שלום רב,
ראשית תודה לכל חברי הפורום (והאתר באופן כללי) על המידע הרב הנמצא פה.
אני מהרהר בקניית נגן Oppo BDP-105. בגלל צרת ה-Cinavia, התכנון הוא לשמור גם על הסטרימר (Xtreamer Pro) ולחבר אותו לכניסת HDMI של ה-Oppo, וכך לזכות באיכות קול ותמונה משופרים בהזרמה מהסטרימר. שאלתי היא האם הגנת ה-Cinavia מופעלת גם על כניסת ה-HDMI של ה-Oppo. במילים אחרות, אם מוזרם תוכן מוגן Cinavia מהסטרימר ל-Oppo דרך HDMI, האם ההגנה המובנית ב-Oppo תופעל? כמובן, אם למישהו יש את ה-103 ויודע את התשובה, זה גם יעזור.
תודה
שאלה לגבי Oppo ו-Cinavia
-
alonwa
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
ה Oppo לא יכול לדפוק לך שום דבר שהוא מעביר דרכו חוץ מלשפר את התמונה.
אין לאף מכשיר דרך לדעת איך קיבלת את התמונה (אם זה מ bluray או סתם mkv) אחרי שהתמונה נוצרה.
גילוי נאות: אין לי Oppo אבל אני מדבר על HDMI באופן כללי.
אין לאף מכשיר דרך לדעת איך קיבלת את התמונה (אם זה מ bluray או סתם mkv) אחרי שהתמונה נוצרה.
גילוי נאות: אין לי Oppo אבל אני מדבר על HDMI באופן כללי.
-
alonwa
-
- חבר פעיל

- תגובות: 99
תודה על התשובה. זה אכן נשמע הגיוני, אבל היתה טענה שהסימון נמצא בסאונד בצורה שאפילו אם תקרין את הסרט על מסך ותצלם אותו במצלמת וידאו ואז תנגן את הקובץ המצולם (נניח mkv לצורך הענין), אז המנגנון "המבורך" של ה-Cinavia ייכנס לפעולה, כך שהכל ייתכן. כמובן שאני לא יודע אם הטענה הזו נכונה, כי היא נשמעת קצת מרחיקת לכת...
יחד עם זאת, לאופו יש שרות לקוחות ומכירות מצויין וכששאלתי אותם ישירות דרך האתר שלהם הם ענו (תוך שלוש דקות) שאכן ההגנה מופעלת רק על תוכן שהאופו מפענח בעצמו, כך שבאמת אין בעיה עם תוכן מוזרם במחוץ.
יחד עם זאת, לאופו יש שרות לקוחות ומכירות מצויין וכששאלתי אותם ישירות דרך האתר שלהם הם ענו (תוך שלוש דקות) שאכן ההגנה מופעלת רק על תוכן שהאופו מפענח בעצמו, כך שבאמת אין בעיה עם תוכן מוזרם במחוץ.
- epasi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
זה נשמע כמו פיתרון לעקיפת הCinavia אבל האם יש מישהו מבעלי OPPO 103/105 שיצא לו לנסות את זה את זה. כלומר ניגון קובץ בסטרימר לחבר את הסטרימר ל OPPO דרך HDMI ואז מה OPPO הזרמה של תמונה וקול לרסיבר (גם דרך HDMI) ?
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
טוב, עשיתי קצת מחקר: כדי שהגנת CINAVIA תעבוד, היא צריכה להיתמך גם ע"י התוכן (כאמור, באמצעות "טביעת אצבעות" גם באודיו וגם בווידאו) וגם ע"י הנגן (לצורך העניין אופו 103/105 תומכים ב-CINAVIA).
מה שקורה כשמנגנים את הסרט בסטרימר, ומחברים אותו ב-HDMI לכניסה מתאימה באופו ומשם בעוד HDMI לרסיבר, זה שהאופו לא עובד בתור נגן (הוא לא פורש את הקבצים, אלא מקבל bitstream, מעבד אותו ברמת אודיו/וידאו לפי ההגדרות שלו ומעביר אותו הלאה לרסיבר), ולכן הגנת ה-CINAVIA לא נכנסת לפעולה.
מה שקורה כשמנגנים את הסרט בסטרימר, ומחברים אותו ב-HDMI לכניסה מתאימה באופו ומשם בעוד HDMI לרסיבר, זה שהאופו לא עובד בתור נגן (הוא לא פורש את הקבצים, אלא מקבל bitstream, מעבד אותו ברמת אודיו/וידאו לפי ההגדרות שלו ומעביר אותו הלאה לרסיבר), ולכן הגנת ה-CINAVIA לא נכנסת לפעולה.
- epasi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 37
יש מישהו שניסה את זה ויכול לדווח שזה עובד ??