האם כל טלויזיות ה-LED/LCD גרועות באותה מידה בשידורי SD?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
או שיש גרועות פחות? ההורים שלי מעוניינים בטלויזיה חדשה, ו-90% מהצפייה שלהם אם לא יותר זה בשידורים הרגילים ב-SD. עד היום כל ה-LED וה-LCD שראיתי הציגו תמונה באיכות מחפירה בתכנים האלה, אז יש סיכוי למצוא משהו מתקבל על הדעת או שזה אבוד? הגודל המדובר הוא באזור ה-"40 אבל לא הרבה יותר. צריך שיהיה גם לא מהדגמים היקרים (לא smart, לא 3D וכיו"ב). משהו רגיל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

קשה לי להאמין שיש חיה כזאת "תמונה מצוינת בכל התכנים", אבל אבחן את זה, ואשמח להיות מופתע לטובה. מקווה שהיא לא יקרה מדיasaf23 כתב:לך על סוני סדרה 6. יש לה תמונה מצוינת בכל התכנים....
את זה אני שומע כבר 4 שנים לפחות...asaf23 כתב:עוד שנתיים השידורים האלו יעלמו מהעולם....
את יצרני המסכים כבר מזמן לא מעניין שידור sd!asaf23 כתב:לך על סוני סדרה 6. יש לה תמונה מצוינת בכל התכנים. עוד שנתיים השידורים האלו יעלמו מהעולם....
הם כבר מתמקדים בפורמט שיחליף את הhd הרי הוא ה4k.
כמובן שאצלנו הסיפור הוא שונה ושידור הsd אולי יעלם לגמרי מהעולם תוך שנתיים אבל פה
הוא ישלוט עוד שנים ארוכות ורבות....
אני לא בטוח דור.
באירופה ומזרח תיכון כבר עברו ל-HD כל הערוצים הראשיים. בארץ הכל באיחור ויש את הבעיה שאין תחנות פרטיות וערוץ 10 שכפוף לרשות השנייה בקושי שורד.
אבל כמעט הכל כבר מצולם ב-HD, כך סיפרו לי אנשים מהתעשייה. אני מעריך שעוד שנתיים כבר יהיה שידור HD חופשי ב-T2. ציוד SD כבר לא משווק, ככה שהערוצים לא יוכלו להתחמק, אם ירצו או לא.
באירופה ומזרח תיכון כבר עברו ל-HD כל הערוצים הראשיים. בארץ הכל באיחור ויש את הבעיה שאין תחנות פרטיות וערוץ 10 שכפוף לרשות השנייה בקושי שורד.
אבל כמעט הכל כבר מצולם ב-HD, כך סיפרו לי אנשים מהתעשייה. אני מעריך שעוד שנתיים כבר יהיה שידור HD חופשי ב-T2. ציוד SD כבר לא משווק, ככה שהערוצים לא יוכלו להתחמק, אם ירצו או לא.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
כמו שאמרו לפני. סוני.
אני יכול להוסיף פיליפס, גם נותנת רמה גבוהה ב SD
אני יכול להוסיף פיליפס, גם נותנת רמה גבוהה ב SD
תצחק עד מחר אבל בזו רואים הכי טובdragon כתב:או שיש גרועות פחות? ההורים שלי מעוניינים בטלויזיה חדשה, ו-90% מהצפייה שלהם אם לא יותר זה בשידורים הרגילים ב-SD. עד היום כל ה-LED וה-LCD שראיתי הציגו תמונה באיכות מחפירה בתכנים האלה, אז יש סיכוי למצוא משהו מתקבל על הדעת או שזה אבוד? הגודל המדובר הוא באזור ה-"40 אבל לא הרבה יותר. צריך שיהיה גם לא מהדגמים היקרים (לא smart, לא 3D וכיו"ב). משהו רגיל....
http://www.tel-dan.co.il/Product.aspx?ProductID=356
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אני ממש לא צוחק כי אני מסכים שבמסכי CRT רואים הכי טוב תכני SD... לא יעזור כלום, זאת האמת. אבל הם רוצים טלויזיה "מודרנית".
זה בדיוק הרעיון שחשבתי עליו היום, ואני הולך להתעניין בהם. ראיתי שהפלזמות הקטנות ביותר הן בגודל 42, זה עדיין בגבולות האפשרי מבחינת המיקום. תודה על העצה בכל אופן.uv2u כתב:נסה לצפות גם במסכי פלזמה.
הם בד"כ הרבה יותר סלחניים לשידורי -SD....
ראשית, אני רוצה להוסיף
לסוני. הגיעה אלי חדשה ונוצצת ביום ב'. אני משתמשת בעידן פלוס, שכיום זה SD, והתמונה פנטסטית - אחרי כיוון של הצבעים והניגודיות, כמובן (ואני מעדיפה גם מצב 14:9 על פני full zoom לצורך השידורים הללו, כי אני לא אוהבת שהכל רחב סתם).
הסיבה שבכלל החלטתי לקנות טלויזיה חדשה היא שידיד שלי, שתמיד היינו רואים כדורסל ביחד, התחיל להתלונן כשהגיע אלי שהתמונה אצלי לא חדה ורואים על הפנים וכו' (בהשוואה לטלויזיה החדשה שלו). הטלויזיה הישנה שלי היתה CRT של טושיבה, מהתקופה שעוד ייצרו טלויזיות ביפן (והן עלו הרבה יותר מהאחרות בחנות). לתקופתה היא היתה טלויזיה מעולה וחדה, והיא לא איבדה מאיכותה ב־10 השנים שחלפו. כך שאני לא מסכימה עם הקביעה שרואים שידורי SD הכי טוב בטלויזית CRT.
הסיבה שבכלל החלטתי לקנות טלויזיה חדשה היא שידיד שלי, שתמיד היינו רואים כדורסל ביחד, התחיל להתלונן כשהגיע אלי שהתמונה אצלי לא חדה ורואים על הפנים וכו' (בהשוואה לטלויזיה החדשה שלו). הטלויזיה הישנה שלי היתה CRT של טושיבה, מהתקופה שעוד ייצרו טלויזיות ביפן (והן עלו הרבה יותר מהאחרות בחנות). לתקופתה היא היתה טלויזיה מעולה וחדה, והיא לא איבדה מאיכותה ב־10 השנים שחלפו. כך שאני לא מסכימה עם הקביעה שרואים שידורי SD הכי טוב בטלויזית CRT.
תתחדשי!herouth כתב:ראשית, אני רוצה להוסיףלסוני. הגיעה אלי חדשה ונוצצת ביום ב'. אני משתמשת בעידן פלוס, שכיום זה SD, והתמונה פנטסטית - אחרי כיוון של הצבעים והניגודיות, כמובן (ואני מעדיפה גם מצב 14:9 על פני full zoom לצורך השידורים הללו, כי אני לא אוהבת שהכל רחב סתם).
הסיבה שבכלל החלטתי לקנות טלויזיה חדשה היא שידיד שלי, שתמיד היינו רואים כדורסל ביחד, התחיל להתלונן כשהגיע אלי שהתמונה אצלי לא חדה ורואים על הפנים וכו' (בהשוואה לטלויזיה החדשה שלו). הטלויזיה הישנה שלי היתה CRT של טושיבה, מהתקופה שעוד ייצרו טלויזיות ביפן (והן עלו הרבה יותר מהאחרות בחנות). לתקופתה היא היתה טלויזיה מעולה וחדה, והיא לא איבדה מאיכותה ב־10 השנים שחלפו. כך שאני לא מסכימה עם הקביעה שרואים שידורי SD הכי טוב בטלויזית CRT....
אתה טועה הרבה המסכי LED\LCD איכותיים(היותר יקרים) רואים בהם יותר טוב מ CRT (פרט לערוץ 11)אני ממש לא צוחק כי אני מסכים שבמסכי CRT רואים הכי טוב תכני SD... לא יעזור כלום, זאת האמת. אבל הם רוצים טלויזיה "מודרנית"....
פשוט כנראה עדיין לא ראיתה אצל מישהו בבית מסך איכותי כי רוב האנשים קונים מסכים זולים וככה אולי אתה לא מקבל אינדיקציה אמיתית אחרת לא הייתה אומר את זה.
היום אני ניתקל עוד באנשים שיש להם CRT בבית ורואים בצורה מחפירה -צבעים מתים או לא מדוייקים בגרוש ובעיקר מבחינים בכול פיקסל במסך פשוט זוועה ביחס למה שאני רואה בבית עם ה LCD האיכותית שלי - סמסונג C650,כאשר התמונה שם תענוג כולל ערוצים שלא ב HD כמו ערוץ 22 וערוץ 10 ,חברים שמבקרים אותי בבית גם בעצמם מתפלאים מהאיכות שאני מקבל בערוץ 22 ביחס למה שיש להם בית (כי הם קנו LED זול ) .
*הערה:אני יודע שיש גם את נושא הממירים של חברות הכבלים שהחדשים בהם פחות מוצלחים מבחינת האיכות ביחס לממיר HD הקודמים מה שיש לי עדיין שזה גם טיפה משפיע על האיכות . (לפחות ממה שראיתי והבחנתי כי יש לי בבית גם את הממיר החדש וגם את הישן שבישן רואים יותר טוב מהחדש בוודאות)
המנהל הפורום בזמנו אמר שיש הבדל בין מסך זול למסך יקר והכונה למסך מעל 10k בכסף ואני רואה את זה בחנויות שאני לא ראיתי מסך זול שרואים בו טוב השאלה הנשאלת מבחינתי מתי ימכרו איכות במחיר עממי אני עדיין סבור שבכדי לקבל איכות מקסימלית צריך לשלם הרבה מאד כסף וזה לא משנה מאיזו חברה כל מסכי העל שריאיתי מכול החברות הציגו את כול התוכן בצורה פנטסטית וזה רק אומר שמדיה איכותית עולה הרבה כסף ואי אפשר לעקוף על ידיי פשרות תמיד הזול עולה ביוקר
לא חייב להוציא הרבה כסף על מסך איכותי, כמובן שאם המרחק זה 4 מטר+ אז צריך ללכת על 55"+ ואז שם צריך לקנות מסך יקר מעל 10 אלף אבל לרוב האנשים המרחק זה 3 מטר +/- ואפשר להסתפק ב 40-46" ומסכים איכותיים בגדלים אלה ניתן לרכוש במחירים ריאלים.
אצלי למשל המרחק 2.7-2.5 הסתפקתי ב 40" ולקחתי בזמנו לפני כשנתיים מתצוגה את ה c650 ב 3000שח מחיר מצחיק ביחס לאיכות שאני מקבל בנוסף שהיא סמארט. כחדשה נראה לי עלתה כ 4500 בזמנו.
מסקנה שניתן לקנות היום מסכים איכותיים בגדלים סבירים במחירים שפויים 4000- 7000 +/-
אצלי למשל המרחק 2.7-2.5 הסתפקתי ב 40" ולקחתי בזמנו לפני כשנתיים מתצוגה את ה c650 ב 3000שח מחיר מצחיק ביחס לאיכות שאני מקבל בנוסף שהיא סמארט. כחדשה נראה לי עלתה כ 4500 בזמנו.
מסקנה שניתן לקנות היום מסכים איכותיים בגדלים סבירים במחירים שפויים 4000- 7000 +/-