כמה שאלות בנוגע ל-Raspberry Pi

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני עושה בימים אלו את הצעדים הראשונים שלי בתחום אחרי שהחלטתי לוותר בקרוב על ה-Yes.
המטרה העיקרית שלי היא לאפשר צפייה בסרטים וסדרות מהמחשב או בסטרימינג מהאינטרנט.

עברתי על הפורום ועל המון חומר באינטרנט אבל נשארו לי כמה נקודות פתוחות ואני אשמח אם תוכלו לעזור.

לפני שאגע בנקודות אני רק אגיד שאתמול קניתי באיביי Raspberry Pi (מודל B 512) וכרטיס SD בנפח 4GB של Transcend (מכאן) - אני מקווה שזה יספיק בשביל מה שאני צריך.

אני אשמח אם תוכלו לתת את דעתכם על הנקודות הבאות, ניסיתי לתמצת כמה שאפשר:

עידן+
אני מעוניין לצפות בערוצים 1, 2 ו-10 שאפשר לקלוט בעידן+. השאלה היא איך זה מתחבר עם ה-RPI וה-XBMC?
אני צריך לקנות דונגל שמתחבר ל-PRI? איך אני צופה בערוצים האלו? מה חשוב לבדוק לפני שקונים? יש המלצה על דגם מסויים?

מערכת הפעלה - RaspBMC או OpenELEC
אני לא מצליח לעמוד על ההבדלים בין 2 מערכות ההפעלה. בהנחה שאני מעוניין בעיקר לצפות בסרטים, סדרות ובתוכן מהאינטרנט (סטרימינג) מה הכי יתאים לי ולמה?

שלט
אני רוצה לשלוט בכל העסק מהספה. אני יודע שיש אפליקציה לסמארטפון אבל אני בהחלט מעדיך שלט ייעודי לטובת העניין. יש המלצה לשלט שיעבוד טוב מול ה-RPI? אולי עדיך מקלדת אלחוטית עם פד לעכבר? משהו אחר?

שידורי ספורט
אני חובב ספורט מושבע. כבר השלמתי עם העובדה שכדי לראות כדורגל ישראלי בשבת אני אצטרך ללכת לחבר או לפאב הקרוב אבל מה לגבי שידורים של ליגת אלופות, כדורגל אנגלי, NBA וכו'?
יש פתרון (אפילו בתשלום) שיבטיח לי איכות צפייה טובה של שידורי ספורט? משהו שיעבוד איכשהו עם XBMC?

מצטער אם בלבלתי כאן מושגים או שאלתי שאלות לא ברורות כל כך - ניסיתי כמה שיותר. מזכיר לכם שאני חדש בכל הענייין הזה :D

sBaB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אנסה לעזור לך מניסיוני עם הפאי:
MatanG כתב:שלום לכולם,
אני עושה בימים אלו את הצעדים הראשונים שלי בתחום אחרי שהחלטתי לוותר בקרוב על ה-Yes.
המטרה העיקרית שלי היא לאפשר צפייה בסרטים וסדרות מהמחשב או בסטרימינג מהאינטרנט.

עברתי על הפורום ועל המון חומר באינטרנט אבל נשארו לי כמה נקודות פתוחות ואני אשמח אם תוכלו לעזור.

לפני שאגע בנקודות אני רק אגיד שאתמול קניתי באיביי Raspberry Pi (מודל B 512) וכרטיס SD בנפח 4GB של Transcend (מכאן) - אני מקווה שזה יספיק בשביל מה שאני צריך.

אני אשמח אם תוכלו לתת את דעתכם על הנקודות הבאות, ניסיתי לתמצת כמה שאפשר:

עידן+
אני מעוניין לצפות בערוצים 1, 2 ו-10 שאפשר לקלוט בעידן+. השאלה היא איך זה מתחבר עם ה-RPI וה-XBMC?
אני צריך לקנות דונגל שמתחבר ל-PRI? איך אני צופה בערוצים האלו? מה חשוב לבדוק לפני שקונים? יש המלצה על דגם מסויים?
תוכל לצפות בסטרים של הערוצים הללו בפרויקט של בני
קרא על כך פה:
תמונה

מערכת הפעלה - RaspBMC או OpenELEC
אני לא מצליח לעמוד על ההבדלים בין 2 מערכות ההפעלה. בהנחה שאני מעוניין בעיקר לצפות בסרטים, סדרות ובתוכן מהאינטרנט (סטרימינג) מה הכי יתאים לי ולמה?
לי היה הכי פשוט להתקין OpenELEC אז בחרתי בה - לא מכיר את מערכת ההפעלה השניה

שלט
אני רוצה לשלוט בכל העסק מהספה. אני יודע שיש אפליקציה לסמארטפון אבל אני בהחלט מעדיך שלט ייעודי לטובת העניין. יש המלצה לשלט שיעבוד טוב מול ה-RPI? אולי עדיך מקלדת אלחוטית עם פד לעכבר? משהו אחר?
קרא פה:

שידורי ספורט
אני חובב ספורט מושבע. כבר השלמתי עם העובדה שכדי לראות כדורגל ישראלי בשבת אני אצטרך ללכת לחבר או לפאב הקרוב אבל מה לגבי שידורים של ליגת אלופות, כדורגל אנגלי, NBA וכו'?
יש פתרון (אפילו בתשלום) שיבטיח לי איכות צפייה טובה של שידורי ספורט? משהו שיעבוד איכשהו עם XBMC?
יש שני תוספים שאני ממש אוהב להשתמש לצפיה בספורט: SportsDevil ואת SPORTS-A-HOLIC, אבל גם בNavi-X יש לא מעט

מצטער אם בלבלתי כאן מושגים או שאלתי שאלות לא ברורות כל כך - ניסיתי כמה שיותר. מזכיר לכם שאני חדש בכל הענייין הזה :D
...
[/u]

photo1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

מספר תשובות:
1. dvb-t עניתי כאן בשירשור אחר בהתבסס על נסיונם של אחרים ושלי. יש קישור לדונגל שאצלי עובד.
מבוסס tvheadbend. הכי קל היה לי עם openelec.
2. שלט פשוט של media center עם אינפרא יעבוד הכי הכי טוב. רוב השימוש הוא בחצים וב enter.
אני השלמתי שימושים עם keymapeditor.
כשהמכשיר יהיה בידך, אני מציע שתשאל עוד.
הוראות התקנה של openelec לסביבה שרכשת: http://squirrelhosting.co.uk/hosting-bl ... o.php?id=9
מאד קל.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה רבה על התשובות, photo1 - אני מתאר לעצמי שברגע שהמכשיר יהיה בידי יהיו עוד המון שאלות :wink:
אני מבין מ-2 התשובות שקיבלתי כאן שעדיף לי ללכת על ה-openelec (למרות שחשבתי בהתחלה ללכת על ה-raspBMC מתוך אינטואיציה)

מה שלא הבנתי זה האם כן לקנות דונגל לקליטה של עידן+ או לא?!
sBaB אמר שבפרוייקט של בני אפשר לקלוט את השידורים בלי דונגל, photo1 ממליץ לקנות את הדונגל הזה (נכון?)
אז... באיזו תשובה לבחור?

חשוב לי לקלוט כמו שצריך את השידורים של עידן+ ואם ההבדלים בלי דונגל או עם דונגל משמעותיים אז אני מוכן בהחלט להשקיע את העוד 50 שקלים האלו כדי להבטיח את קליטת השידורים ברמה גבוהה.

ועוד שאלה של טירון - אני יכול לקלוט את השידורים (גם דרך הדונגל) בתוך ה-XBMC? איך זה עובד?

שוב תודה רבה על התשובות 8)

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

משהו? :roll:

dkv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 284
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

האיכות - לפי דעתי של שידורי עידן+ יותר טובה מהאיכות דרך הפרוייקט של בני כי זה סטרים מהאינטרנט.

בסופו של דבר שני הדברים משלימים אחד לשני. במידה ואין בעיות קליטה אז עדיף להשקיע ב USB , האיכות ( שוב לדעתי ) יותר טובה , כמו כן זה מאשפר לבצע הקלטות. דבר שדרך ה stream באינטרנט אני לא בטוח שזה אפשרי.

במידה ויש בעיות קליטה אז כמובן עוברים לאופציה ב' שזה עדין+ דרך הפרוייקט של בני.

הכי פשוט זה ללכת למשהו שאולי יש לו XBMC ועליו הפרוייקט של בני ( WOW ) ולראות את האיכות

בכל מקרה במידה ואתה בוחר להתקין USB אז הייתי מציע לך כבר עכשיו להתחיל לבדוק איכות קליטה בעזרת laptop ולנסות להשיג dongle , אולי להחליף אנטנה וכו'

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה רבה על התשובות,
הזמנתי דונגל (זה הדגם) - אני גר במרכז תל אביב אז אני מאמין (רוצה להאמין) שהקליטה כאן תהיה טובה (אין לי שום ניסיון ען עידן+ כאן אבל איכשהו יש לי הרגשה שיש סיכוי גבוה יותר שכאן תהיה קליטה טובה יותר מאשר בפריפריה לצערי...)

הדבר היחידי שעדיין לא קניתי ואני מתקשה מאוד להגיע להחלטה לגביו הוא עניין השלט. כרגע אני עוד חוקר את הנושא, ראיתי כאן כמה הודעות מעניינות בנושא אבל לא ראיתי אף המלצה לשלט מסוים עדיין. אם למשהו יש המלצה אישית למוצר ספציפי אני אשמח לשמוע.

שוב תודה על התשובות, עכשיו רק נשאר לחכות שיגיעו כל הדברים שהזמנתי - ממש מדגדג לי באצבעות להתחיל להתעסק עם זה כבר :D

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שליחה #8 

dkv כתב: הכי פשוט זה ללכת למשהו שאולי יש לו XBMC ועליו הפרוייקט של בני ( WOW ) ולראות את האיכות
...
לא יותר פשוט להתקין על אחד המחשבים בבית ולבדוק?
ראה התקנה מוכנה לווינדוס בחתימה שלי . XBMC למתחילים

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אורי, אכן רעיון מעולה אבל כמו שכתבתי אני מתקשה להאמין שבלב תל אביב (חלילה) לא תהיה קליטה טובה. אני אתפלא אם תהיה בעיה של קליטה.

בכל מקרה כמו שכתבתי כבר הזמנתי דונגל כדי לא להיות תלוי בקריזות של האינטרנט שלי אפילו שהוא דיי יציב. אני רוצה להבטיח צפייה רציפה וטובה ואני חושב שדונגל ייתן לי את השקט הזה.

שוב תודה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

כרגע אין עידן פלוס שעובד על רסברי תקין, עובד צולעה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

האמת שלא ידעתי שיש בעיות של ראסברי עם עידן+. אתה יכול קצת לפרט מה זה עובד צולע?

אני דיי בונה על העידן+

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

ממליץ בחום על השרשור הבא ,חיפוש בו קריאת הודעות ושאלת שאלות שם (תקבל יותר תשובות)

הנה תשובה לשאלתך http://www.hometheater.co.il/vp1940989#1940989

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה רבה, מעט מאכזב. נקווה לטוב..

o2ri
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

ממיר הכי פשוט של עידן פלוס עולה 200 ש"ח .
השקעה חד פעמית ותחסוך כאבי ראש של תוכנות ופלאגינים ושרתים ומשיכות וכל מיני בטא.

אז יהיה עוד שלט על השולחן וצריך עוד חיבור HDMI.

אני בכלל בעד הפרוייקט של בני.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

o2ri כתב:ממיר הכי פשוט של עידן פלוס עולה 200 ש"ח .
השקעה חד פעמית ותחסוך כאבי ראש של תוכנות ופלאגינים ושרתים ומשיכות וכל מיני בטא.

אז יהיה עוד שלט על השולחן וצריך עוד חיבור HDMI.

אני בכלל בעד הפרוייקט של בני.
...
מסכים, לי יש ממיר של סילבר ליין עובד מושלם.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אני חושב שהכי טוב יהיה לחכות שיגיעו כל הרכיבים ואז פשוט לבדוק ולפעול בהתאם.

ממיר עידן+ זה אופציה אבל אני מעדיף להימנע ממנה בשלב הראשון ולא משיקולי תקציב כמו מהרצון שהכל יעבוד כמו שצריך... (עיניים גדולות 8O ).

בינתיים אני אחכה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #17 

אבל זה לא, רסברי לא יעבוד תקין בחיבור ישיר של עידן פלוס, גם ההתעסקות היא מיותרת ולא כיפית במיוחד.

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אז אני מניח שה-11 דולר שהשקעתי בדונגל ירדו לטמיון אבל לא מצליח להבין אם יש פתרון אולטימטיבי שהוא לא ממיר נפרד לעידן+

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #19 

אתה יכול לתמיד לחבר את הדונגל למחשב.

לשאלתך, יש ממירים מבוססי אנדרויד כוללים עידן פלוס.
מה אתה מחפש, מה המטרה הסופית?

MatanG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

המטרה הסופית היא להיפטר מ-yes על כל שלל השירותים שהם נותנים לי:

טלויזיה - בעיקר ערוץ 2 ו-10 אבל גם שידורי ספורט חיים מהעולם.
סטרימר - כרגע אני משתמש בסטרימר (הדי גרוע) של yes כדי להזרים סרטים, סדרות ומוזיקה לטלויזיה.

אפשר להגיד שהמטרה היא בגדול היא סטרימר, אבל אני רוצה לשמור על האופציה לראות את הערוצים הישראליים.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”