התלבטות ברכישת Mini-PC מארה"ב
אני רוצה להחליף את הסטרימר בסלון למיני PC, קטן, מעוצב ושקט ובמתלבט בין שתי אופציות:
1. NUC:
http://www.amazon.com/Intel-Computing-G ... 15426011_1
2. ZOTAC ZBOX ID88 :
http://www.amazon.com/2-8GHz-Dual-Core- ... B00CRGJ93Y
הדרישות הם למחשב סלוני אשר עליו XBMC כמערכת המדיה-סנטר (המידע נמשך ברשת קווי מNAS ומהרשת) וכן לצורך גלישה באינטרנט, יחובר לרסיבר ק"ב.
חשוב מאוד שיעבוד חלק ומהר (יש לנו בחדר השינה PI והאיטיות שלו מתסכלת אותי- לא רוצה את זה בסלון), שיהיה שקט ולבסוף שיהיה פשוט להתקין בו את התוספות הנדרשות (זכרון, כונן קשיח, שליטה) - אין לי רקע טכני בהרכבת מחשב אבל הבנתי שזה לא מסובך ויש לא מעט הסברים ברשת.
מה המלצתכם?
בנוסף אשמח להמלצה לגבי הרכיבים הנדרשים בכדי להשלים את המחשב: כמות זכרון ומאיזה סוג? כונן קשיח מינימלי למערכת ההפעלה (מעדיף לעבוד עם ווינדוס), SSD? מקלדת/עכבר מומלצת לסלון/או בכלל שלט?
תודה וחג שמח!
1. NUC:
http://www.amazon.com/Intel-Computing-G ... 15426011_1
2. ZOTAC ZBOX ID88 :
http://www.amazon.com/2-8GHz-Dual-Core- ... B00CRGJ93Y
הדרישות הם למחשב סלוני אשר עליו XBMC כמערכת המדיה-סנטר (המידע נמשך ברשת קווי מNAS ומהרשת) וכן לצורך גלישה באינטרנט, יחובר לרסיבר ק"ב.
חשוב מאוד שיעבוד חלק ומהר (יש לנו בחדר השינה PI והאיטיות שלו מתסכלת אותי- לא רוצה את זה בסלון), שיהיה שקט ולבסוף שיהיה פשוט להתקין בו את התוספות הנדרשות (זכרון, כונן קשיח, שליטה) - אין לי רקע טכני בהרכבת מחשב אבל הבנתי שזה לא מסובך ויש לא מעט הסברים ברשת.
מה המלצתכם?
בנוסף אשמח להמלצה לגבי הרכיבים הנדרשים בכדי להשלים את המחשב: כמות זכרון ומאיזה סוג? כונן קשיח מינימלי למערכת ההפעלה (מעדיף לעבוד עם ווינדוס), SSD? מקלדת/עכבר מומלצת לסלון/או בכלל שלט?
תודה וחג שמח!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ל-NUC יש חסרון שאי אפשר לשים בו כונן קשיח 2.5", אלא רק SSD בתצורה קטנה של כרטיס.
ב-ID88 אין את החסרון הזה, ולכן כדאי לדעתי ללכת עליו.
ב-ID88 אין את החסרון הזה, ולכן כדאי לדעתי ללכת עליו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
כבעלים של NUC אני לא רואה בזה חיסרון משמעותי.pixies כתב:ל-NUC יש חסרון שאי אפשר לשים בו כונן קשיח 2.5", אלא רק SSD בתצורה קטנה של כרטיס.
ב-ID88 אין את החסרון הזה, ולכן כדאי לדעתי ללכת עליו....
(גילוי נאות, המכשיר שלי הוזמן והובא באופן עצמאי מארה"ב, כולל הזכרונות וה-SSD).
כיוון שפותח השרשור (כמוני) לא מסתמך על אגירת המידע במחשב עצמו אלא משתמש ב-NAS ובסטרימינג מהרשת, אין לגודל הדיסק משמעות כל כך מהותית (גם לא תקציבית).
אני באופן אישי מאוד מרוצה מהמכשיר (NUC מבוסס Core i3), וממליץ עליו בפה מלא (על אף שהוא עשוי להיות overkill למשימות פשוטות בלבד).
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
- נתן תודות: 247 פעמים
- קיבל תודות: 1436 פעמים
חברים, תודה רבה על התגובות.
לצערי הצלחתם לבלבל אותי יותר
ועדיין מתקשה להחליט בין המוצרים.
OhadG:
באיזה מערכת הפעלה אתה משתמש?
רמת הרעש של המכשיר?
למה החלטת ללכת על כונן 120GB (בהתחשב בעובדה שאני לא שומר עליו מידע אולי אני יכול להסתפק בכונן קטן יותר לצורך מערכת ההפעלה?)
שליטה?
לצערי הצלחתם לבלבל אותי יותר
OhadG:
רמת הרעש של המכשיר?
למה החלטת ללכת על כונן 120GB (בהתחשב בעובדה שאני לא שומר עליו מידע אולי אני יכול להסתפק בכונן קטן יותר לצורך מערכת ההפעלה?)
שליטה?
א. אתה יכול להתקין עליו איזה מערכת הפעלה שתרצה.
ב. ל-NUC יש 2 חריצי זיכרון. בהנחה שב-AMAZON המינימום הוא 2GB לסטיק, אז תקבל 4GB לפחות שזה אומר מערכת הפעלה של 64 ביט לצורך ניצול הזיכרון הזה. זו לא חובה, ובוודאי לא נצרך למחשב שישמש כ-HTPC. זו הסיבה שאני התקנתי לינוקס, היו לי 8GB לנצל ופשוט חבל היה לי לבזבז 5GB עם Windows 32 bit. אז יש לי לינוקס 64 ביט ואם אני צריך Windows אני משתמש ב-VirtualBox. הדבר היחיד שבאמת דרש WINDOWS אצלי היה תוכנת הלגו Mindstorms.
ג. לא שומעים אותו.
ד. אתה יכול להסתפק ב-80GB הכל שאלה של מה תמצא בחנות וכמה זה יעלה.
ב. ל-NUC יש 2 חריצי זיכרון. בהנחה שב-AMAZON המינימום הוא 2GB לסטיק, אז תקבל 4GB לפחות שזה אומר מערכת הפעלה של 64 ביט לצורך ניצול הזיכרון הזה. זו לא חובה, ובוודאי לא נצרך למחשב שישמש כ-HTPC. זו הסיבה שאני התקנתי לינוקס, היו לי 8GB לנצל ופשוט חבל היה לי לבזבז 5GB עם Windows 32 bit. אז יש לי לינוקס 64 ביט ואם אני צריך Windows אני משתמש ב-VirtualBox. הדבר היחיד שבאמת דרש WINDOWS אצלי היה תוכנת הלגו Mindstorms.
ג. לא שומעים אותו.
ד. אתה יכול להסתפק ב-80GB הכל שאלה של מה תמצא בחנות וכמה זה יעלה.
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
היי, אני מבין אותך לגמרי, גם אני הייתי מבולבל והתלבטתי בין 2 הדגמים/חברות הללו (מה שהכריע את הכף היתה אישתי)sBaB כתב:חברים, תודה רבה על התגובות.
לצערי הצלחתם לבלבל אותי יותר![]()
OhadG:
רמת הרעש של המכשיר?
שליטה?...
אני משתמש בWin8.
המכשיר נמצא בכוננית שקופה בסלון, לא שומע אותו בכלל (אלא אם אני מתקרב במיוחד עד כדי שהאוזן במרחק סנטימטרים ממנו).
החלטתי ללכת על דיסק קצת יותר גדול כדי לאפשר לעצמי מרחב פעולה אם ארצה לבדוק, להעתיק קבצים (BR) ולבדוק בהשוואה לסטרימינג ברשת (רשת קווית כמובן). ההפרש מבחינתי היה זניח.
שליטה? באמצעות שלט MCE שהיה לי מהמערכת הקודמת.
התלבטות נעימה
(בכל מקרה הבחירה שלך תהיה טובה)
בהצלחה!