נתקעתי בלי טלויזיה, ועכשיו אני לא יודעת מה לקנות.
לפני איזה חודש החלטתי במזל טוב להחליף טלויזיה. את הישנה (טלויזיה CRT עתיקה) מסרתי, ואחרי עלעול באינטרנט התבייתתי על פנסוניק THL42E30. למה?
- כי המחיר סביר.
- כי יש חיבור לאינטרנט עם DLNA שיאפשר להזרים סרטים מהמחשב (לא צריכה אלחוטי).
- כי יש לי עוד מקודם ממיר עידן פלוס אז אני לא צריכה אחד מובנה.
- כי לא ממש מעניין אותי עברית בטלויזיה או אפליקציות (אולי יוטיוב).
- כי לא מעניין אותי 3D.
- כי היו המלצות מעולות על איכות התמונה, זויות הצפיה וכו' באינטרנט.
- כי היא משווקת עם פנל IPS שהוא איכותי ואמין וזויות צפיה כבר אמרתי וכו'.
כלומר, בשביל המחיר הזה, הייתי מוכנה להקריב עברית ואפליקציות וכו' לטובת איכות הטלויזיה כטלויזיה.
הזמנתי. ההזמנה התעכבה בגלל החגים, ואתמול - אחרי חודש - התקשרו אלי ובסופו של דבר אמרו לי שהדגם הזה כבר לא מסופק עם פאנל IPS כי הוא ישן ומייצרים אותו עכשיו רק בסין או שקר כלשהו. בקיצור, בלי הפאנל אני לא רוצה אותו, ביטלתי את ההזמנה.
עכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות הלאה. אני בלי טלויזיה כרגע והמטרה היא להשיג טלויזיה לפני 17 באוקטובר.
* האם כדאי לי לחפש חנות אחרת שמוכרת את הדגם הזה של פנסוניק, אולי עדיין קיים במלאי עם פאנל IPS?
* כדאי אולי פנסוניק אחר? מעיון כאן בפורום הבנתי שהחדשות יותר ב־42 אינץ' פחות מרשימות מבחינת האיכות על אף שיש להן פאנל IPS.
* טלויזיה של חברה אחרת? איזו טלויזיה איכותית יש בטווח מחירים של עד 4000 ש"ח בהינתן כל השיקולים שלי לעיל? איך אני יודעת מראש, לפני האספקה, איזה פאנל יש בדגם כלשהו של LG למשל? ואם האיכות של התמונה וזויות הצפיה הן טובות וכו'? אין מספיק סקירות בארץ.
* אחד הדברים שהמוכר מאותה חנות חירטט לי הוא שלסמסונג יש משהו שנקרא "פאנל X" שהוא יותר טוב מ־IPS. יש חיה כזו? איך יודעים איזה פאנל יש בסמסונגים?
- כי המחיר סביר.
- כי יש חיבור לאינטרנט עם DLNA שיאפשר להזרים סרטים מהמחשב (לא צריכה אלחוטי).
- כי יש לי עוד מקודם ממיר עידן פלוס אז אני לא צריכה אחד מובנה.
- כי לא ממש מעניין אותי עברית בטלויזיה או אפליקציות (אולי יוטיוב).
- כי לא מעניין אותי 3D.
- כי היו המלצות מעולות על איכות התמונה, זויות הצפיה וכו' באינטרנט.
- כי היא משווקת עם פנל IPS שהוא איכותי ואמין וזויות צפיה כבר אמרתי וכו'.
כלומר, בשביל המחיר הזה, הייתי מוכנה להקריב עברית ואפליקציות וכו' לטובת איכות הטלויזיה כטלויזיה.
הזמנתי. ההזמנה התעכבה בגלל החגים, ואתמול - אחרי חודש - התקשרו אלי ובסופו של דבר אמרו לי שהדגם הזה כבר לא מסופק עם פאנל IPS כי הוא ישן ומייצרים אותו עכשיו רק בסין או שקר כלשהו. בקיצור, בלי הפאנל אני לא רוצה אותו, ביטלתי את ההזמנה.
עכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות הלאה. אני בלי טלויזיה כרגע והמטרה היא להשיג טלויזיה לפני 17 באוקטובר.
* האם כדאי לי לחפש חנות אחרת שמוכרת את הדגם הזה של פנסוניק, אולי עדיין קיים במלאי עם פאנל IPS?
* כדאי אולי פנסוניק אחר? מעיון כאן בפורום הבנתי שהחדשות יותר ב־42 אינץ' פחות מרשימות מבחינת האיכות על אף שיש להן פאנל IPS.
* טלויזיה של חברה אחרת? איזו טלויזיה איכותית יש בטווח מחירים של עד 4000 ש"ח בהינתן כל השיקולים שלי לעיל? איך אני יודעת מראש, לפני האספקה, איזה פאנל יש בדגם כלשהו של LG למשל? ואם האיכות של התמונה וזויות הצפיה הן טובות וכו'? אין מספיק סקירות בארץ.
* אחד הדברים שהמוכר מאותה חנות חירטט לי הוא שלסמסונג יש משהו שנקרא "פאנל X" שהוא יותר טוב מ־IPS. יש חיה כזו? איך יודעים איזה פאנל יש בסמסונגים?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
בסמסונג יש פאנל S-PVA שהוא וריאציה של סמסונג לפאנלי VA.
ל LG יש רק פאנלי IPS במסכים שלהם מהשנים האחרונות. הם היצרנים של זה והם קוראים לזה S-IPS (בניגוד ל IPS-Alpha של פנסוניק).
ב 42" בטוח תוכלי למצוא טלויזיה איכותית בתקציב שלך.
לדוגמא: LG LA621. עם התמקחות אולי תוכלי אפילו להשיג LA660 בתקציב שלך.
או פנסוניק THL42ET5M (שהוא נראה לי דגם חדש יותר של מה שהתחלת איתו, ה E30).
ל LG יש רק פאנלי IPS במסכים שלהם מהשנים האחרונות. הם היצרנים של זה והם קוראים לזה S-IPS (בניגוד ל IPS-Alpha של פנסוניק).
ב 42" בטוח תוכלי למצוא טלויזיה איכותית בתקציב שלך.
לדוגמא: LG LA621. עם התמקחות אולי תוכלי אפילו להשיג LA660 בתקציב שלך.
או פנסוניק THL42ET5M (שהוא נראה לי דגם חדש יותר של מה שהתחלת איתו, ה E30).
THL42E30 , סידרה 30 מזמן עברה מהעולם ואני בספק אם ניתן להשיג למכירה אחת שכזו.
נסה סדרה 50 (במחיר טוב) או בסדרה החדשה 60 (וריאציה עם הספרה 6).
נסה סדרה 50 (במחיר טוב) או בסדרה החדשה 60 (וריאציה עם הספרה 6).
נערך לאחרונה על ידי madror ב 26/09/2013 2:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
היי,
E30 אחלה טלוויזיה, אך כבר שנתיים לא נמצאת בחנויות. הדגם הנוכחי E6 לא משווק בישראל.
42'' הכי מומלצת היום בלי תלת ממד היא סדרה 6 של סוני, דגם KDL-42W653.
יש לה פאנל AOU איכותי (כמו של ה-E6) שנותן שחורים מצויינים (יותר מסדרה 8!).
תמיכה בכתוביות עברית. חיבור רשת אלחוטי.
טיונר עידן בשיטת DVB-T2 (חשוב!). הקלטה לכונן חיצוני ועוד...אך בראש ובראשונה איכות התמונה המעולה.
את יכולה לקרוא עליה בקישור
http://www.trustedreviews.com/sony-brav ... _TV_review
הטלוויזיה קיימת גם בצבע כסף (דגם W654). בהצלחה
E30 אחלה טלוויזיה, אך כבר שנתיים לא נמצאת בחנויות. הדגם הנוכחי E6 לא משווק בישראל.
42'' הכי מומלצת היום בלי תלת ממד היא סדרה 6 של סוני, דגם KDL-42W653.
יש לה פאנל AOU איכותי (כמו של ה-E6) שנותן שחורים מצויינים (יותר מסדרה 8!).
תמיכה בכתוביות עברית. חיבור רשת אלחוטי.
טיונר עידן בשיטת DVB-T2 (חשוב!). הקלטה לכונן חיצוני ועוד...אך בראש ובראשונה איכות התמונה המעולה.
את יכולה לקרוא עליה בקישור
http://www.trustedreviews.com/sony-brav ... _TV_review
הטלוויזיה קיימת גם בצבע כסף (דגם W654). בהצלחה
תודה על התגובות. באמת חבל. 
אגב, מישהו יודע להגיד מה ההבדל בין דגם של פנסוניק עם או בלי M בסוף?
הפנסוניק THL42ET5M נראית נחמדה ויש ביקורות טובות אבל יש בה יותר פיצ'רים ממה שאני צריכה... כלומר תלת מימד ואינטרנט אלחוטי. איך איכות התמונה וזויות הצפיה שלה בתור טלויזיה פרופר? מישהו ראה בעיניו? אני שואלת כי למשל היו כאן בפורום ביקורות צוננות על 42E5M ביחס לE30 אף על פי שהיא יותר חדשה.
הטלויזיות LG שציינת, freedom_il, מתחילות מ־4200 ש"ח ואני מחפשת מתחת ל־4000.
madror - מה זאת אומרת סדרה 50? אני רואה רק 5 ו־5M.
לגבי סדרה 60 לא מצאתי מישהו שמוכר טלויזיות מהסידרה הזו. בכל אופן נראה לי מהתיאורים שלה שויתרו על חיבורי הקומפוננט לחלוטין, ואני לא רוצה לגמרי לוותר על המכשירים הקיימים אצלי.
אגב, מישהו יודע להגיד מה ההבדל בין דגם של פנסוניק עם או בלי M בסוף?
הפנסוניק THL42ET5M נראית נחמדה ויש ביקורות טובות אבל יש בה יותר פיצ'רים ממה שאני צריכה... כלומר תלת מימד ואינטרנט אלחוטי. איך איכות התמונה וזויות הצפיה שלה בתור טלויזיה פרופר? מישהו ראה בעיניו? אני שואלת כי למשל היו כאן בפורום ביקורות צוננות על 42E5M ביחס לE30 אף על פי שהיא יותר חדשה.
לגבי סדרה 60 לא מצאתי מישהו שמוכר טלויזיות מהסידרה הזו. בכל אופן נראה לי מהתיאורים שלה שויתרו על חיבורי הקומפוננט לחלוטין, ואני לא רוצה לגמרי לוותר על המכשירים הקיימים אצלי.
אכן לזו הכוונה , בסדרה "הישנה" סידרת 50 של פאנסוניק.herouth כתב:תודה על התגובות. באמת חבל.
....
http://www.pompa.co.il/pl_product~THL42ET5M~58~350.htm
דרך אגב , למה לא ללכת על פלאסמה ?
בתקציב סביב ה 4000 שקל + , ישנם דגמים מעולים , בוודאי אם חשובה זווית הצפייה.
הנה אחת מומלצת (אם כי חורגת את התקציב וגודל הצפייה
http://www.pompa.co.il/pl_product~THP50S60~58~350.htm
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

המחיר בזאפ לא מייצג. בד"כ אפשר להשיג 10% פחות ממה שכתוב שם עם מיקוח בחנות או שתיים. בד"כ אפילו בטלפון בחנויות רציניות שמתמחות במכירה ברשת (בחיפה יש את lastprice ו elctroshop לדוגמא) אפשר לדבר על המחיר.herouth כתב:
...
5 זה 50 ו 6 זה 60. פנסוניק מבלבלים את הלקוחות שלהם קצת, זה הכל.herouth כתב:
madror - מה זאת אומרת סדרה 50? אני רואה רק 5 ו־5M....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
asaf23, תודה. לא ראיתי את התגובה שלך לפני שפרסמתי את התגובה שלי אתמול בלילה. הסוני נראית נחמדה והביקורות טובות אבל היא גם מחוץ לטווח המחירים וגם הפאנל הוא בכל זאת פאנל VA. הסלון שלי קצת מעאפן וזויות הצפיה די משמעותיות.
madror, לגבי פלאזמה, המממ... בזאפ מצאתי רק דגמים ב־8000 ש"ח ומעלה. ב־kama מצאתי רק מספר מצומצם של דגמים שרק אחד מהם FULL HD. יש מקומות אחרים שבהם אפשר להתרשם מהדגמים שיש בשוק? אני גם לא כל כך מתלהבת מפלאזמות מבחינה זו שהמכשיר גדול וכבד וצורך הרבה חשמל.
freedom_il, טוב, התמקחויות בחנויות פיזיות זה לא בדיוק ההתמחות שלי ובטלפון עוד פחות. אין לי מושג איך אנשים עושים את זה. ברשתות (נניח שקם אלקטריק או מחסני חשמל) המוכרים מחוייבים לרשת ולא יכולים לרדת במחיר ביותר ממאה-מאתיים ש"ח (תלוי במוצר כמובן) שהם הביאו בחשבון מלכתחילה, ובחנויות קטנות אף פעם אין את מה שאני צריכה.
madror, לגבי פלאזמה, המממ... בזאפ מצאתי רק דגמים ב־8000 ש"ח ומעלה. ב־kama מצאתי רק מספר מצומצם של דגמים שרק אחד מהם FULL HD. יש מקומות אחרים שבהם אפשר להתרשם מהדגמים שיש בשוק? אני גם לא כל כך מתלהבת מפלאזמות מבחינה זו שהמכשיר גדול וכבד וצורך הרבה חשמל.
freedom_il, טוב, התמקחויות בחנויות פיזיות זה לא בדיוק ההתמחות שלי ובטלפון עוד פחות. אין לי מושג איך אנשים עושים את זה. ברשתות (נניח שקם אלקטריק או מחסני חשמל) המוכרים מחוייבים לרשת ולא יכולים לרדת במחיר ביותר ממאה-מאתיים ש"ח (תלוי במוצר כמובן) שהם הביאו בחשבון מלכתחילה, ובחנויות קטנות אף פעם אין את מה שאני צריכה.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

הבעיה הכי גדולה שצריכה להיות לך עם פלאזמות היא סלון מואר. אם יש לך הרבה אור בסלון ושעות הצפייה הן ביום אז רדי מפלאסמה. אם את יכולה להרשות לעצמך פלאסמה מכל הבחינות אז ה 50S60 שהומלצה קודם מצויינת.herouth כתב:asaf23, תודה. לא ראיתי את התגובה שלך לפני שפרסמתי את התגובה שלי אתמול בלילה. הסוני נראית נחמדה והביקורות טובות אבל היא גם מחוץ לטווח המחירים וגם הפאנל הוא בכל זאת פאנל VA. הסלון שלי קצת מעאפן וזויות הצפיה די משמעותיות.
freedom_il, טוב, התמקחויות בחנויות פיזיות זה לא בדיוק ההתמחות שלי ובטלפון עוד פחות. אין לי מושג איך אנשים עושים את זה. ברשתות (נניח שקם אלקטריק או מחסני חשמל) המוכרים מחוייבים לרשת ולא יכולים לרדת במחיר ביותר ממאה-מאתיים ש"ח (תלוי במוצר כמובן) שהם הביאו בחשבון מלכתחילה, ובחנויות קטנות אף פעם אין את מה שאני צריכה....
בקשר למיקוח -
1. "מה המחיר הכי טוב שאת/ה יכול לתת לי על הדגם XXX."
2. "יש לי רק 3500 ש"ח ואני הייתי רוצה לקנות את המסך הזה XXX. את/ה יכול/ה לבדוק מה אפשר לעשות?/מה אפשר לעשות מול היבואן?"
לפעמים אחרי המשפט הראשון וקצת תיקתוקים במחשבון (עאלק) המוכרים כבר יתנו מחיר טוב שימצא חן בעינייך.
במשפט השני תוכלי אפילו לשפר ויש מצב שיצטרכו לחזור אליך אחרי כי יש כאלה מוכרים שבאמת מנסים לסחוט את המשווקים של היבואן עוד קצת.
בכוונה תציגי את התקציב שלך נמוך יותר ובסוף "תגרדי" עוד כמה מאות שקלים שכאילו אין לך.
מקווה שעזרתי.
נערך לאחרונה על ידי freedom_il ב 26/09/2013 14:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
לדעתי קנייה עושים לטווח ארוך. בשביל עוד 500 שקל הייתי הולך על מוצר איכותי, במיוחד שאפשר לחלק לתשלומים.
אבל אם התקציב לחוץ יש לך את ה-LG דגם 542 והסמסונג דגם F-5000 שלא כוללות תלת ממד ונותנות אחלה תמורה.
אבל אם התקציב לחוץ יש לך את ה-LG דגם 542 והסמסונג דגם F-5000 שלא כוללות תלת ממד ונותנות אחלה תמורה.
תודה, freedom_il, גם על הטיפ וגם לגבי הסלון המואר, שכן הסלון שלי בהחלט מואר. זו היתה בעיה אפילו בתקופת ה־CRT.
asaf23, גם ככה אני מתכוונת לחלק לתשלומים, ומבחינתי זו חריגה מאוד רצינית מההתנהלות הרגילה שלי (אני חיה באפס חובות וקונה הכל מכסף שיש לי ולא מכסף שאולי יהיה). הסוני שאתה ממליץ עליה באמת נראית אטרקטיבית, ואם היא היתה עם פאנל IPS אז באמת הייתי אולי אומרת יאללה, עוד קצת, אבל אני די חוששת מעניין זויות הצפיה. ברור שהקניה היא לטווח ארוך. הטלויזיה הקודמת היתה ברשותי בערך משנת 2002, עוד כשעשו טלויזיות יפניות ביפן...
asaf23, גם ככה אני מתכוונת לחלק לתשלומים, ומבחינתי זו חריגה מאוד רצינית מההתנהלות הרגילה שלי (אני חיה באפס חובות וקונה הכל מכסף שיש לי ולא מכסף שאולי יהיה). הסוני שאתה ממליץ עליה באמת נראית אטרקטיבית, ואם היא היתה עם פאנל IPS אז באמת הייתי אולי אומרת יאללה, עוד קצת, אבל אני די חוששת מעניין זויות הצפיה. ברור שהקניה היא לטווח ארוך. הטלויזיה הקודמת היתה ברשותי בערך משנת 2002, עוד כשעשו טלויזיות יפניות ביפן...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

LG 42LN570Y היא "מתחת" ל LA621 בליין של 2013 של LG.
אני בטוח שאת יכולה להשיג את ה LA621 או את הפנסוניק בתקציב שציינת ואני גם חושב ששווה להתאמץ בשביל זה. מדובר על איכות תמונה טובה יותר ופאנל טוב יותר בנוסף לפיצ'רים של הסמארט וכל זה.
אני בטוח שאת יכולה להשיג את ה LA621 או את הפנסוניק בתקציב שציינת ואני גם חושב ששווה להתאמץ בשביל זה. מדובר על איכות תמונה טובה יותר ופאנל טוב יותר בנוסף לפיצ'רים של הסמארט וכל זה.
תודה, freedom_il. ברור שהיא נמצאת ברמה יותר גבוהה, אבל זה מן הסתם בגלל התלת-מימד. מנין שיש לה פאנל טוב יותר? שניהם פאנל IPS, שניהם 200MHz לפי המפרט. וה־621 הוא דגם של 2012, לא?
אני ממש ממש לא רוצה לשלם סתם מאות שקלים על תלת מימד. אין שום סיכוי שאני אזדקק לזה, גם לא בעוד 3 או 5 שנים.
אני ממש ממש לא רוצה לשלם סתם מאות שקלים על תלת מימד. אין שום סיכוי שאני אזדקק לזה, גם לא בעוד 3 או 5 שנים.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

נראה לי שאת צודקת ואני התבלבלתי בין 570 ל 530. חוץ מזה כל הדגמים האלה, כולל 621 (שנקראת באירופה 620) הם של 2013:
http://www.flatpanelshd.com/article.php ... 1364794989
ב 42" באמת אין כזה טעם ב 3D אבל בגודל גדול יותר לא הייתי מוותר על זה כל כך מהר.
אני הייתי ממליץ לך לבדוק בחנות אם יש הבדל באיכות התמונה בין 570 ל 621. אם את לא רואה הבדל, אולי באמת ה 570 הוא המסך בשבילך.
חוץ מזה, תמיד יש את הפנסוניק THL42ET5M שהאמת נראית ממש טוב ומתמודדת עם תנועה מאוד יפה (ראיתי לפני מספר חודשים כמה דקות של משחק טניס והיא התמודדה עם התנועה והצבעים ממש טוב).
http://www.flatpanelshd.com/article.php ... 1364794989
ב 42" באמת אין כזה טעם ב 3D אבל בגודל גדול יותר לא הייתי מוותר על זה כל כך מהר.
אני הייתי ממליץ לך לבדוק בחנות אם יש הבדל באיכות התמונה בין 570 ל 621. אם את לא רואה הבדל, אולי באמת ה 570 הוא המסך בשבילך.
חוץ מזה, תמיד יש את הפנסוניק THL42ET5M שהאמת נראית ממש טוב ומתמודדת עם תנועה מאוד יפה (ראיתי לפני מספר חודשים כמה דקות של משחק טניס והיא התמודדה עם התנועה והצבעים ממש טוב).
שוב תודה, freedom_il. תיכף ארד לחנות סמוכה שיש בה מגוון של מסכי LG ואסתכל בעצמי. לגבי הפנסוניק, תודה, חשוב לי לקבל דעה ממישהו שראה בעיניו, אם כי גם זו טלויזיה תלת-מימד. מצד שני באמת נתוני הפאנל שלה טובים מהדגם הלא-תלת-מימד אם הבנתי נכון.
מה היתרון בתלת-מימד במסך גדול יותר? אבהיר כאן, שאני בכלל לא צופה בסרטים. פרופיל הצפיה שלי לא שגרתי: מהתוכניות המשודרות ב"אויר" אני צופה רק במשחקים של מכבי ביורוליג ובאירועי ספורט גדולים, ולפעמים בחדשות כשיש אירוע. יתר הצפיה שלי מסתכם בסדרות יפניות. לעתים נדירות אני צופה בסרט, וגם אז מדובר בסרט יפני. מעבר לזה אני צריכה את הטלויזיה בשביל לערוך הדגמות של תמונות, קטעי יוטיוב וכו' לקבוצות לימוד שמתארחות אצלי.
מה היתרון בתלת-מימד במסך גדול יותר? אבהיר כאן, שאני בכלל לא צופה בסרטים. פרופיל הצפיה שלי לא שגרתי: מהתוכניות המשודרות ב"אויר" אני צופה רק במשחקים של מכבי ביורוליג ובאירועי ספורט גדולים, ולפעמים בחדשות כשיש אירוע. יתר הצפיה שלי מסתכם בסדרות יפניות. לעתים נדירות אני צופה בסרט, וגם אז מדובר בסרט יפני. מעבר לזה אני צריכה את הטלויזיה בשביל לערוך הדגמות של תמונות, קטעי יוטיוב וכו' לקבוצות לימוד שמתארחות אצלי.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

מרחק צפייה אופטימלי במסך 3D הוא גובה המסך * 4. במסך 42" גובה המסך הוא כ 50 ס"מ בערך מה שאומר שצריך לשבת כ 2 מ' מהמסך. בנוסף ככל שהמסך קטן יותר, תחושת העומק קטנה יותר גם אם יושבים קרוב.
טוב, עשיתי סיור בכמה חנויות להתרשם מהטלויזיות. והמסקנות הן:
עדכון: מצאתי את הסוני ב4220 ש"ח, הזמנתי. תודה לכל המסייעים. נקווה שהפעם לא יתקשרו מהאתר לספר לי סיפורי סבתא.
- ראשית, עלי לאכול את הכובע: הסוני שעליה המליץ asaf23 היא באמת בשתי דרגות מעל פנסוניק ו־LG, לא רק מבחינת תמונה, אלא גם מבחינת זויות צפיה. לא יודעת ממה הם עושים את הפאנל שלהם, אבל התמונה חדה ומצויינת אפילו כשכמעט עומדים מאחוריה.
הבעיה היא, כמובן, שהמחיר הכי טוב שיש לי עליה הוא 4600 ש"ח. - אחריה, הבאה בתור היא דווקא ה־LG ולא הפנסוניק, אם כי צריך לסייג את זה בכך שפשוט לא היה בתצוגה בדיוק את הדגמים שדובר עליהם, בשום גודל, בשלוש חנויות. אז כל מה שהיה לי זה להתרשם באופן כללי מפנסוניק ומ־LG, ובכל המקרים הפנסוניק היו דהויות, וה־LG קצת יותר טובות, גם מבחינת זויות הצפיה.
עדכון: מצאתי את הסוני ב4220 ש"ח, הזמנתי. תודה לכל המסייעים. נקווה שהפעם לא יתקשרו מהאתר לספר לי סיפורי סבתא.