LENCO L75 האם כדאי?...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

מישהו בתל אביב מוכר לנקו במחיר מפתה של 550 שקלים, הפטיפון נמצא אצלו כ-5 שנים והבחור שממנו קנה השאיר את הפטיפון בחוץ והוא נרטב והעץ בתיבה התנפח והוא כיסה אותו בבד ועל הזרוע הייתה חלודה שאותה הוא גירד וצבע הכל. לטענתו הפטיפון עובד מצויין רק שצריך להחליף מחט. האם כדאי לקחת סיכון על הלנקו הזה במחיר הנקוב למעלה ולהשקיע בתיקונו או שזה בזבוז של זמן?..
תודה לעונים !

מצורפת תמונה =)

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

ההשקעה הנוספת אינה כדאית.
למרות שבעבר הרחוק נחשב לטוב.
והיה משאת נפשם של הרבה אודיופילים צעירים.
אינני יודע מה מצבו האמיתי אך לפי התאור שלך כדאי כבר לרכוש אולי את אחד מאלה שמופעים כאן בהתאם לתקציבך.
http://www.stereoscope.co.il/פטיפונים.html
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

ה-L-75 הוא ספינת דגל. פטפון מעולה. אבל במקרה הזה ראיתי את התמונות הללו בעבר. במשך חודשים רבים. הן מזעזעות אותי כל פעם מחדש. יש אפשרות קלושה לשפץ אותו אבל כמו שזה נראה, המוכר צריך לשלם לך בשביל שתיקח אותו. יש טורנס 150 ב-900 ש"ח אפישהו בלוחות... מממ... הנה כאן. נראה במצב מעולה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

כמו שהדבר האומלל הזה נראה - זה היה Lenco L-75... :(
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

הלנקו L75 הוא פטיפון נהדר,אבל-הספציפי הזה נראה ממש לא במצב טוב,למרות שבעליו טוען שהוא "מנגן".המחיר היחסית נמוך שמבקשים עליו,גם מראה,לפי דעתי,על רצון להיפטר ממנו במהירות.צריך לזכור שזה פטיפון בן למעלה מארבעים,וגם במכשיר כזה שנראה טוב ובמצב תקין יש לבדוק לא מעט דברים כמו תושבת הזרוע הידועה לשמצה בדגם הזה ואת הגלגל המניע של הפלטה למשל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

550 ש"ח זה מחיר סביר בקושי לפטיפון מדגם זה שהיה בבית "רגיל" וניגן "נורמלי".

אין כנראה שום רכיב תקין בפטיפון הזה, שום ציר ושוב מיסב שעובד בטולרנס שמתקרב למקור.

אפילו לחלקי חילוף אין שום סיבה לקנות אותו.
איל פור

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה לכולם על התגובות וזה באמת חיזק את ההחלטה שלי לוותר עליו

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

המחיר המבוקש על הטורנס שבלוח הוא כ-800 שקלים וזה ללא מכסה וללא ראש ומחט. האם זה עדיין שווה את המחיר?...כמה יעלה לי ראש ומחט??

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

לדעתי המכסים שלהם מאוד מכוערים והם בדרך כלל לא שורדים את מבחן הזמן. 800 ש"ח זה מחיר הוגן ביחס למה שקורה בלוחות עם טורנסים מהסדרות המבוקשות. האלטרנטיבות מ-eBay נמכרות, פחות או יותר, באותו סכום וההובלה הופכת את העניין ללא כדאי - לכן, לדעתי זו עיסקה טובה.

ראש ומחט... סיפור שמצדיק שרשור משל עצמו. החל מ-100 ש"ח וכלה בשמיים. ראש סביר של Shure למשל, עם המחט כמובן, עשוי להגיע ל-$130. אתה צריך, לדעתי לשריין 400 ש"ח במינימום למטרה זו.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #10 

עשיתה דבר נכון שאתה לא לוקח את הלנקו
ובהצלחה בחיפוש הפטפון הבא
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #11 

הלנקו הזה מופיע בלוחות ב900?
הרואות עיניי ספריי צבע זהב ?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

על הלנקו ביקשו 550, ואין לי מושג איזה סוג צבע זה אבל גוון זהב.
מה הופך את הטורנס לדוגמא לפטיפון ששווה 800 שקלים?...אין לו מאפיינים מיוחדים ככל שידוע לי, מונע על ידי רצועה לא נראה לי שיש לו כיוון פיץ׳ וכו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

natanzon24 כתב:מה הופך את הטורנס לדוגמא לפטיפון ששווה 800 שקלים?...אין לו מאפיינים מיוחדים ככל שידוע לי, מונע על ידי רצועה לא נראה לי שיש לו כיוון פיץ׳ וכו.
...
הדגמים הוינטאז'ים של טורנס בסדרה הכוללת את ה-145, 147, 150, 160, 165, 166 מייצגים תכנון פשטני ביותר של פטפון תלוי מונע רצועה, בעל מנוע סינכרוני בהספק נמוך. אין לתכנון הזה שום יומרות, שום פיצ'ר מיותר. ההבדל בין הטורנס לפטפונים דומים אחרים הוא רמת הביצוע. הכל בטורנסים האלה, החל ממערכת שיכוך הזעזועים ומיקום הקפיצים, המשך בחריטת הציר המרכזי, יציקת האלומיניום נטולת החמצן והמסיביות של הפלטות, השקט והאמינות של המנוע המעולה, ואיכות רכיבי הזרוע - בוצע ברמה יוצאת מן הכלל. התוצאה היא ריתמיקה וכריזמטיות שלא קיימות בפטפונים אחרים. במחיר הזה, שאולי נראה גבוה עבור פטפון מיושן, לא תמצא פטפון אחר שקרוב להתמודדות אמיתית. הדגמים שציינתי ובפרט ה-160 ונגזרותיו, מבוקשים מאוד בקרב חובבים גם מפאת העובדה שהפטפונים האלה הם כר נרחב ופורה לשיפורים ושדרוגים קלים לביצוע. TD מטופל ומכוון כהלכה - מתמודד בכבוד עם פטפוני 'הי-טק' מודרניים, יקרים ממנו במונים רבים, והסאונד שלו ייחודי, איכותי מאוד, ומהנה ביותר. הבעיה היחידה עם הדגמים האלה היא שכל מי שיש לו אחד כזה... רוצה עוד.

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #14 

או שמחליף אותו בלנקו L-75...
:P

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אין ויכוח (Y) הלנקו L-75 פטפון מעולה, כמו גם דואל 12X9 ודומיהם. היתרון של הטורנס הוא בפשטותו. קל יותר לוודא שהוא תקין, ובמידה ואינו כזה - קל יותר לשפצו.

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

טומי, סתם תהיה:
איך זה ששיטת הנעת הרצועה (המשמשת בטורנס) היא השיטה המועדפת כיום (גם בפטיפונים יקרים), ואילו שיטת גלגל החיכוך מהלנקו היא במיעוט (בניגוד לשיטת ההנעה הישירה, שברור לי מדוע נעלמה מהניגון הביתי)?
אני סמוך ובטוח שאף אחת מהן אינה מדע טילים. אין לי דעה טכנית בעניין, למעט שרצועת הגומי מתבלה ומשנה את ערכיה עם הזמן (ומאידך לוקח 2 דקות להחליפה).

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #17 

תודה רבה לכולם על התגובות וזה באמת חיזק את ההחלטה שלי לוותר עליו
...
במידה והחלטתך סופית : המוכר מפרסם בלוחות?אם כן אשמח ללינק או לטלפון
בא לי איזה פרויקט 'מקרה אבוד' שכזה , לחורף המתקרב ולילותיו הארוכים
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Roy_LF כתב:...איך זה ששיטת הנעת הרצועה (המשמשת בטורנס) היא השיטה המועדפת כיום (גם בפטיפונים יקרים), ואילו שיטת גלגל החיכוך מהלנקו היא במיעוט (בניגוד לשיטת ההנעה הישירה, שברור לי מדוע נעלמה מהניגון הביתי)?...
...
לא בדקתי את ההנחה - עם זאת, היא נראית לי סבירה. :) אנסה לענות בקצרה. הסיבה לדעתי היא שהנעת רצועה היא גם יעילה מאוד, הן מבחינת צורת ההינע, והן מבחינת התפקיד שיש לרצועה בשיכוך רזוננסים והמשך הבידוד של המחט מהמכניקה של הפטפון. אורך החיים של הרצועה (המומלץ) הוא שלוש שנים ואני אישית מכיר רצועות שמתפקדות גם לאחר 30 שנים (אל תספרו לאף אחד שהתקמצנתי עד כדי כך). מחיר הרצועה הוא זניח ביחס לאורך חייה.

הנעה ישירה בפטפונים היא צורת הנעה שמאוד קשה לבצע אותה כמו שצריך. חייבים למצוא איזון נכון בין יכולות המנוע להניע (הספק) ובין המשטח המונע (הפלטה) ולפתור את בעיית הצימוד בניהם (הציר). הבעיה העיקרית היא שמנוע בעל הספק רב מייצר יותר רעש מצד אחד אך דרוש כדי להניע פלטה מסיבית מצד שני. פלטה מסיבית הדרושה כדי לשכך רעשים ורזוננסים, דורשת מנוע בעל הספק רב יותר... (סוג של סוגיית הביצה והתרנגולת) - את הדיכוטומיה של המסה של הפלטה צריך לספוג ציר המנוע וגם זו בעיה. Technics פתרו זאת בצורה אלגנטית, אך ישנה סיבה טובה מדוע פטפון ספינת הדגל שלהם משוריין כמו טנק. הכל קשור לבידוד והשקטה של הגוף במקום מסיביות יתר של הפלטה. פטפון בהנעה ישירה שתכנונו פותר את כל הבעיות הקשורות בשיטת הנעה זו, הוא יקר לייצור.

גלגל הינע, כמו ב-Lenco L-75 היא שיטת הנעה מיושנת שפתרון הולם לחיכוך המכני שהיא יוצרת אף יותר מורכב מהתמודדות עם שיטת ההנעה הישירה. ההינע יוצר רעש חיכוך שנקרא rumble וקשה מאוד לשכך אותו. אם כבר פותרים את בעיית החיכוך, קשה לפתור את בעיית השיכוך....

את המורכבות של הלנקו (גלגל הינע) אל מול הפשטות של הטורנס (רצועה), ניתן אולי להדגים באמצעות השרטוטים הבאים (סימנתי באדום את הגלגל המניע):

מבט אל תוך ה-L-75

[img2=550x276]https://lh4.googleusercontent.com/-JRQd ... ploded.gif[/img2]

מבט אל תוך ה-TD-160 של טורנס

[img2=550x412]https://lh6.googleusercontent.com/-WRS0 ... ploded.jpg[/img2]

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כרגיל - אליפות!
אז איך פתרו (או שלא) את בעיית ה- Rumble בלנקו, עם משקל הצלחת (הכבדה מאוד)? ומה היתרון בשיטה הזו?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

שיטת ה-idler wheel היתה מקובלת בימים בהם אמנים התגאו באמנותם וכאשר לאיכות החריטה הידנית היה קשר הדוק לניסיון החרט בעבודתו וכאשר שיקולים מסחריים היו שקולים לגאוות היצרן בתוצרתו. השיטה מחייבת תכנון מנוע חזק (שים לב למסיביות של המנוע של ה-L-75) ועלות ייצורו בערכים מוניטריים עכשוויים, היתה מקרקסת כל סיכוי להפוך את הסחורה הזו לברת-שיווק מסיבי. לך תוציא חרט גרמני בעל בית מלאכה לעבודה היום...

קראתי איפשהו שאם היו צריכים היום לייצר לנקו L-75, רק המנוע בלבד היה מביא אותו למחיר לצרכן של כמה אלפי דולרים. גם אז זה היה יקר לייצר ושיטת ההנעה הזו לא היתה שיטה נפוצה. היו שותפים לה דגמים בודדים כמו הגרארד 501 שהוא פשוט דגם חדיש יותר של ה-301 והיום יש איזה פטפון מודרני של Saskia שמונע באמצעות גלגל.

גרסאות מודרניות של שיטת ההנעה הזו כוללים דגמים של VPI ודגמים של Teres אך הם עשו התאמה לשיטת ההנעה באמצעות רצועה והחליפו אותה בגלגל שמניע את הפלטה מצידה הצר ולא מתחתיה. בכל מקרה מדובר בפטפונים שמחירם הנקוב נמדד באלפים (רבים) של דולרים - בדיוק כמו ה-L-75 אילו היה מיוצר לאותם סטנדרטים כיום.

בכל אופן, כדי להתגבר על בעיית ה-rumble, לנקו שמו דגש על בידוד הזרוע מהמכניקה של הפטפון. הם עשו זאת בעזרת תכנון שנקרא V-Block שעיקרו שתי נקודות גומי עם שקע בצורת V עליו נשענת הזרוע לצרכי בידוד והשקטה. גם השיטה הזו מיושנת והיא הגורם להרבה צרות עם ה'גומיות' של הלנקו. ניתן להחליפם במבודדים מפליז ויש חברה שוודית שמייצרת אותם עבור לקוחות. זו בעייה פתירה אך נפוצה מאוד ונובעת מהנסיון של לנקו להתמודד עם הבעיות המוכרות של שיטת ההנעה של ה-L-75.

המסיביות של הפלטה, גם היא, כמו בפטפונים בשיטות הנעה אחרות, משחקת תפקיד בשיכוך הרזוננסים אך הדגש ב-L-75 הוא בשיכוך ובידוד של הזרוע.

ניסיון (די מצחיק) להחליף את ה-V-Blocks הבעייתיים בבסיס הזרוע של L-75

[img2=550x412]http://i43.tinypic.com/23r7ozp.jpg[/img2]

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”