עזרה בקניית DAC בתקציב מצומצם

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום, אני זקוק לעזרתכם.

אני מנסה להרכיב מערכת סטריאו ביתית שנשמעת הכי טוב שאפשר בתקציב היחסית מצומצם שיש לי. התחלתי מזוג רמקולים Paradigm Studio 20v2 שהשגתי, וחיברתי אותם למגבר Emotiva mini-X a100.

בתור מקור, חיברתי אותם לנגן מדיה דיגיטלית בשם IHIFI 812V2 שקניתי בזמנו באיביי בשביל האוזניות אבל עכשיו הוא עבר הסבה לנגן בסלון זה אמנם מכשיר תוצ' חברה סינית עלומה, אבל יש לו איכות מצויינת ו-DAC פנימי די טוב. סה"כ יצאה לי מערכת בתצורה לא הכי סטנדרטית בעולם, אבל אני בהחלט מרוצה מהסאונד שלה, חוץ מבעיה אחת קטנה והיא שלאף אחד מהרכיבים אין שלט (אפילו לא על הווליום).

החלטתי לקנות סטרימר/HTPC בשם G-Box Midnight Slav בשביל לשמש בתור מקור במקום ה-IHIFI, וככה גם לשחרר את נגן המדיה שיוכל לחזור לשימוש המקורי שלו. העניין הוא שאני צריך DAC בשביל לחבר את הסטרימר למגבר (לא בא בחשבון להשתמש ביציאה האנלוגית של ה-G-Box. האיכות ממש לא ברמה מתאימה).

ל-G-Box הזה יש שתי יציאות דיגיטליות, גם קואקס וגם אופטית. יש לו גם כניסות USB, אבל עדיין לא גיליתי איך להפעיל USB Audio במכשיר מבוסס האנדרואיד הזה. אני צריך DAC בשבילו, ומכיוון שאני לא בטוח אם אפשר יהיה לחבר USB או לא, עדיף משהו עם כניסות SPDIF. כאמור, אני לא יכול להרשות לעצמי להשקיע בדברים באמת יקרים, וחשבתי על תקציב של משהו שעולה 100-150 דולר בארה"ב, אבל אם כל מה שאוכל למצוא בתקציב הזה זו יהיה החוליה החלשה בשרשרת, אני יכול להתגמש קצת כלפי מעלה.

יש המלצות?

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #2 

אם תמצא בלוחות emotiva dac בגרסה הראשונה תקבל תוצאה טובה + האפשרות לכל סוגי החיבורים.
בזמנו היה לי הדאק הזה ומאוד נהניתי ממנו, תמורה מצוינת למחיר.

בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה.

אני מתאר לעצמי שזה יכול להיות שידוך טוב למגבר של אמוטיבה. בלוחות מופיע משהו, אבל ב-1000 ש"ח (אני משער שהדגם היותר חדש). בכל מקרה, אני מחפש משהו לקנות בארה"ב. הסתכלתי באתרי יד שניה בארה"ב (כולל איביי) ולא מצאתי גם שם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אמוטיבה XDA-1 מיד שניה אפשר למצוא לא מעט, אבל יותר קרוב ל-$200 (לפני שילוח ומיסים): http://www.ebay.com/csc/i.html?_fln=1&L ... +1&_sop=15

עוד אופציה טובה בתקציב הנתון: AudioEngine D1

בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

באמת לא בדקתי מכירות סגורות באיביי אלא רק כאלו שפתוחות כרגע ... צריך כנראה לעקוב כמה זמן עד שמישהו מעלה כזה.

אגב, יש חוות דעת לגבי V-DAC? מחיפוש שעשיתי באינטרנט עושה רושם שיש עליו ביקורות די טובות, ונראה שהוא נמכר באיביי במחירים ממש זולים לאחרונה:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=v-dac&LH_Complete=1&rt=nc

michael100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 288
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

אם אתה בכיוון של ה V-DAC יש מבצע בפיוז גבעתיים ב 990 ש"ח.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

יש לחברת arcam את ה rlink. יש לי אותו והוא נשמע סבבה לחלוטין ואפשר ליבא במחיר סביר.

בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מיכאל: תודה, אבל אני מחפש לקנות בארה"ב.

טרנדין: איך ה-rlink לעומת ה-v-dac?
אני רואה שמוכרים rlink משוחזר ב-179$ באיביי. נמכרו לאחרונה מספר פעמים v-dac משומשים באיביי בסביבות ה-100 דולר. אם אמצא עוד אחד כזה, ניראה לי שזה מה שאקנה. אם לא, אשקול גם את ה-rlink.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אין לי מושג לגבי ה vdac, מצטער, אני יודע שהוא נשמע טוב מאוד אצלי, סה"כ good bang for the buck.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אתה מדבר על הוידאק 2 או על הדגם הקודם? כי זה הדגם הנוכחי שלו. אני לא יודע איך הוא נשמע, אבל אני כן רואה שהוא הרבה יותר גדול מהארלינק ושוקל בערך פי 3 ממנו.
בכל מקרה, ראיתי שהוא קיבל ציון לא רע של 4 כוכבים ב whathifi - הדגם החדש יותר
http://www.whathifi.com/review/v-dac-ii

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

Trendin כתב:אתה מדבר על הוידאק 2 או על הדגם הקודם? כי זה הדגם הנוכחי שלו. אני לא יודע איך הוא נשמע, אבל אני כן רואה שהוא הרבה יותר גדול מהארלינק ושוקל בערך פי 3 ממנו.
בכל מקרה, ראיתי שהוא קיבל ציון לא רע של 4 כוכבים ב whathifi - הדגם החדש יותר
http://www.whathifi.com/review/v-dac-ii
...
אחדד גם שה-V-DAC II נחשב ליותר טוב מה-V-DAC המקורי, כך שלא הייתי בהכרח מזדרז להוציא $100 על המקורי...

בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אני מדבר על הדגם הישן.

על פי הקישור למעלה, אפשר לקנות את MK2 בארץ ב-990 ש"ח, שזה 280$ בשער הנוכחי. בארה"ב לא מצאתי אותו בהרבה פחות. הכי נמוך שמצאתי היה ב-250$. משומשים קשה למצוא.

השאלה היא אם ההבדלים בין החדש לישן הופכים את הישן ל-obsolete, או שאלו הבדלים קטנים. בכל זאת מדובר בפחות מחצי מחיר לישן משומש (בהנחה שאצליח להשיג במחירים בהם נמכר לאחרונה באיביי).

ואגב, ראיתי בחיפוש שכבר יצא דגם עוד יותר חדש בינתיים. V90-DAC, ב-300 דולר. אבל זה כבר באמת מעבר לתקציב שלי.
http://www.amazon.com/Musical-Fidelity-V90-DAC-High-Quality-Converter/dp/B00DNZMZTI

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

990 ש"ח אולי שווים $280 בשער היציג הנוכחי, אבל להביא מכשיר לארץ עולה הרבה יותר מרק להמיר דולרים לשקלים... :roll:

תוסיף כ-35% מס ועוד עלויות שילוח, ותגיע לעלות יבוא אישי כוללת של כ-$370, שהם כ-1,300 ש"ח בשער היציג הנוכחי. :oops:

למען הסר ספק, ה-V90 אינו מיועד להחליף את ה-V, שכן מדובר על שתי סדרות מוצר נפרדות של Musical Fidelity (ה-V ניידים, בעוד ה-V90 נייחים - http://www.musicalfidelity.com/products/)

בוחצלגיחצן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

טוב, אני לא מדבר על ייבוא בדואר, אלא על קניה בארה"ב, בלי לשלם מס ועלויות משלוח ...
8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”