מה לדעתכם עדיף L-65 או 4311?
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
חיפשתי לאחרונה JBL וינטאג' במצב קוסמטי סביר שלא עבר שידרוגים.
האפשרויות מבחינת מיקום ותקציב הם בין L-100 ,4311 ל L-65. מי לדעתכם רמקול עדיף ולמה?
אני לא מוצא בלוחות בארץ פריטים כנ"ל, ואשמח להפניה אם מישהו יודע או מכיר.
כמובן שאני בוחן אפשרות ליבא רמקולים. אך במקרה כזה, לא ניתן לראות או לשמוע את הרמקול לפני שיגיע לפתח ביתי.
האפשרויות מבחינת מיקום ותקציב הם בין L-100 ,4311 ל L-65. מי לדעתכם רמקול עדיף ולמה?
כמובן שאני בוחן אפשרות ליבא רמקולים. אך במקרה כזה, לא ניתן לראות או לשמוע את הרמקול לפני שיגיע לפתח ביתי.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
הג'ובאל L65 עדיפים
יש במחיר טוב L100T3 ,אישית אינני מכיר אותם אבל הבעלים נהנה מהם.
אולי טומי יכול לשפוך אור לגביהם.
(ראה תמונה של הדגם)
יש במחיר טוב L100T3 ,אישית אינני מכיר אותם אבל הבעלים נהנה מהם.
אולי טומי יכול לשפוך אור לגביהם.
(ראה תמונה של הדגם)
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
L-65 עדיף על כל השאר. למעשה, בקטגוריית ה-"12 הם בין הרמקולים המוצלחים ביותר של JBL. השם Jubal מתייחס רק לדגם הראשון של ה-L-65 שלאחריו יש דגם L-65A ו-L-65B. ה-L-65A בעל מגנט האלניקו הוא המועדף על אספנים. אין הבדלים משמעותיים נוספים למעט שינויים זניחים במיקום התוויות ואלמנטים. יש להם סאונד מדהים - עם המון נוכחות - ושצריך להוציא מהם בסים - הם גורמים לספות לבעוט לאנשים בגב.
הטוויטרים של ה-L-65 מאוד מיוחדים והם בעלי עדשת פיזור (ביזור) תדרים קריסטלית שמרחיבה את זווית ההנאה של המאזין בתדרים הגבוהים. הם רמקולים, שאני יכול להעיד עליהם, שאפשר להאזין להם 24 שעות ברציפות, מבלי שיגרמו לטיפת עייפות של האוזניים.
L100T ו-T3 הם לא L-100 ולא דומים להם כלל. הנתונים הטכניים כאן. ה-L-100 הקלסי הוא דגם הרבה יותר מוקדם (72' או 73') ואין לו קשר למודל 'T' הנושא את שמו. ה-'T' הוא בעל תיבות גדולות יותר שכולל וופרים שונים לחלוטין מדגם 2214H שבהם נעשה שימוש גם ברמקול האולפני מדגם 4425.
JBL 4425 - אותם וופרים כמו ב-T3

ל-T3 יש קרוס ששופר מעט מאז ה-'T', שמוסיף עידון למיד ולטוויטר הטיטניום (שלא קיים כלל ב-L-100 הקלסיים). איכות גימור התיבות היא נושא לתלונות והיא מסמלת התדרדרות ברמת הגימור של JBL. התיבות ב-T מצופות סוג של פורניר (veneer) סינטטי, בניגוד לגימור פורניר עץ-האגוז המקורי. הביקורות על ה-T3 הן די חיוביות ואלו שלא אוהבים אותם הם בדרך כלל מהאסכולה הוותיקה יותר של JBL, שלא מגיבים טוב לוויתורים באיכות (גם אם היא לא שמיעה).
הטוויטרים של ה-L-65 מאוד מיוחדים והם בעלי עדשת פיזור (ביזור) תדרים קריסטלית שמרחיבה את זווית ההנאה של המאזין בתדרים הגבוהים. הם רמקולים, שאני יכול להעיד עליהם, שאפשר להאזין להם 24 שעות ברציפות, מבלי שיגרמו לטיפת עייפות של האוזניים.
L100T ו-T3 הם לא L-100 ולא דומים להם כלל. הנתונים הטכניים כאן. ה-L-100 הקלסי הוא דגם הרבה יותר מוקדם (72' או 73') ואין לו קשר למודל 'T' הנושא את שמו. ה-'T' הוא בעל תיבות גדולות יותר שכולל וופרים שונים לחלוטין מדגם 2214H שבהם נעשה שימוש גם ברמקול האולפני מדגם 4425.
JBL 4425 - אותם וופרים כמו ב-T3

ל-T3 יש קרוס ששופר מעט מאז ה-'T', שמוסיף עידון למיד ולטוויטר הטיטניום (שלא קיים כלל ב-L-100 הקלסיים). איכות גימור התיבות היא נושא לתלונות והיא מסמלת התדרדרות ברמת הגימור של JBL. התיבות ב-T מצופות סוג של פורניר (veneer) סינטטי, בניגוד לגימור פורניר עץ-האגוז המקורי. הביקורות על ה-T3 הן די חיוביות ואלו שלא אוהבים אותם הם בדרך כלל מהאסכולה הוותיקה יותר של JBL, שלא מגיבים טוב לוויתורים באיכות (גם אם היא לא שמיעה).
לפני כ 2-3 חודשים היו L100 century אצל דובק שם טוב בחולון (אני מקווה שלא טעיתי בשם).yanivol כתב:חיפשתי לאחרונה JBL וינטאג' במצב קוסמטי סביר שלא עבר שידרוגים.
כמובן שאני בוחן אפשרות ליבא רמקולים. אך במקרה כזה, לא ניתן לראות או לשמוע את הרמקול לפני שיגיע לפתח ביתי....
יכול להיות שהם עדין שם, שווה לבדוק