אני קורא בפורום כבר לא מעט זמן וקודם כל רציתי להגיד שיש פה קהילה רצינית, מגניבה עם מנת יתר רצינית של קפאין
ברשותי Ascaso Arc Fun מזה כשנה, בה היו הרבה עליות וירידות, זאת המכונה הרצינית הראשונה שלי ולמרות שהתאמנתי עליה הרבה, עקב היותה מכונה מאד בררנית ולא סלחנית, אני עדיין מרגיש שמשהוא לא בסדר, בצורת עבודה שלי או במכונה, או שילוב שלהם.
לפני מס' חודשים החלטתי לשדרג את המטחנה הקודמת שפשוט לא התאימה כי הטחינה שלה לא הייתה מספיק דקה, ל Compak K3, שהיא ללא ספק מטחנה ברמה.
הבעיה היא שלאחרונה הקפה יוצא מריר מאד בליווי טעמי לוואי יחסית חזקים ברמה שאני כבר לא מסוגל לשתות את הקפה.
אני רגיל לשתות כפול בלי סוכר, קפוצ'ינו כמעט ולא.
באופן כללי אני אגיד שלמכונה הזאת יש נטיה להוציא קפה חזק מאד ומריר ומעטות הפעמים שהצלחתי להוציא קפה שממש נהנהתי ממנו, חשבתי לשדרג אותה כבר הרבה פעמים, אבל כרגע אני מעדיף שלא להכנס להוצאות רציניות.
אני משתמש בבריטה מזה מעל לחצי שנה, לפני זה השתמשתי במסנן שמתחבר לצינורית עם מים מינראליים.
לפני כשבוע עשיתי ניקיון כללי למכונה, שכלל ניקוי אבנית עם מלח לימון דרך המיכל, ניקוי של הפורטהפילטר והסלסלה משומני קפה והיום פירקתי את הרשת בראש שמסתבר שנצבר בה לא מעט לכלוך של שאריות קפה ושומנים.
ועדיין אחרי כל זה הקפה יוצא מריר מאד ועם טעמי לוואי שאני לא מבין מאיפה הם מגיעים.
אני מחזיק את פולי הקפה במיכל וואקום של VaccuTek, מוציא כל פעם קצת כשאני מכין וזהו, ככה שהקפה בשיא טריותו, כבר למדתי מה קפה לא טרי עושה לטעם של האספרסו, ואני לא חושב שזה העניין, העניין גם קרה במספ' תעורבות שונות מבתי קליה שונים.
עוד דבר קטן, לפני מס' חודשים, נתקלתי בקיט הזה מבית Ascaso והחלטתי לרכוש אותו:
http://www.bluestarcoffee.eu/ground-cof ... t-84-p.asp
הוא שיפר משמעותית את החליטה וגם פתר את השלוליות בעוגיה בסוף החליטה.
רעיונות, הערות והארות יתקבלו בברכה, אני כבר די מיואש מכל העסק