צריך עזרה עם כרטיס TV עקשן
כבר מס' ימים אני עובד על הHTPC של אחד מחברי הפורום ואני לא מצליח
לעלות על הגורם לבעיה מסויימת.
מדובר על מחשב עם כרטיס מסך של ג'יגבייט מNVIDIA6200
וכרטיס TV של WINFAST PVR2000
הבעיה היא שלאחר שאני סורק בתוכנת המדיה של MCE את הערוצים
שמשודרים האנלוגי (כבלים) אני רואה את כול הערוצים בגוון אדום,
אם אני מפעיל את התוכנת TV של PVR2000 כול הערוצים נראים בצורה תקינה
ניסיתי להתקין דרייברים אחרים לPVR2000 אבל אז המדיה של MCE בכלל לא מצליחה
לסרוק ערוצים.
לעלות על הגורם לבעיה מסויימת.
מדובר על מחשב עם כרטיס מסך של ג'יגבייט מNVIDIA6200
וכרטיס TV של WINFAST PVR2000
הבעיה היא שלאחר שאני סורק בתוכנת המדיה של MCE את הערוצים
שמשודרים האנלוגי (כבלים) אני רואה את כול הערוצים בגוון אדום,
אם אני מפעיל את התוכנת TV של PVR2000 כול הערוצים נראים בצורה תקינה
ניסיתי להתקין דרייברים אחרים לPVR2000 אבל אז המדיה של MCE בכלל לא מצליחה
לסרוק ערוצים.
ניסיון אחרון לפני שאני מתחיל לחשוב על אופציה להחלפת הכרטיס
בתוכנה WINFAST (התוכנה של הכרטיס) האיכות מושלמת ואין שום בעיה.
במדיה סנטר יש בעיות...
ניסיתי להתקין גירשאות שונות של הדרייבר אבל זה לא עזר
בגרסה אחת רואים תמונה אדומה ולפעמים יש מסגרת בצבע נורמלי מסביב לתמונה בגוון אדום
ובגרסה אחרת רואים תמונה שחור לבן עם הפרעות בחלק התחתון שלה.
יש רעיון?
בתוכנה WINFAST (התוכנה של הכרטיס) האיכות מושלמת ואין שום בעיה.
במדיה סנטר יש בעיות...
ניסיתי להתקין גירשאות שונות של הדרייבר אבל זה לא עזר
בגרסה אחת רואים תמונה אדומה ולפעמים יש מסגרת בצבע נורמלי מסביב לתמונה בגוון אדום
ובגרסה אחרת רואים תמונה שחור לבן עם הפרעות בחלק התחתון שלה.
יש רעיון?
אני מכיר בעיות דומות עם ה PVR150 בחיבור אנלוגי. הבעייה נובעת מזה שכשעושים סריקה בתוכנות ה PVR (כל תוכנה SAGE, MCE, GBPVR וכו') הם לא באמת סורקות תדרים אלא פונות לערכים ב REGISTRY ששם יש סט קבוע של תדרים שאמורים להיות בהם ערוצים (לפי טבלת תדרים קבועה). בארה"ב זה עובד טוב כי שם משדרים לפי הטבלת תדרים הזו, אבל בהרבה מקומות באירופה וגם בישראל יש סטייה מהטבלה וצריך לעדכן את הערכים ב REGISTRY באופן ידני (כמו FINETUNING).
מה שאתה יכול לנסות (לא בטוח שזה יעבוד) זה למצוא את התדרים שבה יש ערוצים (עם התוכנה של הכרטיס שם הסריקה היא לפי תדרים לא קבועים בדר"כ) ולעדכן את התדרים ב REGISTRY. אתה יכול למצוא הסברים נוספים פה:
http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/Util ... gAssistant
לפני שאתה אתה מנסה את זה הייתי ממליץ לך לנסות עם תוכנת PVR אחרת לראות אם זאת הבעייה.
מצד שני יכולים שזו גם בעייה של DECODER-ים.
תראה גם שה MCE מתחייס אל הכרטיס בתור PAL.
מה שאתה יכול לנסות (לא בטוח שזה יעבוד) זה למצוא את התדרים שבה יש ערוצים (עם התוכנה של הכרטיס שם הסריקה היא לפי תדרים לא קבועים בדר"כ) ולעדכן את התדרים ב REGISTRY. אתה יכול למצוא הסברים נוספים פה:
http://gbpvr.com/pmwiki/pmwiki.php/Util ... gAssistant
לפני שאתה אתה מנסה את זה הייתי ממליץ לך לנסות עם תוכנת PVR אחרת לראות אם זאת הבעייה.
מצד שני יכולים שזו גם בעייה של DECODER-ים.
תראה גם שה MCE מתחייס אל הכרטיס בתור PAL.
זה לא זה....
הכרטיס עושה את אותן הבעיות שיש בערוצים שנקלטים דרף RF גם בחיבור ממיר\מקור וידאו אחר בחיבור SVIDEO\RCA
שנכנס ישירות לכרטיס בVIDEO IN - אז בעצם זה לא קשור לתדרי קליטה.
המקודדים תקינים ועובדים אצלי בHTPC אחר
הכרטיס וההגדרות כבר נמצאות על PAL
הנה דוגמאות לשני דרייברים שונים שהותקנו בחיבור בכניסת וידאו

הכרטיס עושה את אותן הבעיות שיש בערוצים שנקלטים דרף RF גם בחיבור ממיר\מקור וידאו אחר בחיבור SVIDEO\RCA
שנכנס ישירות לכרטיס בVIDEO IN - אז בעצם זה לא קשור לתדרי קליטה.
המקודדים תקינים ועובדים אצלי בHTPC אחר
הכרטיס וההגדרות כבר נמצאות על PAL
הנה דוגמאות לשני דרייברים שונים שהותקנו בחיבור בכניסת וידאו

אם זה קורה גם בחיבור RCA אז באמת זה לא קשור לתדרים.
אתה יכול להתקין תוכנת PVR אחרת (לדוגמה GBPVR) ששם אפשר לבחור DECODER של MPEG ידני ולנסות לשחק עם זה. לי גם לקח זמן (עם ה PVR150) להגיע לשילוב המתאים בין DECODER-ים לדריברים.
אתה יכול לנסות גם את הכרטיס על מחשב אחר.
אתה יכול להתקין תוכנת PVR אחרת (לדוגמה GBPVR) ששם אפשר לבחור DECODER של MPEG ידני ולנסות לשחק עם זה. לי גם לקח זמן (עם ה PVR150) להגיע לשילוב המתאים בין DECODER-ים לדריברים.
אתה יכול לנסות גם את הכרטיס על מחשב אחר.
מישהו יכול בבקשה להסביר לי
מה ענין סריקת התדרים לעבודה עם כבלים? הרי הממיר מטפל בתחנות ומוציא פלט אחד (קומפוזיט, svideo או rgb לפי המקרה והממיר) לטלוויזיה או לכרטיס הטלוויזיה. גם ב-MCE (אא"ט) כשמגדירים שהחיבור הוא דרך settop box (יעני ממיר) לא מתבצעת סריקה.
האם אני צודק?
האם אני צודק?
יש התקדמות אבל לא ממש משמעותית
מתברר שזו כנראה בעיה עם המקודד של NVIDIA.
אני נכנס להגדרות של NVIDIA בתוכנה של MCE בתוכניות נוספות ואז לוחץ על NVIDIA ====> הגדרות וידאו====>
de-interlacing =====ואז כשאני בוחר באפשרויות תצוגה שקיימות שם אני רואה שהגוון האדום משתנה לאדום או סגור.
יש כאן מישהו שמכיר את ההקדרות הנוספות של הNVIDIA?
אני זוכר שמישהו פעם העלה פה הסבר על שינוי ברג'יסטרי שמאפשר הגדרות נוספות שמוסתרות בNVIDIA....
גם אם יש פתרונות אחרים אני אקבל בשמחה....
דרך אגב - אותה התופעה מופיעה גם עם כרטיס TV אחר (PVR150) וזה אומר שמדובר על שילךוב של
הכרטיס 6200 עם המקודדים של NVIDIA.
מתברר שזו כנראה בעיה עם המקודד של NVIDIA.
אני נכנס להגדרות של NVIDIA בתוכנה של MCE בתוכניות נוספות ואז לוחץ על NVIDIA ====> הגדרות וידאו====>
de-interlacing =====ואז כשאני בוחר באפשרויות תצוגה שקיימות שם אני רואה שהגוון האדום משתנה לאדום או סגור.
יש כאן מישהו שמכיר את ההקדרות הנוספות של הNVIDIA?
אני זוכר שמישהו פעם העלה פה הסבר על שינוי ברג'יסטרי שמאפשר הגדרות נוספות שמוסתרות בNVIDIA....
גם אם יש פתרונות אחרים אני אקבל בשמחה....
דרך אגב - אותה התופעה מופיעה גם עם כרטיס TV אחר (PVR150) וזה אומר שמדובר על שילךוב של
הכרטיס 6200 עם המקודדים של NVIDIA.
תמונה נוספת של התופעה... - ה nvidia עד כדי כך בעייתי?
שימו לב שהתמונה איכותית אבל תקוע לו שם הצבע האדום של הINTERLACING אם אני לא טועה
http://img169.imageshack.us/img169/1004/4490je0.jpg
יש אוליי מקודדים אחרים מומלצים? אשמח לקבל לינקים אם יש...
שימו לב שהתמונה איכותית אבל תקוע לו שם הצבע האדום של הINTERLACING אם אני לא טועה
http://img169.imageshack.us/img169/1004/4490je0.jpg
יש אוליי מקודדים אחרים מומלצים? אשמח לקבל לינקים אם יש...
אני מציע לך להתקין תוכנת PVR אחרת (רק לשם בדיקה) כגון GBPVR. הבעייה עם MCE שהיא לוקחת את מה שמוגדר ב DEFAULT של המערכת הפעלה. תוכנות PVR אחרות נותנות לך לבחור ב DECODER-ים אחרים שמותקנים על המחשב (נוח למצוא את מה שמתאים לחומרה).
DECODER-ים של MPEG2 מגיעים רק עם תוכנות מסחריות (POWERDVD, WINDVD). זה לא שיש משהו שמומלץ או שה-NVIDIA גרוע, אלא צריך למצוא פשוט מה עובד הכי טוב עם המחשב שלך. אם זה עבד לך בתוכנה של הכרטיס כנראה מותקן לך DECODER אחר שאיתו זה עובד טוב. DECODER-ים מומלצים חוץ מ NVIDIA:
CYBERLINK שמגיע עם POWERDVD
או INTERVIDEO שמגיע עם WINDVD.
יכול להיות שהגיעו גם עם הכרטיס שלך DECODER-ים ושווה לנסות אותם.
DECODER-ים של MPEG2 מגיעים רק עם תוכנות מסחריות (POWERDVD, WINDVD). זה לא שיש משהו שמומלץ או שה-NVIDIA גרוע, אלא צריך למצוא פשוט מה עובד הכי טוב עם המחשב שלך. אם זה עבד לך בתוכנה של הכרטיס כנראה מותקן לך DECODER אחר שאיתו זה עובד טוב. DECODER-ים מומלצים חוץ מ NVIDIA:
CYBERLINK שמגיע עם POWERDVD
או INTERVIDEO שמגיע עם WINDVD.
יכול להיות שהגיעו גם עם הכרטיס שלך DECODER-ים ושווה לנסות אותם.