איך להקים רשת לכ-20 מחשבים
שלום לכולם,
יש לנו משרד מתחת לבית שיש בו 10 מחשבים ובבית עצמו יש בערך 6-7 מחשבים, יש לנו כרגע רשת קיימת, אבל הרשת הזו עובדת על הפנים ובנויה בצורה הכי לא נכונה שיכולה להיות.
המודם של האינטרנט נמצא בבית למעלה ואיתו גם הראוטר האלחוטי.
בנוסף יש לנו במשרד את התוכנה של הניהול לקוחות, כרגע היא יושבת על מחשב מסויים וכל המחשבים ניגשים אל התוכנה דרך המחשב הזה, מה שאומר שאם המחשב הזה לא עובד אז גם התוכנה לא עובדת, בנוסף לזה התוכנה גם עובדת לאט מאוד במחשבים האחרים בגלל שבשביל לטעון נתונים הם מתחברים למחשב הראשי ועובדים דרכו.
אני רוצה שהתוכנה תשב באיזה מקום שכל המחשבים יוכלו לגשת אליה וזה עדיין יעבוד מהר וכמו שצריך ובנוסף אני לא רוצה שהמחשבים האחרים יהיו תלויים במחשב מסויים שאם במקרה וקרה לו משהו והוא לא עובד אז כל המחשבים יהיו מושפעים מזה..
אני רוצה שכל המחשבים גם בבית וגם במשרד יהיו על אותה הרשת.
מה הדרך הנכונה לעשות את זה? יש לי כבר כבלי רשת עוברים בכל המקומות וגם כולם מגיעים למקום מסויים אז מהבחינה הזו אני חושב שאני מסודר. לגבי האב או סוויץ או משהו כזה, אני לא בדיוק יודע מה אני צריך והייתי רוצה יעוץ לגבי זה, מה בדיוק אני צריך ואיך אני עושה את זה..
תודה רבה לכולם!
יש לנו משרד מתחת לבית שיש בו 10 מחשבים ובבית עצמו יש בערך 6-7 מחשבים, יש לנו כרגע רשת קיימת, אבל הרשת הזו עובדת על הפנים ובנויה בצורה הכי לא נכונה שיכולה להיות.
המודם של האינטרנט נמצא בבית למעלה ואיתו גם הראוטר האלחוטי.
בנוסף יש לנו במשרד את התוכנה של הניהול לקוחות, כרגע היא יושבת על מחשב מסויים וכל המחשבים ניגשים אל התוכנה דרך המחשב הזה, מה שאומר שאם המחשב הזה לא עובד אז גם התוכנה לא עובדת, בנוסף לזה התוכנה גם עובדת לאט מאוד במחשבים האחרים בגלל שבשביל לטעון נתונים הם מתחברים למחשב הראשי ועובדים דרכו.
אני רוצה שהתוכנה תשב באיזה מקום שכל המחשבים יוכלו לגשת אליה וזה עדיין יעבוד מהר וכמו שצריך ובנוסף אני לא רוצה שהמחשבים האחרים יהיו תלויים במחשב מסויים שאם במקרה וקרה לו משהו והוא לא עובד אז כל המחשבים יהיו מושפעים מזה..
אני רוצה שכל המחשבים גם בבית וגם במשרד יהיו על אותה הרשת.
מה הדרך הנכונה לעשות את זה? יש לי כבר כבלי רשת עוברים בכל המקומות וגם כולם מגיעים למקום מסויים אז מהבחינה הזו אני חושב שאני מסודר. לגבי האב או סוויץ או משהו כזה, אני לא בדיוק יודע מה אני צריך והייתי רוצה יעוץ לגבי זה, מה בדיוק אני צריך ואיך אני עושה את זה..
תודה רבה לכולם!
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לגבי התכנה שלך - זה מאוד משנה איך היא עובדת. האם זה תצורה של client/server, או שאתה ניגש דרך שיתוף רשת למחשב שעליו התכנה נמצאת ומריץ אותה ככה? אם זה בשיטה השניה, אז זה באמת דרך על הפנים לעבוד.
אני מניח שלתכנה הזו יש איזשהו דטהבייס כלשהו גם. עדיף לך מחשב חזק עם מספיק זכרון שיכול לסחוב על עצמו דטהבייס ולאפשר גישת multi-user נורמלית. לגבי זה תברר עם הספק שלך התכנה. לגבי שאר הרשת, אתה צריך איזשהו סוויץ' באמת, אפילו שניים - אחד בכל קומה.
אני מניח שלתכנה הזו יש איזשהו דטהבייס כלשהו גם. עדיף לך מחשב חזק עם מספיק זכרון שיכול לסחוב על עצמו דטהבייס ולאפשר גישת multi-user נורמלית. לגבי זה תברר עם הספק שלך התכנה. לגבי שאר הרשת, אתה צריך איזשהו סוויץ' באמת, אפילו שניים - אחד בכל קומה.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
עם כל הכבוד לפורום המכובד הזה, ויש פה הרבה אנשים יודעי דבר אני חושב שעליך לפנות לבעל מקצוע.
מכיוון שמדובר בעסק, ועוד עם 10 מחשבים זה עסק לא קטן יחסית, יש חשיבות רבה ליציבות המערכת ולגיבוי וזמינות המידע.
תזמין איש מקצוע שייתן חוות דעת מקצועית וכמה אפשרויות.
אולי הוא גם יוכל לפתוח לכם רעיונות חדשים, להקל או לייעל את קצב העבודה ולהציע מערכת שתהיה גמישה לכמות המחשבים כך שאם בהמשך תגדלו ו\או תגדל כמות המחשבים תוכלו רק "להשלים" את המערכת ולא להחליף הכל.
הזול עולה ביותר. במיוחד במיוחד כשמדובר בעסק.
מכיוון שמדובר בעסק, ועוד עם 10 מחשבים זה עסק לא קטן יחסית, יש חשיבות רבה ליציבות המערכת ולגיבוי וזמינות המידע.
תזמין איש מקצוע שייתן חוות דעת מקצועית וכמה אפשרויות.
אולי הוא גם יוכל לפתוח לכם רעיונות חדשים, להקל או לייעל את קצב העבודה ולהציע מערכת שתהיה גמישה לכמות המחשבים כך שאם בהמשך תגדלו ו\או תגדל כמות המחשבים תוכלו רק "להשלים" את המערכת ולא להחליף הכל.
הזול עולה ביותר. במיוחד במיוחד כשמדובר בעסק.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
tvholic צודק לגמרי. אני מאוד בעד בעל מקצוע לדבר כזה
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
מומלץ לפנות לספק האינטרנט ולרכוש דרכם SBOX של חברת CHECKPOINT ל 25 משתמשים או UNLIMITED בהתאם לצורך,
מאוד אמין ויציב וכולל בתוכו FIREWALL מובנה.
בנוסף תקבל תמיכה מרחוק על כל דבר ברשת מספק האינטרנט.
מאוד אמין ויציב וכולל בתוכו FIREWALL מובנה.
בנוסף תקבל תמיכה מרחוק על כל דבר ברשת מספק האינטרנט.
- Smartnetworks
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 203
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 16 פעמים
- יצירת קשר:
כדי לעזור למשתמשים שמחפשים פתרון לבעיה דומה...