טעימת אספרסו

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ,

ברשותי מכונת נמוקס דל אופרה שמשמשת אותי מספר שנים , לרוב לקפוצ'ינו . אני בעצמי לא שותה אספרסו

והאמת אין לי תשובה למה , תמיד שאני מנסה בבית עם פולי קפה של בריסטוט ( אדום) , הקפה חמוץ לי .

אני לא ממש יודע מה אני מחפש בקפה , אילו טעמים , ומה נחשב קפה טוב ( חליטה טובה של המכונה)

כמו ביין , הרבה מדברים על הטעם ( עפיצות , פירותיות , טעמי עץ למינהם) , בהחלט טעמתי יין שאהבתי , בדרך כלל

מייקבי בוטיק ( בקבוקים של 60 שקל עד 100 שקל) .

בכל אופן , גם אני רוצה להשתדרג עם המכונה , חלקכם הגדול בטח יגיד למה לך אם אתה בכלל לא יודע מה הבדלי הטעם ממכונות E61 לבין מכונות פשוטות יותר.

בכל אופן , מה אני צריך לעשות בכדי לשפר את הטעם , היכן לדעתכם ניתן לטעום קפה משובח כדי שהוא יהיה הרפרנס לקפה טוב, אני יודע שזה עניין של טעם וריח וטעימה של עשרות סוגי קפה , אבל איפה ואיך כדאי להתחיל .

נראה לי שנמנעתי מאספרסו טוב בשל הניסיון המועט שיש לי , אני יכול לשתות אספרסו אבל לא תמיד הוא טעים לי ואני עדיין לא יודע מה הסיבה :

1. אולי אני פשוט לא מתחבר לטעם של קפה חזק מרוכז
2. עדיין לא טעמתי קפה מספיק טוב

אשמח לתגובתכם

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

למרות שאני ממש לא מהמומחים פה קודם כל נשאל
איזה מטחנה יש לך?
האם הציוד שלך תקין ומכויל כמו שצריך?
מה הוא הליך ההכנה שלך (כיצד אתה טוחן דוחס מחמם את המכונה האם אתה מוציא שוט על ריק קודם לחמם את הפורטה פילטר).?
איך הקפה עצמו יוצא מהמכונה? כמה זמן לוקח לו לזלוג ובאיזה צבע הוא יוצא.?
איך העגיה יוצאת לאחר ההכנה.

תשובות לכל הנ"ל יעזרו למומחים לדעת איפה תוכל לשפר את השוט שלך ולהגיע לאיכויות המקסימליות מכאן יהיה קל להמליץ לך על שיפור בטכניקה ובמידת הצורך שיפור במכונה.

yshneider פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

שלום שוב

אתה צודק במה שאתה אומר , אך עדיין אני צריך לקבל איזה רפרנס של קפה אספרסו שנחשב טוב ( מקום מסויים )

לגבי הפעולות שלי :

1. המכונה מגיעה עם מטחנה בילט אין של נמוקס
2. אני מחמם את המכונה ממש מעט לפני שאני משתמש בה , היא כבויה כל הלילה , בבוקר אני מדליק אותה , ויש נורית דולקת , ברגע שהיא כבית ( נכבית) אז המכונה אמורה להיות בטמפרטורה הנכונה ( כך אני יודע)
3. אני דוחס עם איזה טמפר ממתכת עם ידית עץ שקיבלתי במתנה ואין לי מושג של מי הוא ( אין עליו כיתוב)
4. לא תמיד אני מוציא שוט ריק , הרוב הוא שהשוט הראשון הוא זה שאני עושה איתו קפה
5. העוגיה יוצאת די יבשה

לגבי הצבע וזמן ההכנה , זה משתנה , כיום יש לי איזו בעיית יציאת מים מהברז הקצפה ( זה בטיפול)
אבל לפני כן , זה היה בסדר : יוצא זרזיף שחור ולאחר מכן הופך את צבעו לקרם .
( גם כאן הזמנים משתנים לי לפעמים , לא משהו קבוע)

מה שכן זה לא תמיד כך , זה משתנה מפעם לפעם , אין מצב קבוע .
אני יכול לומר חד משמעית שאני לא מבצע את כל התהליך by the book , לגבי חימומים וטמפרטורה וכל השאר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”