לא בדיוק השוואה (אי אפשר "להשוות" רכב שטח לסופר-מיני) – אז אין רשימת שירים ומקורות. אבל.. אחד על אחד יש מספיק בהד-פיי... ומכיוון שכרגע הן האהובות עליי בקטגוריית ה "ללא הגברה", החלטתי להביא את הלא שגרתי
מחיר
שתיהן עולות בערך אותו הדבר (~ 100$ כחדש).
איבוד ערך (...מחיפושים בלוחות\חנויות)
ה HD מגיעה בחנויות מסויימות לחצי ממחירה כחדש (מאבדת עד 50%).
ה RE יותר שומרת על ערכה, ומגיעה לרוב מחירה (מאבדת עד 20%). עדיין חדשה יחסית (אמצע 2013).
צורה\גודל, דרייברים, משקל, כבל
ה RE הן אוזניות שנכנסות לתוך האוזן (IEM), יפהפיות, עם דרייברים דינאמיים זעירים של 8.5ממ, ומשקל של 11 גרם. כשהכבל ישירות למטה, המשקל בקושי מורגש. כשהכבל מסביב לאוזן- אפשר גם לישון איתן. הכבל שלהן באורך 1.3מ' , בהחלט מספיק לשימוש נייד אמיתי. לצערי ישר ואינו מסולסל, וכן יש לו את אפקט הזכרון. רצוי לקפל\לגלגל היטב בכל סיום שימוש. גם באות עם מתקן עבור זה. מטעה בהתחלה כי החצי הראשון (מהקונקטור) הוא כן איכותי יותר.
ה HD הן אוזניות בגודל מלא (פול-סייז), גם כן יפהפיות, עם דרייברים דינאמיים בגודל 40ממ, ומשקל נוצה של 150גרם. מקבלים 2 כבלים איתן: ~1.4מ' וגם 3מ' (הכבל נשלף). כלומר הן נועדו גם לשימוש נייד וגם לשימוש ביתי. בנוסף, הן מגיעות עם מתאם של 3.5 ל 6.3ממ. שני הכבלים נהדרים- לא עבים מדיי, ולא גמישים מדי. משכתי באחד, קשוח.
איכות-בנייה, נוחות, אחריות
ה RE בנויות ממש טוב. עשויות משילוב פלסטיק ומתכת. מרגישות מאוד נוחות בתוך האוזן, במיוחד עם ה BI-Flanges המסופקים עליהן. הן כ"כ קטנות, לא מציקות, ולא מפעילות לחץ פנימי. לפעמים מחוסר הרגשה, אני חושב שהן נפלו או משהו.
ה HD עשויות מפלסטיק קשיח. ניראה זול בהרגשה, אבל קשוח, ולא ניראה שישבר בקרוב. ניסיתי להפעיל לחץ, לסובב לכיוון האסור.. אבל כלום. אין קעירות בפלסטיק גם בהפעלת לחץ. הכל חזק. לא נשרטות גם לאחר זמן, ולכן אין חשש מלקנות משומש\מחודש.
הן כ"כ נוחות (בגלל משקל זעיר, וריכוך מעולה בפאדים). לפעמים אפשר לשכוח שהן עלייך (נכון לשתיהן).
ה RE מגיעות עם שנה אחת בלבד. ה HD מגיעות עם שנתיים אחריות (גם בארץ).
יכולת אטימה \ בידוד-רעשים
הRE מספקות אטימה ממוצעת עד טובה לקטגוריה (~ 20-25דיבי).
ה HD אוטמות לא רע בכלל (~ 12-16דיבי).
עם ה HD אפשר לשמוע טוב גם כשפועל מאוורר 21'' בחדר. עם ה RE אפשר לשמוע טוב גם בנסיעות באוטובוס רועש.
קצת על הסאונד
סאב-באס (\וופר): RE - נופל מהר החל מ 100 הרץ. אין "בום" או אפקט "וואו".
ב HD לעומת זאת, הבאס יותר סולידי, ונופל רק החל מ 50 הרץ. גם מוגבר יותר בתחום הזה. יותר כיף בשירים שמחים.
באס \ נמוכים: ב RE הבאס קיים, נוכח, נעים, אך לא כבד כלל. ב HD הבאס קצת מוגבר לעומת ההייפיימן, אבל בהחלט לא כבד או מעפיל. הוא קיים כשהוא צריך להיות. אין קפיצה במיד-באס, ועל כן, יוצא שהוא נעים מאוד. האוזניות הללו פשוט תוכננו לעבוד ממכשיר סלולארי. עדיין, לא מתאימות ל"באס-הד".
מיד: ב RE הצליל ניטראלי עם טיפה חמימות. בהתחלה חשדתי שהצליל שלהן מכוון כדי להרדים... הוא פשוט נהדר; קדמי (אני אוהב אותו ככה), וקולות הזמרים נשמעים קרוב יותר. אנטימי משהו. יש לו את הקסם שלו. לא מתקרב לזה של ה 262-RE, אך לא רחוק. הזכיר לי גם באופיו את המיד-ריינג' של הווסטון4.
טרבל: בRE הפירוט- קיים, אבל לא המוני, ולא מוגזם. אין פה את הפירוט, הבהירות, הצלילות, או את הטרבל של המוניטוריות והאנליטיות למיניהן (בשביל זה קיימת חברת אתימוטיק, לא?). הוא נמוך, ככה שאין "רעש" או כאבי אוזניים. רך. נעים. תענוג (פתאום אני לא מפחד לשמוע מוסיקה עם כינורות!). גם אין גרעיניות בגבוהים... כשאתה לא אמור לשמוע כלום, אתה באמת לא שומע כלום. ההסבר הוא כנראה טכני: יש ירידה תלולה בין 2 ל 3K. ב 5 שוב עלייה, והחל מ K10 אנחנו כבר מדברים על נפילה חופשית...
ב HD יש יותר גובה לטרבל, והאוזנייה עצמה יותר בהירה, עם רזולוצייה גבוהה יותר (גם: יותר פירוט), שומעים שיש יותר אוויר. החסרון הוא שבסדרות באונליין, יש הרבה יותר SIBILANCE (בצלילים חוככים, שורקנות באותיות ש,ס,ז,צ), והאוזניות הרבה פחות סולחניות.. יכולות לצרום ואף להיות לא נעימות במדיה דחוסה מדיי (לא ברמת הכאבים של מוניטוריות, לדוגמת שור 440/940). מצד שני, אולי הן קצת פחות מדוייקות, אך שומעים "יותר". לפעמים זה עדיף.
במה
RE - ממוצעת לקטגוריה.
ב HD – הבמה רחבה הרבה יותר כבר ללא הגברה (לעומת אוזניות סגורות בכלל), וגם גבוהה בשערה.
הפרדת כלים \ פירוט
ב RE, ההפרדה בין הכלים- מעולה. אפשר לשמוע בדיוק אילו כלים מנגנים, ואיפה הם.
ה HD קצת פחות מדוייקות, אבל בגבוהים וגם בנמוכים הן יותר מפורטות... פשרה הוגנת.
דרישות, מגבלות, והשתפרות עם הגברה
ל RE ישנה התנגדות של 32אוהם, ערך רגישות: 102. תחום-תדרים: 15-22.
היצרן ממליץ שלא לתת להן זרם של יותר מ 30mW, כי אז הדרייבר יתחיל להינזק. מגבר חזק יוצא מהתמונה... הן עדיין נשמעות נפלא ללא שכזה.
ובעת הגברה- הבמה גדלה (לא כך אם המגבר שלך הוא Fiio).
ל HD גם כן התנגדות של 32אוהם, ערך רגישות: 112 (מעולה לנגנים ניידים).
תחום-תדרים: 17-22.5. לא נשמעות שונה בהרבה עם הגברה שקופה.
אלו באמת עושות "הכל באחד". גם טרנסים נשמעים לא רע. קצת מהכל- עדיף בעיניי מאשר התמחות בנישה ספציפית... מעין "מיני HD600".
--
אני? שומר את שתיהן..

[img2=550x399]http://img401.imageshack.us/img401/2743/v40z.jpg[/img2]


