מגבר לאנטנה על הגג עידן פלוס
כבר שלוש שנים עם עידן פלוס. לא התנתקתי מיס של המחיר אלא כי מצאתי את עצמי מבזבז זמן בלתי נשלט בתכניות שאיני מעוניין בהם. הילדים - עוד יותר.
בערבים,החל משמונה-שמונה וחצי, בעיקר בקייץ, יש הפרעות קליטה קשות - עד חוסר קליטה. יש לי אנטנה על הגג מכוונת בדיוק לאיתנים. האנטנה מפוצלת בארון החשמל לשני ממירים וההפרעות בשניהם. גם בקליטה עם אנטנה פנימית שזרקתי מחוץ לחלון יש הפרעות קליטה בערב.
האם קניית מגבר אנטנה שישב בארון החשמל (לפני המפצל), ישפר את הקליטה?
פרטים שאולי יעזרו: אני גר במערב קריית אונו. ממיר קונקה וממיר אינובו. לא רואה הבדל ביניהם. פניתי לעידן פלוס שהבטיחו טכנאי. לא הגיע. אחרי חצי שנה(!) צלצלו לשאול אם התקלה חלפה. למרות שזה היה בחורף שאז יש פחות תקלות קבענו זמן שיגיע טכנאי. לא הגיע!
מוכן לפתרון אחר כגון צלחת, אבל אני מבין שהשידורים החינמיים בעמוס יופסקו בעוד זמן קצר?
תודה לעוזרים.
רון
בערבים,החל משמונה-שמונה וחצי, בעיקר בקייץ, יש הפרעות קליטה קשות - עד חוסר קליטה. יש לי אנטנה על הגג מכוונת בדיוק לאיתנים. האנטנה מפוצלת בארון החשמל לשני ממירים וההפרעות בשניהם. גם בקליטה עם אנטנה פנימית שזרקתי מחוץ לחלון יש הפרעות קליטה בערב.
האם קניית מגבר אנטנה שישב בארון החשמל (לפני המפצל), ישפר את הקליטה?
פרטים שאולי יעזרו: אני גר במערב קריית אונו. ממיר קונקה וממיר אינובו. לא רואה הבדל ביניהם. פניתי לעידן פלוס שהבטיחו טכנאי. לא הגיע. אחרי חצי שנה(!) צלצלו לשאול אם התקלה חלפה. למרות שזה היה בחורף שאז יש פחות תקלות קבענו זמן שיגיע טכנאי. לא הגיע!
מוכן לפתרון אחר כגון צלחת, אבל אני מבין שהשידורים החינמיים בעמוס יופסקו בעוד זמן קצר?
תודה לעוזרים.
רון
1 בערך שתי קומות לארון החשמל. מארון החשמל שם נמצא המפצל לטלויזיות אורך הכבל הוא 4 מטר לאחת וכ 7 לשנייה.
2. אני כיוונתי לפי מדידה עם מצפן. הכיוון של איתנים-הר הטייסים הוא על פי המלצה בפורום godigital (שבינתיים כבר לא עונה).
תודה
רון
2. אני כיוונתי לפי מדידה עם מצפן. הכיוון של איתנים-הר הטייסים הוא על פי המלצה בפורום godigital (שבינתיים כבר לא עונה).
תודה
רון
שלום רון,
לא בטוח שמגבר יעזור לך, הקליטה ע"י אנטנה חיצונית היא מצויינת באזורך.
ע"מ לעזור לך אני אשמח לראות את האנטנה, ידוע לך אם יש לה רפלקטורים ? כמו כן האם החיווט הוא חדש או ע"ב החיווט הישן ? איזה ממיר יש לך ?
לא בטוח שמגבר יעזור לך, הקליטה ע"י אנטנה חיצונית היא מצויינת באזורך.
ע"מ לעזור לך אני אשמח לראות את האנטנה, ידוע לך אם יש לה רפלקטורים ? כמו כן האם החיווט הוא חדש או ע"ב החיווט הישן ? איזה ממיר יש לך ?
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
1. אם כך, אתה חייב מגבר. המיקום של המגבר: כמה שיותר קרוב לאנטנה.
ההמלצה שלי: מגבר תורן. זה מגבר עם שני חלקים - חלק אחד מותקן בארון חשמל שבו יש שקע חשמלי. החלק השני מחובר על התורן לאנטנה, כך שלמעשה ההגברה מתבצעת מיד ביציאה מן האנטנה.
2. כיוון אנטנות אמיתי נעשה עם מד קליטה, שבאמצעותו אתה מחפש את הזוית עם האיכות הטובה ביותר.
צריך להגיד שמה שיותר חשוב הוא קודם כל - הכיוון הנכון של האנטנה. תשקול להזמין טכנאי שיכוון לך את האנטנה + יתקין לך מגבר תורן.
ההמלצה שלי: מגבר תורן. זה מגבר עם שני חלקים - חלק אחד מותקן בארון חשמל שבו יש שקע חשמלי. החלק השני מחובר על התורן לאנטנה, כך שלמעשה ההגברה מתבצעת מיד ביציאה מן האנטנה.
2. כיוון אנטנות אמיתי נעשה עם מד קליטה, שבאמצעותו אתה מחפש את הזוית עם האיכות הטובה ביותר.
צריך להגיד שמה שיותר חשוב הוא קודם כל - הכיוון הנכון של האנטנה. תשקול להזמין טכנאי שיכוון לך את האנטנה + יתקין לך מגבר תורן.
לאליקום
יש אנטנה יאגי עם שני אלמנטים מעל ומתחת דומה לזו: . http://www.digitalbox.co.il/127008/אנטנ ... נית%2DM115
הכבלים הם שאריות מ yes. ביס הם עבדו טוב. המקור שלהם מלפני שקניתי את הדירה.
ממירים קונקה 980 ואפקס.
לעמוס-il
נראה לי שלסלול כבל חשמל מהארון חשמל לאנטנה זה יהיה סיפור לא פשוט (= יקר).
יש המלצה לטכנאי כזה?
רון
יש אנטנה יאגי עם שני אלמנטים מעל ומתחת דומה לזו: . http://www.digitalbox.co.il/127008/אנטנ ... נית%2DM115
הכבלים הם שאריות מ yes. ביס הם עבדו טוב. המקור שלהם מלפני שקניתי את הדירה.
ממירים קונקה 980 ואפקס.
לעמוס-il
נראה לי שלסלול כבל חשמל מהארון חשמל לאנטנה זה יהיה סיפור לא פשוט (= יקר).
יש המלצה לטכנאי כזה?
רון
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

האנטנה נראית אחלה. אין צורך להחליף כבלים, מה שיש בסדר גמור.
לא אמרתי לסלול כבל חשמל - חס וחלילה! אני אחזור על אופן ההתקנה של מגבר תורן, המורכב משני חלקים: ספק כוח ומגבר.
1. מתקינים את ספק הכוח בכל מקום שיש בו חשמל. לדוגמה, בארון החשמל. ספק הכוח מתחבר מצד אחד לחשמל, ומצד שני יש לו כניסה ויציאת אנטנה.
2. מתקינים את המגבר על התורן עצמו (הוא מגיע עם קופסה מתאימה) ומחברים מצד אחד לאנטנה, ומצד שני לכבל שיורד למטה.
החשמל למגבר עובר על אותו כבל האנטנה הקיים - לא צריך לסלול כלום. ההתקנה יחסית פשוטה.
בכל מקרה, אני חושב שמה שהכי חשוב לפתרון ההפרעות הוא כיוון מקצועי של האנטנה עפ"י מד קליטת אות.
לא אמרתי לסלול כבל חשמל - חס וחלילה! אני אחזור על אופן ההתקנה של מגבר תורן, המורכב משני חלקים: ספק כוח ומגבר.
1. מתקינים את ספק הכוח בכל מקום שיש בו חשמל. לדוגמה, בארון החשמל. ספק הכוח מתחבר מצד אחד לחשמל, ומצד שני יש לו כניסה ויציאת אנטנה.
2. מתקינים את המגבר על התורן עצמו (הוא מגיע עם קופסה מתאימה) ומחברים מצד אחד לאנטנה, ומצד שני לכבל שיורד למטה.
החשמל למגבר עובר על אותו כבל האנטנה הקיים - לא צריך לסלול כלום. ההתקנה יחסית פשוטה.
בכל מקרה, אני חושב שמה שהכי חשוב לפתרון ההפרעות הוא כיוון מקצועי של האנטנה עפ"י מד קליטת אות.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אמרת שאתה משתמש בכבל של יס?
(יס לשעבר)
אני לא מבין גדול בזה,
אבל זכור לי שיש משהו עם ההתנגדות, מה שנקרא אוהם, והכבלים של יס שונים מהכבלים הרגילים בהתנגדות שלהם.
אני מקווה שאני לא טועה, ושאין קשר בהתנגדות של הכבל.
אולי מישהו יכול לחדד את העניין?
אגב, נתקלתי במגבר שרק דפק את העסק.
וגם כל הקטע של החשמל. אתה חייב לחשוב על הנושא על הפעמים שיורד גשם, זאת אומרת תבדוק שאם יש גשם, שהמים לא יורדים לך מלמעלה לאורך הכבל , ונוגעים במשהו חשמלי.
(יס לשעבר)
אני לא מבין גדול בזה,
אבל זכור לי שיש משהו עם ההתנגדות, מה שנקרא אוהם, והכבלים של יס שונים מהכבלים הרגילים בהתנגדות שלהם.
אני מקווה שאני לא טועה, ושאין קשר בהתנגדות של הכבל.
אולי מישהו יכול לחדד את העניין?
אגב, נתקלתי במגבר שרק דפק את העסק.
וגם כל הקטע של החשמל. אתה חייב לחשוב על הנושא על הפעמים שיורד גשם, זאת אומרת תבדוק שאם יש גשם, שהמים לא יורדים לך מלמעלה לאורך הכבל , ונוגעים במשהו חשמלי.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

מגבר תורן, כמו זה למשל: http://www.tal-hetz.co.il/shop/he/34-%D ... D7%9F.htmlrond כתב:תודה עמוס!
הבנתי. כלומר חיבור המגבר הוא משהו ביכולותי אני. רק צריך לרכוש מגבר. איזה?
עם זאת אין לי המכשור למדידת עוצמת האות.
שואל שוב: המלצה? או לכל הפחות, מי בעל המקצוע לטפל בזה?
רון...
בעל המקצוע לכיוון אנטנות - טכנאי אנטנות. הוא יכול לבצע לך גם את ההתקנה של המגבר, אם תרצה.
אני לא בטוח שצריך מגבר, אני רוצה לעשות איתך ניסוי קטן.
תלחץ על ה Info בשלט ותראה את אחוזי הקליטה (לא משנה על כמה זה עומד) האם האחוזים קופצים או יציבים על מספר קבוע ?
תלחץ על ה Info בשלט ותראה את אחוזי הקליטה (לא משנה על כמה זה עומד) האם האחוזים קופצים או יציבים על מספר קבוע ?
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv