טורנס TD 150, צריך עזרה בקניית ראש ומחט

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שבת שלום =)
קניתי טורנס TD 150 MK II ואיך שזה נראה עשו לו כמה שפצורים. כניסות RCA זהב, הארקה וכבל חשמל שנראה כמו של מחשב.
בלי קשר לזה אני אשמח להמלצות לראשים ומחטים בסכומים לא אסטרונומים וכמו כן גם הסבר איך לכוון את הזרוע.
מצורפות תמונות.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונות נוספות

שליחה #2 

תמונות נוספות

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

פטפון מ-ע-ו-ל-ה! (Y) תתחדש. הוא אכן נראה במצב מצוין והשדרוגים שעשו לו מקובלים מאוד ונראים בסדר גמור. אני למשל, בוחר לבצע את אותם שדרוגים בדיוק, כדרך קבע.

אם אין לך בעיה עם אנגלית - כל ההוראות הרלוונטיות נמצאות בקובץ ve_thorens_td150mkii.pdf שניתן להוריד מכאן. הרישום חינם והלינק המתאים הוא mkII A instruction/owners manual (באנגלית).

הרעיון הוא כזה:

תמונה
  • א. כאשר מותקן כבר הראש על השלה, משקולת 'C' במצב הכי קרוב למשקולת הגדולה (balancing position) והכפתור הימני במצב שמאפשר לזרוע ירידה מלאה לתקליט - מאזנים את הזרוע באמצעות המשקולת 'A'. הזרוע אמורה לחדול להתנדנד ולהישאר מאוזנת לחלוטין. זהו מצב 'אפס'.
  • ב. נניח שהראש דורש 1.5 גרם של משקל אנכי. לשם כך, ממצב אפס, הזז את משקולת 'C' שלוש שנתות קדימה. כל סימן מייצג 0.5 גרם של משקל אנכי.
  • ג. אנטי-סקייט - כיוון זה מצריך, בד"כ, את אותו משקל שמצריך הראש. לכן, אם אנו רוצים לכוונו ל-1.5 גרם - עלינו לתלות את חוט המשקולת הקטנה - על החריץ האמצעי שעל המוט הקטן החיצוני - זה המסומן ב-1.5 גרם.
בקשר לחלק השני בשאלתך, ראש נהדר שאפשר לרכוש ב-$100 עד הבית בישראל (מכאן למשל) הוא ה-M97xE של Shure. יש לו לאחרונה, קהל ממליצים הולך ומתרבה, שכולל גם אותי. במחיר שלו הוא אחד הראשים שמציעים הכי הרבה והוא פשוט 'מציאה' מרעננת בשוק הראשים העכשווי. הראש הזה גם 'תפור' על הטורנס כאילו לפי הזמנה - עם סאונד נעים מאוד ויכולת עקיבה ראויה לציון.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

ידידנו הצעיר נתנזון
אני מאד מקווה שהפטיפון לא ישאר הרבה זמן על המגבר.מקומו לא שם.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אין בעיה עם אנגלית =)
תודה רבה על הפירוט !
אל דאגה מקומו של הפטיפון הוא לא על המגבר, כל העסק בבנייה ואני מחפש רסיבר וינטג' ואז אני יסדר הכל כמו שצריך.
מה הדעה על ראש SHURE M44E??

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

הראש הזה ידע ימים טובים יותר. ב-1963 למשל. יש כאלה שמאוד אוהבים אותו ואת ה-M55E וטוענים שיש לו סאונד של 60's (מה שנכון, נכון! גם הראש הזה מה-60's) אבל לדעתי מדובר בראש מדור של ראשים עם משקל עקיבה מאוד גבוה (עד 4 גרם) שעיקר השימוש בהם היה לתקליטי 45.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

tnsilver כתב:הראש הזה ידע ימים טובים יותר. ב-1963 למשל. יש כאלה שמאוד אוהבים אותו ואת ה-M55E וטוענים שיש לו סאונד של 60's (מה שנכון, נכון! גם הראש הזה מה-60's) אבל לדעתי מדובר בראש מדור של ראשים עם משקל עקיבה מאוד גבוה (עד 4 גרם) שעיקר השימוש בהם היה לתקליטי 45.
...
הלכת יותר מדי אחורה. ה-M44E שייך למשפחת דגמים שמקורה בשנות ה-70, לא ה-60. הם יוצרו גם עמוק לתוך שנות ה-80. עם זאת יש משהו בטענה שהוא מציע סאונד של שנות ה-60 :D זה ראש מצוין, שהיה לא יקר בזמנו והציע תמורה נהדרת. צליל מאד "אנלוגי", מוזיקלי, אמיתי וכזה שכיף להאזין לו בלי סוף. ה-44' וה-55' אגב משתמשים באותה מחט. מי שיש לו ראש כזה שמור ותקין, מומלץ מאד לשמור עליו. וגם יחסית לא בעיה להשיג לו מחטים, אפילו מקוריות שאינן יקרות מדי.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #8 

הדבר הבסיסי ביותר שצריך היה לכתוב כאן, כדי לתת ייעוץ ראוי, ,הוא שאין יכולת לכוון את מרחק הראש על השלה הנוכחית.

ניגזר מכך בהכרח, , או שיקנה את הראש איתו הגיע הפטיפון, אין לי מושג מה הוא, או שיקנה שלה חילופית או שיקדח פסים בשלה הנוכחית (לא בטוח שאפשרי).

כל מצב אחר, משמעותו MIS-TRACKING, צליל רע ונזק למחט ולתקליט.
איל פור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אילפור כתב:הדבר הבסיסי ביותר שצריך היה לכתוב כאן, כדי לתת ייעוץ ראוי, ,הוא שאין יכולת לכוון את מרחק הראש על השלה הנוכחית. ניגזר מכך בהכרח, , או שיקנה את הראש איתו הגיע הפטיפון, אין לי מושג מה הוא, או שיקנה שלה חילופית או שיקדח פסים בשלה הנוכחית (לא בטוח שאפשרי). כל מצב אחר, משמעותו MIS-TRACKING, צליל רע ונזק למחט ולתקליט.
...
:wtf: :איי: :ממש לא:

זה מה שקורה שאנשים מתערבים בעניינים שהם לא מבינים בהם כלום. יותר ויותר קורה מזה בזמן האחרון... יש לי יותר מהרגשה שזה לא מקרי - ואולי הגיע הזמן שההנהלה תשים לזה סוף? :מבולבל:

הזרוע של ה-TD-150 מדגם TP-13 עם השלה המקורית, ה-TP-50 היא זרוע נהדרת שמאפשרת לא רק כיוון של של מרחק הראש מהשלה (overhung) אלא גם את זווית התקיפה של המחט (VTA). אם הורדת את המדריך מהלינק שסיפקתי, אתה יכול להיעזר בשרטוט הזה (ע"מ 9):

תמונה

שני הברגים - 'A' ו-'B' אחראיים לכיוון הזה ואין שום בעיה לכוון את כל הכיוונים הרלוונטיים בטורנס TD-150 Mk-II שהוא פטפון הי-אנד מדהים.

TP-50

[img2=550x413]https://lh6.googleusercontent.com/-xpql ... /TP-50.jpg[/img2]

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #10 

במקרה זה אתה צודק, טעות שלי.

מדובר בסידור פרימיטיבי שלא מקובל יותר בשום מקום, וודאי שלא בפטיפונים מודרניים, מכיוון שהוא מכניס עוד אלמנט של רזוננס לשלה: במקום זוג ברגים אחד, יש כאן שני זוגות.

כאמור, טוב זה לא, אבל כיוון זה מאפשר.

ובאשר לרצון האדיר שלך לא לראות אותי פה .... :lol:
איל פור

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

dragon כתב:הלכת יותר מדי אחורה. ה-M44E שייך למשפחת דגמים שמקורה בשנות ה-70, לא ה-60.
...
אילן... חיבתך לראשים של Shure ידועה לי. למעשה, בעקבות המלצותיך, אני עושה להם הערכה מחדש - ואני מגלה, שלאחר הסתגלות קצרה, הראשים הקלאסים שלהם מהנים מאוד... M95ED - שאני מכיר מזה שנים רבות - פתאום מגלה לי צלילים ישנים ואהובים במידה רבה של הצלחה, ואפילו M75ED עם מחט חלופית שוויצרית ב-$14. רכשתי אפילו (בפרוטות ב-eBay) ראש נוסף, שנקרא M959ED (עם 9 נוסף) בעל מחט זהה לזו של ה-M95ED וגם הוא נהדר. למרות רעש הרקע המעט חריג בראשים של Shure, ולמרות הנטייה הקלה ל'סססס' במקום 'ס' במחטים ישנות - אני מודה לך. כיף של סאונד. (f)

עם זאת - צר לי להיות 'יקה פוץ' (לא שממש יש לי ברירה) ולדקדק בקטנות. באתר הקטלוגים הוינטאז'ים של Shure ניתן להוריד את הקטלוגים של השנים 1933 - 1979. את ה-M44E גיליתי גם בקטלוג ה-phono של 1968, וה-M55E וה-M44 (ללא ה-'E' משום מה) כבר מופיעים בקטלוג של 1966 (ע"מ 13). כבר אמרתי שאני 'פוץ' אז בדקתי גם את קטלוג 1964 ושם, (בע"מ 13 גם כן), מציגים Shure לראשונה את סדרת ה-M44. לא בדקתי אחורה מכך, משום שהאתר שלהם סובל מאטיות בלתי נסבלת, אך אני כבר די בטוח שטעיתי בשנה. אני קצת משוחד, סה"כ 1963 היא שנת הלידה שלי, אבל בכל זאת מדובר בטעות מקסימלית של 12 חודשים בטווח של 50 שנים. סלח לי. זה לא יקרה שוב. :D

נתפשר ונאמר שה-M44E נשמע שנות השישים - משום שהוא שייך לשנות השישים?

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #12 

האם אפשר להחליף זרוע לTD 150?בלי להיכנס לפסי יצור של מתאמים מגבהים וכד.ואם כן האם יש שילוב מומלץ?

לי הפטיפון מזכיר את הלין LP12 ואביו אריסטון.(או שמא הם מזכירים אותו)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

yosis3 כתב:האם אפשר להחליף זרוע לTD 150?בלי להיכנס לפסי יצור של מתאמים מגבהים וכד.ואם כן האם יש שילוב מומלץ?
...
ה-TD-150 יצא במקור ב-1965 עם גרסת הזרוע הנקראת TP-13. ב-1969 כבר היו שלושה דגמים של TD-150 Mk-II ואחד מהם (דגם B) הגיע מהחברה עם בסיס, אך ללא זרוע. הכוונה בדגם הפוריטני הזה שכולל פיצ'רים ידניים ומינימליים בלבד, היתה לאפשר לבעליו לבחור זרוע הולמת יותר מה-TP-13, שגם היא עברה תכנון מחדש ושיפור ב-1969 (כמו זו בפטפון של נתנזון). ריטיילרים באירופה ובארה"ב נהגו למכור את הדגם הזה עם זרוע של SME, ובכך למעשה, יצרו את הזיקה הבלתי ניתנת לערעור בין טורנס ו-SME.

לשם התקנה של זרוע אחרת שאינה סטוק, בדגמים 145, 147, 150 ,160 ,165, 166 לא צריכים להיכנס לפסי ייצור של שום דבר אבל דרוש מתאם. מתאם אינו בעיה. בעיה בהתקנת זרוע בפטפון נוצרת כאשר דרושים שינויים כגון קידוח וניסור בשלדה. רוב הזרועות המקובלות שאספנים מתקינים על טורנסים, כגון SME 3009, כמו Linn Basic, כמו Rega RB-250 ואף זרועות מודרניות כגון Jelco SA-250 לא מחייבות כל שינוי בשלדה - אך כולן דורשות מתאם.

מתאם SME ל-TD-150 של Sound Supports

תמונה

מתאם Rega ל-TD-150 של Sound Supports

תמונה

מתאם Linn ל-TD-150 של Sound Supports

תמונה
yosis3 כתב:לי הפטיפון מזכיר את הלין LP12 ואביו אריסטון.(או שמא הם מזכירים אותו)
...
כיד הדמיון... נהוג לחשוב על הפטפונים של Accoustic Research משנות ה-50, ובמיוחד על ה-AR XA שלEdgar Villchur מתחילת שנות ה-60', כעל אבי הפטפונים התלויים, מונעי הרצועה המודרניים. טורנס TD-124 והגרסה הפשוטה שלו ה-TD-150 מ-1963 ו-1964, הם ממשיכים משופרים של התכנון הזה, ו-Ivor Tiefenbrun תכנן את ה-Linn Sondek LP-12 קצת מאוחר יותר, בתחילת שנות ה-70'.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”