שאלה לגבי נתב Dual-Band

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eyweb פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

אני לקראת רכישת נתב חדש לבית (שיחליף TimeCapsule דור ראשון של אפל).

ראיתי שהרבה חברות מציעות היום נתבים מסוג Dual Band אבל אני לא מצליח להבין האם מדובר בשתי רשתות נפרדות שמתקיימות אחת לצד השנייה ולכן ציוד שעובד ב-5Ghz יתחבר לרשת המתאימה וציוד שעובד ב-2.4Ghz יתחבר לרשת השנייה, או שנדרש כרטיס רשת Dual-Band גם בציוד הקצה על מנת להנות מן הטכנולוגיה

אגב, אני ספציפית חושב על http://www.netcheif.com/Reviews/BR-6475nD/BR-6475nD.htm לאור המחיר האטרקטיבי ושלושת שנות האחריות יחסית למוצרים מתחרים של Dlink או של TPlink...

אשמח לעזרה :-)

איל

nvm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

שלום איל,

נתבים מסוג DUAL BAND יוצרים שתי רשתות מקבילות, כאשר כל מכשיר יכול להתחבר לכל אחת בנפרד כל עוד הוא תומך בתדר שהיא משדרת, לדוגמא במחשב נייד חדיש תוכל לבחור לקלוט את הרשת 5 GHZ וגם את ה2.4 ובמחשב ישן יותר תקלוט רק את ה2.4.
היתרונות ב2.4 הוא התווך הארוך יותר, והחסרון הוא העומס הרב שנוצר בעיקר בסביבה עירונית
אילו ב5, יש לך תווך יותר קצר, אך מהירוית יותר גבוהות, ופחות עומס.

לגבי הנתב הזה, אין לי כל מושג, אני אישית גולש כעת על הTPLINK 4300, ואינני מרוצה לחלוטין בגלל טווח הרשת ה2.4.
בתור דוגמא, הייתי בחו''ל, בפרט בארה''ב, בה הבנייה בבתים פרטיים היא לרוב גבס ומוטות עץ מבפנים, ושם יש אחלה של שידור של נתבים כי אין להם בעיה של קירות עשויים בצורה איכותית.

שמעתי חברי פורום רבים ממליצים על נתבי TPLINK עם 3 אנטנות שאת הדגם הספציפי אני לא זוכר, אך עלותו כ300 שקלים, ובדיעבד כנראה הייתי בוחר בו.(הוא רק 2.4 GHZ)

מקווה שעזרתי כמה שניתן :)

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

NVM - אתה מדבר על ה-1043 שגם עליו יש סקירה באתר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

nvm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

NetCHEIF כתב:NVM - אתה מדבר על ה-1043 שגם עליו יש סקירה באתר.
...
אכן, מדובר בדיוק בנתב שאמרת, כנראה האופציה המושלמת לרוב האנשים, תודה על התוספת :)

nvm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

NetCHEIF כתב:NVM - אתה מדבר על ה-1043 שגם עליו יש סקירה באתר.
...
אכן, מדובר בדיוק בנתב שאמרת, כנראה האופציה המושלמת לרוב האנשים, תודה על התוספת :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”