התלבטות גורלית בין פיוניר 42MXE-10 לבין פנסוניק 42PHD8
חברים שלום,
אני עומד בפני רכישת אחד המסכים הבאים:
1. פיוניר 42MXE-10 - זהו דגם המוגדר ע"י פיוניר כמסך פלזמה "מקצועי" ומיועד גם לעבודה עם מחשבים.
2. פנסוניק 42PHD8.
3. הדגם החדש של פיוניר (הוצג בתערוכה) - 427 (להבדיל מה-4270).
בצפייה ראש מול ראש, בחיבור למקור JD, הפנסוניק נראית לי כזו שהניבה תמונה חדה יותר ובעלת ניגדויות טובה יותר. מישהו יודע איך נראית תמונה בחיבור - COMP רגיל של HOT?
למסך ה-42MXE-10 אפשרויות כיוונון מדהימות אולם צריך להמצא מאוד ואני לא בטוח שניתן להיגע לאותה איכות תמונה כמו בפנסוניק. כמו כן הוא נעדר את הפיניש היפה ומעוצב בסגנון "תעשייתי" יותר.
עם זאת הטכנולוגיה של פיוניר "נחשבת" יותר והמסך המסויים הזה קיבלת תשבוחות רבות כולל זו של עופר לאור.
מה דעתכם?בהנחה והעלות אינה שיקול.
אשמח גם לקבל חוות דעת מקצועית המתייחסת לטכנולוגיות של שני המסכים. אני חפץ לקבל החלטה במהירות. תודה לחברי הפורום,
אורי
אני עומד בפני רכישת אחד המסכים הבאים:
1. פיוניר 42MXE-10 - זהו דגם המוגדר ע"י פיוניר כמסך פלזמה "מקצועי" ומיועד גם לעבודה עם מחשבים.
2. פנסוניק 42PHD8.
3. הדגם החדש של פיוניר (הוצג בתערוכה) - 427 (להבדיל מה-4270).
בצפייה ראש מול ראש, בחיבור למקור JD, הפנסוניק נראית לי כזו שהניבה תמונה חדה יותר ובעלת ניגדויות טובה יותר. מישהו יודע איך נראית תמונה בחיבור - COMP רגיל של HOT?
למסך ה-42MXE-10 אפשרויות כיוונון מדהימות אולם צריך להמצא מאוד ואני לא בטוח שניתן להיגע לאותה איכות תמונה כמו בפנסוניק. כמו כן הוא נעדר את הפיניש היפה ומעוצב בסגנון "תעשייתי" יותר.
עם זאת הטכנולוגיה של פיוניר "נחשבת" יותר והמסך המסויים הזה קיבלת תשבוחות רבות כולל זו של עופר לאור.
מה דעתכם?בהנחה והעלות אינה שיקול.
אשמח גם לקבל חוות דעת מקצועית המתייחסת לטכנולוגיות של שני המסכים. אני חפץ לקבל החלטה במהירות. תודה לחברי הפורום,
אורי
קראת את המאמר של עופר לאור על הפיוניר הנ''ל?
האם תהיה מסוגל לכייל אותה ברמות הגבוהות האלו עם ציוד תואם?
זה מסך מאוד יחודי שאם לא תידע לנצל את הפוטנציאל שלו -יצא שכרך בהפסדך....
אני הייתי מתלבט בין פיוניר לפאנסוניק במסכים הרגילים שלהם...ולדעתי כאן מנצח הפאנסוניק בפוטו-פיניש בנקודות מעטות שמתבטאות בשחורים טובים יותר וחוסר גרעיניות בשידורי טלויזיה רגילים...
לפיוניר יש את הפאסון שלה !וגם תמונה סופר איכותית ,אוליי הטובה ביותר ממקור איכותי.
האם תהיה מסוגל לכייל אותה ברמות הגבוהות האלו עם ציוד תואם?
זה מסך מאוד יחודי שאם לא תידע לנצל את הפוטנציאל שלו -יצא שכרך בהפסדך....
אני הייתי מתלבט בין פיוניר לפאנסוניק במסכים הרגילים שלהם...ולדעתי כאן מנצח הפאנסוניק בפוטו-פיניש בנקודות מעטות שמתבטאות בשחורים טובים יותר וחוסר גרעיניות בשידורי טלויזיה רגילים...
לפיוניר יש את הפאסון שלה !וגם תמונה סופר איכותית ,אוליי הטובה ביותר ממקור איכותי.
052-4200610
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני בחרתי ב-MXE10 מהמון סיבות.
טכנולוגית, הוא המסך המתקדם ביותר ב-42" ובהרבה. ניתן לכייל אותו טוב יותר, יש לו יותר פרמטרים, הוא מתמודד טוב יותר עם 50 הרץ מאשר כל שאר המסכים, ומאפשר גם להגיע ל-NATIVE RESOLUTION בשני הקצבים החשובים ביותר (50 ו-60HZ).
הוא לא מושלם ומבחינה חיצונית נראה פשוט מדי, אבל למי שזקוק לפיצ'רים הללו, אין בכלל מה לדבר, המסך הזה הוא שתי רמות מעל כל השאר...
טכנולוגית, הוא המסך המתקדם ביותר ב-42" ובהרבה. ניתן לכייל אותו טוב יותר, יש לו יותר פרמטרים, הוא מתמודד טוב יותר עם 50 הרץ מאשר כל שאר המסכים, ומאפשר גם להגיע ל-NATIVE RESOLUTION בשני הקצבים החשובים ביותר (50 ו-60HZ).
הוא לא מושלם ומבחינה חיצונית נראה פשוט מדי, אבל למי שזקוק לפיצ'רים הללו, אין בכלל מה לדבר, המסך הזה הוא שתי רמות מעל כל השאר...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 22/10/2006 12:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
משום מה ברזולוציה הזאת אפשר להגיע ל- Native בקלות, ב- 50" עם 1366 זה כנראה יותר מסובך. בעבר נהגתם להגיד שאי היכולת להגיע ל- native קשור לחוסר טכני במעבד התמונה. האם קראת את השירשור "רזולוציות למתקדמים"? ראית איך הבחור פתר את הבעיה בעזרת EDID? מה אתה אומר?
HiFiMusic IL
- oferlaor
- מנהל

aloni,
הבעיה הגדולה היא להשיג NATIVE RESOLUTION עם 50HZ ללא גמגום...
הרבה מסכים מסוגלים להגיע לזה ב-60HZ, מעטים ב-50HZ, ורק המסך הזה ללא גמגום או הפרעות כלשהן.
הבעיה הגדולה היא להשיג NATIVE RESOLUTION עם 50HZ ללא גמגום...
הרבה מסכים מסוגלים להגיע לזה ב-60HZ, מעטים ב-50HZ, ורק המסך הזה ללא גמגום או הפרעות כלשהן.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

מכל השרושרים נהייתי מבולבל.
מהי איפוא החלטת חברי הפורום הנכבד? באם עלי לבחור בין:
1. PIONEER 42 MXE-10,
2. PANSONIC PHD8
3. PIONEER 427 החדשה,
או אולי מוטב לחכות ל-PHD9?
(בהנחה כאמור, שהמחיר אינו משחק תפקיד והשימושים הם: 1/3 צפיה בכבלים HOT, 1/3 תכנית DVD ו-HD, ו-1/3 שימוש כמסך מחשב למשחקים / הצגת תצלומים דיגיטליים). אדגיש כי אני אוהב בעיקר צבעים חזקים כדוגמת אלו המתקבלים במסכי CRT יפניים קלאסיים: דוגמת סוני המיוצר ביפן וכיו"ב.
האם יש לדעתכם דגם אחר שהנו מומלץ יותר? .
כאמור, לגבי ה-42MXE-10 לעניות דעתי התמונה המתקבלת היא מעט "חלבית", ובקונטרס יחסית נמוך (גם לאחר העלאת הגאמה ל-2.4).
האם יכול להיות שהחדות הגבוהה ביותר היא דווקא לטובת הפנסוניק PH8?
מישהו ערך מבחן ראש מול ראש ויכול להמליץ?
תודה לכל המשיבים עד כה
מהי איפוא החלטת חברי הפורום הנכבד? באם עלי לבחור בין:
1. PIONEER 42 MXE-10,
2. PANSONIC PHD8
3. PIONEER 427 החדשה,
או אולי מוטב לחכות ל-PHD9?
(בהנחה כאמור, שהמחיר אינו משחק תפקיד והשימושים הם: 1/3 צפיה בכבלים HOT, 1/3 תכנית DVD ו-HD, ו-1/3 שימוש כמסך מחשב למשחקים / הצגת תצלומים דיגיטליים). אדגיש כי אני אוהב בעיקר צבעים חזקים כדוגמת אלו המתקבלים במסכי CRT יפניים קלאסיים: דוגמת סוני המיוצר ביפן וכיו"ב.
האם יש לדעתכם דגם אחר שהנו מומלץ יותר? .
כאמור, לגבי ה-42MXE-10 לעניות דעתי התמונה המתקבלת היא מעט "חלבית", ובקונטרס יחסית נמוך (גם לאחר העלאת הגאמה ל-2.4).
האם יכול להיות שהחדות הגבוהה ביותר היא דווקא לטובת הפנסוניק PH8?
מישהו ערך מבחן ראש מול ראש ויכול להמליץ?
תודה לכל המשיבים עד כה
- oferlaor
- מנהל

לדעתי ההבדל בחדות הוא מינורי, אבל הוא בהחלט לטובת ה-PHD8.
במצב קונטרסט 2.4, ה-MXE10 נותן (כפי שהסקירה שלה מסבירה) בעצם קונטרסט של 2.2 - וזה הקונטרסט המומלץ בכל מקרה...
במצב קונטרסט 2.4, ה-MXE10 נותן (כפי שהסקירה שלה מסבירה) בעצם קונטרסט של 2.2 - וזה הקונטרסט המומלץ בכל מקרה...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל