עזרה קטנה - חדש בתחום (עידן + ) אשמח לכמה הנחיות והמלצות
שלום שלום,
אני חדש בתחום, עד היום היה לי יס או הוט בבית, אני בתחילת אוקטובר עובר עם חברה שלי לדירה שאנו שוכרים ואנחנו מתכוונים לשים ממיר דיגיטלי בבית (עידן + ).
אנחנו עוברים לקריית אונו (לא ממש יודע אם זה משנה, אבל אולי מבחינת פריסה של אנטנות זה חשוב). אנחנו מחפשים ממיר עם אפשרויות הקלטה של תוכנית, דפדוף תוכניות קדימה , ואם אפשר גם פריז לתמונה זה יכול להיות מגניב (לא חובה).
כמובן שחשוב לנו איכות ואמינות ואנחנו לא רוצים להיתקע עם מוצר שעוד שבוע נצטרך לתקן שוב ושוב.
מספר שאלות ברשותכם:
1. איזה ממיר או שני ממירים הכי מומלצים, מה מחירם? ואיפה מומלץ לקנות ממיר דיגיטלי?
2. האם עידן + צפוי להתרחב לעוד ערוצים? קראתי באינטרנט שבתחילת 2014 הוא אמור, אבל מצד שני גם אמור כתבות שסותרות, מהי האמת?
3. האם כל ממיר דורש גם קניית אנטנה?
המון תודה!
אני חדש בתחום, עד היום היה לי יס או הוט בבית, אני בתחילת אוקטובר עובר עם חברה שלי לדירה שאנו שוכרים ואנחנו מתכוונים לשים ממיר דיגיטלי בבית (עידן + ).
אנחנו עוברים לקריית אונו (לא ממש יודע אם זה משנה, אבל אולי מבחינת פריסה של אנטנות זה חשוב). אנחנו מחפשים ממיר עם אפשרויות הקלטה של תוכנית, דפדוף תוכניות קדימה , ואם אפשר גם פריז לתמונה זה יכול להיות מגניב (לא חובה).
כמובן שחשוב לנו איכות ואמינות ואנחנו לא רוצים להיתקע עם מוצר שעוד שבוע נצטרך לתקן שוב ושוב.
מספר שאלות ברשותכם:
1. איזה ממיר או שני ממירים הכי מומלצים, מה מחירם? ואיפה מומלץ לקנות ממיר דיגיטלי?
2. האם עידן + צפוי להתרחב לעוד ערוצים? קראתי באינטרנט שבתחילת 2014 הוא אמור, אבל מצד שני גם אמור כתבות שסותרות, מהי האמת?
3. האם כל ממיר דורש גם קניית אנטנה?
המון תודה!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
1. תעבור על השרשורים בפורום הזה, יש המון סקירות על המון ממירים עם היתרונות והחסרונות של כולם. מכיוון שהיצע הדגמים משתנה כל הזמן אז אני לפחות לא יכול להמליץ לך (כי לא קניתי ממיר בזמן האחרון). אפשר לקנות היום ממירים כמעט בכל חור. אם קראת את הסקירות והחלטת על דגם מסויים אז אתה יכול לבדוק גם בזאפ ואתרים דומים.
2. יש תכניות כאלה. מצד שני מדברים הרבה על זה שהערוצים החדשים יהיו בטכנולוגיית DVB-T2, ואז יהיה צורך בממירים חדשים כדי לקלוט אותם (אף ממיר שנמכר כיום בארץ לא תומך בזה). חוץ מזה עוד לא ברור אם רק ערוצי ה-HD המתוכננים לעלות יהיו ב-T2 או כל הערוצים החדשים, הדבר היחיד שברור זה שהערוצים המשודרים כיום ימשיכו להיות משודרים בטכנולוגיה הקיימת.
בכל אופן, מכיוון שלא ברור עדיין אם ומתי הערוצים החדשים יעלו ומכיוון שעלות ממיר היום היא כ-200₪-150₪ אז זה לא צריך להיות השיקול שלך כרגע.
3. בוודאי. אתה לא יכול לצפות שהממיר יקלוט שידורים יש מאין. חלק מהממירים מגיעים עם אנטנה מגנטית קטנה אבל ממה שאחרים כתבו כאן בעבר נראה שבקריית אונו היא לא מספיקה וצריך אנטנה גדולה יותר. גם בנושא הזה יש בפורום הזה כבר המון דיונים ושווה לחפש. אפשרות נוספת היא שאם בבית שאתה עובר אליו עדיין יש אנטנה על הגג אז אתה יכול להתחבר אליה ואז אתה גם לא מכער את הסלון וגם זה נותן לך את הקליטה הכי טובה שתוכל לקבל.
בהצלחה.
2. יש תכניות כאלה. מצד שני מדברים הרבה על זה שהערוצים החדשים יהיו בטכנולוגיית DVB-T2, ואז יהיה צורך בממירים חדשים כדי לקלוט אותם (אף ממיר שנמכר כיום בארץ לא תומך בזה). חוץ מזה עוד לא ברור אם רק ערוצי ה-HD המתוכננים לעלות יהיו ב-T2 או כל הערוצים החדשים, הדבר היחיד שברור זה שהערוצים המשודרים כיום ימשיכו להיות משודרים בטכנולוגיה הקיימת.
בכל אופן, מכיוון שלא ברור עדיין אם ומתי הערוצים החדשים יעלו ומכיוון שעלות ממיר היום היא כ-200₪-150₪ אז זה לא צריך להיות השיקול שלך כרגע.
3. בוודאי. אתה לא יכול לצפות שהממיר יקלוט שידורים יש מאין. חלק מהממירים מגיעים עם אנטנה מגנטית קטנה אבל ממה שאחרים כתבו כאן בעבר נראה שבקריית אונו היא לא מספיקה וצריך אנטנה גדולה יותר. גם בנושא הזה יש בפורום הזה כבר המון דיונים ושווה לחפש. אפשרות נוספת היא שאם בבית שאתה עובר אליו עדיין יש אנטנה על הגג אז אתה יכול להתחבר אליה ואז אתה גם לא מכער את הסלון וגם זה נותן לך את הקליטה הכי טובה שתוכל לקבל.
בהצלחה.
דבר ראשון המון המון תודה על העזרה,
אם הבנתי נכון:
1. העלות היא גם של 200 ש"ח על ממיר , בנוסף עלות נוספת על אנטנה? (מה העלות הסבירה?)
2. בנוסף כל ממיר שאקנה עכשיו, אצטרך להחליף אותו בעוד מספר חודשים / שבועות כשהערוצים החדשים יכנסו לתוקף (כמובן אם ארצה לצפות בהם).
3. לא תמיד הממיר החדש ביותר הוא גם הטוב ביותר, יש משהו שאתה מכיר שעונה על הדרישות והציפיות שלי?
תודה
אם הבנתי נכון:
1. העלות היא גם של 200 ש"ח על ממיר , בנוסף עלות נוספת על אנטנה? (מה העלות הסבירה?)
2. בנוסף כל ממיר שאקנה עכשיו, אצטרך להחליף אותו בעוד מספר חודשים / שבועות כשהערוצים החדשים יכנסו לתוקף (כמובן אם ארצה לצפות בהם).
3. לא תמיד הממיר החדש ביותר הוא גם הטוב ביותר, יש משהו שאתה מכיר שעונה על הדרישות והציפיות שלי?
תודה
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אם הרשות השניה מוסיפה רק תדר אחד נוסף אז אין כזה דבר רק חלק מהערוצים.NegativeIQ כתב:1. חוץ מזה עוד לא ברור אם רק ערוצי ה-HD המתוכננים לעלות יהיו ב-T2 או כל הערוצים החדשים....
אלא זה כל התדר הוא DVB-T או שכל התדר הוא DVB-T2, בלי שום קשר ל-HD או SD.
כמו ב- DVB-S ו- DVB-S2
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

1. כן. במידה והאנטנה הקטנה שמסופקת עם הממיר לא מספיקה צריך לקנות אנטנה בנפרד. מחירים נעים בין 200₪-100₪ לאנטנה פנימית, בהתאם לסוג האנטנה, ויכולים להגיע ל-500₪ לאנטנה חיצונית גדולה (שיש בה צורך במקרים קיצוניים). כמובן שאם כבר יש לך בבניין אנטנה חיצונית אז חסכת.doronhn כתב:דבר ראשון המון המון תודה על העזרה,
אם הבנתי נכון:
תודה...
2. כן, אבל קח בחשבון שהוספת ערוצים חדשים עוד דורשת אישורים רגולטוריים ולכן זה לא ייקח שבועות עד חודשים אלא יותר בכיוון של חודשים עד שנים, ולכן כאמור זה לא צריך להיות השיקול שלך. אם היו רואים את הוספת הערוצים החדשים באופק הקרוב כנראה שכבר היה היצע של ממירים מתאימים. אגב, את האנטנה לא סביר שתצטרך להחליף.
3. כמו שאמרתי, ההיצע מתחלף כל הזמן. אני מכיר כמה ממירים טובים אבל כנראה שרובם לא נמכרים יותר היום. לדוגמה ה-Konka 980 היה אחד הממירים הראשונים שנמכרו בארץ והוא עדיין נחשב אחד הכי איכותיים. מצד שני כנראה שתצטרך לחפש המון כדי למצוא חנות שעדיין מוכרת אותו. אני בטוח שגם היום יש המון ממירים טובים אבל אני לא קניתי אף ממיר לאחרונה אז אני לא יכול לתת לך תשובה ממקור ראשון. כאמור תעבור על השרשורים בפורום הזה ותוכל לקרוא התרשמויות של אנשים שכן קנו.
ברור לי, אבל מכיוון שערוץ HD דורש הרבה יותר רוחב-פס מ-SD, אי-אפשר לדחוף יותר מ-3-4 ערוצי HD למולטיפלקס בודד, גם ב-DVB-T2, ומכיוון שדיברו על כוונה להוסיף לעידן+ לפחות עוד ארבעה ערוצים חדשים (ערוץ 9 הרוסי, ערוץ 24, הלא TV וערוץ המורשת הם אלה ששמעתי עליהם) אז אין סיכוי שהם יעלו גם אותם וגם ערוצי HD על מולטיפלקס אחד נוסף, אנחנו מדברים כאן על לפחות שני מולטיפלקסים נוספים (בסופו של דבר), ומכאן יש את השאלה האם הם כולם יהיו DVB-T2 או רק חלק מהם.dvb-acavish כתב: אם הרשות השניה מוסיפה רק תדר אחד נוסף אז אין כזה דבר רק חלק מהערוצים.
אלא זה כל התדר הוא DVB-T או שכל התדר הוא DVB-T2, בלי שום קשר ל-HD או SD.
כמו ב- DVB-S ו- DVB-S2...
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
לגבי אנטנה פנימית המחיר החל מ-59 שקל ועד 98 שקל לאנטנה אקטיבית פנימית ומקסימום 125 שקל לאנטנה מוגברת הטובה ביותר אולי יש יקרות יותר שאיני יודע עליהן לגבי אנטנה חיצונית מחי ר 130-615 שקל מדגם בסיסי לדגם היקר ביותר ממיר תומסון תומך בhd בשיטה החדשה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

לגבי הממיר, עדיף שלא. הסיבה היא שבארץ משתמשים בקידוד של הוידאו ובעיקר של האודיו בתקנים יחסית חדשים שאמנם נותנים ביצועים יותר טובים אבל הם ממש לא נפוצים בעולם, ולכן כשאתה קונה ממיר בחו"ל אתה קונה חתול בשק. יכול להיות שהוא יעבוד בארץ אבל גם מאוד יכול להיות שלא. בחירה שלך אם אתה לוקח את הסיכון*doronhn כתב:יש אפשרות אולי לרכוש מחול משהו שיעבוד טוב בארץ? אני מניח שהדגמים שם מפותחים יותר ואיכותיים יותר?
יש משהו שאתם יכולים להמליץ עליו?
העלות הכוללת של אנטנה + ממיר אמורה לעלות לי משהו כמו 300 שקל?...
* למעט כרטיסי DVB-T למחשב. בכרטיסים למחשב כל דגם אמור לעבוד בלי בעיה.
לגבי אנטנה, כל אנטנה המשמשת לקליטת UHF נמוך תעשה את העבודה (כמובן בהתאם לעוצמת הקליטה באזור שלך).