החלפת מג'יק HD והשחרת ההקלטות
בעקבות אתחולים ספונטניים של המג'יק HD הגיע טכנאי והחליף אותו באחר (מחודש), כשהוא כמובן מוציא את הדיסק הקשיח מהמג'יק הישן ומכניס אותו לחדש. על פניו הכל עבד טוב וגם ההקלטות נמצאות לכאורה, אבל למעשה כשנכנסים אליהן אז רואים רק מסך שחור לכל אורך זמן ההקלטה וגם אין סאונד.
הממיר עובד וגם מבצע הקלטות חדשות שאותן אפשר לראות בלי בעיה, אבל את ההקלטות הישנות מהממיר הישן הוא מציג רק כמסך שחור לכל אורך זמן ההקלטה התקין. חשוב להדגיש שהתוכניות המוקלטות הישנות שכעת הושחרו היו תקינות קודם לכן ובחלק מההקלטות האלה צפיתי ולא מחקתי, כך שבוודאות לא הייתה בעיה בהקלטה עצמה אלא הבעיה נוצרה בהחלפת הממירים.
האם יכול להיות שיש כאן איזושהי בעיית קידוד? שההקלטות הקודמות הוקלטו עם מפתח הצפנה של המג'יק הישן אבל עכשיו אחרי שהטכנאי לקח אותו אז במוקד ביטלו את השיוך של מפתח ההצפנה הזה למספר המנוי שלי ולכן המכשירים הקיימים לא יכולים לפענח אותן?
הממיר עובד וגם מבצע הקלטות חדשות שאותן אפשר לראות בלי בעיה, אבל את ההקלטות הישנות מהממיר הישן הוא מציג רק כמסך שחור לכל אורך זמן ההקלטה התקין. חשוב להדגיש שהתוכניות המוקלטות הישנות שכעת הושחרו היו תקינות קודם לכן ובחלק מההקלטות האלה צפיתי ולא מחקתי, כך שבוודאות לא הייתה בעיה בהקלטה עצמה אלא הבעיה נוצרה בהחלפת הממירים.
האם יכול להיות שיש כאן איזושהי בעיית קידוד? שההקלטות הקודמות הוקלטו עם מפתח הצפנה של המג'יק הישן אבל עכשיו אחרי שהטכנאי לקח אותו אז במוקד ביטלו את השיוך של מפתח ההצפנה הזה למספר המנוי שלי ולכן המכשירים הקיימים לא יכולים לפענח אותן?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זה אכן נראה כמו בעיה של הצפנה. ההקלטות הוקלטו עם כרטיס אחר ועכשיו לא ניתן לצפות בהן. אולי בשירות לקוחות יוכלו לעזור לך אבל אני סקפטי...
זה אמור להיות ככה,
כלומר זה ידוע ומתרחש כל פעם שמחליפים ממיר
היה אצלי פעם טכנאי, וחשבתי שיש לי בעיה בממיר, ביקשתי ממנו שיחליף תממיר,
אז הוא אמר שהוא יכול להחליף תממיר אבל כל ההקלטות שלי בבמיר הישן לאיעבדו בממיר החדש
כלומר זה ידוע ומתרחש כל פעם שמחליפים ממיר
היה אצלי פעם טכנאי, וחשבתי שיש לי בעיה בממיר, ביקשתי ממנו שיחליף תממיר,
אז הוא אמר שהוא יכול להחליף תממיר אבל כל ההקלטות שלי בבמיר הישן לאיעבדו בממיר החדש
אז זו באמת חוצפה שלא אמר לי ולא פירמט לי, אני צריך עכשיו לעבור ידנית על איזה 100 תוכניות מוקלטות ולמחוק אותן?
שלא לדבר על הרבה הקלטות חשובות שלא הספקתי לראות כמו הסרט "בופור" ששודר רק אתמול.
אם לא הייתי מיואש מרמת ה"שירות" שלהם הייתי דורש פיצוי אבל אני יודע שזה יהיה כרוך בעשרות שיחות טלפון ופשוט אין לי כוחות להתמודד איתם יותר.
גם ההסבר הטכני לא מקובל עלי, ברור שמפתח ההצפנה ניתן להעתקה בין מכשירים ויכולים להיות שיקולים של מדיניות עסקית או משפטית שלא להתיר העתקה בין מכשירים שונים באותו הבית אבל אני לא רואה הנמקה שלא לאפשר זאת במכשיר שהחליף מכשיר מקולקל.
אגב, בעוד אני כותב הודעה זאת גם המג'יק ה"מחודש" עשה כרגע "פאק" ואיתחל את עצמו ספונטנית לנגד עיני. אז הייתי אומר back to square one אבל למעשה זה יהיה בגדר ייפוי המציאות העגומה..
שלא לדבר על הרבה הקלטות חשובות שלא הספקתי לראות כמו הסרט "בופור" ששודר רק אתמול.
אם לא הייתי מיואש מרמת ה"שירות" שלהם הייתי דורש פיצוי אבל אני יודע שזה יהיה כרוך בעשרות שיחות טלפון ופשוט אין לי כוחות להתמודד איתם יותר.
גם ההסבר הטכני לא מקובל עלי, ברור שמפתח ההצפנה ניתן להעתקה בין מכשירים ויכולים להיות שיקולים של מדיניות עסקית או משפטית שלא להתיר העתקה בין מכשירים שונים באותו הבית אבל אני לא רואה הנמקה שלא לאפשר זאת במכשיר שהחליף מכשיר מקולקל.
אגב, בעוד אני כותב הודעה זאת גם המג'יק ה"מחודש" עשה כרגע "פאק" ואיתחל את עצמו ספונטנית לנגד עיני. אז הייתי אומר back to square one אבל למעשה זה יהיה בגדר ייפוי המציאות העגומה..
נערך לאחרונה על ידי shmelka1 ב 23/09/2013 0:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה יכול לפרמט לבדshmelka1 כתב:אז זו באמת חוצפה שלא אמר לי ולא פירמט לי, אני צריך עכשיו לעבור ידנית על איזה 100 תוכניות מוקלטות ולמחוק אותן?
אם לא הייתי מיואש מרמת ה"שירות" שלהם הייתי דורש פיצוי אבל אני יודע שזה יהיה כרוך בעשרות שיחות טלפון ופשוט אין לי כוחות להתמודד איתם יותר....
- ערןרצון
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
חשבתי שההארד דיסק מתאים לכולם...
וכך אפשר להחליף ממיר תקול ללא איבוד ההקלטות...
מדוע יש הצפנה שונה?
ערן
מדוע יש הצפנה שונה?
ערן
Re: חשבתי שההארד דיסק מתאים לכולם...
וזה נקרה פוטנציאל טוב ומימוש גרוע..ערןרצון כתב:וכך אפשר להחליף ממיר תקול ללא איבוד ההקלטות...
מדוע יש הצפנה שונה?
ערן...
בפועל כרגע השימוש לדיסק הנשלף נועד כדי להוציא את הדיסק הקשיח למי שמשלם רק על ממיר HD ולשים רק למי שרוצה מקליט, וככה בעצם בסופו של דבר לכל הלקוחות יהיה את אותו הממיר.