חיווט לרמקולים במערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

שלום , ברשותי מגבר אונקיו 3007 ורמקולים רצפתיים ישנים AR-310HO . כשקניתי את המגבר חיברתי אותו לרמקולים האלה ועוד סנטר ואחוריים ישנים ופשוטים בחדר קטן (3*3 מטר) , לא נהניתי מהתוצאה בקולנוע ביתי וירדתי מהעניין לשנתיים במהלכן התמקדתי בהאזנה לסטריאו בלבד . לאחרונה אני שוקל לחזור לק"ב ומתכנן להעביר את כל המערכת לסלון , ולצורך העניין אני מתלבט באיזה חיווט להשתמש . כרגע הרמקולים הקדמיים מחווטים עם הכבל מימין לשקל בתמונה , ובעבר השתמשתי עבור הסנטר והאחוריים בכבל משמאל לשקל , שמן הסתם הוא גרסה דקה יותר של הימני .
איני אודיופיל אך התוצאה בסטריאו משביעת רצון בסה"כ עם הכבל הקיים. מכיוון שמדובר בכבלים עבים (גם הדק יותר עבה יחסית לכבלים אחרים שראיתי) וגם בצבע חום , אני שוקל לפחות את הסנטר והאחוריים לחווט בכבל לבן ודק יותר , בהנחה ויש .

האם פרט להיבט האסתטי , יהיה שיפור או לפחות שמירת המצב הקיים גם מבחינת איכות השמע? כי האמת היא שהאיכות חשובה לי יותר מהמראה , אך אם אין חשיבות לסוג הכבל , מה גם שמדובר ברמקולי סוראונד של רסיבר ולא במערכת סטראו יוקרתית , אני אעדיף להישאר עם הכבל הקיים .

אז שני הדברים שהייתי רוצה לדעת הם:

1- בהנחה ובכל זאת אלך על חיווט חדש בצבע ועובי יותר אסתטיים (מתכנן להעביר על הקירות) , האם יש טעם להשקיע בכבל מאיכות ומחיר מסוימים ומעלה , או שניתן להסתפק בכבל פשוט שעלותו שקלים בודדים למטר ?

2- מעניין אותי לדעת באיזו כבילה החברים בפורום זה , להם מן הסתם יש מערכות ק"ב רציניות יותר ותוצאות טובות יותר פי 10 ממה שאני אי פעם הצלחתי להשיג , משתמשים כדי לחבר את הרמקולים , והאם הם משתמשים בסוגי כבלים שונים או זהים לכל הרמקולים.

בתודה מראש..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

surfer1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה

באודיו אני פחות חזק, אבל חשמל זה התחום שלי (i)

חיווט חשמלי אינו משפיע על איכות השמע.
חיווט חשמלי לא מתאים יכול לגרום לשרפה.

חוט 1.5 ממ"ר יכול להחזיק כ-10 אמפר
וחוט 2.5 ממ"ר מעביר כ-16 אמפר
אלו כללי אצבע כמובן ויש עוד פרמטרים כגון: טמפרטורת סביבת, אופן ההתקנה, חוטים שכנים וכיוב'.
כאשר אתה מעביר זרם מעבר למותר, המוליך מתחמם ושורף את הבידוד במקרה הטוב וגורם לשרפה/דלקה במקרה הגרוע.

לחישוב זרם יש לחלק את ההספק הנצרך ע"י הרמקול (וואטים) במתח המסופק לו (וולטים)
הנתונים האלה לדעתי צריכים להיות כתובים על הרמקול. בכל מקרה אין לחשב לפי ההספק של הרסיבר כי מי שקובע זה הצרכן (הרמקול).

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי אז מהבחינה הזו אין לי מה לדאוג כי החיווט הקיים משמש אותי כבר 16 שנה , עם רמקולים שונים ומגבר נוסף שהשתמשתי בו בעבר.. אבל תודה על התגובה בכל מקרה!
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

מה הסיפור עם השקל :roll:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

השקל נמצא שם בכדי לתת קנה מידה לעובי הכבל ..

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

בהנחה ובכל זאת אלך על חיווט חדש בצבע ועובי יותר אסתטיים (מתכנן להעביר על הקירות) , האם יש טעם להשקיע בכבל מאיכות ומחיר מסוימים ומעלה , או שניתן להסתפק בכבל פשוט שעלותו שקלים בודדים למטר ?
...
הכבלים שבתמונה, פשוטים ככל שיהיו, יעשו את העבודה. אל תלך על כבל דק מדי, פשוט תלך על עובי דומה בצבע לבן.
מעניין אותי לדעת באיזו כבילה החברים בפורום זה , להם מן הסתם יש מערכות ק"ב רציניות יותר ותוצאות טובות יותר פי 10 ממה שאני אי פעם הצלחתי להשיג , משתמשים כדי לחבר את הרמקולים , והאם הם משתמשים בסוגי כבלים שונים או זהים לכל הרמקולים.
...
זה נושא בעל חילוקי דיעות רבים. ישנם אלו שמרגישים צורך להשקיע מאות או אלפי שקלים ויותר על הכבלים האלו, וישנם אחרים שמסתפקים במה שצריך.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

קליפ , אתה מבולבל ותוהה מה לעשות ? השירשור הזה הוא "גן עדן" למתלבט :wink:

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מה שלומך רוברט נו מה אתה אומר על רעידת האדמה שמתרחשת בפורומים לאחרונה.. אתה רואה אתה לא לבד! הייתי צריך לדעת שתופיע לי פה בשרשור הזה , האמת היא שהעליתי את זה ממש במקרה כי אני מתכוון לשנות את מיקום המערכת ומכיוון שמדובר בחיווט של כמה וכמה מטרים טובים רציתי לדעת אם אפשר בכל זאת להשתמש בכבל דק ואסתטי , בגלל ענייני עכבה או התנגדות של הקוטר הדק לאורך מרחק רב . קיוויתי שכמה אנשים פה עם מערכת מכובדת יתארו את הכבילה בה הם עצמם משתמשים שאדע אם אני הולך בכיוון הנכון , אבל כנראה שלא..

אגב אני עוקב אחרי השרשור שהזכרת בעניין רב , חשבת שלא?

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

clip99 כתב:מה שלומך רוברט נו מה אתה אומר על רעידת האדמה שמתרחשת בפורומים לאחרונה.. אתה רואה אתה לא לבד! הייתי צריך לדעת שתופיע לי פה בשרשור הזה , האמת היא שהעליתי את זה ממש במקרה כי אני מתכוון לשנות את מיקום המערכת ומכיוון שמדובר בחיווט של כמה וכמה מטרים טובים רציתי לדעת אם אפשר בכל זאת להשתמש בכבל דק ואסתטי , בגלל ענייני עכבה או התנגדות של הקוטר הדק לאורך מרחק רב . קיוויתי שכמה אנשים פה עם מערכת מכובדת יתארו את הכבילה בה הם עצמם משתמשים שאדע אם אני הולך בכיוון הנכון , אבל כנראה שלא..

אגב אני עוקב אחרי השרשור שהזכרת בעניין רב , חשבת שלא?
...
שלום מר בחור !!! בעניין הכבלים למערכת שלך , הכבל שלך נראה סביר בהחלט למרחקים של עד 3-4 מטר ואף יותר . במידה ואתה רוצה להיות "צדיק" ויכול להפריד בין 2 המוליכים ול"צמה" אותם (מלשון לעשות אותם לצמה ) אזי, תאורטית, ההשראות תקטן ופוטנציאלית תהיה נפילה פחות רצינית בגבוהים.......שיתכן שבתנאים הספציפיים שלך תתרחש באיזור ה-100 KHz .....במידה וזה מעניין / מטריד את מנוחתך.

....בקיצור , גם בלי להפוך אותם לצמה , לא תשמע את ההבדל ביניהם לבין כבל שהגיע ישירות מ"גן העדן האודיופילי" במחיר של 7,900 $ למטר - כמובן לאחר הנחת סוחר של 50 % .

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אכן זה מה שחשבתי -מה גם שמדובר בכבלים של רמקולי סוראונד עלובים ולא מערכת סטריאו כבדה- 2 אגבים: 1- מדובר במרחק של 10 מטר לרמקול , במידה ואריץ את הכבל על הקיר . 2 - בכדי לעשות צמה צריך 3 חוטים , לא 2..

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

clip99 כתב:אכן זה מה שחשבתי -מה גם שמדובר בכבלים של רמקולי סוראונד עלובים ולא מערכת סטריאו כבדה- 2 אגבים: 1- מדובר במרחק של 10 מטר לרמקול , במידה ואריץ את הכבל על הקיר . 2 - בכדי לעשות צמה צריך 3 חוטים , לא 2..
...
אולי הניסוח של הצמה לא מדויק והכוונה יותר ל-Twisted Pair . כאמור גאומטריה זו מורידה את ההשראות ומעלה את קיבול הכבל , וזה טוב ל-Flatness של "קומבינת" המגבר - כבל - רמקול.

במידה והרמקולים האחוריים מציגים עומס של 8 אוהם לערך ולא משהו מטורף כמו 2-3 אוהם , הכבל שלך עדין טוב דיו , גם במרחק של 10 מטר.

לרמקולים קדמיים בשביל ה"הרגשה האישית" , למרחק של 10 מטר , הייתי מחפס כבל עבה יותר או להבדיל הייתי מריץ 2 זוגות כבלים כשלך במקביל.........ואז אפילו ניתן ליצור צמה של 4 מוליכים ( 2 לפלוס ו2 למינוס) שמקטינה את ההשראות ליחידת אורך אף יותר מ-Twisted Pair .

הכל נסוב סביב עניין הגאומטריה של שזירת המוליכים (עקב שנויים ב- RLC ) , ולא "חומרים אקזוטיים מטופשים" או "פיוריטי מפגר של נחושת " !!!

וכן , במגברי הספק שפופרתיים יש משמעות אדירה לגאומטרית הכבל על הצליל , אבל לא במובן של עומקים ובמות , אלא פשוט שנויים שמיעים ביותר ב-Frequency Respons עקב אוסילציות (תהודה ) מקומיות בין ה-RLC של שנאי מגבר ההספק השפופרתי , ל-RLC של הכבל וה- RLC של הרמקול .

הפלא ופלא ושומו שמיים , טכנוקרט מדבר על השפעה של כבלי רמקול על הצליל !!! :wink:

אבל, במגברים טרנזיסטוריים עם דמפינג פקטור גבוהה (RLC נמוך במיוחד , במיוחד ה-R ) , אין כמעט השפעה של ה-RLC של הכבל על התוצאה הסופית , ומכאן גם אין השפעה של גאומטריית הכבל על הצליל , וכמסקנה סופית - לא ניתן לשמוע הבדלים בין כבלים - צטערת בשביל כל האודיופילים "מדמיני כבלים" (במגברי הספק טרנזיסטוריים - לא שפופרתיים) .

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אוקיי תודה , אז כנראה שאלך בסוף על חיווט דק יותר.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”