PS60E550 vs 60LA621Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
KS1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,

אני רוצה לרכוש מסך חדש לסלון שלי, עד עכשיו היתה שם 42" בת 5 שנים, והיא מאוד קטנה למרחק הצפיה.
קצת נתונים:
1. מרחק צפיה 4.8 מטר.
2. מקורות: YES, MED1000X3D
3. תכנים:
3D (כל הפורמטים כולל Frame Packing)
1080P, 720P, ומה שמשודר ב YES
4. חשוב לי SMART כדי לתת לילדים במה לשחק :)
5. תקציב עד 11.5K

כאמור אני מתלבט בין 2 הדגמים הנ"ל, את ה LG מצאתי ב 11.1K והסמסונג עולה איזה 2K פחות.
נקודות עיקריות (אם אתם חושבים על עוד אז בכיף) שאשמח לקבל עליהם חוות דעת:
- יש הבדל טכנולוגי משמעותי במסכים - LED ופלזמה.
- יש הבדל גם ביכולות ה SMART, למרות ששתיהם תומכים בעברית, דפדפן מלא, אבל שמעתי שלסמסונג יש יותר אפליקציות ותמיכה.
- לגבי 3D - יש לי ילדים קטנים, וכמו שכל מי שיש ילדים קטנים יודע, הם מכונות הרס. לתת להם משקף אקטיבי בשווי של 300 ש"ח ומעלה (וזה בחול לא כאן) או לתת להם פאסיבי בשווי של 30 ש"ח מהווה יתרון מבחינתי. אבל אשמח לשמוע מה אתם חושבים על איכות, כי בשתיהם רואים לא רע. 3D אקטיבי אני רואה עם המקרן.
- וכמובן איכות התמונה
- וקצת עניין של טעם וריח, גימור פיזי של המסך.

זהו, חפרתי מספיק, תודה לעונים.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

בוא נתחיל מהסוף: אני לא בטוח שניתן בכלל להשיג את ה E550 כי זה דגם של 2012 אז לפני שאתה מלבט אני ממליץ לבדוק שהדגם בכלל זמין

Miro1989
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

קשה לי להאמין שתמצא את ה-PS60E550 כי זה דגם שכבר לא נמכר, יחד עם זאת יש את הדגם החדש שלו שזה F5500
שתיהן טלוויזיות מעולות, ל-LG יש היתרון בכל מיני טכנולוגיות שאין לסמסונג ובכללי הסמראט שלה טיפה יותר מפותח למרות שגם של הסמסונג הוא מעולה. ה-LG חסכונית יותר בחשמל ובמסך של 60 זה אמור להיות משמעותי (תלוי כמה אתה צופה..). ל-LG יש סמראט פאסיבי שהוא לדעתי עדיף על האקטיבי כי המשקפיים זולות משמעותית (5 שקל לעומת 100 שקל) וגם לא צריך סוללות בפאסיבי אבל תכלס תשאל את עצמך כמה תשתמש בתלת מימד הזה..
זהו בגדול, לדעתי שתי הקניות יהיו מצויינות, אם יש לך את הכסף תקנה את ה-621Y לדעתי.., לי יש את ה-E550, טלוויזיה טובה אבל אני לא חושב שהיא ברמה של ה-621Y. בהצלחה.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #4 

Miro1989 כתב: לי יש את ה-E550, טלוויזיה טובה
אבל אני לא חושב שהיא ברמה של ה-621Y..
...

למה אתה חושב ככה ???

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #5 

הוא בסדר מה אתה רוצה הוא כתב שהיא לא ברמה של ה621 , ה621 רמה יותר גבוהה .
Sony 1040
Monitor mass

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני חושב ההפך E550 > LA621 :D

Miro1989
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כי לחבר שלי יש את ה-LG והתמונה שלה ממש ממש טובה לדעתי, יותר מהסמסונג.
לסמסונג יש את ההיתרונות שלו כמו PLEX שתמורת כל הון שבעולם לא הייתי מוותר על הדבר המושלם הזה.
קניתי כונן 2TB מהסדרה הירוקה של WD פוצצתי אותו סרטים וסדרות ותאמין לי שיחד עם ה-PLEX הזה זה פשוט חוויה.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Miro1989 כתב: לסמסונג יש את ההיתרונות שלו כמו PLEX
שתמורת כל הון שבעולם לא הייתי מוותר על הדבר המושלם הזה.
ה-PLEX הזה זה פשוט חוויה.
...

ואללה !!

אני משתמש ב ALLSHARE של סמסונג ,
מזרים את הסרטים חופשי כולל 1080p , כולל תירגום בעברית, כולל DTS ,
עובד חלק

מה היתרונות ב PLEX ?
האם יש משו מיוחד ב PLEX , אז הוא יודע להציג פוסטרים של הסרטים
אבל מה כ"כ מיוחד בו שכולם מדברים עליו :מבולבל:

אשמח לפירוט :arrow:

Miro1989
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

pessik כתב:
...

ואללה !!

עובד חלק

מה היתרונות ב PLEX ?

...
ALLSHARE של סמסונג זה לילדים, אם אתה כבר מזרים מהמחשב עדיף פי מליון שתשתמש ב-PLEX זה עולם ומלואו וההתקנה מאוד פשוטה ויש גם עברית אם זה משנה לך. בגדול זה מאוד יפה, נוח (אתה יכול לבחור לצפות בסרטים\סדרות וכו' לפי אלה שנוספו לאחרונה, צפיתה לאחרונה, סרטים לפי קומדיה, אקשן, דרוג גבוה, רק סרטים מ-2013 וכו' וכו'.. ) איך זה עובד? התוכנה פשוט מורידה על כל סרט שאתה מכניס אליה את כל המידע האפשרי (תיאור של הסרט, תמונה שלו, שחקנים, שנת יציאה, סוג הסרט וכו') ואז בגלל שעל כל סרט יש לך הרבה מידע אתה יכול לעשות חיפוש מאוד מתקדם שלא מבוסס רק על שם הסרט עצמו. בכללי נניח שאתה בוחר נגיד סדרה מסויימת אז מוזיקת הרקע שלה מתנגנת בקיצור תוריד ותבין לבד.. הא.. ועוד יתרון חשוב מאוד בשבילי זה שאני יכול לשלוט בגודל הכתוביות שאצל הסמסונג הכתוביות הכי גדולות הם ממש קטנות לטעמי ושם אני פשוט בוחר את גודל הגופן לפי מספר כמו בוורד, נניח 34.

אם אתה מסתבך עם ההתקנה תגיד לי אבל בכללי אתה אמור להוריד ה-Plex Media Server, זו מן תוכנת דפדפן שאותה אתה מתקין על המחשב שבו יש לך את כל הסרטים סדרות וכו'. תתקין ותתחיל להוסיף תיקיות של סרטים וסדרות. אין צורך להוסיף תיקיה תיקיה, אני פשוט בסרטים שיתפתי את כל כונן F שהוא הכונן החדש שקניתי ועליו יש את כל הסרטים וכל פעם שאני מוסיף לשם סרט התוכנה סורקת אותו אוטומטית ומוסיפה למאגר.
אחרי שהתקנת את השרת כל שעליך לעשות זה להוריד את האפליקציה לטלוויזיה, לרשום את הכתובת אייפי הפנימי של המחשב עם השרת באפליקציה וזהו מעכשיו כל סרט\סדרה\שיר\הופעה חייה וכו' שתוסיף לשרת יופיע לך האפליקציה של הטלוויזיה בצורה הכי יפה שיש. אתה יכול לקחת את זה הרבה יותר רחוק ולהתקין לאייפד פלקס, לשאר המחשבים בבית וכו' ואז בכלל אבל בו נתחיל מהטלוויזיה.

ההסבר שלי היה מאוד בסיסי, אבל אם אתה מסתבך תגיד לי. ברמת העקרון תוריד את Plex Media Server ותתחיל לשחק איתה לאט לאט אתה תבין את הכל לבד כמו שאני הבנתי.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

Miro1989 כתב:
pessik כתב:
...

ואללה !!

עובד חלק

מה היתרונות ב PLEX ?

...
ALLSHARE של סמסונג זה לילדים, אם אתה כבר מזרים מהמחשב עדיף פי מליון שתשתמש ב-PLEX זה עולם ומלואו וההתקנה מאוד פשוטה ויש גם עברית אם זה משנה לך. בגדול זה מאוד יפה, נוח (אתה יכול לבחור לצפות בסרטים\סדרות וכו' לפי אלה שנוספו לאחרונה, צפיתה לאחרונה, סרטים לפי קומדיה, אקשן, דרוג גבוה, רק סרטים מ-2013 וכו' וכו'.. ) איך זה עובד? התוכנה פשוט מורידה על כל סרט שאתה מכניס אליה את כל המידע האפשרי (תיאור של הסרט, תמונה שלו, שחקנים, שנת יציאה, סוג הסרט וכו') ואז בגלל שעל כל סרט יש לך הרבה מידע אתה יכול לעשות חיפוש מאוד מתקדם שלא מבוסס רק על שם הסרט עצמו. בכללי נניח שאתה בוחר נגיד סדרה מסויימת אז מוזיקת הרקע שלה מתנגנת בקיצור תוריד ותבין לבד.. הא.. ועוד יתרון חשוב מאוד בשבילי זה שאני יכול לשלוט בגודל הכתוביות שאצל הסמסונג הכתוביות הכי גדולות הם ממש קטנות לטעמי ושם אני פשוט בוחר את גודל הגופן לפי מספר כמו בוורד, נניח 34.

אם אתה מסתבך עם ההתקנה תגיד לי אבל בכללי אתה אמור להוריד ה-Plex Media Server, זו מן תוכנת דפדפן שאותה אתה מתקין על המחשב שבו יש לך את כל הסרטים סדרות וכו'. תתקין ותתחיל להוסיף תיקיות של סרטים וסדרות. אין צורך להוסיף תיקיה תיקיה, אני פשוט בסרטים שיתפתי את כל כונן F שהוא הכונן החדש שקניתי ועליו יש את כל הסרטים וכל פעם שאני מוסיף לשם סרט התוכנה סורקת אותו אוטומטית ומוסיפה למאגר.
אחרי שהתקנת את השרת כל שעליך לעשות זה להוריד את האפליקציה לטלוויזיה, לרשום את הכתובת אייפי הפנימי של המחשב עם השרת באפליקציה וזהו מעכשיו כל סרט\סדרה\שיר\הופעה חייה וכו' שתוסיף לשרת יופיע לך האפליקציה של הטלוויזיה בצורה הכי יפה שיש. אתה יכול לקחת את זה הרבה יותר רחוק ולהתקין לאייפד פלקס, לשאר המחשבים בבית וכו' ואז בכלל אבל בו נתחיל מהטלוויזיה.

ההסבר שלי היה מאוד בסיסי, אבל אם אתה מסתבך תגיד לי. ברמת העקרון תוריד את Plex Media Server ותתחיל לשחק איתה לאט לאט אתה תבין את הכל לבד כמו שאני הבנתי.
...
מירו!

תודה על כל האינפורמציה (Y)
אתקין ואנסה - רק בשביל הסקרנות , ואם זה כ"כ מוצלח אז בהחלט יש מצב שאשאר איתו .

עוד שאלה קטנה ברשותך , אם כבר הזכרת את גודל הכתוביות :
לפי מה שאני מבין מדבריך - הכתוביות החדשות שניתן לשלוט על הגודל שלהן
מגיעות מ ה PLEX ! , זאת אומרת שאפשר להתקין PLEX גם על טלוויזית סמארט
שלא תומכת בכתוביות SRT בעברית ולקבל תירגום בעברית

האם הבנתי נכון ??

Miro1989
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

pessik כתב:
Miro1989 כתב:
pessik כתב:
...

ואללה !!

עובד חלק

מה היתרונות ב PLEX ?

...

...
מירו!

תודה על כל האינפורמציה (Y)
אתקין ואנסה - רק בשביל הסקרנות , ואם זה כ"כ מוצלח אז בהחלט יש מצב שאשאר איתו .

עוד שאלה קטנה ברשותך , אם כבר הזכרת את גודל הכתוביות :
לפי מה שאני מבין מדבריך - הכתוביות החדשות שניתן לשלוט על הגודל שלהן
מגיעות מ ה PLEX ! , זאת אומרת שאפשר להתקין PLEX גם על טלוויזית סמארט
שלא תומכת בכתוביות SRT בעברית ולקבל תירגום בעברית

האם הבנתי נכון ??
...
הבנת נכון אבל על איזו טלוויזיה מדובר? לפי מה שאני יודע רק לסמסונג ול-LG טלוויזיות ישנות יותר יש אפשרות להתקין PLEX, שתי הטלוויזיות האלה תומכות בכתוביות בעברית.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

יש אפשרות להתקין את ה plex גם בפיליפס ?
או שזה יעודי ל lg ולסמסונג בלבד.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #13 

אריהט כתב:יש אפשרות להתקין את ה plex גם בפיליפס ?
או שזה יעודי ל lg ולסמסונג בלבד.
...
Plex זה Open source וצריך שמישהו יפתח את זה. מישהו עשה "ניסיון":
http://forums.plexapp.com/index.php/top ... t-preview/

אבל זה לא שלם ולא נמצא בחנות האפליקציות. אגב, זו אותה חנות אפליקציות של sharp כמו שהוא כתב שם בפוסט (פלטפורמת NetTV).

בקיצור, התשובה כרגע היא לא ממש.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #14 

והנה הניסיון לתפור פיתרון ל-LG

http://forums.plexapp.com/index.php/top ... -plex-app/

KS1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

אז ל 60LA621Y יש PLEX מובנה, או שצריך להתקין. לא ממש יודע כי אין לי מכשיק SMART עדיין.
ואם מתקינים, זה רישמי, או שנכתב עלידי גוף שלישי?

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #16 

רשמית אין בחנות האפליקציות של LG ונראה גם שלא יהיה.... מה שכן כמו בקוד פתוח אנשים עם מוטיבצייה ורצון לעזור פשוט לוקחים את הקוד ומתאימים אותו ליצרן מסויים.
בלינק שציינתי למעלה ישנם 2 מפתחים שמפתחים במקביל פיתרון למסכי LG ומקווה שבקרוב יפיצו את flex client שייתן מענה.

אגב, במידה והתקנת PLEX על המחשב שלך ישנה אפליקצייה בשם Smart Share ב-LG שתזרים\תנגן לך את המידע משרת ה-PLEX במחשב.
הבעייה שלה היא שאין לה ממשק של סטרימר עם התמונות והמידע, היא בסה"כ browser לתקיית השיטוף שלך ב-PLEX.

KS1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

הבנתי,

ולסמסונג יש PLEX?
אגב, ראיתי שיש ל LG אפליקציה MediaLink, מצאתי סרט בטיוב עליו

נראה לא רע...

בלי קשר, ל PLEX יש בעיה להסטרים פורמטים של DVD ו BD, הוא לא עובד איתם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”