עזרה בבחירת מערכת מתאימה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מנסה להבין איזה מבנה ואיזו מערכת הכי תתאים לי ביחס לגודל של המקום בו היא תיהיה וביחס למה שהיא תשמש אותי(קולנוע/מוזיקה)

בעתיד הלא רחוק אני יעבור לדירת חדר(כמו לופט)שבה מרחב הסלון יהיה בערך 5.55 מטר אורך ו 4 מטר רוחב(זה רק אזור הסלון!),עדיין אין לי מושג איפה אני ימקם את מה מבחינת סלון וטלוויזיה,אבל התחלתי כבר לחשוב בשלב מוקדם עכשיו ולנסות להבין איזו מערכת הכי מתאימה? האם זה 5.1 או 7.1? או שאולי עדיף רק 2.1... וגם אם כדאי לקנות סט מושלם או אולי לבנות אחד בעצמי?

תקציב: -/+ 2000 ש''ח

השימוש המרכזי שלי זה מוזיקה,הייתי אומר 70% מוזיקה והיתר סרטים/משחקים...
כיום אני עם רמקולים למחשב של Microlab a6321 שזו מערת 2.1 שקניתי לפני שנתיים בערך ב350 שקל,ואם לומר את האמת אני מרוצה עד הגג ,איכות הסואנד והצליל נשפך ממנה כמו מים בייחוד במוזיקה קלאסית ופסי קול של סרטים שזה מה שאני מאוד אוהב לשמוע וזה מה שאני מחפש לשדרג ולשמר במערכת העתידית.

אבל בכול זאת חשוב לי להנות גם מסרטים שאני רואה הרבה ואני יביא מסך גדול לפחות 60' במרחק כזה שאני מקווה שיספיק מבחינת מרחק צפייה...

המערכת שאני חשבתי עליה היא למעשה מאותה חברה שהוכיחה את עצמה(בשבילי בכול אופן) Microlab H600 מערכת 5.1, אין לי הרבה מידע באשר לאיכות שלה ואם היא מתאימה לסלון כמו שיהיה לי.

כמו שציינתי למעלה אני לא שולל להשקיע את הסכום בבניית הסט(בין עם 7.1 או 5.1 ) בעצמי בתנאי שיהיה טוב יותר מסט מובנה למה שאני מחפש.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

תקציב לא פשוט למישהו שמצהיר שהוא הולך להשתמש במערכת בעיקר בשביל מוזיקה... :oops:

אני במקומך הייתי בודק אפשרות להתארגן על רסיבר פיוניר 323 מהדיוטי פרי ב-$200, ולשדך לו מערכת 5.1 רמקולים בתקציב דומה או בהשלמה לסה"כ התקציב שהגדרת.

בשביל סטריאו הייתי נשאר עם מה שיש לך, ולא מערבב שמחה בשמחה בתקציב הנתון... אם וכשתרצה ותוכל להשתדרג מבחינת סטריאו, אתה יכול ללכת או על זוג רמקולים יותר טובים שיחליפו את הסאטליטים הקדמיים במערכת הנ"ל, או על רמקולים מוגברים של AudioEngine מדגם A2 (או A5, אבל הם עולים יותר מהתקציב שהגדרת לכל המערכת, אז כנראה שהם לא רלוונטיים כרגע...) שיחוברו ישירות למקור, ולא יעברו דרך הרסיבר.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

epony כתב:תקציב לא פשוט למישהו שמצהיר שהוא הולך להשתמש במערכת בעיקר בשביל מוזיקה... :oops:

אני במקומך הייתי בודק אפשרות להתארגן על רסיבר פיוניר 323 מהדיוטי פרי ב-$200, ולשדך לו מערכת 5.1 רמקולים בתקציב דומה או בהשלמה לסה"כ התקציב שהגדרת.

בשביל סטריאו הייתי נשאר עם מה שיש לך, ולא מערבב שמחה בשמחה בתקציב הנתון... אם וכשתרצה ותוכל להשתדרג מבחינת סטריאו, אתה יכול ללכת או על זוג רמקולים יותר טובים שיחליפו את הסאטליטים הקדמיים במערכת הנ"ל, או על רמקולים מוגברים של AudioEngine מדגם A2 (או A5, אבל הם עולים יותר מהתקציב שהגדרת לכל המערכת, אז כנראה שהם לא רלוונטיים כרגע...) שיחוברו ישירות למקור, ולא יעברו דרך הרסיבר.
...
אוקיי אז איזה סטריאו איכותיים אני יכול לרכוש בתקציב הזה ? שיהוו תחליף ראוי לנוכחיים
כי כמו שציינתי המוזיקה יותר חשובה לי מחווית הקולנוע...אני לא בא להיתחרות בקולנוע בכול מקרה...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

אם אתה הולך על סטריאו נטו, הייתי כאמור בוחן את הרמקולים המוגברים של Audioengine, ובפרט את ה-A5 Plus:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article04500.html

עוד אופציה (יותר זולה משמעותית, אבל לעניות דעתי לא טובה כמו ה-AudioEngine) היא רמקולי הסטריאו המוגברים של מיקרולאב מסדרת ה-Solo, ובפרט ה-6C וה-7C, אבל לא נראה לי שהם יצליחו להתמודד עם המימדים של הסלון החדש שלך...

אם יד שניה זו אופציה, אז אולי תמצא מגבר סטריאו ורמקולים בתקציב הנתון, אבל הוא עדיין די נמוך, אז אני לא יודע אם תקבל יותר ערך מהאלטרנטיבה הזאת.

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

epony כתב:אם אתה הולך על סטריאו נטו, הייתי כאמור בוחן את הרמקולים המוגברים של Audioengine, ובפרט את ה-A5 Plus:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article04500.html

עוד אופציה (יותר זולה משמעותית, אבל לעניות דעתי לא טובה כמו ה-AudioEngine) היא רמקולי הסטריאו המוגברים של מיקרולאב מסדרת ה-Solo, ובפרט ה-6C וה-7C, אבל לא נראה לי שהם יצליחו להתמודד עם המימדים של הסלון החדש שלך...

אם יד שניה זו אופציה, אז אולי תמצא מגבר סטריאו ורמקולים בתקציב הנתון, אבל הוא עדיין די נמוך, אז אני לא יודע אם תקבל יותר ערך מהאלטרנטיבה הזאת.
...
נראים טוב ה A5 האלה איפה אפשר לשמוע אותם ואתה בטוח שהם מתאימים לסלון בכזה גודל?
ולא צריך לשדרך להם מגבר מיוחד?

הסידרת solo גם שקלתי מאוד אבל קראתי כמו שאתה אומר שהם לא מתאימים לחללים גדולים והתבאסתי מאוד כי הם גם נראים מרשים ואין לי ספק שבחלל קטן הם מעולים

יד 2 לא אופציה

ומה לגבי המערכת שאני הצעתי H600 מה רע בה בדיוק? נראה שהיא משלבת סט רמקולים קדמיים איכותיים מספיק למוזיקה וגם ערוצים נוספים לחווית קולנוע זה לא מספיק??

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

קודם כל, ה-A5 PLus מוגברים, כך שלא צריך להוסיף להם מגבר...
מעבר לכך, אפשר לשמוע אותם בכמה חנויות (למשל פיוז בגבעתיים) - הנה רשימה של כל המשווקים בארץ: http://audioengine.co.il/resellers.htm

אני לא מכיר אישית את ה-HT600, אבל עושה רושם שה-A5 Plus יותר טובים מהם על הנייר (למשל הספק של 50W RMS לעומת 32W RMS...)
חוצמזה, הסאטליטים (גם הקדמיים "הגדולים") יורדים רק עד 150 הרץ (ראה עמ' 11 במדריך למשתמש), שזה נתון בעייתי מאוד (120 הרץ זה גבולי-גבוה, ועדיף למצוא משהו שיורד לפחות עד 100 הרץ אם לא 80 הרץ...) - הסיבה היא שזה אומר שכל הסאונד בתדרים נמוכים מה-150 הרץ צריך להגיע מהסאב, וסאבים בהגדרה לא מתפקדים טוב מעל 80-100 הרץ (פשוט בגלל שמעל זה כבר מתחילים לשמוע בדיוק מאיפה הצליל מגיע, מה שדי הורס את החוויה בסטריאו..!) (n)

אם אתה ממש חם על מערכת 5.1, אז אני אישית ממליץ על הלוג'יטק Z906. (Y)

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

epony כתב:קודם כל, ה-A5 PLus מוגברים, כך שלא צריך להוסיף להם מגבר...
מעבר לכך, אפשר לשמוע אותם בכמה חנויות (למשל פיוז בגבעתיים) - הנה רשימה של כל המשווקים בארץ: http://audioengine.co.il/resellers.htm

אני לא מכיר אישית את ה-HT600, אבל עושה רושם שה-A5 Plus יותר טובים מהם על הנייר (למשל הספק של 50W RMS לעומת 32W RMS...)
חוצמזה, הסאטליטים (גם הקדמיים "הגדולים") יורדים רק עד 150 הרץ (ראה עמ' 11 במדריך למשתמש), שזה נתון בעייתי מאוד (120 הרץ זה גבולי-גבוה, ועדיף למצוא משהו שיורד לפחות עד 100 הרץ אם לא 80 הרץ...) - הסיבה היא שזה אומר שכל הסאונד בתדרים נמוכים מה-150 הרץ צריך להגיע מהסאב, וסאבים בהגדרה לא מתפקדים טוב מעל 80-100 הרץ (פשוט בגלל שמעל זה כבר מתחילים לשמוע בדיוק מאיפה הצליל מגיע, מה שדי הורס את החוויה בסטריאו..!) (n)

אם אתה ממש חם על מערכת 5.1, אז אני אישית ממליץ על הלוג'יטק Z906. (Y)
...
איך הלוג'יטק לעומת ה A5 פלוס? הבדלים משמעותיים ?

ובהתייחס למה שאמרת איך הרמקולים האלה? Cambridge Audio S70 התדר הכי נמוך שם זה 39 הרץ

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

בסטריאו בתקציב הנתון אין על ה-A5 פלוס לעניות דעתי. פשוט הפתרון הכי טוב למחיר הזה.

לגבי הקיימברידג' אודיו S70, מדובר בליגה אחרת לגמרי - זוג רמקולים רצפתיים שדורשים הגברה נפרדת שתעלה לך לפחות עוד 2,000 ש"ח (שלא לדבר על כך שיש אלטרנטיבות טובות מהרמקולים האלה בתקציב הנתון לעניות דעתי...)

האמת שמבחינת הגברה יכול להיות שיש "קיצור דרך" שבהחלט יכול להיות רלוונטי לך אם תלך על רמקולים לא מוגברים וזה T-AMP שזו טכנולוגיית הגברה דיגיטלית זולה שנותנת הרבה תמורה יחסית למחיר מאוד נמוך (פחות מ-$50 למגבר של Lepai או של Sure..!)

Bar18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

למה מגבר יעלה 2000 שקל? מה עושה את ההבדל ממגבר זול יותר?
Windows has detected you do not have a keyboard, please Press 'F9" to continue.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”