הצילו!
החלטתי לכייל את לחץ החליטה. בעקבות השרשור הזה: http://www.htcafe.co.il/vt196226.%D7%90 ... D7%9F.html
סיבבתי את האום עד שלפתע השפריצו מים מהחיבור. כעת המכונה נרטבה בפנים. כיביתי אותה מיד.
א. אין לי מושג מה לעשות כעת, אפילו לא זוכר לאיזה צד לסובב
ב.כיצד לפעול ביחס למים שבתוך המכונה?
המים שהשפריצו יצאו כתוצאה מצינור הסיליקון שברח קצת החוצה תוך כדי הסיבובים. הידקתי אותו שוב למקומו.
תודה לעוזרים
סיבבתי את האום עד שלפתע השפריצו מים מהחיבור. כעת המכונה נרטבה בפנים. כיביתי אותה מיד.
א. אין לי מושג מה לעשות כעת, אפילו לא זוכר לאיזה צד לסובב
ב.כיצד לפעול ביחס למים שבתוך המכונה?
המים שהשפריצו יצאו כתוצאה מצינור הסיליקון שברח קצת החוצה תוך כדי הסיבובים. הידקתי אותו שוב למקומו.
תודה לעוזרים
נערך לאחרונה על ידי Mimi111 ב 30/09/2013 7:24, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
קודם כל תרגע. ייבש את המים עם סמרטוט יבש ותן למכונה להתקרר. מים יכלו לפרוץ מכל חיבור גם אם לא נגעת בו מעייפות החומר( גומיה שנסדקה וכדומה). אחרי שהכל יבש נסה לסובב את האום לכיוון אחד ובדוק מה קורה אם עדיין זולגים מים סובב לצד שני ואם עדיין יוצאים מים נסה לפתוח לגמרי את ההברגה אולי הגומיה נקרעה וצריך להחליפה. אם אתה מסתבך זה הזמן לפנות למעבדה. בכל מקרה נזק גדול לא אמור להיות.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם מגעים של חוטי חשמל ל-220V נרטבו לא יגרם להם נזק, אם חיבורים של מתח נמוך לבקר אוMimi111 כתב:תודה על תגובתך המרגיעה בהחלט.
האם אין חשש שבמידה וחוטי חשמל נרטבו בנקודת המגע יארע נזק?
כדי לוודא שלחץ החליטה תקין האם המכונה לא אמורה להיות חמה?...
שמים חדרו לבקר עצמו אז זה כן יכול לגרום לקורוזיה ונזק לכרטיס אבל בגלל שכיבית מיד אני מאמין שלא
נגרם נזק.
לחץ חליטה אני מודד כנגד פילטר עיוור, לא יודע אם יש חשיבות לזה שהמכונה חמה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא סוף העולם ואל תילחץ, רוב הסיכויים שלא קרה שום דבר.
תייבש קצת עם פן את המקום אחרי שאתה מנגב ועבור חזרה אל האום ונסה לסגור אותו (צריך להיסגר בדרך כלל עם כיוון השעון).
הכיול לא צריך ממש המון סיבובים כדי להשפיע על הלחץ, תשנה מעט בזמן שהמשאבה עובדת והפילטר עיוור מחובר וככה תראה און ליין כיצד הלחץ משתנה.
בהצלחה, ככה לומדים ...
תייבש קצת עם פן את המקום אחרי שאתה מנגב ועבור חזרה אל האום ונסה לסגור אותו (צריך להיסגר בדרך כלל עם כיוון השעון).
הכיול לא צריך ממש המון סיבובים כדי להשפיע על הלחץ, תשנה מעט בזמן שהמשאבה עובדת והפילטר עיוור מחובר וככה תראה און ליין כיצד הלחץ משתנה.
בהצלחה, ככה לומדים ...
צפירת הרגעה.
תודה ושוב תודה. מכויילת מכויילת מכויילת.
מה שכן, שקלתי בסלסילה הכפולה 14 ג' (כך מצויין עליה) וחלטתי למשך 23 שניות.
נתחיל מהסוף - זה היה מאוד טעים והעוגיה יצאה כמעט יבשה.
בתחילת החליטה ראיתי מרקם עשיר וצבע מנומר עם זרימה יפה, אך כעבור 15 שניות כבר הזרימה התחילה לקרטע וראיתי את הבלונד מתקרב. המשכתי בכל זאת עד 23 שניות בערך מה שפגע בסופו של דבר בסמיכות של הנוזל בכוס.
מה עלי לשנות? יותר קפה? לטחון יותר דק או מחול משולב של שניהם?
תודה ושוב תודה. מכויילת מכויילת מכויילת.
מה שכן, שקלתי בסלסילה הכפולה 14 ג' (כך מצויין עליה) וחלטתי למשך 23 שניות.
נתחיל מהסוף - זה היה מאוד טעים והעוגיה יצאה כמעט יבשה.
בתחילת החליטה ראיתי מרקם עשיר וצבע מנומר עם זרימה יפה, אך כעבור 15 שניות כבר הזרימה התחילה לקרטע וראיתי את הבלונד מתקרב. המשכתי בכל זאת עד 23 שניות בערך מה שפגע בסופו של דבר בסמיכות של הנוזל בכוס.
מה עלי לשנות? יותר קפה? לטחון יותר דק או מחול משולב של שניהם?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תעלה ל 16 גרם
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
וואו. העסק מתקדם יפה.
טחנתי 16 ויצא מעולה עם קרמה מכובדת ועוגיה יבשה. שוב תודה.
כמה צריך לטחון לסלסילת סינגל?
נ.ב. למרות שכשכיווננתי את הלחץ קודם זה עמד על 9 באר אחרי שסגרתי את המכונה וחלטתי כעת ראיתי את המחוג על 10.
לא מבין למה.
טחנתי 16 ויצא מעולה עם קרמה מכובדת ועוגיה יבשה. שוב תודה.
כמה צריך לטחון לסלסילת סינגל?
נ.ב. למרות שכשכיווננתי את הלחץ קודם זה עמד על 9 באר אחרי שסגרתי את המכונה וחלטתי כעת ראיתי את המחוג על 10.
לא מבין למה.
מוזר מאוד. הורדתי ל-8.5 עם פילטר עיוור ובסלסילה עם קפה אני מקבל כעת גם 8.5...shlomyga כתב:אני מניח שכיוונת עם פילטר עיוור ואם אכן כך כוון ל8-8.5 כדי לקבל 9 באר בסליסלה רגילה עם קפה....
אולי כבר עדיף להשאיר ככה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תשאיר - אם הקפה יוצא טוב אז הכל בסדר.
כל סלסלת סינגל דורשת כמות אחרת.
כל סלסלת סינגל דורשת כמות אחרת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)