אני מקווה שאני שואל את השאלה שלי במקום הנכון. אני טירון בתחום וצריך עזרה עם מספר שאלות.
יש לי ממיר HD total מקליט של יס, טלוויזיה HD התומכת ב-1080p ו-DVD מקליט משולב עם וידאו, ישן של LG עם יציאות RCA בלבד (ללא HDMI).
הממיר של יס מחובר ל-DVD המקליט עם חיבור RCA (אדום, לבן, צהוב) כדי להקליט תכנים ממנו, אבל האיכות יוצאת גרועה, התמונה מטושטשת, מרוחה וחתוכה מ-4 הכיוונים שלה. אין לי אפשרות שה-DVD המקליט יקבל תמונת HD כי אין לי חיבור כזה. טכנאי של יס שהיה אצלי אמר שזו בעיה ידועה ביס שהממיר מוציא SCART לא איכותי ואין מה לעשות עם זה...
כדי לפתור את הבעיה, חשבתי לקנות DVD מקליט HD. רציתי לדעת האם המכשיר יודע לעשות את ההמרה המתאימה? הכוונה לקבל תמונה באיכות HD 1080P ולהקליט באיכות DVD. אני יודע שהרזולוציה לא תואמת, אבל האם המכשיר יודע לעשות את ההמרה ולהקליט את התמונה שלא תהיה חתוכה ובאיכות ממש טובה, לפחות קרובה לאיכות HD המשודרת?
אם קיים מכשיר כזה, אתם יכולים להמליץ לי על דגם?
שאלה נוספת, אם כבר החלטתי לקנות DVD מקליט HD, אז רציתי לדעת האם יש לי אפשרות להקליט באיכות HD? האם אני אצטרך דיסקים גדולים יותר? (אני מניח ש-4GB לא יספיקו לסרט של 2-3 שעות...) ואם כן, אז איזה ומה עלותם פחות או יותר?
אני מתנצל אם השאלות קצת טיפשיות, אני ממש לא יודע כלום בתחום הזה...
תודה רבה לעוזרים, חג שמח ושנה טובה לכולם!