אני בתהליך של תכנון בניית מגבר DIY בדומה לפרוייקט "זאב בעור של כבש"
המון חומר מצאתי באינטרנט ואפשר לראות מהפאזל שהצלחתי "לבנות" בתמונות המצורפות מה הצלחתי לחבר
המארז יהיה מגבר ישן Marantz 4025 שאוציא לו את הקרביים (למעט Phono+FM ואולי Pre)
ומחליף במודולים מבנייה עצמית (מפורט בתמונות)
כמה בעיות שעלו בזמן הבנייה הם:
1. הבעיה העיקרית נמצאת בתמונה של מעגל הAmp אני לא יודע איך להמשיך ממנו אחור עד לקטע של הPre (כולל) ושתהייה אופציית Bias
2. תכנון מעגל Bass ו- Treble דהיינו מסננת קבל נגד (קבוע ומשתנה) (אפשר לראות התמונה של הPre)
3. תכנון מעגל Balance בין היציאות
4. מעגל לאוזניות מתחבר ליציאה הראשית ישירות ? או עם נגדי הספק להנחתה ?
א. לא יזיק לשרטט את זה נורמאלי בתוכנה כלשהי.
ב. balance בדר"כ עושים עם חוגה שמיועדת לזה, אין פה משהו מיוחד. לדעתי כמו שאמרו פה כבר, זה מיותר לחלוטין.
ג. כנ"ל לגבי Bass/Treble, לדעתי מיותר לחלוטין. אם בכל זאת תרצה לעשות, אתה יכול או ללכת על הדרך "הפשוטה" של שני מעגלים נפרדים בטור (או מקביל), או שפשוט תסתכל על Baxandall, הרבה מגברי וינטאג' השתמשו במעגל הזה בגרסא אקטיבית או פאסיבית.
ד. אוזניות חייבות להיות מחוברות עם נגדים בדרך (הספק דיי נמוך ברוב המקרים). הסיבה היא לא בהכרח הגנה על האוזניות (אם כי זה לא מזיק), אלא בין היתר הנחתה של הסיגנל כדי להנחית גם את הרעשים (אוזניות מאוד רגישות לזה שלא כמו רמקולים), ובכדי להגן על המגבר. בחיבור TRS סטנדרטי בזמן הכנסה והוצאה של הקונקטור אפשר לקצר את הפינים וזה יצרוך המון זרם מהמגבר ועלול לגרום לנזק - הנגדים האלה מגינים מפני מצב כזה.
ה. Bias עושים בדר"כ על ידי Vbe-multiplier. חשוב שתעשה אותו בצורה נבונה, כך שאם יש בעיות ב-trimmer לא תשרוף את הטרנ' ביציאה. זה אומר בדר"כ להוסיף רכיב כלשהו במקביל לטרימר, או לחבר את הפין האמצעי לאחד מהפינים החיצוניים ולהשתמש בטרימר עם הערך המינימלי שמספיק לך (בכדי שאם יש בעיה הקפיצה בזרם לא תהייה גדולה מדיי). בדר"כ במגברים חזקים מוסיפים גם הגנה מפני זרם גבוה מדיי ביציאה, וב-BJT אפילו נהוג היה להוסיף קצת fold-back בכדי לשמור על ה-SOA של הטרנ'.
ו. אני מציע לך לא להשתגע עם כמות הטרנ' ביציאה. כל טרנ' שאתה מוסיף זה עוד עומס לדחוף, ואתה עלול לקבל מצב שהדרגה הזו מאוד איטית (אני כבר לא מדבר על בזבוז של מקום וכסף).
כל מה שרשמתי פה אתה יכול למצוא בקלות בגוגל, אם אלה דברים שאתה לא מכיר תצטרך לקרוא קצת בכדי להכיר יותר טוב.