שתצא ועל העוגייה. אם אתה מחליף סוגי קםה או תערובת צריך כמובן שוב לחזור על התהליך.
ברגע שתתייצב על הכמות והעובי הנכונים למכונה שלך השינויים בטחינה אמורים להיות ממש קטנים בגלל התיישנות הקפה ואז לא אמורה להיות השפעה גדולה הכמות שתצא ועל העוגייה. אם אתה מחליף סוגי קםה או תערובת צריך כמובן שוב לחזור על התהליך.