איך מוצאים ציוד וינטג' נורמלי בלי לאבד אמון באנושות?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני בתקופה האחרונה בחיפושים אחר רסיבר וינטג',
בפעם הראשונה כבנאדם חסר ניסיון ותמים קניתי רסיבר שבזמן הבדיקה שלו המוכר סידר את הסיטואציה כך שיהיה קשה לעלות על התקלה(לא מחובר לרמקולים, לא מחובר לשום מקור חוץ מרדיו, רק אוזניות מחוברות) שמעתי רדיו, קליטה גרועה(הנחתי שזה בגלל שאנחנו במבנה), הכול נראה שלם, נראה יפה, שאלתי בטלפון מספר פעמים עם שאלות מפורטות אם הכול עובד, כמובן שהכול עובד נאמר לי, יאללה מחיר לא יקר, סגרנו עסקה.
בבית גיליתי שהבאלנס היה מסובב שמאלה עד הסוף וערוץ ימין לא תקין.
ניסיתי לתקן, לא הלך, זהו נגמר הרומן שלי איתו, לא שווה להשקיע בו מעבר למה שהשקעתי.

היום בפעם השניה, הלכתי לבנאדם שמוכר מגבר טוב, לפני שהגעתי נאמר שהכול טוב הכול במצב מעולה. כשאני מגיע המוכר בעצמו מספר על מספר תקלות שיש למגבר, וזה הוריד אותי לגמרי מהעסקה.

עכשיו, למה להביא אותי בנסיעה ארוכה במיוחד אם אתה עומד לספר לי בעצמך על התקלות?
אני סתם מגיע מרחוק, מבזבז דלק, בא, מתבאס, והולך. זה יכל להפתר בטלפון ואם הייתי משלים עם התקלות הייתי בא כבר לקנות ולא סתם לבדוק.

אני כבר מאבד אמון באנשים ומפחד על המגבר הבא שאני אבדוק כשאני אמצא משהו שאני רוצה... כי מאיפה אני יודע מה הולך שם בפנים? איזה תקלות המוכר מסתיר ממני? יש דברים שאי אפשר לעלות עליהם בבדיקה פשוטה של כל הפתורים על המגבר, ואני מניח שבודדות הפעמים שהמוכר בעצמו יספר על תקלות במה שהוא מוכר.

ועם זה שאני מחפש דברים שהם בני 30-40 שנה הסיכוי למצוא משהו תקין ב100 אחוז יורד משמעותית מאשר אם הייתי מחפש משהו בן 5-10 שנים.

ופה אני מפנה את השאלה אליכם, בעלי הניסיון בקניית ציוד וינטג',
איך קונים ציוד וינטג' נורמלי ותקין?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

שואלים את כל השאלות בטלפון ומודיעים למוכר שמגיעים לבדוק עם זוג רמקולים ורב-מודד. לא מקבלים 'לא' כתשובה ולא מתקבל שום תירוץ. אם היחידה עובדת כמו שהמוכר אומר - הוא לא יתנגד לבדיקה.

רצוי מאוד לבצע בדיקה פשוטה עם הרב מודד שעיקרה בדיקת זליגת DC ליציאות הרמקולים. מתח DC שמגיע ליציאות האלה לא אמור לעבור את ה-50mV ללא ווליום וללא Loudness או מאיצי tone control אחרים.

אחר כך מחברים רמקולים - אפשר לחבר ל-CD שמביאים מהבית ורצוי גם פטפון ובודקים ששני הערוצים שמיעים, שאין 'קראחצים' יוצאים מן הכלל כשמסובבים בקרים ומסילות, שהבלאנס מגיב כמו שצריך ושהמגבר לא מתחמם מעבר לגבולות הנסבל במגע יד. חיבור אזניות בהחלט תורם לבדיקה.

אם ממש בא לך והמוכר מוכן לכך - אפשר להסיר כיסוי ולבדוק (בראייה בלבד) שלא עולה ריח של שרוף מבפנים ושהמצב הפנימי לא מאובק וחלוד מדי. בודקים שהקבלים האלקטרוליטים הנראים לעין אינם נפוחים או נוזלים ושאין בסביבה סימני חריכה ונזילות על הלוחות או שקיימים נגדים שרופים הנראים לעין.

אחר כך אפשר לנהל מו"מ עם המוכר.

Omri617
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2291
נתן תודות: 209 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #3 

תבקש מהבנאדם לצלם לך בווידיאו סרטון קצר ולשלוח לך , שתוודא שהוא עובד.
הבנאדם שמכר לי את הרסיבר האחרון (לא באשמתו - הוא לא ידע) , חשב שאולי מדובר בפיוז .בפועל , התקלה WAYYYYYYY
BIGGER

dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

טומי, מה זה אומר הם מתח הDC ביציאה לרמקולים יהיה מעט גבוה יותר מ50mV? על איזה תקלות זה יכול להצביע?

עומרי, אני יותר מתכוון לרסיברים עובדים אך עם תקלות חבויות על ידי הבעלים שלהם

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

DC Offset זו זליגה של זרם ישיר אל הרמקולים. באופן אידיאלי הרמקולים ניזונים מאות מוגבר הבא לידי ביטוי כזרם חילופי (AC). במגברי וינטאז' קיימת בד"כ זליגה כזו אך היא לרוב אינה רצויה. הערכים המדויקים של זליגה מותרת נתונים לשיפוטו של כל יצרן ויצרן על-פי התכנון וקיימים תכנוני מעגלים שבהם זליגה כזו היא נורמלית.

זליגת DC (או עפיצות) מתבטאת למעשה בתזוזה של ממוצע גל הסינוס מהאפס וההשפעה הישירה היא עיוות (Distortion) של הגל. באופן אידאלי זליגת DC ביציאה לרמקולים צריכה להיות קרובה כמה שיותר לאפס. ישנם יוצאים מהכלל אך לרוב - ערכים בין 0 - 10mV נחשבים לתקינים, בין 10 - 30mV גבוהים, 30 - 50mV רף עליון ומעבר לכך - המגבר אינו נשמע כמו שתוכנן.

זליגה כזו נמדדת בעזררת DMM מכוון לסקלת מילי-וולט של Vdc והיא פשוטה ביותר. היא מתבצעת כאשר הפרובים (גשושים) מוחדרים ליציאות הרמקולים. פעם ערוץ ימין (שחור\אדום) ופעם ערוץ שמאל כאשר המגבר מחובר למקור (לא פטפון), ללא ווליום וללא מאיצים כמו Loudness ואחרים.

ערכי DC offset גבוהים עלולים להצביע על כשל בתפקוד מעגלי ההגברה, רכיבים פסיביים וסמי-קונדקטורים לקויים - או סתם טרימרים שיצאו מאיפוס. בכל מקרה זהו סימן מחשיד, שהגורם הכי פחות ערך שלו, הוא הזנחה.

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

בגלל הסיבות האלה, אני קניתי מטכנאי.
זה לא היה זול, אבל יש לי שקט.

א-ב-ל -
אולי פשוט תחכה שאחד החבר'ה כאן ישחרר את אחד המכשירים שלו. (זה לא משהו שקורה לעתים רחוקות).

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בבדיקה ראשונית כזו של DC Offset אצל המוכר - הכוונה העיקרית היא למנוע נזק לרמקולים לפני חיבורם למגבר לא מוכר (הרי אמרנו שאתה מביא רמקולים מהבית). אם גילית מתח DC גדול מ-50mV שקול את המשך צעדיך.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #8 

מניסיון שלי ושל אחרים אי אפשר לסמוך הרבה על המילה של המוכרים שהכל תקין
וכשבאים למוכר חייבים לעשות בדיקה רצינית
ואם אין תנאים לכך צריך לקחת בחשבון שהסיכוי למוצר תקול גבוה

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #9 

tnsilver כתב: זליגה כזו נמדדת בעזררת DMM מכוון לסקלת מילי-וולט של Vdc והיא פשוטה ביותר. היא מתבצעת כאשר הפרובים (גשושים) מוחדרים ליציאות הרמקולים. פעם ערוץ ימין (שחור\אדום) ופעם ערוץ שמאל כאשר המגבר מחובר למקור (לא פטפון), ללא ווליום וללא מאיצים כמו Loudness ואחרים.
...
את המדידה עושים ללא רמקול?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

נכון. ללא הרמקולים.

dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

במידה ואני בא ואני בודק את המגבר מחובר לרמקולים של המוכר, מיותר לבדוק DC offset?

כמו כן, איזה טכנאים באזור הצפון יש לכם להמליץ לי שידוע לכם שמוכרים ציוד?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

לא מזיק לבדוק בכל זאת... יש לנו את דודו אלוני Adudu בפורום וינטאז' - ממצפה טל-אל. חפש בגוגל 'המעבדה של דודו' - ויש את יאיר פורמן yairf בבנימינה.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

אם אתה ממש לא מתמצא, וכך זה נראה, קנה מדודו או מיאיר, לשניהם יש שם טוב.

אל תדאג בשל כך שהם בצפון על פי מה שאני קורא הם מגיעים הרבה למרכז.
איל פור

dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

למען האמת אני מהצפון, בגלל זה שאלתי איזה טכנאים עם ציוד למכירה יש בצפון.

מה הדעות בנוגע לרדיו הכוכב? יש שם משהו מעניין? מקום אמין לקנות בו?
שווה נסיעה מהצפון?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

לא

dbx22 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אפשר קצת פירוט למה לא?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

בצע חיפוש בפורום. התרשם בעצמך. דרושה לדעתי מידה של התמצאות בתחום כדי לבוא במגע עם הסוחרים המוכרים בת"א ועדיין לצאת כאשר חצי תאוותך בידך. לא מומלץ לחסרי ניסיון.

הדרך הטובה ביותר, לדעתי, היא עדיין, לוחות יד שנייה - למרות שהעסק רווי בגוזמנים ואנשים לא ישרים. קח עמך חבר שמבין בפעם הבאה, בקש מהמוכר לקחת את הציוד לבדיקה תמורת צ'ק ערבון, בצע בדיקות כפי שהוסבר כאן - והתרחק מפושטי עורות ושרלטנים.

הטכנאים הצפוניים שהוצגו כאן - מוכרים לחברי הפורום ואין חולק על אמינותם.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”