מחפש טלוויזיה לד 60-65" שתחליף מקרן

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72

שליחה

המקרן בין ה10 שלנו מת. לא מפתיע בכלל, בכל זאת, בן 10.
הבעיה היא שבשביל להחליף אותו צריך גם להחליף את הרסיבר, והמסך שעליו מקרינים (שמוחבא מאחורי קיר גבס).
אז הציעו לנו רעיון נחמד: בגלל שזה מאד יקר להחליף את הכל (וכולל פתיחה של הגבס), ושאי אפשר לצפות במקרן במהלך היום (המקרן נמצא בסלון, ויש שם חלונות ללא תריסים), לקנות טלוויזיה גדולה של 60-65" (יותר גדול לא נכנס לנו). ככה גם אפשר להשאיר את הרסיבר הקיים, גם לצפות במהלך היום, וגם יהיה קל יותר לשדרג בהמשך, כשיעברו ל4K למשל.

אז בעצם אני מחפש טלוויזיה כמה שיותר איכותית שתחליף את המקרן. התקציב הוא בסביבות 12K, עדיף פחות אם יש טלוויזיה טובה.
בגלל שסטרימר חשוב לנו, אז טלוויזיה חכמה עם סטרימר מובנה שיעביר תוכן גם עם כתוביות בעברית, ובפורמט MKV. **זה לא כל כך חשוב! אנחנו גם קונים chromecast, ואם צריך אז סטרימר חיצוני. סתם נחמד אם יהיה בטלוויזיה :)**

תלת מימד לא ממש חשוב לנו, אז אם זה מוריד משמעותית מחירים - עדיף בלי.
עדיפות לטלוויזיה עם שוליים כמה שיותר קטנים, לדמות הקרנה של המקרן ;)

תודה רבה לעוזרים!

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

אם זה התקציב והוא קשיח יש לך בחירה בין 2 דגמים שניהם ב 60":
1. פיליפס 6008 - מסך איכותי עם תמונה טובה, דק ומעוצב.
2. LG LA621 - בגודל 60" הוא מסך עם פאנל שונה משאר הגדלים של LA621. אמנם יותר עבה אבל גם יותר איכותי. עיבוד התמונה קצת פחות טוב מהפיליפס אבל כמו שאמרתי, פאנל עם נתונים טובים יותר. הוא גם עבה יותר, קח את זה בחשבון. בנוסף, יש לו סטרימר איכותי יחסית.

אני הייתי הולך על הפיליפס ו(גילוי נאות) זה גם מה שעשיתי לפני מספר חודשים כשבחרתי דגם 55" של פיליפס מול LG וסמסונג שהיו המתחרים העיקריים. זה למרות חוסר התמיכה בכתוביות בעברית וכל זה. אצלי מחובר מחשב לרסיבר וגם סטרימר היה עושה את אותה עבודה.

Cromecast זה נחמד אבל לא יתן לכם מה שאתם צריכים. כמו כן, בשני המסכים האלה יש אפליקציית Youtube מובנית שניתן "לשלוח" אליה סרטונים מהניד (זה יותר נכון לשלוט מהנייד) וזה עובד ממש יפה ונוח.

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

freedom_il כתב:אם זה התקציב והוא קשיח יש לך בחירה בין 2 דגמים שניהם ב 60":
1. פיליפס 6008 - מסך איכותי עם תמונה טובה, דק ומעוצב.
2. LG LA621 - בגודל 60" הוא מסך עם פאנל שונה משאר הגדלים של LA621. אמנם יותר עבה אבל גם יותר איכותי. עיבוד התמונה קצת פחות טוב מהפיליפס אבל כמו שאמרתי, פאנל עם נתונים טובים יותר. הוא גם עבה יותר, קח את זה בחשבון. בנוסף, יש לו סטרימר איכותי יחסית.

אני הייתי הולך על הפיליפס ו(גילוי נאות) זה גם מה שעשיתי לפני מספר חודשים כשבחרתי דגם 55" של פיליפס מול LG וסמסונג שהיו המתחרים העיקריים. זה למרות חוסר התמיכה בכתוביות בעברית וכל זה. אצלי מחובר מחשב לרסיבר וגם סטרימר היה עושה את אותה עבודה.

Cromecast זה נחמד אבל לא יתן לכם מה שאתם צריכים. כמו כן, בשני המסכים האלה יש אפליקציית Youtube מובנית שניתן "לשלוח" אליה סרטונים מהניד (זה יותר נכון לשלוט מהנייד) וזה עובד ממש יפה ונוח.
...
מה טוב יותר בפאנל של הLG?
בסוף, בלי יותר מידי כניסה לפרטים, איפה תיהיה לי תמונה טובה וחלקה יותר?
הסטרימר זה בונוס.

יש למישהו עוד המלצות?

ובקשר לchromecast, זה נושא שאני ממש מבין בו ;)
Koush דואג לעשות איתו דברים מדהימים. כרגע גוגל חוסמים לו את הכל, אבל הוא ממש לנסות דרך אחרת, שחסימה שלה תרגום לאחד הפיצ'רים השימושיים שלו - הקרנה של טאב של כרום, לא לעבוד גם. אז הכיוון טוב :)
אבל לא זאת הבעיה כרגע. אני גם שוקל אנדרואיד סטיק ולהזרים דרכו, אבל שוב, לא הדיון.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הפאנל של LG בדגם הזה ורק בגודל 60" הוא ככל הנראה עם LED אחורי ולא צידי. זה תורם לשחורים טובים יותר. יש לו גם החלקת תמונה 800Hz לעומת 500Hz בפיליפס אבל זה לא פיצ'ר שימושי.
תמונה חלקה תהיה לך בשני המסכים אם אתה יודע לשלוט על קצב הרענון של המקור (לנגן סרטים של 24fps ב 24Hz למסך לדוגמא).

תמונה טובה יותר תהיה לך בפיליפס לדעתי, חוץ מקונטרסט ושחורים (שרק נראה לי שיותר טובים ב LG בדגם הזה אבל לא בדקתי אותם אחת ליד השנייה). אם אתה אוהב תמונה חדה אז בטוח שפיליפס. מבחינת צבעים גם לפיליפס יש יתרון קל. כנ"ל ב 3D.

רק caveat אחד נוסף לפיליפס: תצטרך לשחק קצת עם טמפרטורת הצבע ידנית כדי לקבל צבעים מאוזנים - לדעתי ה warm חם וירוק מידי וה Normal כחול מידי. אני אוכל לחלוק איתך את מה ששמתי אצלי אם תצטרך וזו תהיה לך נקודת התחלה טובה, אני חושב, אם תקנה את זה.

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

freedom_il כתב:הפאנל של LG בדגם הזה ורק בגודל 60" הוא ככל הנראה עם LED אחורי ולא צידי. זה תורם לשחורים טובים יותר. יש לו גם החלקת תמונה 800Hz לעומת 500Hz בפיליפס אבל זה לא פיצ'ר שימושי.
תמונה חלקה תהיה לך בשני המסכים אם אתה יודע לשלוט על קצב הרענון של המקור (לנגן סרטים של 24fps ב 24Hz למסך לדוגמא).

תמונה טובה יותר תהיה לך בפיליפס לדעתי, חוץ מקונטרסט ושחורים (שרק נראה לי שיותר טובים ב LG בדגם הזה אבל לא בדקתי אותם אחת ליד השנייה). אם אתה אוהב תמונה חדה אז בטוח שפיליפס. מבחינת צבעים גם לפיליפס יש יתרון קל. כנ"ל ב 3D.

רק caveat אחד נוסף לפיליפס: תצטרך לשחק קצת עם טמפרטורת הצבע ידנית כדי לקבל צבעים מאוזנים - לדעתי ה warm חם וירוק מידי וה Normal כחול מידי. אני אוכל לחלוק איתך את מה ששמתי אצלי אם תצטרך וזו תהיה לך נקודת התחלה טובה, אני חושב, אם תקנה את זה.
...
אני אוהב צבעים מאוזנים, אבל עדיין רוב המשפחה כנראה תעדיף צבעים שהם over saturated ;) חח

ויש למישהו עוד המלצות? אלו באמת שתי הטלוויזיות הכי טובות שיש לתקציב?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

לא כל כך הבנתי מדוע השיקול להשקיע 12 אלף ש"ח במסך 60" במקום לרכוש מקרן ורסיבר במחיר דומה.

אם אכן גם היום אתה צופה במסך הקרנה של 60-65 אינץ אז ברור שצריך לעבור למסך רגיל (בכלל לא ברור לי מדוע בגודל כזה בחרת בהתחלה במקרן).
אם השיקול הוא צפייה ביום אז כמובן שזה אומר לעבור למסך רגיל.

אם הצפייה שלך כיום היא על מסך בגודל של מעל 92", אם הצפייה ביום לא משמעותית עדיף לך להשקיע 12 אלף ש"ח במקרן כמו בנקיו 1070 וברסיבר חדש (למרות שזה לא חובה).

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

idan309 כתב:לא כל כך הבנתי מדוע השיקול להשקיע 12 אלף ש"ח במסך 60" במקום לרכוש מקרן ורסיבר במחיר דומה.

אם אכן גם היום אתה צופה במסך הקרנה של 60-65 אינץ אז ברור שצריך לעבור למסך רגיל (בכלל לא ברור לי מדוע בגודל כזה בחרת בהתחלה במקרן).
אם השיקול הוא צפייה ביום אז כמובן שזה אומר לעבור למסך רגיל.

אם הצפייה שלך כיום היא על מסך בגודל של מעל 92", אם הצפייה ביום לא משמעותית עדיף לך להשקיע 12 אלף ש"ח במקרן כמו בנקיו 1070 וברסיבר חדש (למרות שזה לא חובה).
...

מזכיר שהמקרן הוא מלפני 10 שנים, והבית לא תוכנן שיהיה בו במקרן. כשגרנו בארה"ב קנינו את המקרן, ובחזרה לארץ הבאנו אותו ושמנו אותו איפה שהיה מקום. המסך שעליו מוקרן היום הוא עדיין ביחס 4:3 ולא 16:9, וגודל המסך ב16:9 הוא מאד קטן, ויהיה עדיף לקנות מסך 60".

בכל מקרה, אני ממשיך לחרוש את האינטרנט, ופשוט משתגע מכל המידע והדגמים...
למישהו יש עוד המלצות מלבד השניים האלה?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בעצם שכחתי מהפלאסמה של פנסוניק: 60ST60. אחלה דגם, מומלץ ביותר. אבל - לא לחדרים מוארים מידי.
יש גם דגמים של sharp לא רעים בכלל בגדלים האלה אבל אני לא מתמצא בהם כל כך.

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

freedom_il כתב:בעצם שכחתי מהפלאסמה של פנסוניק: 60ST60. אחלה דגם, מומלץ ביותר. אבל - לא לחדרים מוארים מידי.
...
בכוונה ציינתי שאני מועניין במסך LED, בגלל עניין הצריבה והבהירות של מסכי פלאזמה.

בינתיים אני נוטה לכיוון הפיליפס, רק יש לי כמה שאלות:
1. ה3D הוא פאסימי. אמנם אני לא יודע כמה אשתמש בו, אבל כמה עולות משקייפ כאלה? בגלל שהוא פאסימי, אפשר לקנות חיקויים בebay?
2. הבנתי שהסטרימר המובנה לא תומך בעברית וקול בDTS, זאת אומרת שרק ע"י סטרימר חיצוני?
3. בשביל שיהיה אפשר לצפות משתי הספות בחלון, הטלוויזיה תיהיה תלויה באלכסון. האם האמבילייט שימושי בזווית הזאת או לא? (ממש לא דיל ברייקר, סתם מעניין אותי 8) )

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

DubelBoom כתב:
freedom_il כתב:בעצם שכחתי מהפלאסמה של פנסוניק: 60ST60. אחלה דגם, מומלץ ביותר. אבל - לא לחדרים מוארים מידי.
...
בכוונה ציינתי שאני מועניין במסך LED, בגלל עניין הצריבה והבהירות של מסכי פלאזמה.

בינתיים אני נוטה לכיוון הפיליפס, רק יש לי כמה שאלות:
1. ה3D הוא פאסימי. אמנם אני לא יודע כמה אשתמש בו, אבל כמה עולות משקייפ כאלה? בגלל שהוא פאסימי, אפשר לקנות חיקויים בebay?
2. הבנתי שהסטרימר המובנה לא תומך בעברית וקול בDTS, זאת אומרת שרק ע"י סטרימר חיצוני?
3. בשביל שיהיה אפשר לצפות משתי הספות בחלון, הטלוויזיה תיהיה תלויה באלכסון. האם האמבילייט שימושי בזווית הזאת או לא? (ממש לא דיל ברייקר, סתם מעניין אותי 8) )
...
1. כן, פאסיבי. כל משקפיים עולות מ 1 עד 10 דולר (בהגזמה). קניתי לי ולאשתי clip-on למשקפי ראייה ולבנות משהו יפה שמתאים לילדים וגם איכותי ב 6 דולר.
2. נכון. בגדול, הסטרימר של הטלויזיה לא פתרון מספק לטעמי בכל מקרה. יש דברים שהוא לא תומך בהם בכלל כמו קבצי ISO ועוד כל מיני בעיות קטנות. קשה לי להאמין שבגלל שב LG יש סטרימר, זה יפתור לך את כל הבעיות אבל יכול להיות.
3. כן, אתה צודק. זה לא יהיה ממש אפקטיבי.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

freedom_il כתב:הפאנל של LG בדגם הזה ורק בגודל 60" הוא ככל הנראה עם LED אחורי ולא צידי. זה תורם לשחורים טובים יותר. יש לו גם החלקת תמונה 800Hz
...
כל סדרה 621 היא לד אחורי....מה שמבדיל את ה 60" זה MCI800 לעומת MCI200 בשאר הגדלים, מה שאומר פנל ועיבוד תמונה טובים יותר.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

שליחה

ממליץ ללכת על פיליפס 6008 מסך דק ויפה איכות תמונה מהממת ובנוסף אמבילייט

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

וואו עם כל ההמלצות על הפיליפס, קשה ללכת על משהו אחר :lol:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

הכי חשוב שתלך ותראה :)

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הבעיה היא שאני פשוט לא מוצא איפה...
כל החנויות שראיתי שמוכרות את הטלוויזיות האלה מוכרות רק את הדגמים הקטנים יותר, עד 55", ולא את ה60".

מישהו מכיר חנות באזור חיפה-נתניה שמוכרת את הטלוויזיה הזאת בדגם של ה60", שאפשר גם לראות אותה שם?

ד"א, גם טלווזיה של 65" נכנסת לנו שם, אין המלצות לאחת כזאת?

עריכה:
עוד שאלה, יש טלוויזיה "טיפשה" ובלי 3D באיכות הזאת במחיר נמוך יותר או במחיר הזה באיכות גבוה יותר?

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

שליחה

הכי פשוט ליפנות ליבואן ולשאול :
http://www.electra-consumer.co.il/activ ... ra-service

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

DubelBoom כתב:הבעיה היא שאני פשוט לא מוצא איפה...
כל החנויות שראיתי שמוכרות את הטלוויזיות האלה מוכרות רק את הדגמים הקטנים יותר, עד 55", ולא את ה60".

מישהו מכיר חנות באזור חיפה-נתניה שמוכרת את הטלוויזיה הזאת בדגם של ה60", שאפשר גם לראות אותה שם?

עריכה:
עוד שאלה, יש טלוויזיה "טיפשה" ובלי 3D באיכות הזאת במחיר נמוך יותר או במחיר הזה באיכות גבוה יותר?
...
בחיפה-נשר אני ראיתי בשקם אלקטריק בתל-חנן משהו בסביבות 20 מסכי פיליפס ועוד קצת סוני ואחרים על הקיר לפני שבועיים שלושה. חוץ מזה יש שם עוד איזה 3-4 חנויות כאלה ותוכל להתרשם במכה אחת מהמון דגמים.

שים לב שיש פה אנשים שממליצים באופן גורף על פיליפס כמו אריהט. למרות שאני מחבב את התמונה של פיליפס אני ממליץ לבדוק עוד אפשרויות וגם אמרתי מה. תמיד נכנס העניין של הטעם האישי בתמונה וכל זה.
בקשר ל 65" - כל מסך נורמלי בגודל 65" שמיובא לארץ יוצא לך מהתקציב.

כמו שאמרתי קודם, יש מסכים של sharp אפילו גדולים יותר ויותר בזול אבל אם יש לך תקציב של 12K כנראה עדיף לך ללכת על איכות. עם איכות בא גם 3D וסמארט בימנו.

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

freedom_il כתב:
DubelBoom כתב:הבעיה היא שאני פשוט לא מוצא איפה...

עריכה:
...
בחיפה-נשר אני ראיתי בשקם אלקטריק בתל-חנן משהו בסביבות 20 מסכי פיליפס ועוד קצת סוני ואחרים על הקיר לפני שבועיים שלושה. חוץ מזה יש שם עוד איזה 3-4 חנויות כאלה ותוכל להתרשם במכה אחת מהמון דגמים.

שים לב שיש פה אנשים שממליצים באופן גורף על פיליפס כמו אריהט. למרות שאני מחבב את התמונה של פיליפס אני ממליץ לבדוק עוד אפשרויות וגם אמרתי מה. תמיד נכנס העניין של הטעם האישי בתמונה וכל זה.
בקשר ל 65" - כל מסך נורמלי בגודל 65" שמיובא לארץ יוצא לך מהתקציב.

כמו שאמרתי קודם, יש מסכים של sharp אפילו גדולים יותר ויותר בזול אבל אם יש לך תקציב של 12K כנראה עדיף לך ללכת על איכות. עם איכות בא גם 3D וסמארט בימנו.
...
טוב אני רואה בשקם אלקטריק שיש את הLG ב9,900 ש"ח (מכירה אישית).
תכף נראה אם נקנה משם, או שאני אמשיך לחפש חנויות ו/או דגמים.
עכשיו כשאני רואה שיש טלוויזיות 60" בפחות מ10K (גם לא מכירה אישית, לאבי סופר למשל יש איזה דגם של LG), אז מרגיש קצת בזבוז.
אבל הכי טוב נשמע לי לקנות במכירה אישית הזאת.

אריהט
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

שליחה

אתה יכול לראות מסך פיליפס 6008 בשקם אלקטריק בנתניה וממש סמוך אבי סופר גם מוכר פיליפס ויש בתצוגה מסך 60
אתה משלה את עצמך אין מצב לקנות את ה lg ב 9900 במקרה הטוב זה יהיה 11000 וקצת .

DubelBoom פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כן עכשיו הבנתי מה זאת מכירה אישית... :lol:

בכל מקרה, נתניה קצת רחוק לי.. יש לי שקם אלקטריק 2 דקות מהבית, אני אסע לשם מתישהו השבוע ויסתכל מה יש להם להציע.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”